bende melekte olsa kyınvalide ile oturmama taraftarıyım..istina durumlar hariç tabikide..insan evinde donla gezer ,yayılır tv izler.ben özelimi evimin her köşesinde yaşayamıcaksam ne anlamı var ki evliliğin?.. eli ayağı tutuyorsa otursun evinde..
ha bide ortalık karıştırıp, mutluluğumu boğazıma dizeceksee, kocamla aramı bozacaksaa uzak olsunn!..
kayınvalidemin banada dengesiz haraketleri var.Aslada cvp vermem söyledikleride asla umrumda olmaz.. ama sakin kırılgan,üzülmüş bir dille, eşimin başının etini yemeden ona anlatırım.o gerekeni yapar lafını söyler yani? mağduru oynarım.. ister ana olsun ister baba olsun isterse ben olayım..haksızsam banada der seninde yanlışın şu der..eşimin bu özelliğini çok seviyorum. yani hakkaniyetli davranır..
Allah sabır versin size..sizde eşinize gereğinden fazla iyi davranın ve annesine karşı mağduru,ezileni oynayın..sonuçta kötüde olsa annesi atamaz yani.Kendi tarafınıza çekin eşinizi.uygun bi şekildede bi arada yapamayacağınızı söyleyin..bazı erkeklerin annesi ya gözü görmez hatasını.Bizde kavga ederek söyleyince hemen anneci oluyorlar,ezdirmemeye çalışıyorlar. bende bu taktik işe yaradı hayatımızı zindan etmeden yaşıyoruz..
Allah yardımcınız olsun
annem babaannemin evine gelin gitmişti babaannem çok baskın bir karakterdi çok titizdi herşeye karışır hiç birşeyi beğenmezdi annem yanında yemek yemeye bile çekinirdi kavga eksik olmazdı
25 yıl öyle geçti
sonra babaannemi alt kata taşıdık o bile ne kadar rahatlatıyomuş insanı
yakınınıza da olsa taşınma imkanı yok mu aynı evde çok zor
bende 2 aylık evliyimmm ve kayınvaldem ve görümcemden çekiyorum aramızda 13 saatlik bi mesafee var uzağız ama onlar yapıcağını yine yapıyolar telefonda hakaretler küfürler tehdit mesajları ve daha neler neler onlara bugüne karşı bi saygısızlık yapmadım ne derlerse sustumm hep içime attım eşime dahi söylemedimm taa kii hamile olduğumu öğrenip bebeğimi düşürene kadar... doğmamışş bebeğimee beddularr ettilerr inşallahh o bebek düşer evlat yüzüne hasret kalırsınız diyerekk beddularr ettiler analı kızlı ve bebeğimi düşük yapalı 2 hafta olduu... çok kötü durumdayım hamileliğime bile sevinemeden sırf bana yaptıkları için sinirden kanamam başladı ve bebeğimi kaybettimm ... zaten burdaa yalnızımm destek olacaklarınaa halenn bedduaa ediyolarr keşkee hamile olduğumu hiç söylemeseydimm onlaraa babanne ve hala oluyosunuz diye eşimle birlikte telefon açmıştık o günden berii sürekkli beddular ve mesajlar vs.... sevinecekleri yerde o bebekde sende geberirsinde oğluma yeni karı alırım dediler.. lafı fazla uzatmak istemiyorumm kendimii çok kötüü hissediyorumm ne olduğunu anlamaya çalışıyorumm bunların sebebine gelince anlatayımm eşimle birlikte eşimin memleeketine gittik ailesinin yanına hamileymişimm ama hamile olduğumu bilmiyordumm ama şüphee ediyodum farklı değişimler vardı bende hatta kayınvaldemede söylemiştimm inşallahh olur babanne olurumm diyorduu görümcemde inşallahh olur hala olmayı çok istiyodum diye söylüyodu istanbula gidince test yaptırın falan demişti.. neyse bi akşam görümcem beni odasına çağırdı yengee işimizz var gelsene dedii tamam geliyorum dedimm ve eşime yani abisinede