Kayınvalide problemi

Mevdgrl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
14
-41
1
34
Merhaba dostlar, 32 yaşındayım 4 sene evliyim ama aynı evde kayınvalidem ile çok problem yaşıyorum aynı evde yaşıyoruz. Kayınvalidem herşeyime karışır ya da laf eder,ağla zırla çıt yok yine eşim de. Kayınvalidemin annesi de yaşıyor annesi de tek yaşıyor bu arada ama annesinin yanında kalmıyor bizimle kalıyor,neymiş annesiyle anlaşamıyormuş ondam annesiyle yaşayamazmış ,anneannemiz çok tatlı 80 yaşlarında ve o da tek yaşıyor adalet nerede? Ben ise eşime artık 4 sene oldu kendi evimize çıksak mı dediğim de bana demediği kalmadı bana kendisi git dedi annemi istemiyorsan? Napacağım zaten düğün falan da yapmadık takılarımda tok gözüm bunlarda olmadığı için zaten istemedim,tek istediğim evimiz olsun. Ama yok ,kayınvalim her gün sözleriyle işkence ediyor bana ama susmak durumunda kalıyorum. Eşimle aramız iyi olduğu halde.

Tamam haklısınız da memur olmam kendi bileziğimi kendim alıp kendime takmam mı? Ya da düğünü mü kendi "memur" maaşımla yapmam mı doğruydu anlayamadım sizi
Yazdığımdan bunu anlamanız size cevap vermemem gerektiğini gösteriyor ama belli ki canınız çok sıkkın size kısaca özet geçeyim.

Konunuzda çalışma hayatınızı yazmamışsınız, takı olayına girmişsiniz. Buradan bakılınca zor durumda olan en azından takıları olsa kendi hayatını bir süre devam ettirebilecek gibi bir izlenim oluşturmuşsunuz.
Ben de size diyorum ki elinizde mesleğiniz varken, özellikle memurken bu tarz yaklaşıma neden katlanıyorsunuz?
Ayrıca ‘kendi bileziğimi’ ‘kendi düğünümü’ memur maaşımla yapmam mı diye sormanız konunun derinlerinde bunları dert ettiğinizi gösteriyor.

Siz kolunuzdaki meslek sahibi olmanın verdiği bileziği görmediğiniz sürece daha çok çekersiniz böyle.

Tamam haklısınız da memur olmam kendi bileziğimi kendim alıp kendime takmam mı? Ya da düğünü mü kendi "memur" maaşımla yapmam mı doğruydu anlayamadım sizi
Memur olmanız daha güçlü davranıp o adama ve annesine paranizi yedirmemeniz mesela. Ne bileyim yanlış anlamayın şaşırdım sadece.

mantıklı olan tabi ki kayınvalidenin kendi annesiyle yaşaması. yaşlı kadın tek yaşıyor, kayınvalide sizinle.. eşiniz annemi istemiyorsan git diyor.. bu durumda hala eşimle aram iyi nasıl diyorsunuz anlamadım. bana bunu diyen kocayla aramdakini "aram iyi" diye tasvir etmezdim. ikincisi siz memursunuz eşiniz de çalışıyor, eşiniz çıkmak istese bence hayli hayli başka eve geçersiniz o da size ve geçmeyeceğinize güvenerek işine bile sarılmıyor..böyle devam ettikçe bütün gün kayınvalideden, anne konusu açınca da eşinizden çok azar yersiniz. az kendinize güveniniz olsun eve maddi olarak en çok katkıyı da siz sağlıyorsunuz. ben olsam böyle adamın keyfini beklemem de.. siz bilirsiniz

