Kayınvalide sorunu

Canim eşini boşver,eşlere gore zaten anneleri bizi kizi gibi görüyor iyiligimizi istiyor vs..Senin kayinvaliden gorumcen apaçık sorunlu tipler.Eşine kalirsa onlarin huyu böyle idare et diyor..Tamam yine idare et ama mesafeni koy idare et..Hani gidip kapisina dogum günü yapip,aylarca ihtiyaci olan birseyi alip onu düşündüğünü gösterip jest yapma.İnsan bu jesti sadece çok sevdigine yapar..Sen ayri aile oldugunuzu anlasin diye ayri kutladigini söylüyorsun ama sen zaten bu aileyle cok sık görüşen birisin.Haftada bir ayni apatmanda olan biri icin bence çok sık.Çünkü zaten uzak değilsin insan markete bile giderken kac kere görüyor.Mesafeyi daha da acmalisin.Bu yüzden ben olsam ayağına pasta, hediye götürmek yerine cocuklari illa bir dogumgunu organize edeceklerdir ona görev gibi gidip, esimle sıradan bir hediye secip götürürdüm.O zaman kayinvalidenin bu davranisina da üzülmezdin seninle uzak diye..Sen ona yakınsın diye üzülüyorsun.Yakın oldugun insandan böyle bir davranis beklemezsin ..Çünkü onu cok düşünerek onun cok istedigi bir hediyeyi aldin,pasta alip ayagina götürdün çaba sarfettin emek gosterdin onu mutlu etmek için..Bunlari yapmasaydin arkadasinla görüşmeleri fotograf paylasip ona övgüler dizmesi seni yaralamazdı..Ben insanların ben görüşmüyorum diye onlarla görüşmesine karsi degilim karismam ama yanimda benimle birlikte atıp tutup görüşüyorsa orda iyi niyet aramam.Ama senin kayinvalidenin bu sana ilk hatasi degil.Düğünde telefonla oynuyorsun diye seni çocukça azarlamasi da bence aradaki mesafeyi acmak icin cok gecerli bir sebepti.O davranisindan sonra bu sürpriz zaten olmamis
Haklısın canım ama biz çalışıyoruz gün içinde görmüyoruz akşamda denk gelmiyoruz. Haftasonuda bazen birşey hazırladığında çağırıyor ya da cumartesi akşamı evde yemek olmadığında haftada 1 kabul edilebilir birşey oluyor saatlerce değilde 1 2 saat sonra kalkıyorum durmuyorum öyle. Çocuklarının planına dahil olunca benim evimde plan yapıyorlar o yüzden. Bir de illa hediye alıncaktı ihtiyacı alınsın istedim bilmiyorum hata yapmış olabilirim. Zaten ne olduysa bilmiyorum eşimmi birşey dedi 1 hafta önceki videoyu paylaşmış benimkini anlam veremedim.

Haklısın canım ama biz çalışıyoruz gün içinde görmüyoruz akşamda denk gelmiyoruz. Haftasonuda bazen birşey hazırladığında çağırıyor ya da cumartesi akşamı evde yemek olmadığında haftada 1 kabul edilebilir birşey oluyor saatlerce değilde 1 2 saat sonra kalkıyorum durmuyorum öyle. Çocuklarının planına dahil olunca benim evimde plan yapıyorlar o yüzden. Bir de illa hediye alıncaktı ihtiyacı alınsın istedim bilmiyorum hata yapmış olabilirim. Zaten ne olduysa bilmiyorum eşimmi birşey dedi 1 hafta önceki videoyu paylaşmış benimkini anlam veremedim.
Emin ol eşin tavır yapmıştır yadaaaaa kv senin darıldığını anladı, bak kanarya kısıtla şunları rahat edeceksin , burdan okudukça sinirlerim bozuldu , ayarlarınla oynamalarına müsaade etme ...

