- 2 Temmuz 2008
- 428
- 17
- 298
selamlarr..ben yeni evliyim..eşim bi dediğimi ikiletmez,yumuşak başlıdır..ama kayınvalidem kendi istedklerini ön planda tutan,dışardan çok iyi canayakın görünüp içten üstünlük sağlamaya çalışan bi kadın..mesela ev eşyalarımız alınırken gitmiş kendi kendine perde beğenmiş siparişini verdi.ben bozuldum tabi eşime tavır yapmıştım oda söylemiş annesine biz onları istemiyoruz diye (oda ağlamış ben her şeyin en iyisini istedim die :/ ) ..kısacası tavrımı baştan koymalıyım bunu biliyorum ama yapım gereği güleryüzlü bi insanım..hem mesafe koyup hem güleryüzlü olmak nasıl olacak kestiremiyorum :/
birde anahtar isteyecek eninde sonnda biliyorum ve hiç vermek istemiyorum..dağınık olurum falan filan..istemiyorum yaaeee :/ :/
Aynen.. Ben evin en küçüğü olmama annem tamamen yalnız kalmasına rağmen kimse kadar müdahale etmedi.. Ağladı belki ama kendi evinde, kimseye belli etmeden, kimsenin hayatına karışmadan.. Şimdilerde alıştı, ya da bize öyle söylüyor bilemiyorum.. Müsait misin nasılsın diye bi aradım kızım der sadece, o onu demiş bu bunu demiş eşinle aran nasıl çocuk ne zaman vs. diyen biri değildir, öz annem bile soramıyorsa bana bazı şeyleri başkaları hiç cesaret etmemeli zaten..
Kayınvalidemi de kandillerde ararım sadece.. Sorunumuz da yok üstelik.. Eşimle telefonlaşırlar genelde..
Ha anahtar isteyen kafilesindey midir diye sorarsanız , nişanlıyken öyle bi duyum alıp şok olmuştum.. Şoku atlattıktan sonra nişanlıma gereken cevabı vermiştim tabi.. Karşı tarafın isteklerine bizim nasıl cevap verdiğimizde son derece önemli tabi..
Aman susayım , aman bi sorun çıkmasın desem şu anda bende belki 'evde birşeyler değişmiş gibi acaba kayınvalidem mi eve girdi, bana yardım edin.. en başlar ses etmedim ama anahtarı verdim , şimdi ne yapabilirim psikolojim bozuldu evde sürekli birşeyler değişmiş ya da ben öyle sanıyorum ' tarzında bi konu açabilirdim..
hanımefendi benim eltim yok henüz, erkek kardeşim de yok gelinimiz olsun. Sadece kendi yaşadıklarımdan örnek vermek istedim, kv düşmanı oldum. Yahu şimdiki aklım olsa anahtarımı değil kv me, anneme dahi vermezdim. Ona bakarsanız siz de eltinizden yola çıkarak gelinleri suçluyorsunuz. O yüzden eşit kulvarlarda olduğumuzu düşünüyorum.Kimin ağzı kimden yandıysa o gruba karşı çıkıyor. Doğru mudur?
İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor galiba...
yooo kesinlikle eltim yüzünden değil,ben onu kaale almıyorum.o öyle bir insandır.öyle kabullendim
ayrıca gelin düşmanı değilim,ben de gelinim.sadece her konu da kaynanalar suçlu değil diyorum.
haaaa şu anda anneme yaptıklarından dolayı erkek kardeşime düşmanım ama karşılaştığımız da sarılacağımı da biliyorum
Aynen öyle, ama yine is esinde bitiyor buda ayrı bir mevzu..
Ben cekirdek aile de büyüdüm, ic ice ve kalabalık yasamayı göze alamam keza arkadasım da öyle, zaten bu yüzden huzursuz ve mutsuz, kesinlikle bir cözümü yok!
Esi bunun normal oldugunu söylüyormus düsünebiliyor musunuz?
Ben dobra bir insanım, aklımdan geceni, dogru olan seyi söylemekten cekinmem.
Ama arkadasım bana anlatınca cogu zaman sessiz kalıyorum, düsüncelerimi acıkca ifade etmem karı-koca arasına girmek olur diye?
Es önce bu taraf! diyor, sessiz kalıyor ben buradan gitmem, annemi yalnız bırakmam diyor..
İnsan önce bir düsünür, ya bu sekilde kabul edicem, ya da anladınız siz onu..!
Zaten adam acık acık durum bu, ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin demis.
Sen hem gütmek istemiyorsun, ama bir yandan da kabullenmis görünüyorsun ama aslında kabullenmiyorsun ve bu seni mutsuz ediyor.
Ortada beni düsünmeyen bir es varken sevgiden bahsetmekte bir noktadan sonra mümkün olmaz ki? Tartısmalar, uyumsuzluk iliskiyi, sevgiyi yıpratır zaten.
İstemedigim birseyi yasayamam ki ben, mutsuz olurum..
Rol' de yapamam, ya anlasıcaz ya da Allah Kerim..
İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor galiba...
benim annemde diyabetli hem kardeşim şırnakta asker hem biz batmandayız geriliyo ama belli etmiyo
anahtarı vermemen çok hayırlı olmuş istenecek şey var istenmicek şey ne münasebet, her zaman olay eşlerde bitiyo diyoruz ama insanların senden de az biraz çekinmesi lazım
bu sizin aileniz saygı duyarım ama siz böylesiniz diye başka insanlarında sizin gibi olmak ya da düşünmek gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmeniz gerekmez. Sonuçta insanlar buradan dertlerini anlatıp içlerini dökmeye çalışıyorlar. Siz de hep kayınvalideleri suçluyorsunuz gibi bir ifade kullanıyorsunuz.
Unutmayın herkesin kişilik yapısı farklıdır. Herkes sizin kadar sabırlı olamayabilir.
insanların kendi kendine ettiğini kimse etmezmiş.kalabalığı sevmeyen aileden uzak olacaka.arkadaşın baştan kabul etmeyecekti ama bazı şeylerde kader belki.madem uzaklaşamıyor,sürekli kötü düşünerek kendini mutsuz etmeyecek
ben kimseye benim gibi olun demiyorum.mesela,ben anahtarı veririm diyorum.siz niye vermiyorsunuz demiyorum ki.herkes istediği gibi davranır
ayrıca insanlar dertlerini açıyor evet bizde yorum yapıyoruz.konu sahiplerini pohpohlayarak,hatalı olduğunu söylemeyerek yangına körükle gitmiş olmuyormuyuz.belki benim yorumlarımı da kaile alacak birileri vardır.hatta kaç tane oldu.gelip teşekkür ettiler.gözümü açtın diyenler oldu.farklı fikirlerle olayın yönü değişecek belki de.
O zamanlar böyle olabilecegini tahmin etmedi, yani esinin anne düskünlügünü anlayamadı.
Zaten o kadar aceleye geldi ki, nisan' dan 3 ay sonra evlendiler. Belki nisan süresi uzun tutulsaydı bazı seyler fark edilirdi.
Kayınvalidesi arkadasım annesindeyken yatak odasına girmis ve arkadasımın esine yazdıgı mektubu almıs okumus.
Sonra da bir dünya trip tabii arkadasım anlamamıs, ne bilsin mektubu okudugunu?
Mektupta esine ben seninle daha cok yalnız vakit gecirmek istiyorum diye duygularını yazmıs.
Bu olaydan kısa bir süre sonra kaynana zırıl zırıl, ben biliyorum ( arkadasımın adı ayse olsun ) ayse bizi istemiyor, sana mektup yazmıs, bir yemegi cok görüyor bize, ne zararımız var gibilerinden konusmus. Arkadasım acıkca ben bas basa kalmak istiyorum, esimle birlikte yemek istiyorum, bu benim en dogal hakkım, neden ters geliyor size? Ben hic birlikte yemeyelim demiyorum ki falan demis ama nafile, aynı hamam aynı tas devam ediyorlar..
Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama en azından insanlara kv düşmanı, hep kv suçluyorsunuz gibi yaftalar yapıştırmayın o zaman.
O zamanlar böyle olabilecegini tahmin etmedi, yani esinin anne düskünlügünü anlayamadı.
Zaten o kadar aceleye geldi ki, nisan' dan 3 ay sonra evlendiler. Belki nisan süresi uzun tutulsaydı bazı seyler fark edilirdi.
Kayınvalidesi arkadasım annesindeyken yatak odasına girmis ve arkadasımın esine yazdıgı mektubu almıs okumus.
Sonra da bir dünya trip tabii arkadasım anlamamıs, ne bilsin mektubu okudugunu?
Mektupta esine ben seninle daha cok yalnız vakit gecirmek istiyorum diye duygularını yazmıs.
Bu olaydan kısa bir süre sonra kaynana zırıl zırıl, ben biliyorum ( arkadasımın adı ayse olsun ) ayse bizi istemiyor, sana mektup yazmıs, bir yemegi cok görüyor bize, ne zararımız var gibilerinden konusmus. Arkadasım acıkca ben bas basa kalmak istiyorum, esimle birlikte yemek istiyorum, bu benim en dogal hakkım, neden ters geliyor size? Ben hic birlikte yemeyelim demiyorum ki falan demis ama nafile, aynı hamam aynı tas devam ediyorlar..
burada iş eşte bitiyor.ben olaylarda 3. kişileri suçlamam.benim en yakınım kocam.kocam bu hayatı bana layık görüyorsa kaynanayı suçlamanın anlamı yok
burada iş eşte bitiyor.ben olaylarda 3. kişileri suçlamam.benim en yakınım kocam.kocam bu hayatı bana layık görüyorsa kaynanayı suçlamanın anlamı yok
Bu kayınvalide tam yavuz hırsız dediklerinden. Hem insanların odasına gizlice giriyor, Özel eşyalarını karıştırıyor, bir de üstüne üstlük trip mi atıyor? O kocaya da helal olsun (!) böyle bir rezilliğe rağmen hala annesiyle yemek yemeyi sürdürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?