Merhaba dostlar, 32 yaşındayım 4 sene evliyim ama aynı evde kayınvalidem ile çok problem yaşıyorum aynı evde yaşıyoruz. Kayınvalidem herşeyime karışır ya da laf eder,ağla zırla çıt yok yine eşim de. Kayınvalidemin annesi de yaşıyor annesi de tek yaşıyor bu arada ama annesinin yanında kalmıyor bizimle kalıyor,neymiş annesiyle anlaşamıyormuş ondam annesiyle yaşayamazmış ,anneannemiz çok tatlı 80 yaşlarında ve o da tek yaşıyor adalet nerede? Ben ise eşime artık 4 sene oldu kendi evimize çıksak mı dediğim de bana demediği kalmadı bana kendisi git dedi annemi istemiyorsan? Napacağım zaten düğün falan da yapmadık takılarımda tok gözüm bunlarda olmadığı için zaten istemedim,tek istediğim evimiz olsun. Ama yok ,kayınvalim her gün sözleriyle işkence ediyor bana ama susmak durumunda kalıyorum. Eşimle aramız iyi olduğu halde.
Zaten adı üstünde ev'lilik, ev'lenmek yani. Ev ev üzerine kurulmamali başta böyle şeyleri aşktan gözleri birsey görmeyenler kabul ediyorlar etmeyin. Eşiniz daha annesiyle eş arasındaki farkı anlayamamış. Kendinizi ezdirmeyin. Kendinizi secin. Esinizde bir orta yol bulsun. Annesinin eli ayağı tutuyor pek ala kendine bakabilir. Esinizinde cebinde akrep olmasın kendi yuvasını kurşun. Tavrınızı koymazsanız böyle geçer gider sonra nasip olar cocugunuz doğar bu kez tam bir muamma...

Başta bir çok şeye aldanıyo insan o yüzden sizi anlıyorum.Eşinizin sözünü tutacağına inanmış olabilirsiniz.İnsan zaten inanmayacağı biriyle neden evlenir ki?
Bazen öyle yorumlar yapılıyo ki kavun koklayıp alıyoruz sanki !
Kayınvalide ile yaşama fikri bile uykularımı kaçırır.
O kadar haklısınız ki...
Gitsin annesiyle yaşasın.Bence oğlunu seven ve yuvası iyi olsun isteyen her kayınvalide bunu yapar sizinki epey bencil.
Ekonomik kriz o kadar ciddi boyutta ki ne yapabilirsiniz hiç bilemedim.
Allah yardımcınız olsun.Eşinize akıl, fikir versin.
Eşin, öyle pat diye kovulamıyacak kadar değerli olduğunu anlasın inşallah bir an önce.

Eşinizin mis gibi mesleği var. Aşçılar güzel de para kazanıyorlar. Millet kaç yaşında aşçılık dersleri alıyor, sizinki de AVM lerde. Çok ilginç gerçekten.

Kayınvalide annesinin yanında kalırsa ona hizmet etmek zorunda olduğu için herhalde sizinle yaşamayı tercih etti. Hem oğluşu da yanında.

Şahsen bu adamı boşardım. O evin ATM’si sizsiniz sanırım. Bu kadar değersiz davranılmasına izin vermeniz de ayrı bir dram.

Kv annesiyle anlaşamıyor, siz gidin onun annesiyle yaşayın, en azından kv kahrı çekmezsiniz.
Memurum diyorsunuz. Memur olsanız ne olacak. Allah bilir her ay parayı eşiniz alıp, size harçlık veriyordur.Ekonomik gücünüzde elinizde, bırakın anne ogul birlikte yaşasın.Bu ömür kv ile yaşamak için çok kısa. Gidin kendi annenizin kahrını çekin, daha mantıklı.

Eşinizin mis gibi mesleği var. Aşçılar güzel de para kazanıyorlar. Millet kaç yaşında aşçılık dersleri alıyor, sizinki de AVM lerde. Çok ilginç gerçekten.

Kayınvalide annesinin yanında kalırsa ona hizmet etmek zorunda olduğu için herhalde sizinle yaşamayı tercih etti. Hem oğluşu da yanında.

Şahsen bu adamı boşardım. O evin ATM’si sizsiniz sanırım. Bu kadar değersiz davranılmasına izin vermeniz de ayrı bir dram.

Bu arkadaşima kesinlikle katiliyorum.aci ama siz o evin hanımı felan değil ATM sisiniz.adamin memur karısı var , kendi sürekli geçici uzun süreli olmayan işlerde çalışıyor , anası yanında hizmeti görülüyor kendi ihtiyaçlarını karşıliyor . Kambur olmuşlar sırtında hala hissedemiyormusun kurtul yuklerinden bir an önce

Tüm bu yazılanlardan bunu mu anladınız? İnsanlar size bambaşka bir şey söylüyor, siz düğün bilezik diyorsunuz. KPSS‘yi kazanmanız bile mucize bu idrak kabiliyetiyle. Hadi siz böylesiniz, anne babanız demedi mi kızım sen ne yapıyorsun diye. İlginç bir vaka.

Bir sosyolog, psikolog, psikiyatr gelsin şu durumun açıklamasını yapsın lütfen.