Sen bilirsin canim ama çalisan insansin hafta sonunu esinle gecirmek isteyerek baslayabilirsin mesafeyi açmaya..Hafta ici yalandan aksam 1 saat fln ugrayin hafta sonu da esinle ister evde ister disarda plan yaparsin.Sen de kendi cekirdek ailenin rituellerini oluşturursun böylece.Cumartesi yemek olmayınca demissin ama bence sen yemek yapmayarak cumartesi gunlerini oraya endekslemissin..Çocuklarının planlarina dahil olunca senin evde plan yapmamalari için evim musait degil dersin,senin esin zaten anlayisli biriydi o konuda arkanda duracak birine benziyor.Benim esim arkamda olmadigi halde cok şükür kendi çabalarimla mesafeyi gectim duvar ördüm artik asla cagiramiyor beni.
1 hafta önceki videoyu paylasiyorsa esin söylemiştir.1 hafta paylasmak icin neyi beklemis bu kadar dogum günlerine,hatirlanmaya önem veren,sürekli gelinimle birlikteyiz imaji vermek icin seni surekli akrabalara,akraba düğünlerine sürükleyen kayinvalide?

Emin ol eşin tavır yapmıştır yadaaaaa kv senin darıldığını anladı, bak kanarya kısıtla şunları rahat edeceksin , burdan okudukça sinirlerim bozuldu , ayarlarınla oynamalarına müsaade etme ...
Görmen lazımdı beni kapıda gördü diyorki “ anneeem gel resim çekilelim seni bekledik anneeem ne içersin anneeem” ne olduysa kadına anlamadım.

Görmen lazımdı beni kapıda gördü diyorki “ anneeem gel resim çekilelim seni bekledik anneeem ne içersin anneeem” ne olduysa kadına anlamadım.
O almış mesaji 😅 bak çok dikkatli ol bu kadın çok tehlikeli çok, eline fırsat geçse varya sana neler eder, sende inadına kocanla ballı kaymaklı ol, yanlarında eşinle arandan su sızmasın 😉🤭 Kadın resmen ikili oynuyor

Sen bilirsin canim ama çalisan insansin hafta sonunu esinle gecirmek isteyerek baslayabilirsin mesafeyi açmaya..Hafta ici yalandan aksam 1 saat fln ugrayin hafta sonu da esinle ister evde ister disarda plan yaparsin.Sen de kendi cekirdek ailenin rituellerini oluşturursun böylece.Cumartesi yemek olmayınca demissin ama bence sen yemek yapmayarak cumartesi gunlerini oraya endekslemissin..Çocuklarının planlarina dahil olunca senin evde plan yapmamalari için evim musait degil dersin,senin esin zaten anlayisli biriydi o konuda arkanda duracak birine benziyor.Benim esim arkamda olmadigi halde cok şükür kendi çabalarimla mesafeyi gectim duvar ördüm artik asla cagiramiyor beni.
1 hafta önceki videoyu paylasiyorsa esin söylemiştir.1 hafta paylasmak icin neyi beklemis bu kadar dogum günlerine,hatirlanmaya önem veren,sürekli gelinimle birlikteyiz imaji vermek icin seni surekli akrabalara,akraba düğünlerine sürükleyen kayinvalide?
Hay ağzını öpeyim kız çok doğru. Kızından da çekinmiş olabilir kızı kıskanır diye paylaşmamıştır belki bilmiyorum umrumda değil. Biz 1 aydır fakan cumartesi akşamları oraya gitmiyoruz canım. Hep dışarda yiyoruz hatta kaynanamda alıştı siz plan yapıyorsunuz diyor artık. Bazen işte denk geldikçe kendimide düşünüp dahil oluyorum ama önce eşimle vakit geçirirp ondan sonra. Çok mutlu oldum mesela dün o kadar yorgundukki annesinde yedik yemeği eşim hemen işaret yaptı kalkalım diye. Bu günleri de mi görücektim.

O almış mesaji 😅 bak çok dikkatli ol bu kadın çok tehlikeli çok, eline fırsat geçse varya sana neler eder, sende inadına kocanla ballı kaymaklı ol, yanlarında eşinle arandan su sızmasın 😉🤭 Kadın resmen ikili oynuyor
Şok oldum. Bi de biz geçen hafta pazar kutladık o cumartesi paylaşıp “ işten gelen pastayla geliyor” yazmış. Yahu işten gelmiyorduk ki ne diye bekledin ? Benimle resim çekilmek için can attı bende bilerek yanlarına sokulmadan geride durdum suratsız suratsız.

