Kayınvalide neden kizini cok tutar???

Kızım varken gelinim kim? Oğlum varken damadım kim?
Yani sen de benim bir evladımsın lafı hep palavra, hiçkimse insanın kendi öz evladı gibi olamaz. Tabii ki kendi kızını tutacak. Kayınvalidem beni kızı kadar sevse ne olur sevmese ne olur, onun sevgisiyle mi işim rast gidiyor sanki.

yani şimdi kayınvalide anne olduğuna göre, anneler kızlarını sever ve tutar ben burada bir tuhaflık göremiyorum
birkaç konunuza rastgeldim, bu aralar sanırım biraz psikolojiniz bozuk naçizane takmayın böyle şeyleri içinizde büyütmeyin, başka şeyler düşünmeye çalışın Allah kalbinize ferahlık versin, umarım çabucak atlatırsınız bu günleri...

Gelini tutmuyor ki tuttuğu görmedim kizi gelince tutuyor... Kocamada dedim Kaynanam kuzini çok tutuyor diye oda evlat o diyor eee ben evlat degilmiyim :)
Iyi de sizinle bir sorunu yokmus.Size sevgi,saygi duymasi yetmez mi?
Sizin anneniz sizi mi daha cok sever varsa gelinini mi?
Olsun o kadar da..

bir de şu var
benim görümcem yok ve kayınvalidem gerçekten kızı gibi sever beni, hem mizaç olarak çok sevecen ve anaçtır hem de yıllarca kız çocuğu özlemi çekmiş, ve ne yalan söyleyeyim benim ona kırıldığımdan daha fazla o bana kırılmış olabilir

bu durumun çok güzel tarafları olsa da bazen benim için aşırı bir sorumluluk haline geliyor. nasıl diyeyim ağır bir fedakarlık durumu...
anneme ayırmadığım zamanı göstermediğim anlayışı kayınvalideme gösteriyorum. ya da anneme rahatlıkla söyleyebileceğim bir lafı ona söyleyemiyorum. samimiyete güvenip söylediğimde de nahoş bir durum oluşuyor
yani kız evlatlık yaparken, oğullarından daha fazla ona destek olurken herşey iyi güzel "canım annem, canım kızım"
ama hoşuma gitmeyen bir durumda anneme edeceğim sitemin daha azını kayınvalideme ettiğimde "aaa ama sen gelinsin" durumu
tabi yine hakkını teslim edeyim kadıncağız bana kırılsa da ağzını açmaz, bana bu konumu biçen kişi sevgili kocam oluyor
yani demem o ki bazen istediğimiz şeyler (sizin durum: kayınvalidenizin sizi kızından ayırmaması) her zaman da iyi olmuyor
mesafe iyidir

Herhalde kızını tutacak. size kötü davranıp bizimkiler gibi laf sokmasında daha ne istiyosunuz ki aman alsın kızını nereye giderse gitsin. sizde kendi annenizle gidin.

annen seni mi çok sever damadını mı? kaldı ki bende bir anne olarak evlatlarım herkesten önce gelir eşimden de annemden de...

El kızı mantıgı olabilir. Ama sonuc olarak evladı bı mıktar onu fazla sakınması anormal degıl. Benım kv oyle. Ben hersefetınde dıyorum onu bıze karsı degıl yabancılara karsı koru savun. Cunku bızım bır butun olmamızı ıstıyorsan ne abısınden kardesını ne kardesıne. Abısını ötekilestırme. Oda öğrendı şimdi bız daha cok tutuyoruz kardesımızı hoşuna gıdıyor:)

Mesela kızı anasının her lafını kaldırır,ama sen kaldıramazsın fark bu olabilir.
Yani ...kızına her lafı söylesede Rtük yoktur orda kızıdır sonuçta lakin ,1 daha yüz yüze bakmamayı göze alıyorsa kv Geline sıkıyorsa söylesin bakın kaçıncı ,Dünya harbi çıkyor kv gelin .. arasında ..

Acaba sen annenden görmediğin sevgiyi ya da ilgiyi en çok kaynanandan mi gordun?

Cevabın evet ise sen gorumceni değil de kaynanani kiskaniyorsun (kötü anlamda degil)

Cevabın Hayır ise sen kendi annenin senden daha çok yengeni tutmasini istermiydin yada aranızda biraz fark olmasını istemezmiydin..

Bende de var aynısından zaten çok sık biraraya gelneyiz gelincede kızını anlata anlata bitiremez yere göğe sığdıramaz. Kadın resmen kızına aşık.
Anacım nur içinde yatsın ona sitem edwrdim sen bizi hiç övmüyorsun hiç mi güzel bir şeyim yok derdim oda Benim canım anacağızım sen kızını övme el övsün derdi.

Hiç kimse kendi öz evladı gibi sevmez gelini ve damadını. Çok sever ama evladı gibi sevmez. Çok yanılmışsınız siz.

Ben yeğenlerimi çok seviyorum fakat kendi kızım olduktan sonra önceliğim tabii ki kızım oldu. Eşimle bile dünyaya bakış açımız değişti.
Sen kızıyla kendini kıyaslıyorsun tabi ki kızına daha düşkün olacak.
Ben anneme bazen sorarım, seni ben doğurdum ben büyüttüm tabi ki sana küserim de yanlışını söylerim de der. Gelin lere söylemez çünkü benim evladım sensin der.

Ayy kizinin yaninda olmak icin senden izin mi alacak acaba? Sni de annen sevsin guzelim kv ye ihtiyacin ki depresti

evladı, canının parçası olduğu için olabilir mi

gelinle evladın yerini bir olmaz asla..
o canından bir parça..
biz oğlunun eşiyiz.. seviyor sayıyorsa yeter işte kızıyla aynı olmayı beklemek çok ütopik..
sende annen için aynısın..
kızı kötü biri olsa annesine kötü davransa, sen çok iyi davransan yine kızını daha çok sever..
evlat başkadır her zaman..

Bence burda yanlış anlaşılma var. Hepimiz evlatlarımızı daha çok severiz elbette. Ama sürekli onu övmek, satır arasında başkasını yermek nedir? Burda konu bu. Ben de evlatlarımı ovmem. Başkaları övsün ( ya da övmesin, beklenti anlamında soylemiyorum) insanın kendini ya da evladini övmesi komik ve ayip

Tamamen aynı şekilde düşünüyorum. Evladımı para verseler , ovemem. Ayıp olur diye utanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…