- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
Bu kadar mükemmelliyetci olmanıza bi anlamı veremedim. Gitmek istemiyorsaniz açıkça söyleyin ne gerek var kadının takımına laf etmeye yaptığı yemeklere fln. Kadın kullanmak istemiyor kolayına böyle geliyor demekki.. Açık arar gibi valla tuhaf geldi banaSadece et ve makarna mı yapılmış diyen arkadaş ben normalde çalıştığım halde çorba yemek makarna yada pilav yaparım mutlaka ve o yemek bitmezse dondurucuya atarım ertesi gün baka yemek ama kv ki çeşit yapar mesela kurufaaulye varsa çorbaya ne gerek var der hep ya da köfte kızarttığında yanına başka şey kızartılmaz çorba ve köfte olur tek adeti böyle wşim 1.5 yılda 14kiloyu boşa almadı :)
Ben ailemden de böyle gördüm çalışan insanım sizin gibi ama muhakkak 2 çeşit en az yaparım yanına salata ya da cacığı falan olur yani bir de Ramazan insan çok yemek yiyemese de özen istiyor niyeyse sofralarda karnı çok aç oluyor göz doymuyor çünküSadece et ve makarna mı yapılmış diyen arkadaş ben normalde çalıştığım halde çorba yemek makarna yada pilav yaparım mutlaka ve o yemek bitmezse dondurucuya atarım ertesi gün baka yemek ama kv ki çeşit yapar mesela kurufaaulye varsa çorbaya ne gerek var der hep ya da köfte kızarttığında yanına başka şey kızartılmaz çorba ve köfte olur tek adeti böyle wşim 1.5 yılda 14kiloyu boşa almadı :)
Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem(
Kocası varya olmaz mı o daha ısrarcı :) ev ile okulum çok yakın zaten ben boş derslerde bike ayarlıyorum yemeğimi yani eşimi de rahat bırakmıyo işte yok anne baba eve gitcez deyincede evde arıyolar bukez biley mi var diye aslında en temizi çekip gidip iki tarafada uzak bi şehre yerleşmek :)Kv yanliz mi yasiyor, kocasi yok mu ? Kadin senden yuz bulamamis saygisz senden hayir cevabini alip birde gozunun icine baka baka kocana soruyor hani sen yok de dur cok umrumda ogluma derim o evet der mecbur gelirsin demeye getiriyor. Bu arada sen et yemiyorsan kocana da pisirmiyormusun ? Onu bahane ediyor olabilir, ayrica oruclu insana yapa yapa makarnami yapmis yani ayip.
Ogretmensin iftara kadar birsuru vaktin olur yap evinde yemegini gitmeyin. dinleme yani yaptim ben yemegimi de gitme.
ben de dikkat ederim sofra düzenineKızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem(
Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem(
Art niyet görmedim.Gitmek istemiyorsan bi bahane bulup,yalnızken de usulünce eşine evimizde ben sana kendi ellerimle yapayım der şirinlik yaparak ikna edebilirsin.Yeni tabakta alsan,eski insanlar saklama meraklısıdır.Evde ekmek varken yeni ekmek almayı israf görürler.Ya da oğluna kıyamamıştır oruçlu gitmesin diye.Yani bunlar tolere edilir şeyler.Asıl senin bir öğretmen olarak yazım şekline takıldım.Genelde hep acele yazdım,telefondan yazdım diye bahanesi oluyor insanların ama biz de acele okumuyoruz.İyi anlayıp iyi yorumlamak için iyi bir yazım dili,imla ve anlaşılır dil kullanmak gerek.Kendini ifade etmekteki yazım düzeni,sofra düzeninden daha önemli.Yani hep yaşıyoruz bunu doldurmak falan değil uğruyoruz zaten biz onlara hergün ama ben uprayamasam eşim eşim olmasa ben ama yemek olayı başka bikere dedipim gibş düzen önemli hadi yemek takımı falan yok dedik eşimle yemek takımı aldık sakladı kullanmıyo şimdi.. Bende çağırıyorum fazla yada farklı bişey yaptıysam götürüyorum ama illa kalın demese ya da ben kalamayız buakşam dedikten sonra eşime kalın demese ama patlıcam yani azkaldı. Buarada kayınpederimde var o ondan daha beter
Ne kadarlik evlisiniz? Eger yeniyse oyle hemen sert konusmayin mesele yapmayin zamanla duzeniniz oturur, istediginiz dogrultuda esinizi de kv'yi de alistirirsiniz diyecektim.Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?