kayınvalide sendromu :(

açık konuşmak zor hayır diyemeyen bi insan olarak deneyeceğim

ay çok hoşsun ya :))) şu dediklerini bende yapabilmek isterdim :) ama mümkün değil :)))) beceremem hayatta

kız bakma benim öyle örnek verdiğime..ben hayatta kaynanaya öyle diyemem..ne o öyle cıvık cıvıkk..

konu sahibi arkadaşım eğer kayınvaliden anahtarı isteme cüreti gösterirse baştan kır puanını..
ayrıca sen bu konuda muhattap olma..eşine söyle o halletsin..bu tarz konularda kaynananla muhattap olma..ağırlığını ve mesafeni koru bence..eşin halletsin..

Son düzenleme:

vıcık mıcık yapabılsek ne şiş yanar ne kebap :))
evet bence de eşin madem anlayışlı . kendi oğluna alınmaz ama senin dediğin herşey batar canım.. bırak eşin halletsin.. sen yüz göz olma..

açık konuşmak zor hayır diyemeyen bi insan olarak deneyeceğim

hayır diyemiyen biriysen işin çok zor be arkadaşım..çok zor..hayır demeyi öğren ...sen hayır demiyorsun herşeyi kabul ediyorsun diye kimse seni daha çok sevmicek..emin ol..

Calisiyor musunuz bilmiyorum ama bir gününüzü bu foruma ayirin. Bu konularla ilgili acilmis topikleri okuyun. Kayinvalidelerin kapasitesini, bu konularda ne kadar istekli ve uzman olduklarini görün. Sahaya yeni cikiyorsunuz ve malesef koruma savunma stratejiniz zayif. Hayir diyememeniz, yumusak yüzlü olmaniz da eksi puan. Esinizden yana sanslisiniz. Anahtar mevzusunu simdiden konusun esinizle. Tabi isteyecegine eminseniz.

Bak canım anahtarı en başta vermezsen kimse sana hesap soramaz. Neden vermek istemiyorsun diyemez.
Ama verir de sonra pişman olup geri almak istersen, alamazsın.

Sakın anahtarı verme. Başına bela alırsın.

Ayrıca ne beğeniyorsan onu al. Kimsenin lafına bakma. O şimdiden senin evine müdahale ederek, burası benim oğlumun evi. Onun düzenine, zevkine müdahale ederim, sende bana uyum sağlayacaksın gelin hanım demek istemiş. İyi niyetli olma bu kadar, ezilir gidersin.

Ben annemden biliyorum bunları. Tecrübeyle sabittir. Elini verme, kolunu kaptırırsın!

Ben de yumuşak başlı ve hayır diyemeyen biriyimdir. Ama bu demek değil ki birileri
sırf böyle olduğum için hayatıma müdahale edebilir... Bunun önüne geçebilmek için
soğuk duruyorum. Bu mesafe koymak ve insanlara sınırlarımı belirtmek için en iyi
yöntem. Tepkimi kestiremeyecekleri için müdahale etmeye çekiniyorlar. E bir süre
sonra bu müdahale edilmeme durumuna da alışınca sen zaten bir müdahale olduğunda
ister istemez tepki veriyorsun. Bu arada soğukluktan kastım, bir mesafe bırakıyorum.
Asla özel hayatlarına girmiyorum. Çok muhabbet tez ayrılık getirir unutma.

**** 5 Yıldır evliyim ve şuan yaşadığım şeyleri sende okudum.burda kesinlik kocana sürekli şikayet eder gibi onu dedi bunu dedi demiceksin.nihayetinde annesi oldugu için herzaman önce onu haklı görür.daha annesinin bişy demesine kalmadan annem iyiliğimiz için yapmıştır der. sadece kaynananla konuş.Ama bu anahtar mevzusu kadar saçma bişy yok.evlendiğimizde eşim bana sormadan önceden anahtar bırakmıs balayından döndükten sonra işe gittim sabah her yer heryerde. akşam bi geldim yatak toplanmış donlar ortada değil!!! bi öğrendim ki anahtarı bırakmıs,çıldırdım tabii eşime bağırdım çağırdımm o da utandı çünkü sabah ki manzara iyi değildi.evi toplayan kaynana değil görümce!!!!! sen sen ol sakın dizginleri ele verme bu evde ben yaşıyorsam benim dediğim olur diyeceksın sonucta seni ekmeğini kaynana vermıyo

benim evimin anahtarından sanane dimi ama kendinin de evi olduğunu sanıyolar istediğim zamn girer çıkarım hesabı yapıyolar benim kayınvalidem de istemişti lazım olur yedeği dursun die ben hiç muhattap olmadım bu konuda direk eşime söyledim 'kesinlikle o anahtar ordan gelcek yoksa gider ben alırım kötü olmayalım dedim' o ara nişanlıydık ev tadilatları filn oluyodu bi yedek ordaydı eşim direk aldı evden anahtarları getirip bana vermişti bende iş yerimde dolabıma koydum yedek anahtarımı içim rahat etti çünkü çookk meraklı bi insan hersey beklerim....

aynen benim yazmak istediklerimi yazmışsınız..
evet yüz verince astarını istiyoolar ..karşındaki kim olursa olsun mesafeni koruyacaksın bu ister kendi ailen ister eşinin ailesi olsun hep bi sınır olmalı..

