Kayınvalide konusunu abartıyor muyum?

Esimin annesi ona kuzum der. Ne olucak ki? Siz simdiden anti-kaynana-moduna girmissiniz biraz ama asil önemli olan erkek arkadasinizin yasam tarzi. Ama lütfen annelerini veya babalarini istemediginiz erkeklerle evlenmeyin. Onlar yaslaninca cünkü er yada gec bizim destegimize muhtac olacaklar.

Oğluşum der aslanım der minik pandam, yavru su kurbağam der isterse tüm alemi ipe dizer, size ne oluyor anlamadım. anlatım tarzınızdan kadına karşı negatif bir tutumda bulunduğunuz belli oluyor ayrıca bende oğluma oğluşum diyorum gayet de yüksek kültüre ve eğitime sahibim konu sahibi!

Abartmayın, sadece siz evlenmiyorsunuz onun da hayatında değişimler oluyor, sınırınızı korursunuz, herkes yavaş yavaş adapte olur sürece.

Yani seninle olduğunu bile bile telefonda mesajla tutması bence pek olmamış. Oğluşum diyebilir istediği gibi hitap eder ona bı şey diyemem ama ben olsam ben de o telefonda tutma olayına sinir olurdum. Önemli bı konu yoksa insan neden oğlunu sevgilisinin yanında öyle rahatsız eder kim ama böyle ufak şeyler için de sevdiginiz kişi ile aranizi bozmaya degmez. Sevgilinize annen çok önemli bir şey demiyorsa sonra konuşsan olur mu diyerek tavrınizi belli edin bence

Olay oğluşum meselesi değil, kadının oğlunu sevgili/eş yerine koyması. Çok tehlikeli bir durum, insanda huzur bırakmaz. Yerinizde olsam bu kişiyle evlenmeye cesaret edemezdim.

Az önce kavga ettik. Ben dünkü durumdan rahatsız olduğumu söyledim ,annen benle anlamsız bir yarış içine giriyor bazen dedim. O benim yanlış anladığımı, geç yazmasundan dolayı öyle dediğini, ben olmasam mesela tabi pc başındaydın ondan geç yazdın diyeceğini yani trip atmadığını söyledi.

İyi de hep böyle mi olacak? Ben sürekli yanlış anlıyorum ona göre, haksız mıyım Allah aşkına?

Ben sana güvenmiyorum falan dedim ağladım maalesef, ama o kadar angut ki ince bir şekilde durumu anlatıp hassas davranmadı. Ona göre bir sorun yok ortada ve ben geleceği düşünüp endişeleniyorum .

Çok soğudum evlilikten gerçekten. Ben annenle uğraşamam diyip ayrılsam mı acaba?

Olay oğluşum değil ki, sorunlar olmasa bana sempatik bile gelirdi. Evet negatif enerji alıyorum çünkü davranışları beni rahatsız ediyor kadının. Zaten beni içten içe istemiyor, erkek arkadaşımla da çok tartıştılar. O çok kararlı olduğu için kabullendi mecburen.

Böyle söylemek için elinizde yeterli veri yok.Yaşadığınız birkaç şeyi siz kendi içinizde büyüttükçe büyütüyorsunuz.İki olayla genellemek size hata yaptırır.Ki bu ülkede kayınvalide diye bir gerçek var.Sevgiliniz iyi biriyse ve dengeyi tutturursa kayınvalide kaygısıyla sevgili terk edilmez.Kayınvalidenizde potansiyel var , belli.Ama bekleyin bence.Gözlemleyin.

Olay oğluşum meselesi değil, kadının oğlunu sevgili/eş yerine koyması. Çok tehlikeli bir durum, insanda huzur bırakmaz. Yerinizde olsam bu kişiyle evlenmeye cesaret edemezdim.
Abartmıyorum değil mi? İnanın sürekli şüpheye düşüyorum kendimden.

Kavga ettik az önce erkek arkadaşımla. Ben dünkü olaydan rahatsız olduğumu söyledim, ona göre "ne var ki ortada. annesi ben olmasam da mesela pc de takılıyorsun aynı zamanda diye geç yazmasına laf edecekmiş benle ilgili değilmiş. Ben sana güvenmiyorum dedim maalesef kendimi tutamayıp ağladım o da hassas yaklaşacağına haydaa yine başladın" minvalde konuşunca çok sinir oldum kapattım telefonu.

Sürekli her şeyi yanlış anlıyorum ona göre bu beni çok öfkelendiriyor.

