Kayınvalide sorunu

Allah yardımcın olsun canım böyle kaynana düşman başına
Daha şimdiden muhalefet olmaya başlamış
Çiçekleri veririm,evine şunları koyarım,anahtarı bana ver
Birde her akşam yemeği birlikte yiyecekmişsiniz
Tamam arada sırada olur ama evli bir çiftin
kendine özel bir hayatı ve yuvası vardır .
Oğlu diye bu kadar karışma hakkına sahip değil bence .
Her şeye de olumsuz bir şeyler söylemesi çok kötü .
İster istemez senin de canın sıkılıyor tabi .
Ama sevgilinin ailemle görüşmem lafına takıldım .
O kadar kolay rest çekebilecek mi acaba ailesine ?
Dilerim en hayırlısıyla atlatırsınız, her şey yoluna girer..

canım aşkımda"ben herşeyin farkındayım üzülme yıpratma kendini" diyor.şimdi aradı konuştuk aradı.sen neden pınara sürekli kilolu deyip milletin içinde küçük düşürmeye çalışıyorsun demiş.anneside ben öyle demedim zayıf zaten dedim demiş.halbuki fazlan var zayıfla rejim yap dedi.koskoca bi insan nasıl mübarek günde böyle yalan söylüyor şaşırıyorum.beni umursamasın ben patavatsız biriyim,pınar annesine çok düşkün annesine yakın bi ev tutun oturun demiş.annemin yalan söylediğini biliyorum sana inanıyorum üzülme sen,uyardım bidaha kilo konusunda yorum yapmayacak dedi.tamam dedim ne diyebilirim artık bilmiyorum.hiç aramıyor beni pınar demiş.aramak içimden gelmiyor.aramıyorum.

üzülmemeye,aşkımıda üzmemeye çalışıyorum canım.gideli 8 ay oldu burnumuzdan geldi bu 8 ay.eylülde nişan için izne gelecek.bakalım o zaman neler olacak inşallah sorunsuz olur diyorum ama sorun olmadanda olmayacak biliyorum.inşallah canım amin o yuva hep ve tek hayalim.çok teşekkür ederim

Canım sürekli laf sokması, kilolusun demesi elbette kötü. Ama bu kadar basit şeyleri anlatma sevgiline artık. Sana kilolu dese ne olacak Allah aşkına , kilolu mu olacaksın öyle dedi diye? Sana bir daha bir başkasının yanında dış görünüşünle ilgili laf ederse, olsun canım sevgilim beni böyle beğendi böyle sevdi, önemli olan o dersin. Bırak o sinir olsun. Hem emin ol, diğer insanlar anlıyor onun yaptığını ve onu ayıplıyor seni değil.

Tamam sevgilin şimdi seni koruyor, ama ilerde sen bu şekilde en ufak şeyi kafana takarsan sana da kızabilir. Haksız olduğun için değil ama abarttığını düşünür, annem zaten mutsuz ediyor beni , bir de sen gelip bana anlatıyorsun bunları usandım ben artık diyebilir.

Benim bir arkadaşımın evliliği mahvoldu böyle, eşi bana anlatma ben sana hak veriyorum ama o da benim annem idare ediver dedikçe kocasına anlatıyordu olanları. Evlilikleri mahvolmuştu ama sonradan düzelttiler sanırım.

Ben sana hak veriyorum, genciz, sabırsızız, ayrıca özledin de sevgilini. Eminim annesiyle iyi geçinmek isterdin ama olmayınca olmuyor işte. Sıkma sen canını artık ve nişana kadar hazırlığını yap. Bu güzel günlerin zehir olmasına izin verme.

Son düzenleme:
aynen öyle :) gerisinde çok dert etme bence annesyle mesafe koy başka yapıcak bişey yok bu durumda ki mesafeli olmak senin hayrına gibi duruyor bu durumda :)

aynen canım mesafeli olmak benim için en doğru karar olacak.zaten simdide çok mesafeliyim.evlenincede böyle devam eder mesafem.

