kayınvalide... nefret ediyorum...

Daha önceki sayfalarda yazılanların hepsini tek tek okudum. Evlenirken fedakarlık yapan tek kişi sen değilsin, benim yaptıklarımın yanında seninkilerin lafı bile edilemez buna emin ol!!!!! Kayınvalide de değilim adayı da, zaten dikkatli bir üye olsaydın anlardın. Kayınvalide ruhu da taşımıyorum, sadece tek taraflı düşünen, olaylara at gözlüğüyle bakan biri değilim. Senin gibiler ilişki yaşarken modernlik çığlıklarıyla ortalığı inletirsiniz, ama iş evliliğe gelince modernlik falan hak getire... Sanki en ücra köyden gelin gidecekmişsiniz gibi gelenekler adetler havada uçuşur. Yok bohçalar yok bilmem neler, bir sürü geçmiş yüzyıldan kalma adetler. Yapmayın efendim madem öyle, böyle saçmalıklara para harcayana kadar evinize eşya alın, eksiklerinizi tamamlayın. Sonra yarın bigün de şuyum eksik buyum eksik diye dolaşamazsınız ortalıkta en azından. Ben sözlüyken değil, sadece sevgiliyken bile kaç defa para verdim eşime, hiç de lafını etmedim hiç de gocunmadım!!!! Yine olsa yine veririm!!!!! Zaten geçek sevgi bunu gerektirir!!!! Annenin abinin iş ayarlamak zoruna gidecekse yapmasınlar efendim, kimse boğazlarını sıkmıyor ya. Bir iyilik yapıp da yüz defa konuşacaksanız hiç yapmayın daha iyi!!!!! Herkesin ailesi aynı olacak diye bişey yokki. Senin gibiler yüzünden birçok genç kız ve ailesi yamyam muamelesi görüyor ya, benim bütün isyanım buna!!!! Evet benim keyfim fazlasıyla yerinde, senin gibi memnuniyetsiz ve sürekli isteyen biri olmadığım için!!!! Eşimin ailesi tarafından el üstünde tutuluyorum çünkü ben halden anlayan makul bir insanım. Burda kimin kime saygı duyduğu ya da duymadığı çok önemli değil. Bence sen biraz daha makul ve ağırbaşlı ol ki eşinin ailesi sana karşı saygılı olsun. Emin ol evlenince çok ihtiyacın olacak ve istesen de hiçbir parayla pulla saygıyı satın alamayacaksın!!!! Farkındaysan gayet de yönlendirici bir yorum oldu, tabi yönlenmek isteyene...

aynı şeyleri bende yaşadım canım..Eşim ailesinden ayrı yaşıyordu..Ailesi istanbulda eşim Konyadaydı..BEni istemeye gelecekleri dönemde konyaya gelmişlerdi ama keşke gelmeselermiş..İnsan bi çiçek bir çikolata almazmı ya..onları bile eşimle ikimiz düşündük..paramızın olmadığı bi dönem..Ev eşyaları alıyoruz borç ödüyoruz bi ihtiyacıızı da biz karşılayalım demediler..neyse istenildi verildi..iki güne bir arayıp size kahvaltıya gelecez,sıkıldım size gelecem diyip diyip çıktı bize geldi kaynanam..ama istanbula dönene kadar bir kere evine davet etmedi ..Zar zor binbir borçla,zorlukla evlendik yuvamızı kurduk yabancı gibi düğünüme geldiler bir bilezik takıp 2 gün sonra evlerine döndüler..işin komik yanı benim annem evinden eşyalarını eksiltip bana verdi..mesela en basit örnegi iki tane oda spreyi varsa birini bana verdi..Kaynanam olacak asalak onu aldı götürdü..Yeni gelinin evinden kendi evine eşya seçti götürdü...çeyiz serilirken ev döşenirken yani düğün öncesi tepsi örtüsü getirmiş bohça içinden..teyzem halam var ev kalabalık.çıkarttı bohçadan ötrüyü gösterdi bizde saf saf ''aaa güzelmiş '' falan derken..''ha evet abisine yapmıştım ben bunu şimdi istanbula geri götürecem kardeşi evlenirken onların bohçasına koyacam'' deyip tepsi örtüsünü geri çantasına koydu...
şimdi ben bunları gördükten yaşadıktan sonra nasıl seviyim bu insanı...arada çaldırıyor aramak zorunda kalıyorum ama inanın kadının adını duydugumda midemde bulantı oluyor..nefreti aştı duygularım yani..Alllaha yakın bana uzak olsunlar inşaallah..