Aslında canım şöyle söyliyim ailede doğumgünleri aksatılmadan kutlanıyor benim özel yaptığım bir şey yok. Görümcem de bana bayılmaz ama pasta alıp kutladılar. Kayınvalidemde. Böyle alışkanlıkları var ben şahsi birşey yapmadım. Eskisi kadar laf sokmuyor kayınvalidem sürüklemiyor aksine enteresan şekilde sürekli rahatsız etmemeye çalışıyor bu da benim ona koymuş olduğum sınırdan kaynaklı. Bana iyilikleride oldu kızının halılarını yıkattırdı ayırmadı bizimde verdi ödedi mesela. Beni çok üzdü ama anne sonuçta ben iyiliklerinide hiçe sayamam. Bazen yine sıkıyor tabikide ama ben o yüzden tamamen set çekemiyorum ona karşı. Eskiden haftada 5 gün ordaysak şimdi 1 gün. Önceden heryere sürüklerdi şimdi soramıyor bile. Burası dert sayfası ben Burda yaşattıkları dertleri anlatıyorum. Görümcemi hiç sevmem mesela bakın ona cidden birşey yapmam. Sevmiyorum yani ne alırım ne götürürm ne ararım hiçbirşey yapmak. Çünkü o görümcem ama eşimin annesi ayrıdır o bir anne yani onunla saygılı mesafeliyim. Yanlışmı yapıyorum ?
Estağfurullah, doğrusunu sen daha iyi bilirsin. Senin hayatın, biz senin anlattığın kadarına hakimiz sonuçta.
Kayınvalidenin senin sınırlarına saygı duyması çok güzel. Bana sorarsan, ilişkilerin normale dönmesi için biraz daha zaman lazım. Ben birden iyi olamam bu kadar. Tabii ki anne, ilişki kesip atılamaz ama yakın olmak zorunda değilsin. Ne yaparsa yapsın. Bak inceden inceden seni sinir edecek şekilde davranmaya da devam ediyor. Bu iyi halleri senin sınırını tekrar ihlal etmek için yem olabilir. Bir kez zarar gördüğün yere daha temkinli yaklaşman senin tekrar zarar görmemen için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sadece onun anneliğine saygından dolayı ilişkini sürdür. Fazlasını boşver. Onun yaptıklarına da takılma. Kapını kapat, o da ne yaparsa yapsın. Ne iyi ol ne kötü. Eşinle iyi ol yeter :)

Hay ağzını öpeyim kız çok doğru. Kızından da çekinmiş olabilir kızı kıskanır diye paylaşmamıştır belki bilmiyorum umrumda değil. Biz 1 aydır fakan cumartesi akşamları oraya gitmiyoruz canım. Hep dışarda yiyoruz hatta kaynanamda alıştı siz plan yapıyorsunuz diyor artık. Bazen işte denk geldikçe kendimide düşünüp dahil oluyorum ama önce eşimle vakit geçirirp ondan sonra. Çok mutlu oldum mesela dün o kadar yorgundukki annesinde yedik yemeği eşim hemen işaret yaptı kalkalım diye. Bu günleri de mi görücektim.
Kendini düşünüp de arada o yemeklere dahil oluyorsan mesafe koyman cok zor.O zaman sikayet etmeye hakkin yok malesef..Kendimi düşünüp arada ordaki yemeklere gidiyorum diyorsan hem yemegini yiyeyim hem mesafemi koruyayim olmuyor.Mesafe koyacaksan yemeklere degil de oturmaya gidilir vakitlice gidilir vakitlice dönülür...
Görümce sorununu da onunla cok bir araya gelmeyerek esinden ona cevabini vermesini isteyerek çözebilirsin anca..Mesela bir sonraki kutlamayi onlar yapiyorsa biz kutladik diyip gitmeyin hem en azindan esinle yaptigin kutlamaniz bu yönde ise yarar

