Takıntılı ise kendisi dikkat eder, gittiği yerlerdeki düzene karışamaz ki..tabak konusunda takıntılı olabilir bence kusur aramıyor
benimkilerde öyledir yani hadi kendi evlerini geçtim
benim evimde bile herşeyi saçma sapan tabaklara kaselere doldururlar
görsellik yoktur
bende önem veririm
sırf bu yüzden yemekler güzel olsada
görünüşü saçma sapan olduğu için yiyemem
bence konu sahibide bunu kast etmiş
Eee kolayı var..masayı siz hazırlayın o zaman.hem yardım etmiş olursunuz.
ayrı eve çıkmanın ne mantığı var o zaman oldu olacak beraber yaşasaymışsınız neden anlamak istemez büyükler anlamıyorum cidden .
Önemli olan huzur..fakat siz kendi kendinizi huzursuz etmek için uğraşıyor gibisiniz.masa düzenine takılmayın bu kadar.Ben hazırlıyorum ama ona da ön vermiyoki kafasına göreçıkarıyo sen masaya koy diyo çatalım başka kaşığım başka oluyo mesela düzeltemeye çalıştım ama düzeninide geçtim artık kendi sorunu ıstar etmesin yoksa ipleri iyice koparcak
Dünyada milyonlarca aç insan varken ve ramazan ayında oruç tutmanın ve iftar yapmanın kutsal ve çok daha farklı anlamları olması gerekirken yenen bir lokma yemeğe bulduğumuz için şükretmek dururken masa düzenine tabaklara çatala bıçağa takılmak açıkçası bana nankörlük gibi geliyor.
Ramazan ve iftar yemekleri asıl amacını aşıyor bazen işte. .maksat aç ve fakir insanların halinden anlamaksa iki lokma peynir zeytin de yetmeli.bayramlar sadece tatil içinse şükretmeyi bırakalım. Neyse fazla yazmayayım bu konuda çok doluyum))
Ramazan,oruç, bayram neler ifade etmeliyken biz nelere takılıyoruz değil mi.
Şimdi başlar "mükellef bir iftar sofrası hazırlama" sorunları, "bayramda ilk nereye gidilecek" sorunları.. Bu yaşam tarzımız yüzünden çoğumuz bayramlardan soğuduk, iftarlar ağır gelir oldu..
Konuyu ve konu sahibini tenzih ediyorum.
Yeri gelmişken söylemeden edemedim, çok güzel değinmişsiniz..
Bu işin çözümü eşinle oturup konuşacaksınız ve kv ye haftada ikiden fazla gitmeyeceksiniz. Gittiğiniz zaman da her seferinde kendi evinizin ve düzeninizin olduğunu vurgulayacaksınız. Kız aileleri evlendirince kopuyor da erkek aileleri bir türlü kopamıyor arkadaş, bayılıyorlar kabile hayatı yaşamaya!İlk iftar özeldir evet et olur ama benim yiyebileceğim tarzda yapsaydı köfte mesela koyın eti pişirmek zorunda değildi ya da tavuklu yemek veya biz buakşam giderdik durduk yere beni geriyo. Bigünde deesten çıktım oraya uğradım o akşamda eşimle konuştuk dışardan sölicez yemek ama uğrayalım dedik hemen kv kalktı ben oatatesleri kızrtayım eşim anne kalmıcaz biz dedi eee niye ozaman yapayom yanınıza koyayım yok anne hazır bizim yemeğimiz dedik illaki bişey alın diyo almadık eve gittik yemek söyledik oturuyoruz eşimle babası aradı bişey mi oldu neden bişey almadınız niye kalmıyosunuz yoo baba dışardan söyledik dedi bukez negerek var burda annen yapıyo dışardan söylemenin anlamı yok dedi bukez yine biz tartışmadık ama bi soğukluk esti dılardan isteyen benim bizde yiyin diye ısrar eden ailesi eşim arada kalıyo en iyisi iki tarafa da 500 km ızak olcaksın
Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?