Yanlisin var ama. Senin dedigin gibi olmadi. Ben elimdeki son kurusa kadar karsi tarafa verip, ilahi adaleti beklemedim. Tam tersi hicbir hakkimdan vazgecmedim, buna ragmen geri donus oldu.
Canim aslinda gormezden geliyordum ama diger arkadaslarla tartistigin icin yazmaya karar verdim. Soyle bir eski konularima bakabilirsin. Ben kendi cekirdek ailemden siddetin her turlusunu gordum. Zor bir hayat gecirdim. 17 yasinda evden ayrildim ama OKUDUM. Her zor hayati olan cozumu evlilik ve kocada bulmuyor. Buna ragmen amcam hep bana sahip cikti. Aile sirketimizde hakkim olan butun hisseleri verdi. Hala duzenli olarak odemelerimi aliyorum ve bu sayede ortalamanin cok ustu bir hayat suruyorum. Babam amcami engellemek icin cok ugrasti. Bana para verilmesini birak, yanimda kalan ilkokula giden bir kardesim var onun okul ucretinin karsilanmamasi icin bile caba sarf etti. Ben hic dusunmedim tek kurusunuzu bile almayayim, sefalet cekeyim diye. Hatta tam tersi, ailemin bana yasattiklarinin bedeli olarak goruyorum bana gelen parayi. Cunku boyle insanlar degismez. Seni bes kurussuz gorunce birden aydinlanma falan yasamazlar. O anca dram filmlerinde olur.
Esim olacak kisiye gelince... Evi vermiyorum, tazminatini de nafakasini da catir catir verecek. Dediginiz senaryodaki gibi ben sefalet icinde bes kurussuz kalmam. Benim zaten bir meslegim ve isim, evim ve arabam var kendime ait. Ihtiyacim yok onun parasina ama bunlari vermek zorunda. Ben evlenelim diye bogazina yapismadim, cocugu da tek basina yapmadim. Secimlerinin sonuclarina maddi manevi katlanmak zorunda. Bunu gurur meselesi haline getirmeye gerek yok.
Sizin durumunuzda babanizin dusuncesini cok yanlis buldum. Benim esim de elbette evlenecek tekrar ve cocugu olacak. Engelli olursa oh olsun demek aklimdan bile gecmez. Bence ailece ilahi adaleti cok yanlis anlamissiniz. Ilahi adalet cocugu uzerinden gerceklesecekse varsin gerceklesmesin. Hepimiz birer engelli adayiyiz benim yavrumun da basina gelmeyeceginin garantisi yok. Rabbim korusun beni kalbimin bunu isteyecek kadar kararmasindan.
Ben inancli bir insanim. Ilahi adalete elbette inanirim. Ama daha cok calismaya cabalamaya inaniyorum. Allah bana bu akli verdiyse ben elimdeki her seyi cikarip, oturup ilahi adaleti bekleyecegime, cabaladiktan sonra tevekkul eder, sonucunu Rabbime birakirim. O neylerse guzel eyler cunku...