Estağfurullah, doğrusunu sen daha iyi bilirsin. Senin hayatın, biz senin anlattığın kadarına hakimiz sonuçta.
Kayınvalidenin senin sınırlarına saygı duyması çok güzel. Bana sorarsan, ilişkilerin normale dönmesi için biraz daha zaman lazım. Ben birden iyi olamam bu kadar. Tabii ki anne, ilişki kesip atılamaz ama yakın olmak zorunda değilsin. Ne yaparsa yapsın. Bak inceden inceden seni sinir edecek şekilde davranmaya da devam ediyor. Bu iyi halleri senin sınırını tekrar ihlal etmek için yem olabilir. Bir kez zarar gördüğün yere daha temkinli yaklaşman senin tekrar zarar görmemen için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sadece onun anneliğine saygından dolayı ilişkini sürdür. Fazlasını boşver. Onun yaptıklarına da takılma. Kapını kapat, o da ne yaparsa yapsın. Ne iyi ol ne kötü. Eşinle iyi ol yeter :)
Sağolasın canım benim teşekkür ederim :) evet olabilir o kadar şaşkınım ki sürekli “ rahatsız etmek istemedim anneeem” diyor. Pamuk gibi davranıyor. Yem sanırım.

Kendini düşünüp de arada o yemeklere dahil oluyorsan mesafe koyman cok zor.O zaman sikayet etmeye hakkin yok malesef..Kendimi düşünüp arada ordaki yemeklere gidiyorum diyorsan hem yemegini yiyeyim hem mesafemi koruyayim olmuyor.Mesafe koyacaksan yemeklere degil de oturmaya gidilir vakitlice gidilir vakitlice dönülür...
Görümce sorununu da onunla cok bir araya gelmeyerek esinden ona cevabini vermesini isteyerek çözebilirsin anca..Mesela bir sonraki kutlamayi onlar yapiyorsa biz kutladik diyip gitmeyin hem en azindan esinle yaptigin kutlamaniz bu yönde ise yarar
Elbette falat oturmaya gidince yemeğe denk geliyor aynı şey kuzum. Biz annemede her hafta gidyoruz yemeğe ya da 2 haftada 1. Ben bu sıklıkta gidipte eşime annenlere hiç gidemeyiz diyemem ki

Benim kv seninkinden çok daha fena bir tip. O " annemm" leri eşinin yanında yapıyodur. Ya da kp in yanında yapar bu tipler. Bakın ben aslında çok seviyorum evladımdan ayırmıyorum imajı. Benimki benim konuşmadığımla can ciğer olur. Sevdiğim insanlarla fırsatı olduğu an ara bozar.
O kızla bilerek samimi oluyordur. Asla tepki verme hatta sana överse bile. Ne güzel de geç. Asla umursama. Bir de niye pasta alıp hediye alıp gidiyosun ki. Gerekirse o gün çok hasta ol. Benim ki işine gelmezse hep çok hasta 😄
Aynı apartmanda gidip gelmeyi azaltmanı taktir ettim bu arada. 👍

Merhabalar kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah ❣️ ben kanarya :) Size rahatsızlık olduğum bi konu hakkında danışmak istiyorum. Genel olarak iyiyim eşimlede çok şükür iyi gidiyor görüşme sıklığımız özgürleşmem her şey istediğim boyutta. Kayınvalidemle de aram daha iyi. Görümcem her zaman ki gibi istekleri bitmiyor ama onu aşabilirim sık görüşmediğimiz için canımı az sıkıyor.