Evlilik arefesindeyken bu tarz sıkıntılar olur,güler yüzünüz eksik asla olmasın ve sizin kabul etmeyeceklerinizide sakin ve mantıklı açıklamalar yaparak olmazlığını anlatarak mesafenizi koruyun..
Laf arasında henüz anahtar istenmemişken eşinize"anahtar isteyenler oluyormuş ne saçma,görgüsüzce bir durum insanın özel hayatı var öyle saçma şey olurmu" gibi cümleler kurarak konuyu açılmadan bitirin...

Son düzenleme:
bende çok güler yuzluyum ama hosuma gitmeyen bi durum oldugunda ciddileşiorum sniyede . bısey oldugundada asla asla guler yuzle anlatma bu senın olaya verdıgın tepkıyı azaltıcaktır karsı taraf konuyu onmesemedıgını sanıp tekrarlar bu senı dahada sinir eder bişey oldugunda asla susma . susmaki bısey yapacgında verecegın tepkıyı tahmın edıp braz çekinsin .. bende basta senın gibiydim iyilikten ne kaybederım kı kafasıyla gidiodum baktım ben canım dedikçe canın çıksın misali davranıo. bende aldım gardımı şimdi bişey diemıo dediğindede şak tepkımı koyuyorum eskisinden daha rahat kafan valla oh.

Baştan sona kadar okudum demekki tek bu sorunları yasayan ben degılmısım Ben 3 ay aynı evde oturdum sabahın 7sinde odama girip oglunu öpmelermi ararsın neler neler. Anahtar konusu bizdede oldu esime baaya sert cıktım ve benım esim annesıne hıc kıyamaz ben napıyım ya her zaman bişiyimi begenmez ki 2 senelik arkadaslıgım oldu benden iyisi yoktu

En bastan tavrını koyman lazım yoksa süreklı sorun yasarsın

kesinlilkle asla katiyyen anahtar verme.ben verdim hem annemlere hem k.valideme ama benden izinsiz kimse evime girmeye cesaret edemeyeceği için verdim.pat diye girecek olsalar asla vermem.eşim de vermez.hatta ben onu alsam mı 2.5 yıl önce vermiştim unutmuşum bile okuyunca hatırladım burda :)))).biz eşimle aramadan gelmelerine bile kızıyoruz değil ki eve girecek.

alsın oğlunu başına çalsın.böyle insanlar neden oğlunu evlendirir.ya da böyle erkekler neden evlenirler.ana oğul senelerce sarılıp uyusunlar.

anahtar verme hiç hoş değil . herkesin hanesi ayrı özeli düzeni ayrı ..

en yakınımdan biliyorum. bakın anlatayım örnek olsun ;

akrabamız bu kişi oglu evlendi aynı apartmanda yasıyorlar. teyze evin anahtarını almıs.

sabah oglu işe gitcek ( 30 yasında adam sorumlulugunu bilmiyo sanki hadi o bilmiyo artık yanında karısı var)

ne kapı calmak ne birsey kapıyı acıp oglunun yatak odasına girip kaldırıyormus.. kalakaldım. onların hic mi özeli yok.saçmalık.

valla benimkide eşim aracılığıyla istemişti önceden bunu tahmin ettiğim için eşime sıkı sıkı tembihlemiştim asla vermemesini buna rağmen eşim bana sordu tabiki sorduğuna pişman ettim neymiş hırsız girermiş yangın çıkarmış , hırsız girmeden önce onlara haber vercek sanki saçmalığa bak herkesin birinde anahtarı var sanki en sinir olduğum şey. Sende şimdiden eşine tembihle bence eşin senin kızmıyacağını düşünüp he demesin, ayrıca tamam güler yüzlü ol ama sınırlarını da çizmeyi ihmal etme, ipleri kaptırırsan dönüşü olmayan sorunlar yüzünden yüz göz olabilirsin.

arkadaşlar sorun annelerde değil sorun erkeklerde.o erkek annesine tepki göstermiyorsa gece karısına dokunmasın her an annesi çıkabilir:))))

senede bi kaç gün biz yaylada eşimin ailesi ile aynı evde kalıyoruz.ramazanda yine birlikteydik.ben sahura kadar uyumayacağımı söyledim.babası da eşime birlikte yatalım dedi.15 dk yattılar sadece ama eşimi yanıma yaklaştırmadım 1 kaç hafta ben evlendikten sonra babasına sarılıp yatan adama karılık edemem dedim.biraz tavır gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…