kayinvalide korkusu...

irayze42

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
405
89
318
Merhaba arkadaslar forumda daha oncede konu acmistim. 3 senelik evliyim. Kocami cok seviyorum cocugum var. Bir tanede bas belasi kayinvalidem. Tek emeli bizimle oturmak ogluna cooook duskun. Gereginden fazla. Cok sorunlar cikardi en guzel gunlerimi mahvetti... sirf cocugum kocam dedim oturdum. Zaten koyup gidecek kimsem yoktu. kocami doldurdu. Defalarca kavga ettik neler neler soyledi bana. Dinletemedim annesinin gercek yuzunu gosteremedim. Simdi olaylar biraz duruldu. Ama icimdeki korkudan kurtulamiyorum geceleri uyuyamiyorum surekli diken uzerindeyim korkuyorum cok korkuyorum yine kotu seyler olacak diye kayinvalidemle oturmak istemiyorum nefret ediyorum ondan... yanlis hareket etmekten korkuyorum. Konusmalarima cok dikkat ediyorum yanlis anlamasin diye.. kendime guvenim kalmadi mutsuzum cok mutsuzum. Nasil gececek nasil kurtulacagim bu korkudan lutfen yardim edin.... cok ihtiyacimvar sizin tavsiyelerinize

Evet vefat etti yalniz yasiyor. Cok baskin bir karakter herkesi esiri zannediyor herkes ona danissin istiyor evimin herseyine karismak istiyor. Bir yere giderken bile esim soyluyor
anladım canım Allah kolaylık versin.aslında böyle durumlarda iş eşte bitiyor. bazı durumlarda çaktırmadan eşine ayar vermen gerekiyor sanırım.benim eşimde biraz ailesine bağımlı tabi öyle gittiği yeri falan söyleyecekkadar değil.birden bire değiştiremezsin ama kavga çıkarmadan yavaş yavaş yap.bi de sağlık problemi falan yoksa aynı evde oturmayı kabul etme eşin böyle bişey teklif ederse ben kendi annem dahi olsa böyle bişey istemem bizimde özelmiz aile yaşantımız var ev ev üstüne olmaz de

Doktor doktor geziyor hicbir seyi yok benden saglam. Ama o kadar cok cektimki olurum ayni eve girersem. Yuzunu gormeye sesini duymaya dayanamiyorum rol yapiyorum zorla guluyorum yaninda.

Oyle guzel kendini acindiriyor ki... anlatilmaz... esim caresiz herkese rezil olmak istemiyor. Soylemiyor ama biliyorum oyle

Doktor doktor geziyor hicbir seyi yok benden saglam. Ama o kadar cok cektimki olurum ayni eve girersem. Yuzunu gormeye sesini duymaya dayanamiyorum rol yapiyorum zorla guluyorum yaninda.
o zaman taviz verme herkes kendi evini bilsin.eşinde bilsin bu yöndeki tavrını yoksa getirirler başına arkadaşım.benima annem eşime ufacık bişey söyledi eşim bi daha görüşmem diyor galiba biz kadınlar bu kadar cesur olamıyoruz

Allah kolaylık versin canım ya bende de vardı bıtane tek deyılsın gerçi halen var ama oda benım yanımda oturacaksınız dedi baska bırsey demedi sabır cektım ve ilk fırsatta eşim benide aldı hiç düşünmeden restıde çekti ve ayrı eve çıktık aynı semt te olmamıza ragmen bıze gelemiyor bu durum bırazda eşinizle alakalı sizi onun koruması gerekıyor ama onlar gercekleri duymadıkca kendılerine gelmiyorlar.Benımkı en son mutfakta annesi bana sana benim oglum bakamaz o kenıne bakamıyo deyip doldurmaya calısınca eşimde duyunca aklı basına geldi.İnsallah bır an önce düzelirsiniz kayın valideyle yasamak hakketten cok zor allah kolaylık versin tatlım.

