kayınvalide... nefret ediyorum...

Hepimiz pek bir modern olduk..doğduğumuz yeri beğenmeyiz...eski yaşantıyı hiçmi hiç istemeyiz...kaynana çantada keklikte..ev dolusu insan içine gelin gidilen günler yüzyılların ardında kalmışken...nedense AADETten BOHÇADAN asla vazgeçemeyiz!

arkadaşlar herkesin bi aile düzeni vardır yani burda kimseyi yarglamayalım diyelimki şehirde oturuosunuz köy adetlerini uygulamıosunuz ve eşinizin aileside uygulamıo o zman problem yok ama köy zihniyeti taşıyan bi aileniz varsa ki ben her adeti diil ama olması gerekenlerin olmasını isterim:) ama tatlım malesef bizi mkilerde yumurta popoya dayanmadan bişe yapmak istemiolar malesef ve nitekimde yapmıolar istiolarki herkes bi eteğindekileri döksün yapılcak olanlar yapılsın kalan neyse biz yapalım bizim nişandada alışverişe çıktık aldıklarımın hepsi gereklimiydi aslaaaaaa! bi takım elbise aldık daha bi kere bile giymedim ve tam 250 milyona aldım yazıkmı yazık tabi şu an içim yanıyo resmen ama bi bohçada gelsin nişan bu sonuçta ya kaynana çıkarsın sandığın başörtüydü patikti koysun yani bu istedim ama bizimkiler yoooooooooooook herşey olcak didiler yaptılarda ama zorla yani:) şimdi düğün beklioruz herşeyi ama herşeyi biz yapıoruz şu an mobilyasından tut halılara kadar yaptıkları tek şey takı seti aldılar ve 4 tane bilezik o kadar ha bu arada nişanlım nişan alışverişini kendi parasıyla yaptı onlardan tek kurus çıkmadı yine ama ne var anne ağzımdan zor zoruna arada çıkar çükü ne o büyüklüğünü bildi benden küçüklük beklio siz derim hep hani bazen bi sıfat kullanman gerekir o zman anne derim bi insana siz diye hitap ettiğinde sınırlarını aşamıyo:) ama üzülme lütfen bunlar kafaya takılcak şeyler diil o yapması gerekeni bilmiosa sendende sevgi alamaz saygı almak zorunda ama istemiosan sevmezsin tatlım ayrıca daha nişand abu oluyo düğünde kim bilir neler olcak:) herşeyi siz yapın çünkü heryere ikiniz gidersiniz herşeye tek başınıza karar verirsiniz burdan alcaksın yada bu ppahalı alamayız denme imkanı olmaz hemde minnetin olmaz şahsen ben öle yapıorum bi araya geldmizde hizmetimi yaparım çayı bittiyse anında doldururum ama tebessüm etmem:)nişanlınla bu konular için sakın tartışma ama aradaki farkıda söle bak canım ben aptal diilim bunların bunların farkındayım fakat ben seni seviorum sanada her zman destek oluyorum biiosun ama ses çıkartmadım farketmedim anlamına gelmez de:)

neffret ediyorum kayınvalidemden oyle boyle değil hemde anne bile demiyorum o kadara yanı

ben sözlüme söyledim zaten ben kimseye surat yapmam dedim onlara olan saygım sana olan saygımdandır sevdiğimden değil dedim. bi çok şeyin farkında olduğumun farkında. ama artık sesimi çıkarmıyorum zaten.
heee gelenek ve göreneklere köylü gözüyle bakan sözüm ona burjuva arkadaşlarımda çok enteresan gelmiyo değil. madem öyle köylü zihniyeti bunlr kendileri yapmazlar yada ne biliyim adettendir evlenmek o zaman evlenmesinler :) ben ailemden edepte gördüm adette gördüm sevgi saygıda. giyimim yaşam tarzım köylü (sizlerin tabiriyle) olmayabilir ama geçmişimi ve yaşamam gerekenleri unutmuş değilim. avrupai takılıyorum ayağına girmeyelim hiç biz türküz köylü değil....

