Kayınvalide neden kizini cok tutar???

Ya ben olsam ''benden uzak olsun, bana bulaşmasın, beni dert edinmesin, kimle ne yapıyorsa yapsın'' diye düşünürdüm. Buradaki kaynanalara baksana. .

Ne güzel kızıyla işte. . Senin de annen var? Annene bak sen. .

Ayyyhhh benim kayınvalidenin bi evlatları aman da aman. . Bi över bi över. Bi kızının adını söyle ''ay bizim şöylemiz, ayy o bizim böylemiz. .'' Aynen çok komik ve ayıp. Bırak başkaları övsün.

Sözlendiğimde kayınvalide eşimi bi övmüştü ki, annem ''kızım, bu çocukta bi eksik gedik mi var? Ne bu böyle sanki örtmeye çalışır gibi bu kadar övülmez'' demişti bana. .

Siz nasil Kayinvalidenizle annenizi bir tutamassaniz oda sizinle kizini bir tutamaz. Bu gayet dogal birsey. O onun kizi o dogurmus

Evet benimki de kızına aşık. Öve öve bitiremiyor, her şeyin iyisini,dogrusunu o biliyor. Benim çocuklarım hasta olduğunda bile bana değil, ona soruyor ne verelim diye. Ama ben eksiğini biliyorum, neyse burda söylemeyim

Kaynana herzaman kaynanadir anne annedir kaynanin anne olduğunu hiç görmedim benim kaynanam da beni sever allah için mesela ben bir hata yapmış olsam affedici olmaz kesinlikle ama kızı daha kötü birşey yapsa üstünü örter savunur avukat kesilir örnek vermek istedim sizde çok kafanıza takmayın bırakın herkes olduğu yerde kalsın daha fazlası olamaz zaten siz gonlunuzde farklı bir yere koymayın

Önceleri ben de sizin gibi düşünüyordum." Oh, ne ala" diyordum ama iş terbiyesizliğe ulaştı. Çocuklarımla ilgili konularda bile ben karsisindayken, beni ezip eline telefon alıp kızını arıyor, ona fikir soruyor mesela. Durum böyle olunca işin boyutu degisiyor

Annemin yeri bambaşka.. Onun yerini hayatta dolduramaz. Yengemi tutsa iyi fakat yengem kendi annesini tutar... Sonuç böle olunca kayinvalidem kizi var olduğu için beni saymiyor. Nedeni ben hic laf etmem. Agzimi açmam:) gorumcemi kiskandigimi kendimi tuhaf hissediyorum.. Alla alla ben onu niye kiskancam diyorum. O benden çok zayif güzel. Becerikli ne bilim olamaz mi en tuhafi bu
Yengem beni kiskanir bende gorumcemi :) bazen gorumcemde beni kiskaniyor. Bende yengemi bazen kiskanirim gereksiz yere kiskanamam. Kiskansam da hic belli etmem zaten.

Bu iş böyledir. Herkesin kendi evladı tatlı gelir. Sen annenle k.valideni eşit düşünebilir misin? K.validem aslında görümceme düşkün, çünkü 4 erkek içinde tek kız ama ona sorsan öyle değil. Büyük gelinini kızının önünde tutmuş hep öyle söylüyor ama 30 yaşındaki kızı çalıştığı için yan gelip yatıp, gelinleri kendini parçalıyor bir kere bile kalk yardım et demiyor. Eltim de çalışıyor bu arada.

Karnı burnunda eltime sabah kahvaltısı hazırlatmış, o gün de doğuma gitmiş eltim k.valide anlatıyor :) Kalktı, hani kız kahvaltı dedim de ayy dedi meğer doğumu başlamış diye. Nasıl sevmek bu?

Genellemeyim ama kızım gibi seviyorum diyen ileri de ''kendilerine bakacak birileri olsun'' diye seviyorlar.

Çünkü k.validem özellikle en küçüğünü (eşimi) evlendirdikten sonra bana çok söyler oldu bu lafı, ''4 tane uşağım var biri bakmazsa biri bakar'' diye hatırlatıyor sürekli..

kızı oldugu ıcın olabılır mı sen kendı annenle onu aynı tutabılıyor musun peki

Yok. Böyle olursa tabi ki benim de şarteller atar. Benim demek istediğim şu, benden bağımsız olsun da, kimle ne yaparsa yapsın. Beni bağlamasın yaptıkları sadece. .

