- 30 Temmuz 2015
- 2.050
- 2.583
- 83
- Konu Sahibi aburcubur91
Şimdiden mesafeni koy ona göre davran yoksa evlenince otu yersin valla 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aman her türlü yerim ben o parayıİşte evlilik akdi yapılırken söz konusu olan o miktar boşanirken veriliyor.yani bunun sözünü o dini nikah sırasında veriyor erkek..ben eminim bilgimden iyice araştır göreceksin sende![]()
aman her türlü yerim ben o parayıozaman mehiri büyük tutmak daha mantıklıymış hoca amca haklı 1000 lirayla çalışmadan nereye geçinicekmişim ki ben boşansam
şaka bir yana çok para mevsusu geçen evlilik gitmiyor uzağa azıcık aşım kaygısız başım varsa birlikte yeriz bileziği parayı yoksa idare ederiz yeter ki huzur olsun sağlık olsun
![]()
Mehir kadına bir değerin ifadesi ve kritik bir dönemdeki sosyal garantisi olarak verilen maldır. Mal ve paradan başka bir şeyle, Hanefi mezhebine göre mehir olmaz. Onlar Nisâ 24. âyetinden bunu anlamışlardır. En azı da on dirhemle sınırlandırılmıştır. Dolayısı ile boşama hakkını kadın mehir olarak değil ama ayrıca alabilir. Mehir kadının hakkı olduğu için, herkes gibi o da hakkından vazgeçebilir ve mehrini kocasına bağışlayabilir. Yani almak zorunda değildir. Mehir, duhulle, yani zifafla beraber farz olur. Koca, ondan önce vermek zorunda değildir.Mehire zaman belirtilmemişse, kadın mehrini almadan kendisini kocasına teslim etmeyebilir. Fakat mehrin bir kısmını ya da tamamını müeccel (vadeli) mehir olarak kararlaştırmışlarsa, kadının onu hemen alma hakkı yoktur.Düğünlerde yapılan altınlar bizim örfümüzde mehirdir ve kadının hakkıdır. Kadının evlenirken bilip bilmemesi; söyleyip söylememesi mehir hakkını düşürmez. Ancak o takdirde sadece "mehr-i misil" (Akrabasından dengi olan kadınların aldığı ortalama mehir) alabilir.Başlıkparası, kocaya gidecek kadının Babası ya da başka bir yakını tarafından alınan ve evlenecek kadına verilmeyen bir para ya da mal olup, kadının eşya gibi satılması anlamına geldiğinden; çirkin bir haramdır ve kadını aşağılamadır. Mehir ise bizzat kadının aldığı ve kocanın iznine bile gerek kalmaksızın istediği gibi harcayabileceği bir haktır, bir garanti unsurudur ve kadına değer vermenin ifadesidir.(bk. Mavsbilî, el-Ihtiyâr 448)
Oku bak burayı. .eğer belli bir zaman belirtilmemisse diyor.benim nikahına bosanirsak verilecek bu mehir. .
Evliyken maddi açıdan kritik bir dönem geçiriyorsan ve nikah akdi sırasında boşanma sırasında verilmesi kararlastirilmamissa alırsın tabiki..Benim demek istediğim önemli olan bir zaman belirlenmiş olması. Benim nikahimda boşanma mehiri sözü verildi.evli olduğum zaman içinde değil. .okuduğumdan kadının hakkının evlendiği andan itibaren isteyebileceği bişey olarak anlıyorum ben mehiri boşanınca alacağı bişey değil yani burda yazdığına göre
kırmızıyı çizdiğim yerlere göre ilerde sende kayınvalide adayisin o halde sözünde tut derim..Merhaba kızlar,hep aynı şikayetten yazıyorum size ama yine bu kadın beni delirtti.
Altın alınacak ve ben boş bulunup bizim kapalıçarşıda tanıdığımız var diye atlamış bulundum, sonra gittik tabi bana ne kayınvalidem ne kayınpederim ne istersin ne alalım diye asla sormadı,sadece nişanlım sordu. Sonra gittik tanıdık dükkana ben oradan nişanlımın alacağı şeyleri seçtim onlarda 1 tane bilezik alacakmış (zahmet etmişler) bi kaç model beğendim adama bu kaç para kaç gr daha düşüğü yok mu bu çok kalın daha incesi yok mu diye sorup durdu ve seçtiğim bilezik 1500tl idi yani öyle kalın burma,trabzon bilezik istemedim 3-5 binlik. Beni rezil etti rezil oldum yerin dibine girdim,adam bizimde tanıdığımız olduğu için adama da rezil oldum,adam da kayınvalidemin bu tavrından rahatsız oldu yok abla olanlar bunlar alacaksan al dedi,sonra kayınvalidem adamla kavga etti o zaman almıyorum dedi beni de aldı çıkmaya çalıştı dükkandan bende çıkmıyorum nişanlımınkileri alıcaz dedim onun parası da bendeydi onları aldım çıktık sonra kendi evdeki eski bileziğini alıp üzerini parlattırıp bana takıcakmış bu adamdan hiçbişey almazmış,bu arada Allah daha çok versin durumları çok çok iyi...
