- 24 Kasım 2019
- 11
- 4
- 1
- 40
- Konu Sahibi Latteleyla
-
Merhabalar,
Bunu yazmamdaki sebep 3. Sahislar tarafindan olayin nasil gorundugunu anlamak istiyirum. Haksizsam haksiz oldugumuda bilmek istiyorum.
Biz Amerikada yasiyoruz, bir ay sonra bir bebegim daha olucak sonrada birkac seneligine isi birakicam. Ve usteik yeni ev aldik ,harcamalarimiza cok dikkat etmemiz gereken bir donem. Ben bu durumda olmasam bile birsey alirken 10 kere dusunen, gercekten para harcarken kolay harcayamayan biriyim calistigim halde. Kayinvalidem geldi 3 hafta once, her gelisinde evimizde genel okarak alisveris, marka cantalar ayakkabilar konusulur. Bende aliyorum ama binde bir, alirken 10 kere tartarim. Su donemde ise hic almam. Her yanimiza gelisinde de bir extra bavulla doner icini doldurarark.
ucak parasini biz veriyoruz, geldiginde elini cebine atmaz. Her geldiginde de illaki bi hediye alinir, bi marka canta, ayakkabi fn.diger oglunada illa hediye aldirtir abisi aliyor der. Marka olmazsa asla olmaz ama. ustune kendi Parasiylada alir. Parasi olmayan tory burch ayakkabi alamaz, bnm yok sahsen. Boyle konusunca kulaga cirkin geliyo fatkindayim, fakat ben 3 kurusun derdini yaparken hazmetmesi kolay olmuyo. Esiminde eli boldur, ne istenirse alir, yapar. Ben para kazanmanin nedemek oldugunu bildigim icin oyle kolay harcayamamda isteyememde. Cocuklarimin riski sonucta.
benim annem calisan bir kadin, ucak parasini her defasinda kendi verir,ve alisveris diye yirtinmaz geldiginde, kendine de bise almadan gider. Ve benden asla hediye kabul etmez. Boyle bi anneye karsilik boyle kayinvalide olunca insan asiri sinirleniyor. Genc kiz kardesim var, birgun bisey istemisligi yoktur benden.
Esime soyledigimde cekememezlikle sucluyor. Baskalarinin fikirlerini almak istiyorum bu konuda. Ben mi abartiyorum acaba diye...
Merhabalar,
Bunu yazmamdaki sebep 3. Sahislar tarafindan olayin nasil gorundugunu anlamak istiyirum. Haksizsam haksiz oldugumuda bilmek istiyorum.
Biz Amerikada yasiyoruz, bir ay sonra bir bebegim daha olucak sonrada birkac seneligine isi birakicam. Ve usteik yeni ev aldik ,harcamalarimiza cok dikkat etmemiz gereken bir donem. Ben bu durumda olmasam bile birsey alirken 10 kere dusunen, gercekten para harcarken kolay harcayamayan biriyim calistigim halde. Kayinvalidem geldi 3 hafta once, her gelisinde evimizde genel okarak alisveris, marka cantalar ayakkabilar konusulur. Bende aliyorum ama binde bir, alirken 10 kere tartarim. Su donemde ise hic almam. Her yanimiza gelisinde de bir extra bavulla doner icini doldurarark.
ucak parasini biz veriyoruz, geldiginde elini cebine atmaz. Her geldiginde de illaki bi hediye alinir, bi marka canta, ayakkabi fn.diger oglunada illa hediye aldirtir abisi aliyor der. Marka olmazsa asla olmaz ama. ustune kendi Parasiylada alir. Parasi olmayan tory burch ayakkabi alamaz, bnm yok sahsen. Boyle konusunca kulaga cirkin geliyo fatkindayim, fakat ben 3 kurusun derdini yaparken hazmetmesi kolay olmuyo. Esiminde eli boldur, ne istenirse alir, yapar. Ben para kazanmanin nedemek oldugunu bildigim icin oyle kolay harcayamamda isteyememde. Cocuklarimin riski sonucta.
benim annem calisan bir kadin, ucak parasini her defasinda kendi verir,ve alisveris diye yirtinmaz geldiginde, kendine de bise almadan gider. Ve benden asla hediye kabul etmez. Boyle bi anneye karsilik boyle kayinvalide olunca insan asiri sinirleniyor. Genc kiz kardesim var, birgun bisey istemisligi yoktur benden.
Esime soyledigimde cekememezlikle sucluyor. Baskalarinin fikirlerini almak istiyorum bu konuda. Ben mi abartiyorum acaba diye...
