Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah

ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.
Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.