kayınvalide sendromu :(

allahım bütün kaynanalar aynı ya benimkide öyle dışardakilere karsı çok güleryüzlü bal gibi ama benim üstümde otorite kurmak istiyo ama allah razı olsun eşim mükemmel bi insan beni hiç ezdirmiyo kendini ezdirme ne gerekiyosa söyle ben senin arkandayım diyo ama ben asla laf söyleyemem ben söyleyemeyince o beni koruyo sonra sen oğlumu dolduruyon diyo hatta gecen tartıştılar sizin sadece karılarınız var ben seni sildim sadece karın olsun hayatında onlarında iistediği o zaten dedi çekti gitti evden kaynatamda var hiçbişey demiyo sonra ben dedim yine eşime git bide kendine bişey falan yapar özür dile ne kadar safım demi ayy hala aklıma geldikçe sinirden ellerim titriyo beterin beteri var canım yani üzme kendini

benim annemde diyabetli hem kardeşim şırnakta asker hem biz batmandayız geriliyo ama belli etmiyo
anahtarı vermemen çok hayırlı olmuş istenecek şey var istenmicek şey ne münasebet, her zaman olay eşlerde bitiyo diyoruz ama insanların senden de az biraz çekinmesi lazım

yooo kesinlikle eltim yüzünden değil,ben onu kaale almıyorum.o öyle bir insandır.öyle kabullendim

ayrıca gelin düşmanı değilim,ben de gelinim.sadece her konu da kaynanalar suçlu değil diyorum.

haaaa şu anda anneme yaptıklarından dolayı erkek kardeşime düşmanım ama karşılaştığımız da sarılacağımı da biliyorum

bu sizin aileniz saygı duyarım ama siz böylesiniz diye başka insanlarında sizin gibi olmak ya da düşünmek gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmeniz gerekmez. Sonuçta insanlar buradan dertlerini anlatıp içlerini dökmeye çalışıyorlar. Siz de hep kayınvalideleri suçluyorsunuz gibi bir ifade kullanıyorsunuz.

Unutmayın herkesin kişilik yapısı farklıdır. Herkes sizin kadar sabırlı olamayabilir.

insanların kendi kendine ettiğini kimse etmezmiş.kalabalığı sevmeyen aileden uzak olacaka.arkadaşın baştan kabul etmeyecekti ama bazı şeylerde kader belki.madem uzaklaşamıyor,sürekli kötü düşünerek kendini mutsuz etmeyecek

İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor galiba...

Evet malesef kimileri de yaşlanmanın eşiğinde çocuklaşıyor.

İnsanlar belli bir yaştan sonra olgunluklarını kaybedebilirler, aslında olgunluk kaybetmek bile değil. Az çok bilirsiniz bu durumu. Örnek vermem gerekirse benim anneannem çok hassas,alıngan, canım benim 70 küsür yaşında. Çocuklarının çoğu evlenmiş, uzağındalar. Kadıncağızda bir de ölüm korkusu var. Bunlar çok normal, bu yaştaki kadının nazı kaprisi çekilir, huyuna suyuna gidilir. Gelini de olsan kızı da olsan bu durumu anlamak zor değil, kadının kimseye bir kastı yok ki.

Ama 40lı 50li yaşlar yaşlılıktan ziyade yetişkinlik yaşları. Ben olgunluğun en çok bu yaşlardan beklenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bakınca genç kaynanalar daha değişik tavırlar içinde olabiliyor, her zaman değil elbette. Ama nadir bile olsa ben bu durumu doğru bulmuyor ve yadırgıyorum.

Son düzenleme:

Annene geçmiş olsun, kardeşine de hayırlı tezkereler inşallah ilerde sende gurbet gelini olmaktan kurtulursun..

Baya sohbet topiği gibi oldu ama anahtar konusuna hiç gelemiyorum.. Umarım konu sahibesine yardımım olmuştur

Elbette öyle, eşlerimizin orta yolu bulması kadar bizim duruşumuzda önemli.. Gelinler hatayı kayınvalide ile kendi annesini kıyas ederek ona göre davranarak yapıyor bence genelde..

Ben anneme anahtar versem , sittin sene gitmez ben yoksam.. Ne yapsın ki boş evi ? Ama bahsettiğim arkadaşımın kayınvalidesi öyle değil mesela, millet işteyken eve gidip duruyormuş.. Zaten normalde bile bugün sevgililer günü oğlum sana ne aldı diye geliyormuş Her insan bir değil işte..

Kimsenin anahtarını istemem, kimse de benimkini istemesin, isterse de istediği ile kalır.. Evlendim demek zaten ben ayrı bir düzen kuruyorum demektir.. Kendi evimi, anahtarımı, idaremi kendim yapabilirim artık demektir..

Doğrusu ben başkasının anahtarını istemeye utanırım. Ama bizim anahtarımız istenebiliyor. Ne özgüven var insanlarda...

ben kimseye benim gibi olun demiyorum.mesela,ben anahtarı veririm diyorum.siz niye vermiyorsunuz demiyorum ki.herkes istediği gibi davranır

ayrıca insanlar dertlerini açıyor evet bizde yorum yapıyoruz.konu sahiplerini pohpohlayarak,hatalı olduğunu söylemeyerek yangına körükle gitmiş olmuyormuyuz.belki benim yorumlarımı da kaile alacak birileri vardır.hatta kaç tane oldu.gelip teşekkür ettiler.gözümü açtın diyenler oldu.farklı fikirlerle olayın yönü değişecek belki de.