Geldi diye hediyeler alinmiyo aslinda, dogumgunuydu esim marka canta almis. Hadi bir kere olur diceksin, onceki gelisinde anneler gununde yeni iphone alindi. 2. Bedavaymis esim oyle soyledi. Ondan vermis. Kendine almisti birinciyi. Ha bana gelirken ilk defa kolye getirmis, kendi de uc bes aliyo torununa. Ama sundan eminim sadece bir veriyo bes aliyo. Benim yanimda aliyo bikac bise, esimle oldugu zaman ona aldirtiyor. Benim aslinda hazmedemedigim, bnm annem cok farkli, yani annem aman kizim sen kendine al der. Bu kadinda oyle birsey yok, marka ister, cevresiyle yarisir genelde. Ev masraflarina bise demiyorum aslinda, tabiki gidip market alsiverisi yapicak hali yok.Geldi diye hediye almak zorunda değilsiniz ki. Ev masrafları içinse karşıdan birşey beklemem eğer bizim düzenimizden farklı bi beklentisi yoksa. Yani elini cebine atmıyor demişsiniz ya onun için diyorum. Ama torunuma ya da doğacak olan torunuma ihtiyaçlarını alırdım mesela onun yerinde olsam. Gelinime oğluma ufak süprizler yapardım onlardan kendime birşeyler beklemek yerine
aynı benim kv gördüm bir an... bizimkininde bi farkı yok hatta dahada fazlası var ben uzak durmayı tercih ediyorum yoksa çok sinir bozucu oluyor şimdiye kadar torununa bişey almışlığı yoktur bayramda bile harçlık vermez durumu yok desen var ama çok cimri evi arabası geliri gayet güzel bizden iyi hatta biz kiradayız bencil insanlar böyle oluyo benim annemin beklentisi olmasını bırak bize çok yardımı dokundu hem maddi hemde manevi ama yine de annemin bir değeri yoktur eşimde ama kendi annesi hep zararı dokundu ama o kendis annesi olduğu için çok değerlidir yazlığı var kv nin yazın gittik 1 hafta kalmaya market elışverişimi dersin arabasının benzinmi ne derseniz fulletti evde var olan şeyleri bile ikinci defa aldırdı bu kadar yüzsüz... bide eşimden sürekli para istiyor eşimde hemen verir ben istesem paraya sıkışığım der annesine diyemez bende çok bunaldım valla gecen annesi yüzünden tartıştık evine gitmek istemiyorum her gittiğimizde bişey aldırtıyor kocası da başında hadi kocası olmasa neyse... bende hamileyim eşim benle tartışmaktan hiç çekinmiyor sağolsun bencil insanlar işte bi tek kendilerini düşünüyolar oğlunu düşünse zaten kirada zor geçiniyor bide ben yük olmayım der bende çalışmıyorum tek insanın çalışmasıyla ev geçindirmek gerçekten zor...Geldi diye hediyeler alinmiyo aslinda, dogumgunuydu esim marka canta almis. Hadi bir kere olur diceksin, onceki gelisinde anneler gununde yeni iphone alindi. 2. Bedavaymis esim oyle soyledi. Ondan vermis. Kendine almisti birinciyi. Ha bana gelirken ilk defa kolye getirmis, kendi de uc bes aliyo torununa. Ama sundan eminim sadece bir veriyo bes aliyo. Benim yanimda aliyo bikac bise, esimle oldugu zaman ona aldirtiyor. Benim aslinda hazmedemedigim, bnm annem cok farkli, yani annem aman kizim sen kendine al der. Bu kadinda oyle birsey yok, marka ister, cevresiyle yarisir genelde. Ev masraflarina bise demiyorum aslinda, tabiki gidip market alsiverisi yapicak hali yok.
aile yapilari boyle aslinda, esimde yadirgamiyor. Ben biraz tutunlu oldigum icin, ailem oyleolmadigi icin garip geliyo. Esime gore kac yasina gelmis kadin, acilar cekmis bunca zaman simdi 3-5 bise aliyo laf ediyosun diyo. Bilmiyirum iste, bana bir annenin bencilligi gibi geliyo kendi annemi gorunce.