Allah yardımcın olsun canım böyle kaynana düşman başına
Daha şimdiden muhalefet olmaya başlamış
Çiçekleri veririm,evine şunları koyarım,anahtarı bana ver
Birde her akşam yemeği birlikte yiyecekmişsiniz
Tamam arada sırada olur ama evli bir çiftin
kendine özel bir hayatı ve yuvası vardır .
Oğlu diye bu kadar karışma hakkına sahip değil bence .
Her şeye de olumsuz bir şeyler söylemesi çok kötü .
İster istemez senin de canın sıkılıyor tabi .
Ama sevgilinin ailemle görüşmem lafına takıldım .
O kadar kolay rest çekebilecek mi acaba ailesine ?
Dilerim en hayırlısıyla atlatırsınız, her şey yoluna girer..

sağol canım.baştan herşeye çok karışmak,iç içe olmak isteyince bizde istemeyince böyle oldu halimiz.insan eşiyle başbaşa olmak ister dediğimde "YOK ÖYLE Bİ LÜKS" demesi o an felç geçirtecekti bana anlatamam.25 yaşındayım çocuk değilim kaldıramıyorum artık bazı lafları.canım aşkımın eğer evlenince bizi huzursuz mutsuz edeceklerse ailemle görüşmem dedi.durup dururken eğer herşey yolunda giderse tabi görüşülür.ama sürekli huzursuz olursak mesafeli oluruz mecbur.kim huzursuz mutsuz olacağını bile bile görüşmek isterki.amin canım inşallah hayırsıyla atlatırız bu günleri

Canım sürekli laf sokması, kilolusun demesi elbette kötü. Ama bu kadar basit şeyleri anlatma sevgiline artık. Sana kilolu dese ne olacak Allah aşkına , kilolu mu olacaksın öyle dedi diye? Sana bir daha bir başkasının yanında dış görünüşünle ilgili laf ederse, olsun canım sevgilim beni böyle beğendi böyle sevdi, önemli olan o dersin. Bırak o sinir olsun. Hem emin ol, diğer insanlar anlıyor onun yaptığını ve onu ayıplıyor seni değil.

Tamam sevgilin şimdi seni koruyor, ama ilerde sen bu şekilde en ufak şeyi kafana takarsan sana da kızabilir. Haksız olduğun için değil ama abarttığını düşünür, annem zaten mutsuz ediyor beni , bir de sen gelip bana anlatıyorsun bunları usandım ben artık diyebilir.

Benim bir arkadaşımın evliliği mahvoldu böyle, eşi bana anlatma ben sana hak veriyorum ama o da benim annem idare ediver dedikçe kocasına anlatıyordu olanları. Evlilikleri mahvolmuştu ama sonradan düzelttiler sanırım.

Ben sana hak veriyorum, genciz, sabırsızız, ayrıca özledin de sevgilini. Eminim annesiyle iyi geçinmek isterdin ama olmayınca olmuyor işte. Sıkma sen canını artık ve nişana kadar hazırlığını yap. Bu güzel günlerin zehir olmasına izin verme.

canım başkasının yanında küçük düşürürcesine kilolu deyince başkalarından utandım.yoksa kilolu demiş dememiş umrunda değil başkalarının yanında demese keşke.

bana herşeyi anlatacaksın yemin et dediği için anlatıyorum.seni üzen beni bulur karşında anlatacaksın bana diyor.tam tersi anlatmazsan mutsuz olurum ama annem üste çıkıp yalan söylediğinde doğruyu söyleyeceksin diye boğazına dayanamam he deyip geçerim ben gene sana inanırım güvenirim dedi.

zaten çok özledik birbirimizi zehir ediyor günlerimizi böyle:2:

canım başkasının yanında küçük düşürürcesine kilolu deyince başkalarından utandım.yoksa kilolu demiş dememiş umrunda değil başkalarının yanında demese keşke.

bana herşeyi anlatacaksın yemin et dediği için anlatıyorum.seni üzen beni bulur karşında anlatacaksın bana diyor.tam tersi anlatmazsan mutsuz olurum ama annem üste çıkıp yalan söylediğinde doğruyu söyleyeceksin diye boğazına dayanamam he deyip geçerim ben gene sana inanırım güvenirim dedi.

zaten çok özledik birbirimizi zehir ediyor günlerimizi böyle:2:

Anlıyorum canım seni, çok ayıp yaptığı ama ne yapacaksın.. Sen nişana kadar sabret, bak gelecek kavuşacaksınız birbirinize.. Ciddiye de alma onu, bak ne demiş boğazına sarılamam ama sana güvenirim.. Demek ki biliyor annesinin huyunu, bu foruma öyle şeyler yazanlar var ki okumuşsundur eminim, neler yaşıyorlar kayınvalideleri yüzünden ve kocaları korumuyor eşlerini, bir de onlar eziyor... Çok şanslısın, Allah güldürsün ikinizin de yüzünü. İnşallah mutlu olursunuz hep..