Bence öyle diyerek ayrilmayin. Gerçekten seviyor ve anlasiyorsaniz fazla buyutmeyin. Bı daha benzer bı olay olursa o an da tavrınizi belli edersiniz.

Asla abartmıyorsun gözünü korkutmak istemem ama arkadaşım bu yüzden boşandı 3 buçuk sene dayanabildi. Kayınvalidesi oğlunun bazen yanında yatmasını bile istiyordu.

Nasıl kurtardın kendini kv'den? Biraz daha detaylı anlatır mısın @RIVAVIRA?

Asla abartmıyorsun gözünü korkutmak istemem ama arkadaşım bu yüzden boşandı 3 buçuk sene dayanabildi. Kayınvalidesi oğlunun bazen yanında yatmasını bile istiyordu.

Hala şu tipleri normal görenler var ne olmuş annesi diyenler var ya. Perşembenin gelişi çarşambadan belli işte.

Ortada iki kadin var..Ve siz firtinayi önceden hissetmissiniz bu sese kulak verin!! Anlayisli ogluna olan sevgisi dengeli olan bir anne sizin yan yana oldugunuzu biliyorsa telefonla yazarak vaktinizden calmazdi kaldi ki neden gec yaziyorsun diyerek dikkat cekmeye calisip aklinca ben her halukarda oglusumun umrundayim mesaji veriyor bence.Erkek arkadasiniz ise bunu sizinle paylasiyor ise canim simdiden hazirlikli ol ben annemin kuzusuyum demenin farkli bir versiyonu..Sizin tepkinizi olcmeye calismistir ayni zamanda bakalim zezella engel teskil eder mi??
Siz agladiginiz zaman yine mi diye tepki verdigine gore hafiften annesi tarafindan gaz verilmis bence.Erkek arkadasiniz biraz doldurusa gelebilen,annesinin bu ilgisini torpuleyemeyen,torpulemek istemeyen birisi gibi geldi..Nerden mi biliyorum?
Ben evliligin kiyisindan dondum.Ama benimki sinsi olanindan..Ben karismam oglum bana duskun ama ben pas vermem diyen cinsten..Yan yanayken erkek arkadasim bana cok ilgi gosterirdi sarilirdi askim cicim vs.. Bu surecte cok takip ederdim anneyi hic bir kiskanclik fesatlik emareleri gorememistim taaa kii..Sonrasinda bazi bazi gelismeler oldukca isin aslinda hiiiic de oyle olmadigini anladim.Bunlarin kartlarini acik oynayani da sinsi olani da tehlikeli!! Annedir saygi duyarim ama kendi cikarlarini oglusunun! Mutlulugunun uzerinde tutuyorsa kusura bakmayin o anne olmamistir!! En son erkek arkadasim annesiyle kavgalar ediyordu annesiyle arasi acilmisti guya.En son bu iliskiyi bitirip kendilerine el salladiktan sonra pek bi kötülesen aralari ne hikmetse duzelivermis.Dun aksam kendisinin sosyal medyasindan deniz kenarinda yemekler..Fotograf cekinmekten nefret eden o kadin kare kare oglusuyla fotograflar bir gülümsemeler asil sahibi kimmis anladin mi bakislari!!
Iyi ki dedim iyi ki! Ben annesi hazretlerine cok fazla anlayisli davranmama,aramizin zamaninda iyi olmasina ragmen bazi seyleri zaman insanin gozune gozune sokuyor!! Zaman verin bu surecte erkek arkadasinizi gozlemleyin..Biraz daha annesiyle alakali olumsuz konustgunuzda kendisini ele verecektir.Evine esine layik bir adam mi olacak annesinin bitanecik oglusu olmaya mi devam edecek?! Bunu anlayacaksiniz merak etmeyin.
Bir erkektir annesiyle esi arasinda bu dengeyi kuran.Malesef hala buyuyemis cocuksa huzurun mutlulugun tanimini unutacaksiniz demektir.Isin basindayken isin cikmaza girdigini hissettiginiz an o yoldan dönün derim..

Son düzenleme:
3 gece oldu eşimden ayrıyım ve yavaş yavaş eriyormuşum gibi hissediyorum. Sebep annesi ve ablasıyla oluşturduğu şeytan üçgeni. Evlenip bir evde belli bir düzene alıştıktan sonra bunun olması daha da koyuyor insana. Bavulla annenin evinde oturuyorsun ondan sonra. Ben de biraz daha zaman verin kendinize derim mesela nikah için tarihiniz varsa başka bir bahaneyle ertelemek gibi. Ya da bahanesiz yani neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…