Kayınvalide sorunu

Sanırım bu konuda da eşime karışmak haddime değil.
Haddine değil diyemem
Ama sürekli söylemek bi işe yaramaz
Bi kere düzgünce anlatırsın
Buna rağmen yine alıyorsa, sizi zora sokuyorsa
O onun kafa yapısıdır yani
Ona yapacak bir şey yoktur
O kısımları evlenmeden önce değerlendirmek lazım

Yinede eleştiriniz için sağolun evet arkadaşımı senelerce tanıyamamışım beddualar edincede hakkında iyi konuşamıyorum. Bu konu hakkında yorum yapmayacağım ama keşke yaşadıklarımı görseniz. Eminim siz gelininizin balayına gitmemişsinizdir. Eminim gelininize “geliceksin tabii” diye emir vermemişsiniz. “ eminim siz gelininize “bir yemek yaptında ayağını yaktın sanki birşeymi yapıyorsun” dememişsinizdir. Buraya destan yazmak istemem kötülemiyorum lakin yaptıklarını yeni evlenen 22 yaşındaki bir kızın geceleri ağlamasına neden oldu. Şuan bile yazarken gözlerim doluyor. Defalarca kez yemekler döktüm defalarca kez. Evet mesafeliyim lakin yinede yaptığı dokunmuştu bu konuyuda kapattım zaten
Bunların hepsini yaşayıpta hala elinizde pastayla sürpriz yapma motivasyonunuz nedir?
Yinede yaranmak için, cici gelin olmak değilsede ben birşey bilmiyorum.
Bu şekilde bana biri davransa bayramdan bayrama görürüm anca. Durumunu vs de takip etmem, bende engelli olur çünkü.
Siz hem içlerinde olayım, herşeylerinden haberim olsun ama aynı zamanda bana uzak olsunlar kafasındasınız.
İkisi aynı anda olmuyor işte görüyorsunuz.
Hakkınızdaki fikrim değişmedi kusura bakmayın. Genç yaşta evlenmenin bedelli belkide. O yaşta gezip tozmak varken kv görümce derdiyle uğraşmayı tercih etmissiniz.

Kanaryacim meraba,senin konuna yakın biri olarak sana fikrimi belirtmek istiyorum.Bir kere nikah düğün dönemi çok telasli cok yogun bir dönem.Ben düğünüm icin bir cok kisiye bile davetiye vermeyi unutmuş biri olarak bohcada şu gelsin bu gelsin diye düşünmek onu hesaplamak mümkün olmuyor.Eğer arkadasin (sadece sebep buysa) bundan dolayi kirildiysa bunu bu kadar nerdeyse kan davasi haline getirmesi,senin kayinvalidenle sorunlarını da bildiği halde kayinvalidenle görüşmeye calismasi hic iyi niyetli degil.Kayinvaliden önceden de arkadasinla görüşüyorsa kiz görüşmek istemisse geri cevirememis görüşmüş olabilir.Ama sen kizin sana beddua ettigi ses kayıtlarını dinlettim diyorsun.Orda o kiz hakkinda ne yorum yapmisti cok önemli.O da seninle elestirdiyse de hala gorustuyse kayinvaliden sana nispet yapmak icin görüşmüştür.Ama orda kizi cok da suclu bulmadıysa aman kizim cahil iste fln gibi olaya yaklastiysa kizla gorustuyse bunun altinda birsey aramam.
Bu arada mesafe koymusken veya hala mesafe koymaya calisirken gidip asla kayinvalideme hususi dogumgunu yapmam.Cocuklari yapıyorsa orda misafir gibi bulunurum.Onun aylardir cok ihtiyaci olan birseyi gidip alip ona jest de yapmam.Eşim ne hediye seçiyorsa onu birlikte takdim ederiz..Bir kere burda hata yapmissin.Senin hususi kayinvalidenin dogum gununu kutlaman,onun cok ihtiyaci olan,cok istedigi birşeyi hediye alman ona yakinlasmak için yaptigin jest olarak algilarim ben.Mesafeli olmak istiyorsan misafir gibi cocuklarinin organize ettigi dogum gününe katılman daha mantikli olurdu..Kapisina gidip ozel olarak dogum gunu kutlayip cok ihtiyaci olan birseyi düşünüp de alip acikcasi sadece görüşmedigin arkadasinin resmini paylasip ovguler yagdirmasi hoş olmamis.Yoksa ben kayınvalidenin görüştüğü kisilere karismani dogru bulmuyorum cok can ciğer degilse ilişkileriniz..Ben kayinvalidemle mesafeliysem beni ilgilendirmez kiminle görüştüğü o da benimkilere karisamaz birbirimizin hayatinda söz hakkimiz olmaz.
Gorumcenin isteklerine gelince onu eşin çözecek canim.Eşinle mesafeli bir iliskin mi var neden soyleyemiyorsun.Belki ona disardan bir göz bunu soylemedikce o gorumcenin her istedigini almakta kardesi olarak sakinca gormeyecek,esinin boynundaki kolyeyi kıskanıp bana da al dediginde senin rahatsiz oldugunu bilmeyecek.Zira gorumcenin davranislari cok rahatsiz edici

Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah ❣️ ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.

Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.
Cnm kv yaranı kaşımak istemiş olabilir, kv senle politik ilişkiler kuruyor zaten ,sende aynı şekilde asla bişey deme sessiz kal hatta o kızdan bahsederse aa evet severim kendisini de geç sakın aranızda geçenlerden bahsetme , görmezden gelirsen kv istediği şeye ulaşmamış olacak ... politik yaklaş olaya !

Çevremdekiler arkadaşımın beni kıskandığını söylediler. Çekemediği. Bi kaç kez de arkadaşım eşimle ilişkim konusunda beni eziklemişti. Sorun şu ki arkadaşım her şeyimi biliyor. Kaynanamla görümcemle ilgili her durumu onunla paylaşırdım. Kardeş gibiydik. Bana çok düşkündü. Bunları anlatmış kaynanamda biliyor olabilir mi ?
Herşey beklenir sen uzak dur temkinli ol ve kv ye bişey deme ayağını denk al kv senin dostun değil, senin durumunu bildiğim için uyarayım dedim cnm

Normaldi kaynanam fakat ilk zamanlar çok laf soktu bana çok canımı sıktı. Diş geçiremeyince duruldu. Arkadaşımlada evlendiğimden beri hiç bir araya gelmemişlerdi o resim atılan gün dedikodumu yapmış olabilirler. Ya görseniz şey demk istiyorum madem bu kadar seviyordun oğluna alsaydın o zaman. Aşırı sinirlerim bozuldu.
Kv nin kuyruk acısı var sen onun istediği gelin profilini çizmediğin için kendince intikam alıyor canını yakıyor, aman diyeyim uzak dur bırak kendi kendine uğraşsın sen bu konuda sessiz ve temkinli ol , kv seni kızdırmaya çalışıyor, dikkaaattt 🙃

Siz birine küstünüz diye Kv, görümce vs takımı o kişiye küsmek ve mesafeli davranmak durumunda değil. Bu beklenti yanlış

Bu kişilerin küstüğünüz şahısa sevgileri, kalpleri, emojileri kesinlikle sizi ilgilendirmez. Sizden bunu gizlemelerini de beklemek yanlış

Siz gelinsiniz yeriniz ve konumunuz farklı. Kendinizi elalemle kıyaslamayın. Sevgi ve ilgi beklentisi yarışına girmeniz son derece hatalı. Bu yanlış psikolojiden bir an önce kurtarın kendinizi.

Bahsettiğiniz kişi eğer zamanında paylaştıklarını ısıtıp ısıtıp kv nize sunuyorsa kv özellikle aşırı sevgi gösterileri ile ilginizi çekip konu açılsın da içimdekileri dökeyim istiyor olabilir. Arı kovanına çomak sokmayın

Bırakın başkalarını (küstüklerinizi de diğerlerini de) çok sevsin. Sevgiye muhtaç çocuk gibi bozulup sorun çıkarmayın. Gülün geçin. Hatta bizzat yüzünüze överse gülümseyerek ben onu sizden çok daha iyi tanıyorum deyip konuyu kapatın

Şöyle söyliyim Munecim öncelikle arkadaşımla komik bi durum oldu bunu onada söyledim basit şeyler diye fakat söyleyince bana beddua etti kibirli olduğumu söyledi saydırdı. Ben onca arkadaşımı tabide çağıramazdım yoğun dönemde ilgilenemezdim bana laf soktu saydırdı bende iletişimi mi kestim.

Bilmiyorum hesap veremez tabikide ama gizleseydi daha memnun olurdum. Ah munem görümcemi pas geçermiyim. Temizlik seti eksikti eşimle hediyesini aldık eşimde ben tezcanlıyım bekleyemem ki şimdi dedi. Olmaz dedim bekle. Yok dedi vercem. İyi dedim formaliteden pasta alda geçerken verelim planlı bişey değildi. Bak daha yeni ne oldu. Eşimle alışverişe gidicektik görümcem eşimi kafasına elini dayıyıp “nereye he gezmeye mi diye hesap sordu. İyi ne alacaksın banada al dedi. İnan Munem kızla plan yapasım varsada kaçıyor.
İşte sonuç benim dediğime geliyor kanarya, görümce-kayınvalide-gelin ilişkileriniz samimi değil, dostlar alışverişte görsün, mecburiyetten bir aradayız ilişkisi yaşıyorsunuz.
Zoraki yürütülen ilişkide kim ne paylaşırsa paylaşsın kim kiminle görüşürse görüşsün niye dert ediyorsunuz ki?