ben ve ailem kız tarafı,eşim ve ailesi erkek tarafıdır. onun için erkek tarafının alması gerekenleri eşimde alsa ailesi de alsa benim için farketmez.eşim aldı,ailesi birşey almadı demek bana garip geliyor

burda birisi sıkıntısını yazıyor. ordan herkes bozmaya çalışıyor ben onu anlamıyorum. kız demiş arayıp sormuyorlar maddiyat değil sorun diye! çoğumuz bu sorunları yaşadık. düğün zamanı geldi mi her türlü canbazlığı yapanlar sonrasında sonsuz hürmet beklerler. saygı göstermek bile yetersiz kalır bu tiplere. ama kızın ailesini adamdan bile saymazlar, kızı hiç saymazlar ama sus saygılı ol. söyleyince yok herkes maddiyatçı, yok öööle .... ya kız içini dökmüş onaylamıyorsan yazdıklarını yapıcı eleştir yanlış düşünme de. nedir bu insanlardaki hasetlik herkes mi kötü? belki de içini dökebileceği tek yer burası .. üzüldüm doğrusu bazı yorumlara yazık

teşekkür edrim canım gerçekten öyle bu tarz olayları insan pek etrafıyla paylaşamıyo ki ben normalde kimseye oturup dert anlatmam dinlerim herkesi ama ben anlatamam. burası daha iyi geldi bana o yüzden yazmak istedim. desteğin için teşekkür ederim

