Erkek arkadaşımla konuşmalarına şahit oldum çokça, özellikle laf anlatmaya çalışırken şöyle diyor annesine "yavrum anlamıyorsun ki " bu beni rahatsız ediyor ama onların arasındaki hitaba karışamam sonuçta. Bu hitap hoş mu sizce?Önemli olan oğluşu ne diyor. Bizdeki oğluş fıstığım ve güzelim diye hitap ediyor meselazorlu günler kapıda bence kv bağımlı demekki
Biz de uzakta oturucaz gibi ama aynı böyle düşünüyorum . Her gün konuşuyorlar, kadın serdiği çarşaf takımını bile anlatıyor öyle diyeyim size. Erkek arkadaşım kendisi sıkılıyor anne tamam sadede gel diye.Tek soyleyecegim sey, sevgilin su an anaci degilse bile ve hatta kiziyorsa bile, kv boyle davranmaya devam ederse evlenince kesin anaci olur. Ucakla 16 saat mesafede 8 saat zaman farkinda yasasak bile gunde ortalama 5 kez konusan es-kv dem var.Ogluna duskun kv mi illallah
Peki erkek arkadaşımı nasıl tahlil edicem onu bilmiyorum. Bana hep senin huzurun ve mutluluğunu sağlayacağım diyor .Sana karşı görevlerimmi de anneme karşı görevlerimi de biliyorum yerine getiricem diyor sadece.Evlenmeden once iki goz iki kulak ac demisler. Bu gibi sorun sinyallerini iyi degerlendirmek gerek. Sizin kv den ziyade es adayinizi degerlendirmeniz lazim. Sizi ezmeyecek, ezdirmeyecek baska türlüsü felaket. Kv lerle yaris icinde olmadigimiz halde bu gibi cahil hareketleri ve dusunceleri olanlarla malesef o duruma dusuyoruz biz gelinler. Evet bizler de anne oluyoruz kizimiz oğlumuz ama bu bagimli sevgi biraz fazla. Istedigi kadar sevsin ama esiyle paylasamamak kotu. Benim kv dem kendi kendine konuşurken surekli "ben ne iliklerle buyuttum de el kizlari geldi aldı ogullarimi" diye soylenir mesela. Iyi ki bu yonunu -daha cok sey var- evlenmeden once gormemisim yoksa kesin vazgecerdimneyse ki esim bu durumun yanlis olduğunun bilincinde de bana cok is dusmuyor. Evlendim bi kulagimi bi gozumu kapattim sonucta yaslidir annedir ustelik sevdiğim adami o dogurmus. Gel gelelim bizler de bir annenin gozunden sakindigi evladiyiz. Gece gizli gozyaslarinda gizli duasiyiz madem oyle bi el kadini gelip de bizlere kabus yasatamaz. O yuzden benim tavsiyem biraz mesafe gerek km olarak gerek de iletişim olarak. Ve esimize dogru ifade edebilmek kendimizi. Yoksa kocayi ailesine karşı doldurmaya, ailesinden sogutmaya calisan gelin imaji veririz istemeden ve bir bakmissiniz iliskinin buyusu kaçmış iyi olan kv leri tenzih ederim ki basta kendi annem masallah aramızda kv olan da vardir muhakkak. Lütfen biraz vicdanli olalim. Bir anne kizini ikaz edebilir, işine karisabilir, yeri gelir tartisirlar bile. Fakat kv gelin arasi bu kabul edilemez oz anne degilsiniz emretmek hakaret etmek elestirmek sizlere dusmez. Ayni şeyi gelin annesi bu insanin ogluna yasatsa ne olur ne hissederler bi dusunmeleri lazim. Ogluna bir saygi geline bin saygi lütfen
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Herkese soruyorum ama peki bunu nasıl anlarım? Yani erkek arkadaşımın bu dengeyi kuracağını .Sözüm size değil ama genel olarak hatalı bir yaklaşım buluyorum kk da. Kadının ailesi her zaman haklı, erkekse mümkünse ağaç kavuğundan çıksın, ailesini unutsun, ta ki torun bakma zamanına gelene kadar.
Burada kaç konu okudum, erkek kadının annesi için bir laf söylese, cevaplar hep benim aileme böyle bir laf söylese, çarparım, sıkıysa söylesin, söyleyemez.
Erkeğin annesi ne dese, ne yapsa, potansiyel tehlike.
Yaklaşımınız bu olmasın bence. Savunma, saldırı ilişkisi gibi başlamayın ilişkinize.