Adam önce geçici sonra temelli annesinin yanında yaşatıyor yani kandırıyor, bu duruma isyan edilince defol git sen kimsin anneme laf ediyorsun deniyor, eşinin isteklerini sallamıyor, annesi hakaretler edip laf sokuyor ama yine annesini koruyor, tüm bunlara rağmen yine de kadın eşimi seviyorum deyip ev hayali kuruyor.

Adam artık kartını açık oynuyor ev mev yok işine gelirse diyor, eş değil de ev arkadaşı gibi davranıyor ama yine ben eşimi seviyorum, eşimle anlaşıyoruz, ayrılmayı düşünmüyorum deniyor. Nasıl oluyor bu?
Siz şimdi bu kadar hata yetmezmiş gibi, mecbur kalırız çıkarız ayrı eve diye hamile kalırsanız hayatınızın ikinci büyük hatasını yaparsınız. O koca dediğiniz adamı sevmeye devam edin sadece sizi ilgilendirir bu durum ama bir çocuğa bu kötülüğü yapmayın.

Gozyaşina deger vermeyen, isteklerini umursamayan, fikrini bildirincd bile demedigini birakmayam biriyle mi araniz iyi? Sen sakinsen, her dediklerini yaparsan, herseyi herkesi alttan alirsan tabiki araniz iyi olur. Onemli olan zorluklarda size aldigi tavir. Annemi istemiyorsun derken ' annen bile kendi annesini istemiyor benim lafim mi zoruna gitti? ' de ve sonrasinin kararini ver. Hiç olmazsa kapiniz ayri olsun karşi dairelerde oturun. En kotu ihtimalle yani

Daha önce benzer bir konu vardı, evlenmiş iki kişi, çalış deyince kavga eden bir eş, kayınvalidenin emekli maaşıyla geçen yaşam, anneanneden alınan yardım falan gibi. Sanki konunun tepki çeken detayları değiştirilmiş ve öyle aktarılmış gibi bir konu olmuş. Neyse konu anlattığınız gibiyse siz memursanız kendiniz eve çıkın.

İleride o anneanne elden ayaktan düşünce ne olacak ??O da mi sizin eve yerleşecek ?Tam cinnetlik .Boyle bir şeyi baştan siz mi kabul ettiniz ?Size emrivaki mi yapıldı ?Anlamadım .Orayı yazmamissiniz ya da ben mi atladım .Bir kere laf sokacak kayınvalide her şekilde o lafini sokar .Başka şehirde ,başka ülkede olsa bile telefonla yapar .Sorun aynı evde yaşamak .Bu boşanma sebebi .Eşine hem maddi olarak hem de manevi olarak,peşinde kuyruk getirmeden ev acamayacak erkek bir zahmet evlenmesin .Annesi ile gül gibi yaşayıp beraber ölüp gitsinler .Siz de tavrinizi koyun .Çocuk yokken de tekmeyi basın gitsin kabul etmiyorsa .

Baştan bellidir neden kabul ettiniz anlamadım . Tamam belli ki eşiniz maddi açıdan diyor ama o zaman işe girin ayrıca neden sessiz kalıyorsunuz onu anlamadım bir şey olduğunda önce tatlılıkla uyarın duruma göre hareket edin hakimiyeti ele alın . Eşinizle aranız iyi değil bence siz bir şey söylediğinde eşiniz siz git diyor bana böyle dense durmam açıkçası yani gaz vermek için söylemiyorum ama ciddi ciddi kavga çıkardı evde iplerin kopmasına fln bakmazdım yani

Evet fakat eşim başta durumumuz yok dedi 12 sene annemle yaşarız sonra evimize çıkarız demişti bana ben de kabul ettim ama 5. Senemize giricez neredeyse :KK43:
Canım tüm bu kaosun içinde sakın cocuk yapma ise gir ufak ufak kenara para at 4 yıl da sen çalış sonra ben ev kiraladim birazda ikinci el eşya aldım gidiyorum istersen gel de anasının koynunu birakamiyorsa da güle güle de bir ömür çileye değer mi?

Memur olmanız daha güçlü davranıp o adama ve annesine paranizi yedirmemeniz mesela. Ne bileyim yanlış anlamayın şaşırdım sadece.
Ohaa kız zaten memurmus ben de çalış ise gir diyorum ! E sen kendindeki gucun farkında değilsin burada el sana napsin?

Back
X