Merhaba kızlar

Benim de eşimin ailesiyle sorunlarım taa baştan beri

eşimve benim ikinci evliliklerimiz ikimizde küçük yaşta evlilik yapmışız. Neyse eşimin ailesi birtek istemeye geldiler ve ondan sonra hiç birşeye karışmadılar. evimin eşyalarına vs herşeyi biz eşimle ikimiz karar alıp ve benim ailemin desteğiyle yaptık. kayın validemi seviyordum gene de kötü olmak istemiyordum yaşlılığına veriyordum. çeyiz serildi kayın validem el gibi baktı gitti elltimle beraber üzüldüm genede bişey demedim diyemedim. daha sonra birkaç eşya çeyizden sonra gelicekti ve kayınvalidemin işi varmış hep işi vardı zaten ben evde bekliyemem dedi. tamam dedim gene gittim ben hatta gelinlik için denemem vardı abimin hanımıyla gittik eve yadak odasına bir baktım eşim eski damatlık gömleği çok kötü oldum kafamdan kaynar sular döküldü ağladım bağra bağra hemde aradım kayınvalidemi sordum neden böyle bişey yaptın diye karıştırmışım dedi ağladı oğluma söyleme dedi tamam dedim ama eşim sesimden anladı söyledim herneyse ertesi gün kınamdı hiçbirşey yokmuş gibidik hepimiz herşeye bunca zaman koşturmuşlar gibi herkesle ilgileniyorlardı tabi benim annem babam şaşırmışlardı birazda kızmışlardı buduruma sonra yerlerinden hiç kalkmamışlardı elgibi oturdular ve gittiler eşime o gün çok üzülmüştüm tek başına kalmıştı resmen neyse evlendik balayından döndük annesi sürekli ilk eşinden bahsediyordu bana şöyle yaptı böyle yaptı tek annesi değil eltimde başladı artık eski eşini hem merak ediyordum hemde herşeyini öğrenmiştim çünkü komşular bile artık anlatmaya başlamıştı benim psikolojim bozulmuştu evde nasıl durucağımı bilemiyordum acaba oda böylemi yapıyordu gibi şeyler geciyordu kafamdan ama kendi kısa zamanda toparladım fakat eşimle gün gectikce kavga ediyorduk bende işe girdim kafam dağılsın diye kayınvalidem hala eskileri anlatmaya devam ediyordu ve benim haberim yoktu meyarsem eşimi doldurmayada başlamış evine giremiyorum diye biz eşimle kavgalarımız devam ediyordu hatta artmıştı birgün çok kötü kavga ettik eşim dışarı çıktı alkol almış hiç içmezdi sorhoş eve geldi yatırdım eşim sabaha karşı çıkmış evden ama kafası yerinde değil sokta yatmış 1saat gibi mahalle aya kalkmış kayınvalidem kapıya geldi oğlum ölüyor diye hastaneye gittik beni eşimin yanına almadılar bidünyada üstüme geldiler naptın ona diye sonra benim ailemde hastaneye geldi onlarınyanında bana sorular sormaya başladılar ama ben kendimde değilim kocan eve gelmiyor sen rahat rahat uyuyorsun diye bende diyorum eve geldi ama çıkmış ben başında beklemedim sucum buysa kabulediyorum diyorum ama sorular bitmiyordu sen kocana msj çektinmi diye soruyorlardı bende hayır dedim halbuki cektim ama özeldiye birde nerden bilicekler diye demedim meğersem kocam akşam oraya gitmiş msj onlara okumuş bana hepsi birden yalan söylüyorsun dediler bizim yanımızdaydı dediler ben yerin dibin girdim ailemde ordaydı kayınvalidem herşeyi inkar etti bana anlattıklarını ispat edemedim tabi sonra hastaneden çıktık benim ailem çok kızgındi eşime çünkü böyle yapmasına anlam veremediler sonra ben ertesi gün eşime dedim biraz ayrı kalalım galiba buna ihtiyacımız vardedim tamam dedi annemlere gittim orda bi gece kaldım ertesi gün eşimden gün boyu tel bekledim beni alması için aramadı meğersem benim ailemin yanına gitmiş ve benden boşanıcağını söylemiş beni sevmediğini söylemiş herkese benim haberim yok ablamın eşi işyerine geldi işyerinden bana izin aldı ama ben hala hiç bişey anlamadım daha sonra benim evime gittik orda eniştem bana söyledi ben bayılmışım daha sonra eşim geldi konuşmak istedim neden böyle yapıyorsun diye seni sevmiyorum sevmedimde dedi yüzüme bakarak çok ağladım sucum neydi dedim ona bişey dedi ve çıktım ordan kayınvalidem aramadı bende aramadım akşamına eşyalarımı topladık ailemle yıkılmıştım ayakta duramuyordum şaşırmıştım çünki bodruma geldim ailem burda yaşadığı için aradan 10 gün gecti eşim aradı afet beni dedi afettim çünkü yapıcak başka bişeyim yoktu ikinci evliliğimdi ve onu seviyordum şimdi ailemin yanında kalıyoruz kendi evimize gecemedik maddi sıkıntılardan dolayı kayınvalidemve diğer akrabalarıyla konuşmuyorum adını bile anmıyorum onların benim yuvamı yıkmaya kaltılar ve hala uğraşıyorlar uzak olmalarına rağmen. sizlerle paylaşmak istedim hala nasıl ayakta dura biliyorum kendime şaşırıyorum...

sorun değil. sadece empati kurdum. sen yine de içini temiz tut. fesat düşünme. unutma herkes ektiğini biçer....

canım sende çok badireler atlatmışsın umarım bundan sonra uğraşmazlar seninle. sen yine sabırlıymıssın eşinide cidden seviyomussun Allah bundan sonra mutlu olmanı nasip etsin. ALlah bizleri utandırmasın inşş....

Bence sözlünün hatrına annesine birşey deme bayram olayı ile ilgili...
Ama mesafeni de koy. Arada laf çarp ki anlasınlar kızdığını...

Bence sözlünün hatrına annesine birşey deme bayram olayı ile ilgili...
Ama mesafeni de koy. Arada laf çarp ki anlasınlar kızdığını...

söyledim canım bayramda gelicekler dedim nitekim geldilerde zaten. sanırım sözlüm onları bayağı bi uyardı bana söylemiyo ama değişiklikler var. pazar günü bohça getiricekler süsleme işleriyle falan uğraşıyo. komşularından yardımalıyomuşş.. buda bişey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…