Aslında şu anda en ideal noktada gibi duruyorsunuz. Mesajlaşmayın, telefonlaşmayın çok. Mesafe ve seviye iyidir. Saygılı ama attığı mesajlara ya da konuşmalara çok da takılmayın. Görünen köy kılavuz istemez hesabı erkekler de çok iyi görüyor Aslında her şeyi ama bunu şikayet olarak söylediğinde hemen kıymete biniyor.
Dengeyi en iyi eşler kurar ailelerinin arasında. Nişanlınız iyiyse, zaten hiç yüzgöz etmez sizi ailesiyle. Siz duruşunuzu bozmayın.
Annelerin de oğullarına biraz şımarmasana karışmayın. Oğlan kız fark etmez, anneler çocuklarına düşkündür, omların arasında da eşlerden ayrı bir ilişki var. abartıya gitmediği müddetçe güzeldir bu. İnsanın sebepsiz ve sınırsız sevildiği tek yer anne kucağı. Anne oğul arasındaki o özel sevgiye de saygı duyarak, elmayla armudu birbirine karıştırmamak, kendine de ayrı bir yer olduğunu bilmek gerek,
Eş, eşini anneye, anneyi eşine ezdirmediği müddetçe sorunsuz olur ilişki.
Vallahi şaşırmam
son görülmesine de bakıyor muymuş annesi
Sözüm size değil ama genel olarak hatalı bir yaklaşım buluyorum kk da. Kadının ailesi her zaman haklı, erkekse mümkünse ağaç kavuğundan çıksın, ailesini unutsun, ta ki torun bakma zamanına gelene kadar.
Burada kaç konu okudum, erkek kadının annesi için bir laf söylese, cevaplar hep benim aileme böyle bir laf söylese, çarparım, sıkıysa söylesin, söyleyemez.
Erkeğin annesi ne dese, ne yapsa, potansiyel tehlike.
Yaklaşımınız bu olmasın bence. Savunma, saldırı ilişkisi gibi başlamayın ilişkinize.
Aslında şu anda en ideal noktada gibi duruyorsunuz. Mesajlaşmayın, telefonlaşmayın çok. Mesafe ve seviye iyidir. Saygılı ama attığı mesajlara ya da konuşmalara çok da takılmayın. Görünen köy kılavuz istemez hesabı erkekler de çok iyi görüyor Aslında her şeyi ama bunu şikayet olarak söylediğinde hemen kıymete biniyor.
Dengeyi en iyi eşler kurar ailelerinin arasında. Nişanlınız iyiyse, zaten hiç yüzgöz etmez sizi ailesiyle. Siz duruşunuzu bozmayın.
Annelerin de oğullarına biraz şımarmasana karışmayın. Oğlan kız fark etmez, anneler çocuklarına düşkündür, omların arasında da eşlerden ayrı bir ilişki var. abartıya gitmediği müddetçe güzeldir bu. İnsanın sebepsiz ve sınırsız sevildiği tek yer anne kucağı. Anne oğul arasındaki o özel sevgiye de saygı duyarak, elmayla armudu birbirine karıştırmamak, kendine de ayrı bir yer olduğunu bilmek gerek,
Eş, eşini anneye, anneyi eşine ezdirmediği müddetçe sorunsuz olur ilişki.
Herkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Olay oğluşum değil ki, sorunlar olmasa bana sempatik bile gelirdi. Evet negatif enerji alıyorum çünkü davranışları beni rahatsız ediyor kadının. Zaten beni içten içe istemiyor, erkek arkadaşımla da çok tartıştılar. O çok kararlı olduğu için kabullendi mecburen.
Başka memlekettenmişim, tanıyıp bildikleri bir ailenin kızıyla niye evlenmiyormuş..Seni niye istemiyor peki?
Kayınvalide enteresan anladıkta,oğluşuda ayarsız.Aradaki dengeyi bulabilecek biri değil.Annenin attığı mesajı kız arkadaşa okutmak nedir.Yarın senin mesajı da ona okutacağının garantisi bu.Herkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Ben cozumu soyle buldum, is yerinde ara benim yanimda degil diyorum, beni rahatsiz eden aramasindan ziyade kendi herseyi anlattigi gibi, bizim de herseyimizi merak ediyor, ben de anlatmasini istemiyorum tabii ki, yavas yavas oturdu gibi sanki ama yine de insani geren bir mevzuBiz de uzakta oturucaz gibi ama aynı böyle düşünüyorum . Her gün konuşuyorlar, kadın serdiği çarşaf takımını bile anlatıyor öyle diyeyim size. Erkek arkadaşım kendisi sıkılıyor anne tamam sadede gel diye.
İstedikleri kadar konuşsunlar derdim eskiden ama şu an bu kadar düşkün bir anneyle uğraşabilir miyim diyorum. Annem beni çok bağımsız büyüttü, sabırsızım falan nasıl uğraşıcam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?