Yorumlari okudum arkadaşlar.
Ne kaynanalar var burda bi derdim var bölümünde kayinvalide!! Diye baslik olduğunda.. Kayınvalidesinden neden çok çektiği görümceyi çok fazla tuttuğu görüyoruz.
Benim bi yerden dikkatim çekmişti.
6 aylik evliliğini görümcesi tarafından ayirdigi bu duruma kaynanayla bi ortak olanda var...
Bide görümce derdi görüyoruz burada. Okuyan bilir bu ise.. Okumayan bi daha gözden gecirsin..
İste
Ben bunu sordum
Kaynana neden kizini çok tutar??
Kizi olmasaydii gelini tutarmiydi?
Bu yorumlarda kizi olmayan kaynanadan kendisini kizi gibi sevdiği yaziyor.
Fark olan bu
Yorumlari için teşekkür ederim:)

Yok. Böyle olursa tabi ki benim de şarteller atar. Benim demek istediğim şu, benden bağımsız olsun da, kimle ne yaparsa yapsın. Beni bağlamasın yaptıkları sadece. .
Önce öyle oluyor ama sen doğurunca seni taşıyıcı anne gibi hiçe sayıp, alim kızıyla işbirliği yapıp, seni ezmeye çalışabiliyor. Ben de kabul etmedim tabii

Önce öyle oluyor ama sen doğurunca seni taşıyıcı anne gibi hiçe sayıp, alim kızıyla işbirliği yapıp, seni ezmeye çalışabiliyor. Ben de kabul etmedim tabii

Valla ben kocama diyorum, çocuk doğursam o benimdir. Kim 9 ay taşıyıp acısına katlanırsa çocuk onundur herkesten çok. Kimse kusura bakmasın. Ay hiç gelemem. Zaten uzağız. Bebek durumu da şu an yok bizde.Olsa da gelmelerini istemem kimsenin.

kızı oldugu ıcın olabılır mı sen kendı annenle onu aynı tutabılıyor musun peki
Valal en iyisi kocami tutmak.. Ömrünü sonuna kadar geçirebileceğim bir insana bagli kalmak..
Annemi de kayinvalidemi de tutmam beni tutarsa tutsun bu konuya kafama takacak durumda da değilim:) kayınvalidemin kizini tuttuğunu artik umursamiyorum bu yorumlar okuduktan sora.
Birden amaaannn boşver kimi tutarsa tutsun diyesim var:)
Sormusum cevabini aldim:)

Çok basit yavrunuz var mı bilmiyorum ama ! ona iyice bakın varsa ,
Hiçbir şey onun yerini tutamaz ,

kim kimi kıskanıyor birbirine girmiş. aile ilişkileriniz hep böyle kıskançlık yumağı mıdır sizin.oysa herkesin yeri çekmecesi ayrılsa böyle bir sıkıntı olmaz. yengenin seni kıskanması saçma sen o ailenin kızısın. görümceni de senin kıskanman saçma çünkü o da o ailenin kızı. ortada iki aile var aileleri içiçe sokmayın bukadar herkesin kendi ailesi.

Şahsen ben, beni çok sevmesini istemezdim. Ne kadar çok sevgi, alaka o kadar çok beklenti demek oluyor çünkü, şimdi biz 4 geliniz, bir eltim aile' den herkesle küs, küs değilse bile konuşmuyor (beni tanımıyordu hiç mesela ama gördüğünde yüzüme bakmaz) onu siliyor haliyle, bir tanesi var dillidir biraz, pek işine gelmiyor o da o yüzden, büyük gelin ve en küçüğü ben kalıyoruz. Ne zaman duysam biz farklıyız :)

Yani ben genelleme yapmıyorum ama bir k.validenin gelinini kendi kızı gibi sevmesi bana pek inandırıcı gelmiyor. Ha kız çocuğu olsun çok istemiştir olmamıştır, kız çocuk özlemini gelinle gidermeye çalışır ama herkes böyle değil maalesef ki.

hayır canım kızı olmasa da gelinini tutmaz. bu sefer de oğlunu tutar. bu böyledir herkesin evladı kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…