Kayınvalide konusunu abartıyor muyum?

Sözüm size değil ama genel olarak hatalı bir yaklaşım buluyorum kk da. Kadının ailesi her zaman haklı, erkekse mümkünse ağaç kavuğundan çıksın, ailesini unutsun, ta ki torun bakma zamanına gelene kadar.

Burada kaç konu okudum, erkek kadının annesi için bir laf söylese, cevaplar hep benim aileme böyle bir laf söylese, çarparım, sıkıysa söylesin, söyleyemez.

Erkeğin annesi ne dese, ne yapsa, potansiyel tehlike.

Yaklaşımınız bu olmasın bence. Savunma, saldırı ilişkisi gibi başlamayın ilişkinize.

Aslında şu anda en ideal noktada gibi duruyorsunuz. Mesajlaşmayın, telefonlaşmayın çok. Mesafe ve seviye iyidir. Saygılı ama attığı mesajlara ya da konuşmalara çok da takılmayın. Görünen köy kılavuz istemez hesabı erkekler de çok iyi görüyor Aslında her şeyi ama bunu şikayet olarak söylediğinde hemen kıymete biniyor.

Dengeyi en iyi eşler kurar ailelerinin arasında. Nişanlınız iyiyse, zaten hiç yüzgöz etmez sizi ailesiyle. Siz duruşunuzu bozmayın.

Annelerin de oğullarına biraz şımarmasana karışmayın. Oğlan kız fark etmez, anneler çocuklarına düşkündür, omların arasında da eşlerden ayrı bir ilişki var. abartıya gitmediği müddetçe güzeldir bu. İnsanın sebepsiz ve sınırsız sevildiği tek yer anne kucağı. Anne oğul arasındaki o özel sevgiye de saygı duyarak, elmayla armudu birbirine karıştırmamak, kendine de ayrı bir yer olduğunu bilmek gerek,

Eş, eşini anneye, anneyi eşine ezdirmediği müddetçe sorunsuz olur ilişki.

Önemli olan oğluşu ne diyor. Bizdeki oğluş fıstığım ve güzelim diye hitap ediyor mesela zorlu günler kapıda bence kv bağımlı demekki
Erkek arkadaşımla konuşmalarına şahit oldum çokça, özellikle laf anlatmaya çalışırken şöyle diyor annesine "yavrum anlamıyorsun ki " bu beni rahatsız ediyor ama onların arasındaki hitaba karışamam sonuçta. Bu hitap hoş mu sizce?

evlenince bide bunun canim annecim versiyonu var.bekarken ailelerinin yuzune bakmazlar evlenince aniden aileye kara sevdayla baglanirlar.hele bi haftasonu gitme ailesine senden kotusu olmaz

Biz de uzakta oturucaz gibi ama aynı böyle düşünüyorum . Her gün konuşuyorlar, kadın serdiği çarşaf takımını bile anlatıyor öyle diyeyim size. Erkek arkadaşım kendisi sıkılıyor anne tamam sadede gel diye.
İstedikleri kadar konuşsunlar derdim eskiden ama şu an bu kadar düşkün bir anneyle uğraşabilir miyim diyorum. Annem beni çok bağımsız büyüttü, sabırsızım falan nasıl uğraşıcam bilmiyorum.

Peki erkek arkadaşımı nasıl tahlil edicem onu bilmiyorum. Bana hep senin huzurun ve mutluluğunu sağlayacağım diyor .Sana karşı görevlerimmi de anneme karşı görevlerimi de biliyorum yerine getiricem diyor sadece.

Yani pek anneci bir işaret almadım ama nasıl anlayacağımı bilmiyorum

son görülmesine de bakıyor muymuş annesi

Herkese soruyorum ama peki bunu nasıl anlarım? Yani erkek arkadaşımın bu dengeyi kuracağını .

Valla biz ne kadar akıl versek de sonunda olay 'gelin ata binmiş ya nasip demis' e dönüşüyor. Erkek arkadasinizi siz taniyorsunuz mesela annesinin yaninda degisiyor mu size karsi, annesinin tavsiye ve akil vermelerini kabul ettiğine hic sahit oldunuz mu olduysaniz nasil kabul ediyor aa annem diyorsa dogrudur bi bildigi vardir gibiyse fena, annesiyle fazla görüşmediğiniz icin anlayabilme ihtimaliniz cok dusuk. Erkekler her zaman duymak istediginiz cevaplari verir zaten tabi evlenmeden once. Muhim olan tavirlarindan cozumlemek kolay bi sey olsa bunca mutsuz evlilik olmazdi tabi genellikle isin icinde ask oldugu icin kadinlar her seyi polyanna gibi yorumlayip yanilgiya dusuyor ama mantigi es gecmemek lazim. Bakin inceleyin onyargili davranmak degil tabi sadece tanimaya calisin kucuk olaylar buyuklerin habercisidir. Bugun annesini sorgulamiyorsa ya da annesinin sacmaliklari hosuna gidiyorsa yarin yani ileride bi on katini sizinle ilgili konularda gormeniz mumkun. Sevgiliniz zeki ise, kendi isini kendi goruyorsa biraz daha iyi tabi. Ama annesiyle iliskilerini zaman gecirmeden bilemezsiniz. Erkekler cok fazla gazla calisiyor acikcasi. Arkadaslarinin gaziyla canlarini tehlikeye atacak kadar cocukluk ve ergenlik donemlerinde iddiali hareketlerde bulunurlar. Eslerininin gaziyla ailesini silerler. Annelerinin kardeslerinin ggazıyla eslerinden sogurlar. Cok cesitleri var :) elinizdem geldigince tanimaya calisin bilemiyorum imkanlarinizi ama annesinin yaninda degisip degismedigi onemli bence. Size karsi tavirlari olsun kullandigi kelimeler olsun disaridamo hallerinden farkı olsun

