kayınvalide sendromu :(

şoka girecek bir durum yok.ben geniş ailemle mutluyum.gerçi eksildik,babamla kaynanamı kaybettik

kayınvalideni mi kaybettin ? ? ? ?

bende düşünüyordumki tam
nekadarda iyi bir gelin, kaynanası şanslıdır heralde

ama kayınvaliden yokmuş...kayınvalide olmayınca gelin olmakta kolay olur tabi...

başın sağolsun canım..

baban içinde aynen..allah yattıkları yerde dinlendirsin..

kaynanamı kaybedince babam anahtarın birini eltime verdi.ne olur,ne olmaz diye.son 1 senedirde eltim babama gelip gitmiyor.daha doğrusu babam evdeyken gelip gitmiyor.evde yokken ara ara girilmiş.babam farkına varmış ama umursamıyor tabii

çok olmadı canım annemi kaybedeli,bu yaz 3 sene olacak.evet annem de çok severdi.başlarda bana önyargıyla davransalarda ben onların ön yargısını kırdım.kendi ailemden onları ayırmadım.yapılacak işlerini surat etnmeden yaptım.kaynanam yemek yapmayı sevmezdi.yoldan gidip mutfağa girdim,yemek yaptım.çarşıya gidip alışverişlerini yaptım.tüm giyim kuşamını ayakkabısını ben aldım.hatta evinin eşyalarını aldım.çünkü babam biraz cimridir

kızları yoktu,kızları oldumcenazede komşuları hep kaynanamın hakkımda kendilerine söylediklerini bana anlattılar

yani bende böyle düşünüyorum..çok acil bir durumda zaten çilingirci diye birşey var..
benim anahtarımda olmayıversin..ne annemde ne kayınvalidemde dimi yani..

hem onlar rahatsız olmazlarmı bu durumda..hani belki gelinin evde bişeyi kaybolur..altını filan..
sonra benden bilir diye düşünmüyorlarmı rahatsız olmuyorlarmı hiç..

bak canım bu kişileri tanımakla alakalı.benim anahtarım onlardayken bir şeyim kaybolsa kesinlikle onlardan şüphelenmem.yapmayacaklarını bilirim.aynı şekilde onlarda benden şüphelenmezler.onlar da beni çok iyi bilir.mesela babam para biriktirmiş ve eve saklamış.sadece benim haberim var.eşim dahi bilmez

İşte buda suistimallerden biri.
Aslında aile olmak güzel birşey ama eskiler yok artık be egem. İnsanlar artık art niyetli.
Kendimizi koruyamazsan yuva yıkılmaya kadar gidiliyor.

Arkadan konuşmadan, biriktirmeden, art niyet taşımadan ilişkiler kurulursa kişi mutlu olur.
Uzaktan konuşmuyorum. Sahip olunan en zor, en zoooor k.validelerden birine sahibim.
....

Aslında erkekler ''hakyemez'' olursa kadınlar bu kadar çok savunma mekanizması geliştirmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
benim eşime her zaman soyledigim sey sudur kim olursa olsun sen bı hataya yapmadııgn halde haddını asan ustune gelen oldugunda saygı cercevesınde cevabını verıceksın susmıycaksın .. aynı sekılde oda bana bunu soyler .. ve her anne babanın durması gereken bı nokta vardır bunlar o sınırı aşıyosa ya durdurup sınırını belli edersin yada bosverip butun özelini kaybedersin .. ben bugune kadar kayınvalıdesine tüm iyi niyetiyle yaklasıp da iyi karsılık bulan görmedim . sevgini gosterırsın elbet (sevildigin kadar) ama mesafe herzaman iyidir. misal ben kayın valıdeme durmadan Annecim derdim ve birine bahsederken asla kayınvalıdem die anlatmaz annem derdim..baktım ben annecim dedikce sırnaştıkca ilgilendikçe tepeme cıkıo terslemeler bişey oldugunda SALAK MISIN SALAGA BAK demeler.. bunu farkettıkten sonra birdaha ne annecim dedim nede birine bahsederken annem dedim artık çogu zaman öyle ortaya konusurum çoook nadir anne lafı cıkar azımdan ve bahsederken kayınvalıdem die ederim . artık azıyla kuşda tutsa benim için KAYINVALİDE ' den öteye gidemez en başta iyi niyetimi suistmal etti. ailem eşime bir kez damadım demedi herzaman OGLUM bzende espiriyle okişimiz napıo derler eşimde azından babacım annecım die dusurmez..kayınvalıdemin azından bana cıkan tek kelime GELİN gel GELİN git vs vsdir..hersey karsılıklıdır ..sınırları korumadıkca bunlar devede kulak kalır .. o yuzden ben anahtar vericek olsam heralde odaları kiraya verir ne bılım dekrasyonu degiştirir, esyalarını alıp gelır kalır, kendi kendine yemege mısafır cagırır gibi gibi gibi.. uzun lafın kısası sınır koymak herzaman iyidir.

