• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide Sorunu

Iyide onun evi sonuçta sana ödünç vermiş ne münasebet gelmesin deme hakkını buluyorsun kendinde?Siz de bi hossunuz valla olsaydı evin öyle evlenseydin.Kadının evine gec otur bi de kadını isteme yok öyle bi dünya şekerim.Rahatsizsan al esyani kiraya çık kocanla baş başa
yanlış düşünüyorsunuz bence
mesela benim babam çalışmış uğraşmış zamanında işte gün gelir çocuklarım evlenince rahat etsinler ev dertleri olmasın diye kardeşime ve bana ev almış
şimdi ben evliyim babamın aldıgı evde oturmuyorum çünkü kendi evimiz var bizim
ama kardeşim de evlenecek ve babamın aldıgı evde oturacak yani gelinimiz oraya gelecek
e şimdi benim annem babam '' bu ev bizim istediğimiz gibi geliriz kalırız '' deyip Allahın her günü ya da canları istedi mi müsait misiniz, uygun musunuz diye sorma gereği duymadan gidip kalsınlar mı ?
babam sonuçta o evi çocuklarını düşünerek yaptı , beni ve kardeşimi yani
burda gelen gelinin veya damadın suçu yok ki hazır eve konmuş gibi görünsünler
yapan kendi evladı için yapıyor
aynı şekilde ben de imkanım olursa çocuğuma ev almak isterim, ama ev aldım ben sana diyip çörekleneyim mi hergün ?

kadının kendi evi varmış işte bu da geçici olarak geçin oturun demişler konu sahibinin de evi yapılıyormuş yazmış işte bitene kadar orda oturuyorlar
hani evin olmadan evlenmeseyidn madem diyenler var , ya da siz de rahatsızsan al eşyanı kiraya çık demişsiniz
bir kaç aya konu sahibinin evi hazır olacakmış yazdıgına göre, ya ben kendimi düşünüyorum hazır benim evim varken ben evladımı kiraya yollar mıyım şurda bir kaç ay için ? burda annelik babalık nerde o zaman ?
kaynana evini verdi diye orası onun evi istediği gibi gelir kalır diye bir şey yok
edebsizlik bu !
ister geçici olarak otursunlar , ister kalıcı olarak otursunlar, yapan kendi evladı için yapıyor gelen gelinin bir suçu yok , ev verdi diye bunları yapmaya hakkı yok bir insanın !!!!

benimki daha anlayissiz :-)ben calisiyorum kaynanamgil marasta oturuyo biz antepte oturuyoz surekli kendilerine gitmemizi istiyo cuma gunu cikiyoz gidiyoz pazar gunu eve gelecez burda kalin sabah cikin diyo oglum evlenmis birakayim demiyo daha esimi yonlendirmeye calisiyo :-):-)ben napayim kizlar
maraş antep çok yakın,
ilk zamanlar cuma git cumartesi dön,
ev temizliği iş güç ütü bahanesi ile,
sonra komple gitme arada bir yine cuma git cumartesi dön,
böyle böyle alışır,
bahane uydur hastayım işim var vs.................

mesela benim babam çalışmış uğraşmış zamanında işte gün gelir çocuklarım evlenince rahat etsinler ev dertleri olmasın diye kardeşime ve bana ev almış
ama kardeşim de evlenecek ve babamın aldıgı evde oturacak yani gelinimiz oraya gelecek
e şimdi benim annem babam '' bu ev bizim istediğimiz gibi geliriz kalırız '' deyip Allahın her günü ya da canları istedi mi müsait misiniz, uygun musunuz diye sorma gereği duymadan gidip kalsınlar mı ?
aynı şekilde ben de imkanım olursa çocuğuma ev almak isterim, ama ev aldım ben sana diyip çörekleneyim mi hergün ?

kadının kendi evi varmış işte bu da geçici olarak geçin oturun demişler konu sahibinin de evi yapılıyormuş yazmış işte bitene kadar orda oturuyorlar
hani evin olmadan evlenmeseyidn madem diyenler var , ya da siz de rahatsızsan al eşyanı kiraya çık demişsiniz
bir kaç aya konu sahibinin evi hazır olacakmış yazdıgına göre, ya ben kendimi düşünüyorum hazır benim evim varken ben evladımı kiraya yollar mıyım şurda bir kaç ay için ? burda annelik babalık nerde o zaman ?
kaynana evini verdi diye orası onun evi istediği gibi gelir kalır diye bir şey yok
edebsizlik bu !
ister geçici olarak otursunlar , ister kalıcı olarak otursunlar, yapan kendi evladı için yapıyor gelen gelinin bir suçu yok , ev verdi diye bunları yapmaya hakkı yok bir insanın !!!!

ve şunu da eklemek istiyorum
diyelim ki iki kişi evini esyasını takısını bilmemnesini her şeylerini kendileri yaparak evlendiler ailelere beş kuruş para harcatmadılar, o zaman gelin kaynanadan rahatsız olunca ya da damat kaynanasından rahatsız olunca '' bu evde bu esyalarda beş kuruş hakkınız yok bunlar bizim biz aldık , senden gıcık kapıyorum hadi defol seni kovuyorum '' diyebilme hakkına sahip mi olacaklar ??

maraş antep çok yakın,
ilk zamanlar cuma git cumartesi dön,
ev temizliği iş güç ütü bahanesi ile,
sonra komple gitme arada bir yine cuma git cumartesi dön,
böyle böyle alışır,
bahane uydur hastayım işim var vs.................
anlamiyolar ki surat yapiyolar esim ksuyo annengile gidecek olsan gidersin annemgile gitmek istemiyosun diyo
ev temizleyecem.doyorum sonra yap diyolar
ama insallh hamilr kalirim da gitmem :-)hafta ici zatn calisiyorum hafta sonu da gittigimzde 8 de uyanmis oluyo herkes