sımdı nısanlın uzulur numara bunların hepsı oyun oyun uyanın artık bayanlar nedense ben dahıl cevremde kı evlılıklerın bır cogu boyle olmaya basladı ılk basta unuturlar erkekler uzulur aılelerını sılerler kızarlar dugun oyle olur aaaaaaaaaaa bırde baktın onun aılesınden ıyı baska kımse yokk puffff buyu bozulur gunaydın yenı gelın oyunumuzu begendınmı kırk yıllık tıyatrocuyum dıyenlerden daha ıyı bır oyun sergıledık degıl mııı alkıs bızeee bu sefer baslar dovusler kavgalar yaa sonu bosanma yda psıkolojık tedavıler bu fılmlerı cok ızledık duyduk artık yutmayın lutfen bızı kandırmalarına ızın vermeyınnn

senii anlıyorum canım bazı insanlar bizim bu düşüncelerimize aç gözlülük olarak görüyor ama olayın aslını gerçekten yaşamayan bilemez sana da Allah kolaylık versin canım..

valla benimde en çok korktuğum o biliyomusun ya böyle gitmessse. olayın aslı şu ki ben artık ailesi için tek kelime etmiyorum. ailesine zaten saygısızlık etmem. evlerine gittiğim zaman sarılıp öpüyo falan artık afalladım bu kadın iyimi kötümü diye. olanları unutmaya karar verdim ben. sözlümle bile dün konuştuk sen sabırlısın dedi banna konuşman gereken çok yer vardı ama sesini çıkarmadın. artık çıkarmam tecrübeyle sabit oluyomus bazı şeyler. şimdi çok mutluyum valla. onlara saygısızlık yapmadığım müddetçe herhalde bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Allah büyük be canm herkesin içini biliyo. hakkımızda hayırlı olanı versin hepimizin...

en başlarda güzel beklentiler içinde bir gelin adayına düğün öncesi yapılması gerekenleri bekliyorsun, ve yapılmayıncada üzülüyorsun doğal olarak.ama bunlar yapılmıyor diye daha şimdiden yüz göz olup kavga etme.yapmıyorlarsa yapmasınlar,kimse zorla bişey yapacak değil ya..

boşveeerrrrr, unutmaki ne kadar az şey yaparlarsa, o kadar az söz sahipleri olacaklar,şimdiden koz veriyorlar sana, ilerde evlenince verdikleri verecekleri deger ortada, yarın evlenince sende çok muhatap olmazsın. kayınvalidene bi kızı gibi yardımcı olmazsın.ee ne ekersen onu biçersin misali.
erkekler biraz balık hafızalıdır ama eş adayın ailesi tarafından bu yalnız bırakılmalarınızı umarım unutmaz

unutacağından eminim canım ama bende unutucam inan. kimseyle kötü olmak istemem hele ki eşimin ailesiyle. şimdi zaten herşey güllük gülistanlık sözlüm sanırım rahatsızlığını bi şekilde dile getirmiş. şimdi bohça işlerini bitirmek için koşturuyo milletten akıl alıyo. bana bi adım gelene on adım giderim. geri giderse kaçarım. ama eşimle asla onlar için artık kötü olmam. onda çünkü gördüm ben haksızsam bana kızar ailesi haksızsa onlara. zaman herşeyi gösteriyo insana. artık rahatım ve huzurluyum. desteğin için teşekkür ederim

başından geçenler ben evlenirken bana da oldu. hala o günleri nefretle anarım. bu onarılmayacak yaralar açıyor ve zamanla daha da batıyor. şimdiden mesafeni koru ve asla muhatap olma. ağzını açmak için çok erken, belki de bahane olur onlar için. ilerde ektiklerini biçerler. eşine de çok güvenme ilerde senden yana olmayabilir... (tecrübeyle sabittir)