Allah'ım ben böyle bir kadın görmedim ya, yer yarılsa da yerin dibine girsem keşke dedim...
Ben olsam o an orada param bile olmasa gelinlimin yanında böyle davranmazdım böyle çirkeflik çingenelik yapmazdım, iğrendim resmen kadından ve bir ömür de böyle çekicem,ne şanssızım...
annemi aradım bende benimkini evliykene söylemişler boşanırsak evi istemişiz ondan haberim yoktu bak neler dönmüş akşam kocamı korkutayım birEvliyken maddi açıdan kritik bir dönem geçiriyorsan ve nikah akdi sırasında boşanma sırasında verilmesi kararlastirilmamissa alırsın tabiki..Benim demek istediğim önemli olan bir zaman belirlenmiş olması. Benim nikahimda boşanma mehiri sözü verildi.evli olduğum zaman içinde değil. .
Ohh super bak bu vesile ile öğrenmiş oldun.bence eşine bunu söyle ki ayağını denk alsın))nikah geçerlidir merak etme.bende mehir miktarını hiç hatırlamıyorum. .annemi aradım bende benimkini evliykene söylemişler boşanırsak evi istemişiz ondan haberim yoktu bak neler dönmüş akşam kocamı korkutayım birnasıl evlendiysem ben hiç hatırlamıyorum bunları nikahım geçerli mi acaba
![]()
Mehirin biraz caydirici olmasi gerektigi düşünülür, o yuzden az demistir, cunku mesela bosanmak istedikleri zaman mehiri odemeden bosanamaz, evlilik icinde odenmesi gerekiyor, o yuzden herhangi bir.anlasmazlik durumunda.kadinin magdur olmamasi icin biraz yuksek soylerler ki bosansa bile elinde para olsun.İnternette baktım şimdi
Tirmîzî: Bu konuda Ömer, Ebû Hüreyre, Sehl b. Sa’d, Ebû Saîd, Enes, Âişe, Câbir ve Ebû Hadred el Eslemî’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Âmir b. Rabia hadisi hasen sahihtir. Mihrin miktarı konusunda ilim adamları değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Bazıları: “Her iki tarafın razı oldukları miktardır” demektedirler. Sûfyân es Sevrî, Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır.
Mâlik b. Enes der ki: Mehir çeyrek dinardan az olamaz.
Bazı küfeliler ise: Mehir on dirhemden aşağı olamaz derler.
Her iki tarafın razı olduğu miktar ise sizinkinde sorun yokmuş.
Eğer çeyrek dinardan az olamaz dendi ise, ki 1 dinar yaklaşık 4,5 gr altın imiş, altın bugün 120 tl, 4,5*120=540 eder. Çeyreği ise 134 tl eder, yani çeyrek altın mikarı bunu aşıyor, sizinki yine olurmuş.
dirhem hesabına bakarsak; 10 dirhem gümüş 30 gr gümüş ediyormuş.
30 gr gümüş de bu gün itibarıyla 1 gr 1,63 tl olduğuna göre 30 gr gümüş: 30X1.63=48,9 tl ediyor ki sizin isteğiniz yine oluyormuş.