Bunun ters versiyonunu yazip kayinvalidere okutmak lazim.
Niye hep gelinler alttan alacak ki idare edecek goz yumacak? Zaten bu kafayla buyutulduk. Ondan oluyor bunlar zaten.
Ise yaramasina birakin daha da tepemize biniyorlar sonra.
Benim durumumda yavrum beni hic aramiyor dedigini duydugumda exime ara sira onu ara simdi ben hayatina girdim diye yok sayma onu dahi demistim. Ama iyi niyet fayda etmedi.
Aynen dediginiz gibi, bir taraf..ister gelin olsun ister kv( ki genelde kv oluyor cunki tecrubesiz gelinler hersey iyi olsun kafasinda oluyorlar ilk zamanlar) savunma saldiri iliskisi kafasinda olunca bir taraf istedigi kadar iyi olmaya calissin olmuyor.
Karsilikli olmali bunlar.

Ayrica sinirsiz beklentisiz cikarsiz sevgi ikili iliskilerin herturlusunde olabilir. Zaten sagliklisi budur. Bunu basaramayan anneler dahi var yalniz.

Konu sahibi sevgilinin ana kuzusu olup olmadigini herturlu anlarsin.. Aile icine gir gozlemle.

Böyle kv ler çok ki benimki de böyle inanın, burda sorun yaşayıp yaşamamanız tamamen erkek arkadaşınıza bağlı. Aranızdaki dengeyi bulacak, laf taşımayacak, annesini annesi olarak eşini eşi olarak görecek kişi o. Bence bunu çok iyi tahlil edin. Evliliğinizin huzuru tamamen buna bağlı çünkü. Ah ah keşke ben de evlenmeden önce biri bana bunu söyleseydi de bu kadar sıkıntı çekmeseydim.

Seni niye istemiyor peki?

aldirma bence. napacak oglunu kendi koynuna mi sokacak. oyle yada boyle alisacak, alismak zorunda. benim kayinvalidemde konusurken oglusu, kuzusu, bitanesi, hayati filan oluyor, e olsun napiim yani. umrumda bile degil. banada oyle konusuyor. evet ufak tefek kiskanclikta seziyorum, ama umursuyor muyum, hayir. bazen yangina korukle gidiyorum, provoke etmeyi seviyorum napiim haha. biraz alay konusu edin kendinizce, daha rahat edersiniz.

Seni niye istemiyor peki?
Başka memlekettenmişim, tanıyıp bildikleri bir ailenin kızıyla niye evlenmiyormuş..

Bu kadın erkek arkadaşımın eski sevgilisiyle konuşup "kızın ahını aldın" diyen biri inanın. O yüzden de sevmiyorum resmen bizi ayırmaya çalışmıştı. Ben ortalığı yıktım tabi erkek arkadaşım annesini arayıp ayıp değil mi, o kız sizin hakkınızda ne düşünecek şimdi falan demişti.

Kayınvalide enteresan anladıkta,oğluşuda ayarsız.Aradaki dengeyi bulabilecek biri değil.Annenin attığı mesajı kız arkadaşa okutmak nedir.Yarın senin mesajı da ona okutacağının garantisi bu.

Ben evlendigimde x'in annesinin yanında bana farklı davranmasından anladım.
Benim yanımda bana köpek olan adam annesinin yanında hiçmisim gibi davranıyordu. Onun ailevi sorunları vardı biraz da psikolojisi farklı idi.
Sizi bilemem de ben karısı ile anasını ayırt edemeyen adama saygı duyamam. Böyle olunca da sevgi de bitiyor.
Her anne oğluna düşkündür önemli olan gerçekten eş benim kayınlarim da

vardı onlar bağımlı değildi. Ayrıca mesaj okutması biraz saf ve nereye çekilirse oraya gider bir izlenim veriyor. Benim x annesi döv derse döver arkadaşı sev derse severdi.
Bu tipler dolduruşa gelip de soğuyor bir de.
İnş en doğru kararı verirsin.

Bence bir de kv adayına karşı ön yargılı bakıyorsun adam sonuçta ailesini seçemez seviyorsan çok da büyütme kadını görmezden gel duymazdan gel biraz ama çizgini de belli et. Simdi bu sebeplerden emin olmadan ayrılırsan pişman olursun. Malesef turk toplumunda kadınlar kocaları tarafından ezildiği için boyle oluyor. Seviyorsan kestirip atma. Her erkek birazcık anne kuzusudur. İmkanınız varsa aile içine de az çok girin orda da kendilerini belli ederler. Ben cevremde esi babası ile uyuyan bile duydum ne kadar anormal görünse de sonradan kadın bunu değiştirebiliyor.

Ben cozumu soyle buldum, is yerinde ara benim yanimda degil diyorum, beni rahatsiz eden aramasindan ziyade kendi herseyi anlattigi gibi, bizim de herseyimizi merak ediyor, ben de anlatmasini istemiyorum tabii ki, yavas yavas oturdu gibi sanki ama yine de insani geren bir mevzu

Evlilikten soğudum ben, yemin ediyorum bıktım. Nasıl evlenmek gibi zor bir şeyi başardınız evli hanımlar, bilmiyorum.

Acaba ben mi fazla abartıyorum, ayrıntılı bakıyorum bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…