- 3 Şubat 2018
- 25.894
- 111.434
- 598
Oğluşum der aslanım der minik pandam, yavru su kurbağam der isterse tüm alemi ipe dizer, size ne oluyor anlamadım. anlatım tarzınızdan kadına karşı negatif bir tutumda bulunduğunuz belli oluyor ayrıca bende oğluma oğluşum diyorum gayet de yüksek kültüre ve eğitime sahibim konu sahibi!Herkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Az önce kavga ettik. Ben dünkü durumdan rahatsız olduğumu söyledim ,annen benle anlamsız bir yarış içine giriyor bazen dedim. O benim yanlış anladığımı, geç yazmasundan dolayı öyle dediğini, ben olmasam mesela tabi pc başındaydın ondan geç yazdın diyeceğini yani trip atmadığını söyledi.Yalnız şu da var , bunlar için ayrılınmaz , daha çok bişey yaşamamışsınız.Siz kafanızda büyütmeden gözlemlemeye devam edin.Baktınız ki sevgiliniz de saçma sapan davranıp ölçüyü kaçırıyor ve dengeyi sağlayamıyor , işte o zaman Şener Şen koşuşuyla ayaklarınızı totonuza vurarak kaçınız.Zira hayat çok güzel ve bir o kadar da kısa.Ömrümüz bize hediye.Böyle insanlarla harcamayın.Genceciksiniz.
Olay oğluşum değil ki, sorunlar olmasa bana sempatik bile gelirdi. Evet negatif enerji alıyorum çünkü davranışları beni rahatsız ediyor kadının. Zaten beni içten içe istemiyor, erkek arkadaşımla da çok tartıştılar. O çok kararlı olduğu için kabullendi mecburen.Oğluşum der aslanım der minik pandam, yavru su kurbağam der isterse tüm alemi ipe dizer, size ne oluyor anlamadım. anlatım tarzınızdan kadına karşı negatif bir tutumda bulunduğunuz belli oluyor ayrıca bende oğluma oğluşum diyorum gayet de yüksek kültüre ve eğitime sahibim konu sahibi!
Abartmayın, sadece siz evlenmiyorsunuz onun da hayatında değişimler oluyor, sınırınızı korursunuz, herkes yavaş yavaş adapte olur sürece.
Böyle söylemek için elinizde yeterli veri yok.Yaşadığınız birkaç şeyi siz kendi içinizde büyüttükçe büyütüyorsunuz.İki olayla genellemek size hata yaptırır.Ki bu ülkede kayınvalide diye bir gerçek var.Sevgiliniz iyi biriyse ve dengeyi tutturursa kayınvalide kaygısıyla sevgili terk edilmez.Kayınvalidenizde potansiyel var , belli.Ama bekleyin bence.Gözlemleyin.Az önce kavga ettik. Ben dünkü durumdan rahatsız olduğumu söyledim ,annen benle anlamsız bir yarış içine giriyor bazen dedim. O benim yanlış anladığımı, geç yazmasundan dolayı öyle dediğini, ben olmasam mesela tabi pc başındaydın ondan geç yazdın diyeceğini yani trip atmadığını söyledi.
İyi de hep böyle mi olacak? Ben sürekli yanlış anlıyorum ona göre, haksız mıyım Allah aşkına?
Ben sana güvenmiyorum falan dedim ağladım maalesef, ama o kadar angut ki ince bir şekilde durumu anlatıp hassas davranmadı. Ona göre bir sorun yok ortada ve ben geleceği düşünüp endişeleniyorum .
Çok soğudum evlilikten gerçekten. Ben annenle uğraşamam diyip ayrılsam mı acaba?
Abartmıyorum değil mi? İnanın sürekli şüpheye düşüyorum kendimden.Olay oğluşum meselesi değil, kadının oğlunu sevgili/eş yerine koyması. Çok tehlikeli bir durum, insanda huzur bırakmaz. Yerinizde olsam bu kişiyle evlenmeye cesaret edemezdim.
Bence öyle diyerek ayrilmayin. Gerçekten seviyor ve anlasiyorsaniz fazla buyutmeyin. Bı daha benzer bı olay olursa o an da tavrınizi belli edersiniz.Az önce kavga ettik. Ben dünkü durumdan rahatsız olduğumu söyledim ,annen benle anlamsız bir yarış içine giriyor bazen dedim. O benim yanlış anladığımı, geç yazmasundan dolayı öyle dediğini, ben olmasam mesela tabi pc başındaydın ondan geç yazdın diyeceğini yani trip atmadığını söyledi.
İyi de hep böyle mi olacak? Ben sürekli yanlış anlıyorum ona göre, haksız mıyım Allah aşkına?
Ben sana güvenmiyorum falan dedim ağladım maalesef, ama o kadar angut ki ince bir şekilde durumu anlatıp hassas davranmadı. Ona göre bir sorun yok ortada ve ben geleceği düşünüp endişeleniyorum .
Çok soğudum evlilikten gerçekten. Ben annenle uğraşamam diyip ayrılsam mı acaba?
Asla abartmıyorsun gözünü korkutmak istemem ama arkadaşım bu yüzden boşandı 3 buçuk sene dayanabildi. Kayınvalidesi oğlunun bazen yanında yatmasını bile istiyordu.Herkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Benim kv kocasindan bosanmadi ama adamla uzaklar. Yillarca esimle kv ikisi yasamislar. Bu tarz durumlarda oglunu koca yerine koyma olaylari oluyor malesef. Kayinvalidemin eşime " sen bu evin babasiydinn ne olduu? " diye agladigini biliyorum.
Evliligimizin ilk zamanlari bu kv ve tayfasindan dolayi 9 canimdan 2 tanesini yedimama kurtardim paçayi.
Boyle durumlarda eş cok onemli. Yoksa bosanmaya bile gider. Katlanabilirsen evli kalirsin tabi.
Siz evlenip ayri ev olunca kv iyice zivanadan cikabilir dikkat et bunlar daha ufak sinyaller.
Asla abartmıyorsun gözünü korkutmak istemem ama arkadaşım bu yüzden boşandı 3 buçuk sene dayanabildi. Kayınvalidesi oğlunun bazen yanında yatmasını bile istiyordu.
Ona göre değil ama savunma halinde olup benim yanlış anladığımı söylemesi bana böyle bir şeyi işaret ediyor maalesef.Erkek Arkadaşının tepkileri nasıl ? Ana kuzusu olmaya meyilli mi iyi gözlemle
Bence biraz gözlemle kesin emin olmadan evlenme !Ona göre değil ama savunma halinde olup benim yanlış anladığımı söylemesi bana böyle bir şeyi işaret ediyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?