hayır hoca amca da abartmış yani boşanacağı varsa da boşanamaz adamcağız artık ceketi alıp çıkacak garibim bu hesaplaOhh super bak bu vesile ile öğrenmiş oldun.bence eşine bunu söyle ki ayağını denk alsın))nikah geçerlidir merak etme.bende mehir miktarını hiç hatırlamıyorum. .![]()
Hoca amca size çalışmış tanıdık herhaldehayır hoca amca da abartmış yani boşanacağı varsa da boşanamaz adamcağız artık ceketi alıp çıkacak garibim bu hesapla![]()
Velev ki bosandik es yahut ailesi mehiri bana vermedi o zaman ne olacak..?Mehir kadına bir değerin ifadesi ve kritik bir dönemdeki sosyal garantisi olarak verilen maldır. Mal ve paradan başka bir şeyle, Hanefi mezhebine göre mehir olmaz. Onlar Nisâ 24. âyetinden bunu anlamışlardır. En azı da on dirhemle sınırlandırılmıştır. Dolayısı ile boşama hakkını kadın mehir olarak değil ama ayrıca alabilir. Mehir kadının hakkı olduğu için, herkes gibi o da hakkından vazgeçebilir ve mehrini kocasına bağışlayabilir. Yani almak zorunda değildir. Mehir, duhulle, yani zifafla beraber farz olur. Koca, ondan önce vermek zorunda değildir.Mehire zaman belirtilmemişse, kadın mehrini almadan kendisini kocasına teslim etmeyebilir. Fakat mehrin bir kısmını ya da tamamını müeccel (vadeli) mehir olarak kararlaştırmışlarsa, kadının onu hemen alma hakkı yoktur.Düğünlerde yapılan altınlar bizim örfümüzde mehirdir ve kadının hakkıdır. Kadının evlenirken bilip bilmemesi; söyleyip söylememesi mehir hakkını düşürmez. Ancak o takdirde sadece "mehr-i misil" (Akrabasından dengi olan kadınların aldığı ortalama mehir) alabilir.Başlıkparası, kocaya gidecek kadının Babası ya da başka bir yakını tarafından alınan ve evlenecek kadına verilmeyen bir para ya da mal olup, kadının eşya gibi satılması anlamına geldiğinden; çirkin bir haramdır ve kadını aşağılamadır. Mehir ise bizzat kadının aldığı ve kocanın iznine bile gerek kalmaksızın istediği gibi harcayabileceği bir haktır, bir garanti unsurudur ve kadına değer vermenin ifadesidir.(bk. Mavsbilî, el-Ihtiyâr 448)
Oku bak burayı. .eğer belli bir zaman belirtilmemisse diyor.benim nikahına bosanirsak verilecek bu mehir. .
sen helal etmezsen hakkını yemiş olucaklar. kul hakkıda bir türlü çıkar ama ailesinin değil eşinin vermesi gerekli bunu bildiğimVelev ki bosandik es yahut ailesi mehiri bana vermedi o zaman ne olacak..?
Kul hakkı yemiş olacak.Siz resmi olarak birşey yapamazsınız. Bu söz sadece allahın huzurunda veriliyor çünkü. .Velev ki bosandik es yahut ailesi mehiri bana vermedi o zaman ne olacak..?
Hoca amca size çalışmış tanıdık herhalde![]()
e o zaman kuyumcuya da götürmeyip 1500 tl lik bir bilezik için çirkefleşmeyip düşmeyecek .. oğlan evlendiriyor geinine 1 tane bilezik çok değil her genç kız bi ışıltı bir takı ister.. ayrıca altını takacak kişinin keyfine göre alınır kendi keyfine alıyorsa bir ömür kaynana keyfine göre yaşarBen şunu anlamıyorum, kimse size keyfinize göre altın almak zorunda değil.
Adamın kadının parası neye yetiyorsa onu alır.
Ayrıca kuyumcuya da rezil olmadınız adam kendi kazancını düşünür sizi değil.
Zaten nişanlısı istediğini almış.e o zaman kuyumcuya da götürmeyip 1500 tl lik bir bilezik için çirkefleşmeyip düşmeyecek .. oğlan evlendiriyor geinine 1 tane bilezik çok değil her genç kız bi ışıltı bir takı ister.. ayrıca altını takacak kişinin keyfine göre alınır kendi keyfine alıyorsa bir ömür kaynana keyfine göre yaşar
nişanlısının istediğini aldığını bilmiyordum nişanlımın alacağı deyince bunlar nişanlıya yüzük falan aldı diye düşündüm ama.. kv de kolundan tutup çıkarmak veya tartışmak yerine yanımızda yok biz bir bakalım deseymiş.. bilmiyorum böyle kadınlar korkutur beni çirkeflikle her şeyi yaptırır gibi..Zaten nişanlısı istediğini almış.
Altın meraklısı gibi davranmamak lazım herkes kendi gücünün yettiğini alır.
Altını takacak kişinin keyfine para yetmiyorsa gayette alınmaz.
Eskidenmiş ağırlığınca altın, başlık parası vs. Şimdi kaldı mı? Böyle altın mevzusuna kinlenip kaliteyi düşürmemek lazım.
Konu sahibine yönelik yorum yaptım, kvsi konu açsa ona yönelik yapardım.