O zamanlar böyle olabilecegini tahmin etmedi, yani esinin anne düskünlügünü anlayamadı.
Zaten o kadar aceleye geldi ki, nisan' dan 3 ay sonra evlendiler. Belki nisan süresi uzun tutulsaydı bazı seyler fark edilirdi.
Kayınvalidesi arkadasım annesindeyken yatak odasına girmis ve arkadasımın esine yazdıgı mektubu almıs okumus.
Sonra da bir dünya trip tabii arkadasım anlamamıs, ne bilsin mektubu okudugunu?
Mektupta esine ben seninle daha cok yalnız vakit gecirmek istiyorum diye duygularını yazmıs.
Bu olaydan kısa bir süre sonra kaynana zırıl zırıl, ben biliyorum ( arkadasımın adı ayse olsun ) ayse bizi istemiyor, sana mektup yazmıs, bir yemegi cok görüyor bize, ne zararımız var gibilerinden konusmus. Arkadasım acıkca ben bas basa kalmak istiyorum, esimle birlikte yemek istiyorum, bu benim en dogal hakkım, neden ters geliyor size? Ben hic birlikte yemeyelim demiyorum ki falan demis ama nafile, aynı hamam aynı tas devam ediyorlar..

Son düzenleme:

Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama en azından insanlara kv düşmanı, hep kv suçluyorsunuz gibi yaftalar yapıştırmayın o zaman.

burada iş eşte bitiyor.ben olaylarda 3. kişileri suçlamam.benim en yakınım kocam.kocam bu hayatı bana layık görüyorsa kaynanayı suçlamanın anlamı yok

Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama en azından insanlara kv düşmanı, hep kv suçluyorsunuz gibi yaftalar yapıştırmayın o zaman.

siz de bana gelin düşmanı demeyin, anlaşalım:13:

Bu kayınvalide tam yavuz hırsız dediklerinden. Hem insanların odasına gizlice giriyor, Özel eşyalarını karıştırıyor, bir de üstüne üstlük trip mi atıyor? O kocaya da helal olsun (!) böyle bir rezilliğe rağmen hala annesiyle yemek yemeyi sürdürüyor.

burada iş eşte bitiyor.ben olaylarda 3. kişileri suçlamam.benim en yakınım kocam.kocam bu hayatı bana layık görüyorsa kaynanayı suçlamanın anlamı yok

kesinlikle çok doğrusun..iş kocada biter....kocan bu durumdan memnunsa afedersin kıçını yırtsan bişeyi değiştiremezsin...
ama bazı kocalarda annelerine çok düşkün oluyor..işte asıl olaylarda tamda burda başlıyor..

bazı erkeklerde annesini ve karısını idare edemiyor..

Tavizi kocası verdi zaten, anne ve babası kücük cocukmus gibi ne yapıyorlar? Yemege alalım, yalnız yemesinler diye diye alıstırdı.
Güzelce konusamadı annesiyle, zaten kayınvalide arkadasıma kızıyor, oglunun bogazına yapısıyor sen benim oglum degilsin, sana hakkımı helal etmem diye.
Mesela kayınvalide ve kızı memlekete gitmislerdi. Kayınpeder evde benim arkadasım yemek yapıp indiriyordu kayınpederine, arkadasım baba yemek getiricem demese acıktım demez, hatta zahmet etme ben yerim falan diye gecistiyormus. Esi de calıstıgı aksamlar iniyormus asagıya cay demliyormus, karsılıklı muhabbet edip iciyoruz diyo.
Aksam yemege cagırıyoruz yalnız yemesin diye gelmiyor diyor, yemegini asagıda yiyor diyor..
Arkadasım kayınpederini sevmekte haksız mı simdi?
O memlekette oldugu sırada annesi de emekli olmustu arkadasımın bol bol görüsmüsler, kayınvalide bunu duyunca kıyameti koparmıs. Ben varken gelmiyor, ben yokken burdan cıkmamıslar diye, arkadasım sese asagı inmis olayı anlayınca sitem etmis, kayınvalide benim sorunum seninle degil, oglumla diyormus..

Son düzenleme:
kızlar bence konu çok farklı yerlere gitti ve konu sahibinin topiğini zaptettik gibi geliyor bana..

neticede herkesin hayata bakış açısı doğruları yanlışları verdiği kararlar tepkiler farklıdır..bunun için kimseyi yadırgayamayız..çünkü herkes yaşadığını bilir..
ben kötü bir kaynanaya sahipsem ve çevremdeki arkadaşlarımdanda buna benzer şeyler duyduysam kaynanalara antipati duymam çok normal..
kimse bunun için suçlayamaz beni..

ha senin kaynanan çok iyidir dünya tatlısıdır ..sende gelinlerin verdiği tepkilere anlam veremezsin haliyle....

ama burda hiçkimse aynı şeyleri düşünmek zorunda değil..

Bunun adına '' Ana Kuzusu '' denir..

bence bir kayınvalidenin , kendiliğinden sevilmesi zordur. gelinin ya da damadın sevgisini,saygısını kazanması aşağıda sıralanan şartları katiyetle yerine getirmesine bağlıdır

hep tatlı talı gülmek,güleryüz göstermek
çiftin içişlerine kesinlikle karışmamak
eleştirmemek
laf sokmamak
zırt pırt ziyarete gelmemek,gelirse de iki gün sonra gitmek
torunlara anne babanın direktifiyle bakmak,çocukların zihnini bulandırmamak
emekli maaşından arada bir koklatmak
ziyarete geldiği vakit eli boş gelmemek
geline hep "sensin,haklısın,harikasın,annen seni ne de güzel yetiştirmiş" gibisinden ruhu okşayıcı cümleler söylemek.

işte böyle ol gel canımı ye kaynanacım..

diyerek konuyu bağlıyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…