Kayınvalide sorunu

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
9.940
9.208
148
27
Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.

Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.

Bence hiçbir şey yapmayın.

Sizin istediğiniz mesafe, sizden uzak olması, karışmaması vs değil miydi? E siz de kadına karışmayın. Normalde can ciğer olsaydınız sitem etmeniz mantıklı olabilirdi ama sizin durumunuzda saçma olur.

İnanın bilmiyorum tabikide buydu ama ben hiçbir zaman saygımı ve sevgimi eksik etmedim. İhtiyacı olan hediyeyi unutmadım aldım. Çağırır uygun aralıklarla giderim. Hastalanır sorarım. Benim mesafem ona alanıma girdiğindedir. Yapmış olduğu durumun beni ondan soğuttunu bilse daha iyi olmaz mı ?

O arkadaşınızın eşinizle bir alakası var mı? Yani kavga sebebiniz, size öyle davranırken kaynananız ile bu kadar samimiyet ve nispet yapar gibi bunu sosyal medyada yayınlamak bana tuaf geldi.
Çevremdekiler arkadaşımın beni kıskandığını söylediler. Çekemediği. Bi kaç kez de arkadaşım eşimle ilişkim konusunda beni eziklemişti. Sorun şu ki arkadaşım her şeyimi biliyor. Kaynanamla görümcemle ilgili her durumu onunla paylaşırdım. Kardeş gibiydik. Bana çok düşkündü. Bunları anlatmış kaynanamda biliyor olabilir mi ?

Olabilir mi? Olabilir. Kızlar buraya anlatın dağa taşa anlatın ama insanlara kendi kimliğinizle asla dert yanmayın. Kimseye güven yok bu devirde.

Kv nasıl sana karşı? Anlattıkların nasıl şeyler tam olarak bilmiyorum, kv de tanımıyorum. Kimi insan hakkında konuşulanları duyar ama önemsemez, kimisi gelir patlar kızar. Senin kv hangisi bunlardan?

insanların ilişkileri paylaşımları sizi bu kadar alakadar etmemeli takılmaya yer arıyor gibisin kanarya hazır bir şeyler düzene girmiş suyu bulandırma kanaryaaa
Elbette fakat paylaştığı kızın bana zararı dokundu evlenme döneminde beddualar etti o beddualrın hedefinde oğluda vardı. Paylaşsa bile beni gizlemesi gerekmez miydi ?

Kv nasıl sana karşı? Anlattıkların nasıl şeyler tam olarak bilmiyorum, kv de tanımıyorum. Kimi insan hakkında konuşulanları duyar ama önemsemez, kimisi gelir patlar kızar. Senin kv hangisi bunlardan?
Normaldi kaynanam fakat ilk zamanlar çok laf soktu bana çok canımı sıktı. Diş geçiremeyince duruldu. Arkadaşımlada evlendiğimden beri hiç bir araya gelmemişlerdi o resim atılan gün dedikodumu yapmış olabilirler. Ya görseniz şey demk istiyorum madem bu kadar seviyordun oğluna alsaydın o zaman. Aşırı sinirlerim bozuldu.

ya benım bır huyum var en yakın arkadasımda olsa bırı bırıne zarar verıyorsa kalbını kırıyorsa bende ondan uzak duruyorum ona yapan bana da yapar fıtratı arızalı dıyorum yanı bana dokunmayan yılan bın yasasın dıyemıyorum
ben kayınvalıde olsaydım gelınımın arkadası gelınıme boyle absurt konussaydı mesafelı dururdum sonucta gelınımın arkadası benım ıcın dıs kapının mandalı onun dısında aramız sıkıntılı bıle olsa gelınımle -gelın bızım gelın ona bırı yamuk yapmıs ne ısım var onunla derım

ben olsam boyle yaparım

ama bazıları da soyle dusunuyor sen küssün dıye o ınsan da ona mesafe koymak zorunda mı
tabıkı degıl ama ne bılım ıste benım ıcın bazı dogrularım var ...

kayınvalıdenız demek kı boyle bırı sızde ona gore mesafelı davranırsınız ...

Bence sana gizlemek zorunda değil. Siz karşı taraftan hoşlanmadığınız için sizi rahatsız etmiş anlaşılan. Sakin kanarya, kaynanaların her yaptığına sinirlenecek olsaydık ohoo hepimiz sinir hastasıydık bu sitede.

İlk günden bu yana fikrim sizin için hiç değişmedi.Siz problem yoksa bile bulup cikariyorsunuz.

Bende sizin gibi yapardım. Aslında saygım var görüşebilir beni ilgilendirmez ama gizleme zahmetine girmemiş. Rahatsız olucağımı düşünebilirdi. Paylaşmayada bilirdi. Sinirlendiğim nokta bu. Dış kapının dış mandalı ben ise ailedenim aşırı saygısız bi davranış yaptığı.

onlar gorustukten sonra gızlese ne olur gızlemese... bana gore en basta gorusmesı zaten yanlıs o saatden sonra ısterse anons yapsın
ben gormeyeyım duymayayım sıkıntı olmaz dıye dusunemem
boyle olaylar kısılerın karakterını koyar bana gore

bence hıc oralı olmayın umrunuzda bıle olmasın hatta tam da bırbırlerının dengı olmuslar

Ama etkili olmuş baksana.
konu sahıbı fazla takıyor kafaya
ne guzel ıste akrepler bır araya toplanıyor aralarda duranların nereden sokacagını bılemezsın en azından sımdı nerede oldukları bellı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…