Ayrıca kutlama yapmamaliydin kanaryacim olan doğum gününe katılıp kutlayıp geçecektin. Senin arkadaşınla oturup tabi ki seni cekistiriyor yoksa gencecik kızla ortak paylaşımları ne olabilir o kızın da niyeti hiç iyi gelmedi . Bence uzak dur. Kayınvalidene açık açık herkesin içinde sormalisin benxe bu kız sorunlu sırf cagirmadim diye bana ve oğluna beddua etti siz hala ortak olarak ne görüşüp hangi paydada bulusuylrsunuz anne diye.

Aile yapıları anla katip işte böyle garipler. Biz kutladık geçti gitti ama kızı damadı kutlamadı her zaman komlple bir arada kutlanırdı ben biraz bozduum onu sanırım. Görümceme de aynısı oldu ulan kutladık sonra yine kutlandı. Eşim söylendi bu ne desi sürekli kutlama mı olur diye.
Gösteriş gibi geliyor bana bu kadar kutlamak

Hepsini okumadım yorumların. Sadece şunu merak ettim. Kayınvalide ile nasıl ortak arkadaşıniz var? Yaşlarınız yakın mı kayınvalide ile? Bir yerde geçti. Aynı işyeri filan demişsiniz. Kayınvalide ile iş arkadaşı miydiniz daha önce?

Evet bana yapamazlar müsade etmem çekmemde. Bi o kadarsa sosyal biriyimdir ve eli açık ama görümceme çöp dahi alasım gelmiyor. Eşimde fazla taktığımı ve büyüttüğümü söylüyor takılma böyle şeylere diyor.
Eşin ne kadar anlayışlı... Bunları eşimle paylaşsam herhalde böyle naif tepki vermez. Başka derdin mi yok der en hafifinden..

Gizleseydi de başka biyerden görüp öğrendiğinizde bana niye gizledi diye sınır olurdunuz ki o daha kötü bir durum. Olgun insanlarız yani çocuk değiliz siz küstünüz diye kadında küsecek değil. Hikaye gizlemek ise ayrica çocukça bir hareket bence. Bu duruma tepki verirseniz büyültürsünüz diye düşünüyorum ayrica o kızı da hala çok önemsiyorum imajı verirsiniz ki buna ne gerek var

Bunların hepsini yaşayıpta hala elinizde pastayla sürpriz yapma motivasyonunuz nedir?
Yinede yaranmak için, cici gelin olmak değilsede ben birşey bilmiyorum.
Bu şekilde bana biri davransa bayramdan bayrama görürüm anca. Durumunu vs de takip etmem, bende engelli olur çünkü.
Siz hem içlerinde olayım, herşeylerinden haberim olsun ama aynı zamanda bana uzak olsunlar kafasındasınız.
İkisi aynı anda olmuyor işte görüyorsunuz.
Hakkınızdaki fikrim değişmedi kusura bakmayın. Genç yaşta evlenmenin bedelli belkide. O yaşta gezip tozmak varken kv görümce derdiyle uğraşmayı tercih etmissiniz.
Elbette bende bayramdan bayrama görmek isterdim ama seneye kadar alt katımdalar malesef. Politiik olup mesafeli geçinmeyi tercih ettim. Evliliği böyle bilmiyordum

Normaldi kaynanam fakat ilk zamanlar çok laf soktu bana çok canımı sıktı. Diş geçiremeyince duruldu. Arkadaşımlada evlendiğimden beri hiç bir araya gelmemişlerdi o resim atılan gün dedikodumu yapmış olabilirler. Ya görseniz şey demk istiyorum madem bu kadar seviyordun oğluna alsaydın o zaman. Aşırı sinirlerim bozuldu.
Burda kıskanc olan arkadaşınız değil de sizsiniz bence 🤷

Elbette bende bayramdan bayrama görmek isterdim seneye kadar alt katımdalar malesef. Politiik olup mesafeli geçinmeyi tercih ettim. Evliliği böyle bilmiyordum
Aynı apartman 😳
Bence siz mesafe kavramınızı tekrar gözden geçirin. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz bence

Back
X