Geldi diye hediyeler alinmiyo aslinda, dogumgunuydu esim marka canta almis. Hadi bir kere olur diceksin, onceki gelisinde anneler gununde yeni iphone alindi. 2. Bedavaymis esim oyle soyledi. Ondan vermis. Kendine almisti birinciyi. Ha bana gelirken ilk defa kolye getirmis, kendi de uc bes aliyo torununa. Ama sundan eminim sadece bir veriyo bes aliyo. Benim yanimda aliyo bikac bise, esimle oldugu zaman ona aldirtiyor. Benim aslinda hazmedemedigim, bnm annem cok farkli, yani annem aman kizim sen kendine al der. Bu kadinda oyle birsey yok, marka ister, cevresiyle yarisir genelde. Ev masraflarina bise demiyorum aslinda, tabiki gidip market alsiverisi yapicak hali yok.
aile yapilari boyle aslinda, esimde yadirgamiyor. Ben biraz tutunlu oldigum icin, ailem oyleolmadigi icin garip geliyo. Esime gore kac yasina gelmis kadin, acilar cekmis bunca zaman simdi 3-5 bise aliyo laf ediyosun diyo. Bilmiyirum iste, bana bir annenin bencilligi gibi geliyo kendi annemi gorunce.
Isi birakiyorum bende. Nasil gunler gorecem bilmiyorum. Soz sahibi olamam bu saatten sonra zaten, sanane bnm param dicektir. Bir kere maasimi ayirmak istedim, sen bak bize dedim, kendi masraflarini kendin ode demisti. Ustune ustluk, erkek kardesini yanina almak istiyo, anneside gelicek tabi. Gelecek planlari bu yonde. Evliligimde cok gelecek gormuyorum bu sebeple. Yillarca uzakta yasadik rahattik.annesi gelince masraflar katlanicak haliyle. Huzursuzluk artacak. Ben dayanabilirsem o gunleri gormeyeaynı benim kv gördüm bir an... bizimkininde bi farkı yok hatta dahada fazlası var ben uzak durmayı tercih ediyorum yoksa çok sinir bozucu oluyor şimdiye kadar torununa bişey almışlığı yoktur bayramda bile harçlık vermez durumu yok desen var ama çok cimri evi arabası geliri gayet güzel bizden iyi hatta biz kiradayız bencil insanlar böyle oluyo benim annemin beklentisi olmasını bırak bize çok yardımı dokundu hem maddi hemde manevi ama yine de annemin bir değeri yoktur eşimde ama kendi annesi hep zararı dokundu ama o kendis annesi olduğu için çok değerlidir yazlığı var kv nin yazın gittik 1 hafta kalmaya market elışverişimi dersin arabasının benzinmi ne derseniz fulletti evde var olan şeyleri bile ikinci defa aldırdı bu kadar yüzsüz... bide eşimden sürekli para istiyor eşimde hemen verir ben istesem paraya sıkışığım der annesine diyemez bende çok bunaldım valla gecen annesi yüzünden tartıştık evine gitmek istemiyorum her gittiğimizde bişey aldırtıyor kocası da başında hadi kocası olmasa neyse... bende hamileyim eşim benle tartışmaktan hiç çekinmiyor sağolsun bencil insanlar işte bi tek kendilerini düşünüyolar oğlunu düşünse zaten kirada zor geçiniyor bide ben yük olmayım der bende çalışmıyorum tek insanın çalışmasıyla ev geçindirmek gerçekten zor...
Kesinlikle kusursuz goruyor. 60 yasinda ne zorluklarla yasamis, simdi 2-3 birsey aliyo ne ayip diyo. Sanki benm annem yada bircok insan gencliginde bolluk icinde yasamis, bir onun annesi zorluklar gecirmis. Boyle degil diye biliyodum esimi, ama dogruymis. Erkek annesine duskun oldumu, dunyanin en itici erkegi oluyo gozumde. Benimde annesi hakkindaki en buyuk lafim. Bencil. Bnm annem boyle degil, esim her insan senin annen gibi olmak zorunda mi diyor. Degil tabiki nediyim, anne var anne var. Gozunu acmasini istiyirum sadece, hayir diyebilmeli bazi seylere. Annesini tabiki silemez. Bide yanimiza getirtmeye calisiyor. Secim yapmak zorunda kalicak buraya gelirse malesef.Tabiki beni secmesini beklemiyorum..Kaynana bencil bir marka tutkunu bir kadın
Ama yine de kaynanayı oğluna karşı karalama o yine annesini kusursuz görecektir,