Evet cesur degiliz yuvam yikilacak diye korkuyorum. Nasil taviz vermemeliyim bilemiyorum. Cevremdeki mutlu evliliklere o kadar imreniyorum ki.. hic mutlu bir gunum gecmedi desem yeridir. Cocugum dogdugunda bile sorun cikardi kiskandi

Amin cnm.. zaten ayni semtteyiz surekli gorusuyoruz. Berbat haldeyim

Evet cesur degiliz yuvam yikilacak diye korkuyorum. Nasil taviz vermemeliyim bilemiyorum. Cevremdeki mutlu evliliklere o kadar imreniyorum ki.. hic mutlu bir gunum gecmedi desem yeridir. Cocugum dogdugunda bile sorun cikardi kiskandi
hep biz korkuyoruz eşlerimizde anneleride korkmuyor yuva yıkılır mı diye. neyse kendini üzme güçlü ol önce yoksa psikolojinn bozulur.diğer sıkıntılarını yazmamışsın yani k.validen sana laf mı çarpar,düzenine mi karışır vs. ben ev konusunda taviz verme diyorum eşin böyle bi teklifte bulunduğu zaman sakin bi şekilde kavga etmeden böyle bişeyi kendi annem dahi olsa istemiyorum de bizim evimiz bizim özelimiz ailelerimize de ne gerekiyorsa yaparız ama herkes kendi evini bilsin de.

Amin cnm.. zaten ayni semtteyiz surekli gorusuyoruz. Berbat haldeyim
Sen benım neler yasadıgımı bir bilsen belkide seninkiler yanında ucup gidicekler ve sadece yandıgım sey onu kayle alıp evliligimin en güzel yıllarımı eşimle tartışmakla kendımı aklamakla ugrasmakla gecirdim ona yanıyorum oyuzden sana takmamanı öneririm.Boşver cnm herşey düzelir sıkma tatlı canını kimse için deymiyor çünkü fazla kayle almamaya çaliş ozaman daha çok cıldırıyorlar çünkü onları kayle alınca bak ben naparsam çekiniyo sitres yapıyo ohhh ne güzel diyorlar ondan bırazcık ta olsa takma kendine yazık bıraz umursama kendını daha ıyı hıssedersın herseye inat kocana sıkı sarıl belki o zaman oda anlar bazı şeyleri.

evimin eşyasını o seçti evlenirken. aman üzülmesinler dedim sesimi çıkarmadım hiçbir seye. bazen lafta çarpar. hiç esirgemez lafını sözünü. herşeyi bilirim diye geçinir ama hiçbir sey bilmez. bu ev bizim özelimiz olduğunu kaç kere söyledim.dinlemedi

ben şunu bilir şunu söylerim arkadaş!fazla azmayacaksın,kul hakkına da girmeyeceksin.sabır de olayları akışına bırak.zaten olacak olanı engellemeye imkan yok.allah bilir işini üzülme

inanmıyorum ya nasıl bi kişilik bu Allah ıslah etsin sana da sabır versin. canım kavga gürültü çıkar demiyorum ama sustukça insanı eziyorlar kendimden biliyorum.laf çarpar yada kötü laf ederse cevabını ver (tabi eşinin yanında yapma yoksa seni haksız görür) ablamın k.validesi laf çarpıp duruyor üstüne gidiyordu ablam ses etmiyordu ne zaman kendini savunmaya cevap vermeye başladı kadın sesini kesti yani maalesef kimseye iyilik yaramıyor

Allah kolaylik versin psikolijin bozulmus belki..... peki esin bu duruma ne diyor yada annesinin boyle davranislarini biliyormu.....

ben şunu bilir şunu söylerim arkadaş!fazla azmayacaksın,kul hakkına da girmeyeceksin.sabır de olayları akışına bırak.zaten olacak olanı engellemeye imkan yok.allah bilir işini üzülme

azacak yada kul hakkına girecek bişey yapmadım. yasadıklarımı oyle hepsini yazmadım bile . çünkü hatırlamak bile mahvediyor. sabır sabır derken delireceğim. dayanamıyorum paylaşmak fikirlerinizi almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…