yengemle kadınsal bi işimiz var odaya gelme dedi eşimde neler kaynatcaksınız hadi bakalım diye espri yaptı... neysee görümcem pencereyi açtı ve yenge ben sevgilimle buluşmaya gidiyorum ben gelene kadar bu odadan çıkma ve beni idare et dedii pencereden atladığı gibi gitti... neyee uğradığımı şaırdımm çok korktumm ya annesi gelse yada babası çağırsa ben nederimm kimseyee bişeyde söyleyemem başına bişey gelse sorumluluğu bnde kayınvaldemler canıma okurdu... bi ara eşimm geldii kapıyı çaldıı napıyosunuzz hadi gelin içeri demez mii o an ne yapacağımı şaşırdımm tamam dedimm sesin neden öyle ürkek geliyo dedii bndee işimizz varr gitsenee diye eşime terslendimm wallaa soğuk terler aktıı başımdan aşağıyaa görümcemee mesaj çektimm hadii çabuk gel seni soruyolar diyee neyse görümcemm geldii ev 1 kat zeminde yanii pencereden içeri çıkamadıı elimle çekmeye başladımm görümcemi içeri almak için ama olmadı ben zayıf biriyimm görümcemdee maşaşşllahh balık etlii çok ağır o gün onu çekmek için kendimii çok zorladımm ama bi türlüü onu kaldıramadımm iyicee panikk oldumm biri gelecek yeda komşulardan biri görecek diyee o ara kayınvaldem seslendii kapıyıı açın diyee bndee müsait değilimm annee tamam geliyorumm dedimm görümcemde dolabın arkasında merdiven olduğunu söyledii onu getir merdivenle tırmanayım yenge dedii tamam dedimm merdiveni aldım bide nasıl ağır geliyoo bana anlatamam onu pencereye kadar taşıdımm pencereden dışarı merdiveni çıkarmak için verdiğimm mücadeleyi düşününn... neysee görümcem çıktıı girdi odaya bide bana diyoki merdiveni yerine koy ben tuvalete gidiyorumm diyeçıktı odadann çok sinir oldumm neysee o gecee eşimee gitmek istediğimi söyledimm daha başka şeylerde varda onları söylemiyorumm uzun olmasın.. sıkıldımm evimizee gidelimm dedimm eşimee oda bazı şeylerin farkındaydı anlamışş zatenn bulaşık yıkamaktan sıkıldın demi dedi evet dedim bnde neyse sabah oldu kahvaltıda eşim akşama istanbula döneceğimizi söyledii kayınvaldem bi ısrar birazdaha kalın gibilerinden eşimde laf soktu kardeşi için yengesine hiç yardım etmiyoo derin alışık değil bulaşıkyıkamaya dedii... ayrıcaa ya hamileyse zararı olur dedi.. neyse biz geldik istanbula o gün bi test yaptımm hemen başım dönüyodu çünkü anında çift çizgiyi gördümm gerçekten hamileyimmm hemen eşim annesni aradı ve müjdeyi verdi ... ertesi gün biraz kanamam oldu regl oldum sandım test yalnış çıktı galiba dedimm apar topar hastaneye gittik kan testi yapıldı beta hcg değerim 601,86 çıktı 5 haftalık hamile olduğumu öğrendimm mutlu bi şekilde eve geldik aradan 2 saat geçti kanamamm başladıı yine hastaneyegittik doktor muayeneden sonra düşük yapıyosun dedii ve sordu ağır bi şey kaldırdın mı dedi kanaman yoğun geliyo dedi bnde ilk başta hayır dedimm sonra doktor o zaman yapacak bişiy yok bekliceksin 2 gün sonra tekrar kan tahlili için geliceksin dedi bnde çıkmadan ewet kaldırdımm dedimm merdiven kaldırdım dedimm nasıl yani dedii sonra olayı anlattım eşimde sıkıştırınce onada söylemek zorunda kaldımm eşimde o sinirle annesine aradı ve söyledi o gün bugündür beddular ve hakaretler ediyolar banaa .. söyleyin şimdii meğerse eşim annesine söylemiş