Beni kiskanicagi birsey yok. Turkiyede insanlar yaris halinde. Marka cantalar ayakkabilar ev esyalari fln filan. Ben gormedim oyle seyler, yapanlarda itici geliyo. Kayinvalidem onlardan biri, cevresi oyle. Zengin bir iki teyzesi var, onlardan goruyor. Beni kiskanicagi birseyim yok. Tabi benim alabildigim birseyi kendide alabilir goruyodur, oglundan oturu. ceplerimiz ayni ya. Oglunun annesini melek gordugunu yeni anladim. Beni kotu olmakla sucluyo son zamanlarda. Ben hep sunu derim, parasi olmasin yada olsun, mutevazi olsun, aman kizim oglum birsey istemem sen kendine al , karina al fln filan gibi seyler duysam, kimseden birsey beklemeden alirim. Ki daha once bende ona aldim marka cantalar iki kere. Anneme almisligim yoktu(bende salagim)Ama isteyen, su zor zamanlarda yok demeyen insana cop veresim gelmiyo. Kotu oldum o yuzden. Kendimden suphe eder oldugum icin bu yaziyi yazdim.Bence abartmiyosun kayinvaliden sorunlu bence seni kıskanıyor bence sende kendine herseyini al iste eşinden annesine yagdiran sana daha büyüğünü yapsın esine annesini hic anlatma cunku esler annelerini melek saniyor toz kondurmazlar
Esim benim kadar takmaz, al der hatta. Eli boldur. Ben almam cok. Aldigim oluyo tabi nadir. Bizimkiler de istemez. Istemesine bozuluyorum ben. Abisi kardesine hediye aliyo diyo mesela, turkiyeye geldigimizde odetir bicok seyi. Biz bolluk icinde yasamiyiruzki. Zengin oglun olur istersin hadi tamam derim. Ilk evlendigimizde durumumuz kotuydu, para vermisti ogluna sanirim. Soyle bi cumlesi var. biz amerikadan beklerken para biz gonderiyoruz. Yani oyle beklentisi var kadinin, ogullarim bana bakacak fln gibi bence. Her gelisinde extra bavulla doner, icini doldurur extra bavul parasinida biz veriririz. Her sene boyle, hic sasmaz. Ama anladilar anne ogul, yanimda para marka konusmuyolar. Gizli gizli aliyo yada aldiriyo.Sizde ailenize birşey istiyormusunuz diye sormayın, kayınvalidenize alıyorsanız kardeşinizede alın vede gönderin. Fifti Fifti eşinizde görsün.
Benmde genç kız kardeşim var, ben eşime sormadan denk geldikce marka hediye alıyorım ona kendime almam ama mesela..
Buraya gelicek:) yer degisicez yakinda, ben turkiyeye o buraya.Iyiki amerikadasiniz
Buda begenmez, bikere canta aldim gitti ustune para koydu kendi begendigini aldi. Cok umrumda degil boyle seyler. Begendigini alsin. Bende kolay hediye begenmem. Daha ben bise almam zaten. Ogluyla cikiyo artik, begeniyo aliyo istedigi yerden. Bide ben niye alicam.Bak o konuda haklısınız. Benim annem özel günler dahil hediye istemez. Aman kızım masraf etmeyin vs der, zorla hediye veririz. Kv önceden sipariş verir istediği şeyi biz de gidip en iyisini alırız (örneğin pijama istemişti biz de gidip dagiden pijama takımı almıştık) ne giyer, ne beğenir üstüne üstlük bir de laf eder. Yanlış anlamayın küçümsediğim için değil ama pazardan giyinen biri, pijama takımını verdim aynen şunları söyledi; e bunun boyu uzun, e bu penyemi , e başka rengi yok mu bana bu yakışmaz. (Aldığım uçuk pembeydi, siyah lacivert gri severmiş) bir de görümceme soruyor bana bu olmaz dimi diye. Çok sinirlendim çok kırıldım. Her defasında yaşattı bunu bana. Artık para veriyoruz eşim benden çok sinir oluyor çünkü.
Buda begenmez, bikere canta aldim gitti ustune para koydu kendi begendigini aldi. Cok umrumda degil boyle seyler. Begendigini alsin. Bende kolay hediye begenmem. Daha ben bise almam zaten. Ogluyla cikiyo artik, begeniyo aliyo istedigi yerden. Bide ben niye alicam.
Yok bende değiştirmem, kullanmaya özen gösteririrm. Eşim fln alırsa işte değiştiririm bitek. Ama her gelen hediyeyi begenmem. Begenmiş gibi yaparım cogu zaman. Bir kere cüZdan göndermiştim, bir kendine bir halasıma eşimin. Halasınınküni beğenmiş onu almış. Otekini vermiş. Bunları geçtim artk, almıyorum zaten ne alcam.Ben beğenmesem bile karşımdaki insana belli etmem, daha sonra şu rengi ile değiştirdim ya da bedeni uymadı bununla değiştirdim vs gibisinden uygun bir dille söylerim. Ama mutlaka o kişi yanında kullanırım değer verdiğimi göstermek için. Bu bi değer Benim için. Kulp bulmak en kolayı. incelik yapan bir kişiye bu şekilde davranılmasını doğru bulmuyorum kesinlikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?