Nasıl yaptın bunu :)
Butun gun yattim hastayim deyip , yemek bile yapmadim , 2-3 gun inatlasti kahvalti bile yapmadi ben hazirlamiyorum diye
Sonra bakti ki ben tum gun odada pasa pasa yatiyorum kendi kalkti kahvaltisini hazirladi mecbur , bubarada ben bir hafta aç gezdim o ayri :ıslık:
Sohbet eden , ayagina servis yapan olmayinca 1 hafta sonra ben gidicem dedi , esim israr etti biraz daha kalmadi icin ben de esime gece yanlizken biraz daha kalirsa anamin evine gidip orda kalirim dedim o da israri birakti aldi biletini gonderdi

Butun gun yattim hastayim deyip , yemek bile yapmadim , 2-3 gun inatlasti kahvalti bile yapmadi ben hazirlamiyorum diye
Sonra bakti ki ben tum gun odada pasa pasa yatiyorum kendi kalkti kahvaltisini hazirladi mecbur , bubarada ben bir hafta aç gezdim o ayri :ıslık:
Sohbet eden , ayagina servis yapan olmayinca 1 hafta sonra ben gidicem dedi , esim israr etti biraz daha kalmadi icin ben de esime gece yanlizken biraz daha kalirsa anamin evine gidip orda kalirim dedim o da israri birakti aldi biletini gonderdi

Ay çok güldüm sende iyi sabırlıymışsın yat yat sıkılır insan :KK53: Sonuçta başarmışsın bravo :-)

Bana ben varken yapmazsınız saygıdan diyecek bir kaynanam olacak. Kocam bana dokunmasa bile apartmanı inletirim sesimle gece. Ne kadar terbiyesizmiş. Madem kovsanız da geleceğim diyor, istemediğiniz halde geliyor. Yatağını yapmayın, önüne yemek koymayın. Hiç yokmuş gibi davranın. Kesinlikle dönüp konuşmayın. Ve mutlaka sevişin.
Saygısız olmayacağım deyip durmuşsunuz. Böyle insan sizi ezer geçer.
Aynen öyle ama yapamıyor insan ama en azından eşimi yönlendiricem tatlı tatlı konuşsun bit daha

edebsizlik bu !
Canım kardeşim beni anlayan nokta atışı yapan biri olduğun için teşekkür ederim anlatmak istediklerimi çok güzel dile getirmişsiniz mutlu oldum .biz kiraya çıkarken olmaz burda oturun dediler hemde

Canım kardeşim beni anlayan nokta atışı yapan biri olduğun için teşekkür ederim anlatmak istediklerimi çok güzel dile getirmişsiniz mutlu oldum .biz kiraya çıkarken olmaz burda oturun dediler hemde
rica ederim
anladım ben sizi insallah en kısa sürede biter eviniz
ama yüzsüzle baş etmek zor sizin de dediğiniz gibi kendi evinize çıkınca burası benım evim deyip kovamazsınız ki
allah yardımıcınız olsun yapışkan kadından kurtarsın insallah

rica ederim
anladım ben sizi insallah en kısa sürede biter eviniz
ama yüzsüzle baş etmek zor sizin de dediğiniz gibi kendi evinize çıkınca burası benım evim deyip kovamazsınız ki
allah yardımıcınız olsun yapışkan kadından kurtarsın insallah
Çekyat yatak almıcam o eve o olucak

Allah akil fikir versin
Ben sizin yerinizde olsam kalmasina sesimi cikarmam ama onu evden kacirirdim
Daha once yaptim cok da basarili.oldum , 6 ay evime gelemedi bir daha
:KK70:benden bir tanedaha. Bende alttan işimi hallederim hiç eşime bile yansitmadan:KK73:

Merhaba arkadaşlar 2 aylık evliyim son 1 aydır kayınvalidem 2haftada bir bende 2gün kalıyor
Evin değiştiriyor bide düşünmeden konuşuyor
Kötü bir niyetli biri değil ama bi şekilde kalbimi kırıyor ağzımı açmıyorum.Eşim haberdar durumdan şimdi 15 gün ramazandan dolayı bende kalıcakmış . Eşimde istemiyor böyle yüz göz olmak istemiyorum kayınvalidemle .Eşimde rahatsız oluyo .annesiyle konuşsada ya küsüyo yada kalıcam kovsanız da gelicem diyor kalıcam diyo .Nasıl bir tepki göstericem napıcam bilmiyorum bana akıl verin lütfen

Ay Allah yardımcın olsun benim annem de tam bir kaynana kardeşimin evinden çıkaramıyoruz. Yalvardım gene gideceğim orası benim evi diyor bizim gelin hanım da buralarda dert yanıyor mu acaba :))

edebsizlik bu !
Hanımefendi o sizin babanız. Anne babalar illa ev yapmak zorunda degiller çocuklarına.Farkındaysanız kadın ödünç vermiş evi oturun demiş ama ben eve gelip gitmem dememiş.

Zaten bizim genclerimizin anlamadigi şey şu:Evi kayinvalide kayınpeder alır döşer siz geçip oturursanız ıstedikleri gibi karışırlar size.Öyle laf da edemezsiniz.Asıl edepsizlik bu bana göre.

Herkes ister ohh ev verilsin ama gelinip gidilmesin karışılmasın doğrusu da budur belki ama öyle olmuyor ışte görüyoruz.Ana baba eline bakacak olan evlenmesin vallahi herkes kendi alsın evini barkını

Back
X