tebrik ederim seni..sabırlı ve hoşgörülü olman tabiyki takdire şayan..
sanırım kayınvalidende iyi bir kadınmış..

ama canım her kayınvalide aynı değil malesef..neleri neleri var..az çok bilirsin..
yani misal veriyorum geliniyle sidik yarıştıran
oğlunu sürekli dolduruşa getiren
kıskanç bencil bir kayınvalideye kimse anahtarını vermek istemez..

söyledim ya bu kayınvalideler çeşit çeşit ...her cinsten her bedenden mevcut..yani gelinlerde kendi kayınvalidelerini gözönüne alarak yorum yapıyorlar..

ah benim canım ablacım keşke herşey senin yaşadığın gibi güzel olsayda dı bizler de böyle kaynana savar gibi dolaşmasaydık etrafta..sen çok şanslıymışsın tabii karşı taraf da öyle..
ama inan "kaynana terörü" denen birşey var..ablam beni tanırsın,büyüklerime saygısızlık yapacak biri miyim sence? ya da kavga edecek? ama inan k.validem sabrımı sonuna kadar kullandı ve taştı artık..hala ağzımı açmış değilim ona karşı ancak uzak duruyorum artık..mecburum.

şöyle düşün;daha 1 yıllık evlisin ve k.validen tüm herkese bizim gelinin çocuğu olmuyor,o kısır bilmem ne diyor..ne hissedersin,ne yaparsın?

bazı şeyler boşuna yapılmıyor inan.tüm k.valideler kötü olmadığı gibi tüm gelinler de kötü değil.

işte misal benimki benle kuma gibi kadın eşim maaş alır beni alışverise goturur ne istersem alır saolsun . kayınvalıdem bunu gorur ''bana ne alcan beni nerye yemege götürcen karına alıosunda bana almıosun '' bildigin kuma.. bana bişey alındıgında tiribe bglar .. allah eşim umursamıo bile işine bak der gecer karım varken sana nie alıyım artık evlıyım bi zahmet kabullen der .. bunları duydugu halde bile aynı kızlar bide biraz tavız verildiginde yapıcaklarını düşünün

çok doğru ..erkekler hak yiyince kadınlarda hakkımı yedirmem kavgasına düşüyor...adam beni savunmuyor bari ben kendimi savunayım derken bi bakmışsın koç gibi kadın meydanda..
bu durum koca tarafını ve kocayı pek memnun etmiyor tabi ama o hatunun savunma mekanizmasını geliştirmeden önce düşüncektiniz bunu sevgili kocalar..

aynen ınanrmısın
daha yenı evlıyım cocugum olmadıgını soylemıs sonra ard arda oldu bu seferde sureklı doguruyormusum elalaeme rezıl mı edeceksın dedı

hıc kalp kırmıyı nefret etmeyı sevmıyorum Allahın yarattıgı hersey degerlıdır gozumde ama butun degerını yıtırdı

anlamayan ne yapsan anlamıyor
o bır zamanlar gelın oldugunu unutmasaydı bende zamanı gelınce kaynana olacagımı dusunur ona gore davranırdım

bak işte buda ayrı bir cinsmiş..
tahtaları eksikmi fazlamı bu tiplerin bilemiyorum yani...ne desem boş..