Gelelim asıl konuya. Kaynanamla ortak bi arkadaşımız var kız aslında benim lise dostum. Biz bu arkadaşımla düğün zamanı iletişimi kestik. Özet geçmem gerekirse nişan dönemimde kendisyle ilgilenmediğim için nişan bohçasını aileyle götürüp kendisini çağırmadığım için demediğini bırakmadı eleştirdi. Çok zor nişan dönemi geçerdim sorunlu bi babam vardı ekonomik olarak kötü durumdaydm pandemiden dolayı düğünüm kaldı falan. Her neyse en sonunda kız bana beddualar etti kibirlisin dedi laf soktu durmadı yaptığı iyilikleri yüzüme vurdu ki en çok iyiliği üniversite tercihlerni yaparak ve tez ödevini hazırlayarak ben yaptım lafını etmedim. Annesinden engelledi beni nikahımada gelmedi.
Kayıvvalidem hala görüşür beni ilgilendirmez fakat sorun şu. Kaynanamın doğum günü bizde eşimle geçen hafta hediyesini alıp psta alıp kapısını çalıp güzelce kutladık ben tuttum hatta. Zoruma giden şu ki o arkadaşımı 3 4 kere paylaşığ güzel kızım iki gözümün çiçeği diye paylaşması ve bana gizlememesi. Ben oğlunun eşi düşünüp hediye aldım elin kızı kadar değerim olmadı anlamıyorum aşıırı rahatsım oldum. Dünden beri içim içimi yedi keşke anne bana gizleseydin dememek için tuttum kendimi. Bizim sürpriz hoşuna gitmedi dememek için tuttum kendimi. Eşime attım dedim ben çok kırıldım bana bize beddualar eden kızın durumu gizlenmeliydi.
Sormak istiyorum size muhtemelen kızıyla damadıyla ailecek komple yine kutlanicak kaynanam çok değer verir doğum günlerne hatta kızı olmadan ilk kutladık diyede bozuldular bilmiyorum. İçimden tekrar kutlamak gelmiyor gördüğüm ilk yerde de sitem edip kırıldığımı söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım ? İnanın görüşmesine paylaşmasına değil lafım gözüme sokar gibi gizlemeden ve aileden olan beni bile paylaşmaktan gizlemeden bunları yapmasına aşırı kırıldım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ketum gibi durmayı düşünüyorum. Aşırı gergin ve sinirliyim.
Kızı sizin kutlamanızı görse bensiz kutladınız diyecek diye sizi paylaşmamıştır belki

Benim kv seninkinden çok daha fena bir tip. O " annemm" leri eşinin yanında yapıyodur. Ya da kp in yanında yapar bu tipler. Bakın ben aslında çok seviyorum evladımdan ayırmıyorum imajı. Benimki benim konuşmadığımla can ciğer olur. Sevdiğim insanlarla fırsatı olduğu an ara bozar.
O kızla bilerek samimi oluyordur. Asla tepki verme hatta sana överse bile. Ne güzel de geç. Asla umursama. Bir de niye pasta alıp hediye alıp gidiyosun ki. Gerekirse o gün çok hasta ol. Benim ki işine gelmezse hep çok hasta 😄
Aynı apartmanda gidip gelmeyi azaltmanı taktir ettim bu arada. 👍
Evet oğlunun ve kocasının yanında yapıyor ben tekken gitmiyorum artık. Aslında özel değildi hediye alıp gitmek oğluyla aldık geçerkende verdik formalitedendw küçük pasta aldık illaki kutlacaktı yapıları böyle bana bayılmasalarda kutluyorlar. O kadar zor olduki benim için tuzuguru. İlk zamanlar her haftasonu her akşam her misafirde her izin günümde sürekli bir aradaydık. Görümcemde arka sokakta. Kabul etmedim eşime olmz dedim. İlk izin günlerimde yakamda düşmelerini sağladım bi kere fikrimi sormaları gerektiğini beni sürüklememelerini ilettim. Sonra görümcem işe başladı totosunu kaldıramıyor çalışmaktan anasına da sık gelemiyor öylede mesafe açıldı. Ama ilk defa onlar geldğinde bi kere biz gitmedik. Hayatımda ilk kez böyle oldu. Şimdi evimde rahatça yemek yapıp rahatşa kalkıp izin günlerimde rahatça geziyorum. Buraya konu açmasaydım laf yapıcaktım kaynanama hesap sorucaktım iyiki tutmuşum kendimi.

Hiç bir şey yapmayın ve hiç bir şekilde tepkinizi belli etmeyin ilgilenmeyin..
Arkadaşınızla sorununuz sadece sizin aranızda ve başkalarını dahil etmek kim olursa olsun çok anlamsızca ve abes olur.

Back
X