canım boşver kaynananla oturmucaksan takma kafana sen yıpranursın benimde aynen öyle oldu bana bohça bile yapmadılar bizde eşimle 3 sene nişanlı bekledık beraber çalıştık herşeyımızı aldık öyle evlendik

arada soğukluk olucak sen asla sıcak olamıcaksın onlara karşı ben arayamıyorum içimden gelmıyor çünkü

bence burda tek sorun bohca değil, tavır da önemli. bu kızcağız tavra da bozulmuş. bohca bahane. bana da zamanında biz bohca bilmeyiz ve yapmayız dediler. ama eltime sıra gelince döktürdüler. bunlar maddiyat bir deişin manevi yönü var.
bu yüzden benimden içimden gelmez onlara karşı hiçbişi....

kızlar ...... sampuanımı görümceme verdim annesi dedi ki kötü şampuan vermişin dedim ki benim kullandıgım sampuan .ablan kızdı kötü şampuan vermişin dedi. ee benim kuulandıgım sampuanı verdim ne var bun da ameliyat oldum gelmedi bile... ???

işte hissettiklerimi tam olarak anlatan cümleler bunlar mal mülk falan değil.

görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı demişler

işte hissettiklerimi tam olarak anlatan cümleler bunlar mal mülk falan değil.

görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı demişler

söz de bişey yapmayan nişan da hiç bişey yapmıyor dügün de de kesinlikle bişey yapmazlar o günlerden gectik biz zor bi dönem birbirinize destek olup ins atlatırsınız tez zamanda sıkma canını inan ki hersey olacagına varıyor kızgınlıklar hiç gecmiyor maddiyat degil tabi manevi de bişey görmeyince insan daha da yıkılıyor ama yapcak bişey yok diyip kenara cekiliyosun sen cabalıyosun burda okudugum cok sey bana yabancı degil ama dedidigim gibi eşin nişanlın ya da sözlün omuz omuza verirseniz hiç bişeyden korkmayın allah yolunuzu acık etsin...

vermeyecesin demekki bunlara bişi , ben herşeyimi kendim yaptım. beğenmediler bir de komşularım onlar yaptırdı sanıyor. ne kurnaz bu insanlar!

vermeyecesin demekki bunlara bişi , ben herşeyimi kendim yaptım. beğenmediler bir de komşularım onlar yaptırdı sanıyor. ne kurnaz bu insanlar!

şaştım kaldım gidip banyomdan aldım verdim kendi kuulandıgım demek ki beni konuşmuşlar ama sölücem laf gelince..

şaştım kaldım gidip banyomdan aldım verdim kendi kuulandıgım demek ki beni konuşmuşlar ama sölücem laf gelince..
bence sevin tek kusur şampuan bulmuşlar demekkii... konuyu açmaya değmez bence nasılsa yine bahane bulup konu yapar bunlar...

sözlümde bu konuda ümitlenmememi dile getiriyo zaten. şu anda mobilya aldık onların borcunu ödüyo. ayda 900 tl para yatırıyo. ben dedim ki babanlar kredi çeksin hep birlikte ortak öderiz en azından bu kadar sarsmaz. düğündede kendimize çekeriz evlendikten sonrada rahat rahat öderiz dedim ama yapmıcaklarını bildiği için sanırım hiç yanaşmadı. bende sesimi çıkarmıyorum. benim hevesim olan hiçbir şeye hayır demiyo imkansızı istemicemide bildiği için rahat sanırrım. ama yine de korkmuyorum nişan bize ders oldu gördük el ele verdik aldık herşeyimizi. Allah utandırmasın bundan sonra ne diyim..

insanoğlu çiğ süt emmiş diye boşuna dememişler canım boşver sıkma canını sende ben artık 3 maymunu oynuyorum

Benim arkadaşım da sırf aile sorumsuzluğu yüzünden nişan attı..
Arkadaşımın düğünü olacakken görümcesi çıktı ortaya önce benim düğünüm olacak diye...
Aileler ne geldiler ne gittiler..Şu an çok üzgün bilmiyorum ne olacak...

Gerçekten evlenince aileyle de evleniyorsunuz kızlar çok dikkat edin...Erkek iki tarafla da dengeyi kurmayı bilecek,yoksa zor..
Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…