ben de karşılıklı anlayışa bağlıyorum elbette.ama kaynanmla kayınpederimin her yaptığını,dediğini de sorun etmedim.yapılan da söylenen de art niyette aramadım.çok kızdığım zamanlar da oldu.sakinleşip konuştum.kaynanamın küstüğü de oldu,ben umursamadım,gene aradım sordum.yani her aile de olanlar bizde de oldu.hiç bir şey güllük gülistanlık değildi.

en güzelini yapıyorsun uzak durmayla tabiiki.saygısızlık olacağına uzak olmak en güzeli.inşallah senin kaynanan da arkandan güzel konuşur.sen iyi niyetli olunca kötülük olacağını düşünmüyorum.

kayınvalideler arkadan iyi konuşmuş kötü konuşmuş hiç önemli değil..
gelinlerinin arkasından değil yüzüne karşı güzel davransınlar ..taktir etmeyi bilsinler..hayatı daha güzel yaşanır hale getirsinler..anne olsunlar kızım desinler..hata aramak bulmak için değil hataları kapatmak için çaba sarfetsinler...

yoksa arkamdan cümle aleme beni methetmiş...çokta tın..

benim eltimin çocuğu yok.bir ara birisi sormuş kaynanama ,torunun oldu mu,diye.o da yok olmadı demiş.bu eltimin kulağına gitmiş.eltim köpürmüş.kaynanama neymiş.çok istiyorsa kendisi doğuraymış

yani burada kaynanamın söylemimi yanlış,eltimin 60 yaşındaki kadına söylediği mi

insan iyi olunca karşısındakide iyi olur derler ya..eskiden iannırdım bu lafa çok..

ama öyle dğil işin aslı işte..

bazı öküzler ve öküz niyetliler varkı bu dünyada senin iyi niyetini yada yaptığın iyilikleri bir zaman sonra sen mecburmuşsun gibi görmeye başlıyorlar ve daha fazlasını istiyorlar..istedikçe istiyorlar..hani sen ne yaparsan yap karşındakinin anladığı kadardır derler ya işte öyle....

ve sen '' nerden size iyilik yaptım yapmaz olaydım '' derken buluyorsun kendini..

olmayan çocuğa var mı diyecekti kayınvaliden.çocuk yoksa yok demesi çok normal..ne var bunda kızacak...

bence ya eltin kafadan kontak, yada daha başka şeyler var eltini kızdıran..

Son düzenleme:
bak işte buda ayrı bir cinsmiş..
tahtaları eksikmi fazlamı bu tiplerin bilemiyorum yani...ne desem boş..
bu daha ne ki bizimki orjinal otesi patentini aldık bişey dha anlatıyım içimde kalmasın asla alınanda edilende değilim ama çok zoruma gitti bu hareket . ben hamurger muptelası bi gacıyım tek kotu alıskanlıgım bu gecenlerde netten siparis veriorum içimden geldi dedimki gel ne yemek istıosan goster bana beraber yielim dedim geldi işte gsterdi siparısı verdim geldiii.. ben actım paketleri hadi anne gel dedim bana ne dese begenirsiniz ? ben onu sevmıorum yemiycem vazgectim tokum . böyle bi insan işte

açıkçası kayınvalidem çocukla ilgili bişey dese olmuyo mu ne zaman olucak gibi, vereceğim cevap kocama daha doyamadım olur, annem sorarsa onada aynısını derim isteyen bunu saygısızlık olarak yorumlayabilir ama bence asıl saygısızlık insanların yatak odalarına kadar müdehale etmektir, ben annemlerin yatak odasına mecbur kalmadıkça girmedim bile, aynı saygıyı beklemek hakkım, Allah nasip ederde çocuğum olursa hamile kalırsam zaten söylerim cemil cümleye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…