iş yaptırma hamile olabilir diyee benim haberim yok tabii ki bana eşim yokken bi ton iş yaptılar evi temizlettiler hepsii bilerek yaptıı bebeğimii onlar yüzünden kaybettimm onlardan nefret ediyorumm .... bu istanbuldaa çok yalnızımm izmirden gelin geldim eşim polis istanbulda görev yapıyoo kimseyi tanımıyorumm kayınvaldemler destek olacakları yerdee ohh iyi olmuşş diye halen beddular ediyolarr ne biçim bi aile anlamadımm çok çirkeflermiş eşimdee ailesiyle konuşmuyoo bu olaylardan sonraa ne yapacağımı şaşırdımm artık... :/
vay arkadaşş..bu yazıyı bian ben yazdım sandım.bende 3 yıllık evliyim aynı olayları yaşadım..6 aydır hayatım kabus gibiydi...eşim annne anne diyen tip.asla toz kondurmuyor asla laf söyletmez.anası boşanın yavvv bile dedi...ben kendimi 6 aydır zehirlemişim onu anladım.saçlarım beyazladı yavv..oğlumun piskolojisi bozuldu..şimdide inada verdi tüm suç onda olmasına rağmen barışmıyor.eşim beni tehdit ediyordu şimdiye kadar ailemle barışmayı başar(çünkü onlar istemiyor)yoksa ben seni ailenle görüştürmem diye 6 aydır burnumdan getirdi.en sonunda dün dedimki sen bilirsin.bende ailemle görüşmem seninkileride istemiyorum.adam şok!!yumuşadı şuan hiiiç de takmıyorum.normalde çok kasarım.bide bugün gebe olduğumu öğrendim.iyice bi rahatlama geldi bana...Ne yaparsan yap çözemeyeceğin sorunlarııı yüklenme allaha havale et..akışına bırak.seni en sonunda olman gereken yere getirir..Evlendiğim günden beri sorunluyum.tecrübe konuşuyor.çok kasma rahat oll.[/QUOT
Ayni sorunlar iste.... inan benimde saclarimda beyazladi.. ayni konusmayi bizde yaptik. Benm aileme nasil davranirsan bende seninkine oyle davranirim. Senin taraf benm taraf..... yiprandim artk
eşimm hep benim yanımda zaten her zaman en büyük destekçim kendisi ailesiyle konuşmuyo artık resti çekti o bile annesinin yaptıklarına inanamıyor üzülüyorummm çünkü keşke böyle olmasaydı sırf görümcemin yaptığını söyledim diye ben kötü oldumm işin ilginç tarafı ise kayınvaldem kızının yediği nanelerin hepsini biliyor ve buna göz yumuyorr ama eşimm bi abi olarak tepki gösterdi tabi doğal olarak ama ben neden kötüü oldum anlamadımm kendii kızlarına laf söyleyecekleri yerdee banaa söylemedikleri küfür kalmadıı ben onları allaha havale eettim elbet yine hamile kalıcamm ama onlar torun yüzüü göremeyecekler hiç bi zamann çünküü onlarr ancaa beddua etmeyi bilirler düşsün diyee benimm içimm rahatt çünküü onca yapılanlara rağmen yine birşey söylemiyorumm onlara saygısızlık yapmıyorumm sadecee allaha havale ediyorum.. ben böyle sustukça eşimin gözünde daha çok değer kazanıyorumm ve bana kalmadan eşimm ağızlarının payını veriyoo onlaraa çok şükürr ben eşimle mutluyumm onların canı cehenme artık kasmıyorumm arkadaşlarr doğruu söylüyosunuzz hepinizzz ben mutlu olayımda onlar ne hali varsa görsünler...
Esin senin tarafinda cok sanslisin. Benim hicbir zaman oyle olnayacak. Bosver sen mutlu olmana bak hepsi catlasinlar.
inşallahh seninde sorunların çözülür canımm allah büyüktür sen bol bol dua et ve kafaya takmamaya çalış eşinde nasıl olsa elbet aklı başına gelecektir allah yardımcın olsun canımm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?