Anlıyorum canım seni, çok ayıp yaptığı ama ne yapacaksın.. Sen nişana kadar sabret, bak gelecek kavuşacaksınız birbirinize.. Ciddiye de alma onu, bak ne demiş boğazına sarılamam ama sana güvenirim.. Demek ki biliyor annesinin huyunu, bu foruma öyle şeyler yazanlar var ki okumuşsundur eminim, neler yaşıyorlar kayınvalideleri yüzünden ve kocaları korumuyor eşlerini, bir de onlar eziyor... Çok şanslısın, Allah güldürsün ikinizin de yüzünü. İnşallah mutlu olursunuz hep..

ben cok sabırsız biriydim herşey ya o an olacak ya olmayacak öyleydi yapım.askerlik ve annesi bana sabrı öğretti.şimdi öyle sabırlıyımki.bazen sabrım taşıyor dayanamıyorum ama genede öğrendim sabrı.amin canım şu mübarek günde mutluluğu hakeden herkes çok mutlu olsun inşallah.cok sağol canım

hepsini okumaya lüzum görmedim çünkü fitnefücur bir kayınvaildn var ne diyelim sevgilin evlenince arkanda olmazs abu işin sonu yaş göründü gözüme

zaten uzunum diyede beğenmiyor beni yüzüme öyle dedi :( kadın dediğin 1.60dan fazla olmaz dedi.Allahın yarattığına laf edebiliyor.canım umursamıyorum kendimi beğeniyorum ama genede başkasının yanında rencide edince kırılıyorum.

Yok ya daha neler:60:

Millet uzun boylu olsam diye ölüp bitiyor, senin kaynananın boyu kaç çok merak ettim.

Yok ya daha neler:60:

Millet uzun boylu olsam diye ölüp bitiyor, senin kaynananın boyu kaç çok merak ettim.

boyu 1.58 canım kayınvalide adayının.benide uzunum diye beğenmiyor.çift olarak çok uygunuz aşkımda 1.86 ama benim uzunluğum gözüne battı.birisi gelin adayın manken gibi maşallah deyince asıl manken benim diye kendini ortaya atıyor.inan çok farklı çook

tepki göstermekte haklısın ben olsam iyice çıldırırım ama nişanlına söyleme herşeyi cnmm o da canndan bıkar mazallah olan sana olur

canım yemin ettiriyor söyle diye mecbur kalıyorum söylüyorum

canımmm pınarımmm çok yorum yapmıcam biliyosun benim düşüncelerimi zatenn ama o kadın napıyosa kıskançlığından bencilliğinden yapıyo. oğlunun senn yanında olmasına da dayanamıyo

kaynananın ahı tutar demiş bazı arkadaşlar onun tutmazda pınarın ahı ne olucak kadının bu kıza yaptıkları nolcak burda anlattıkları bi kısmı bunun dışındada yaşanılanlar var çnkü:31::31:

ayrıca serkana anlatmakla da çok iyi ediyorsun hepimiz biliyoruz kaynana örneklerini sen anlatmazsan o gider evirir çevirir anlatır daha kötü olur. sen anlat o zaten biliyo annesinin huyunu gizleme sakın bişeyy:31::31:

canımm benimmmmmm yaaa ayrıca kaynanan ne kadar kötü bi insansa annende o kadar iyi başkası olsa bu kadar şeye dayanmaz ayrıl kurtul der. ama annen hep yanında çok çok selamımı söyle annene canımmm. :16:

bu olaylarada biraz daha sabret şimdi serkanın yokluğundan faydalanıp yapıyo annesi sana bunları, serkan gelsinn herşey yoluna girer canım benimmmm :16::16::16::16::16:

Zor bir durum, k.validen oğlunu paylaşamayanlardan belli.

Çok üstünde durma, sevdiğin zaten durumu anlamış ve senin yanında anneyi de idare edeceksiniz artık. İnsanın sinirleri yıpranır biliyorum ama yine de çok gönlünü kırmamaya çalışın, her şeyin ağız tadı ile olmasında fayda var.

Mutluluklar dilerim

Çatmışsın canım o kadar diyim sana daha ortada birşey yokken (söz,nişan) işine gelirse çekiyro ve bana katlanacaksın güzelim bu iş böyle diyror. Bir bakıma seni bezdirmeye çalışıyor da sanki. ne diyim Allah yardımcın olsun bu kadınla işin zor..

canım ne güzel arkanda duran bir sözlün var maşallah :nazar:
inşallah evlendikten sonra da böyle olur.
kaynanana gelince de patavatsızın teki, iyiki size aşağıdaki evi vermekten vazgeçmiş yoksa çok huzursuzluk çıkardı.
sende umursama onu.
zaten baksana birtek sana deği herkese böyle.
Allah ıslah etsin demekten başka çare yok.

4 yıllık evli biri olarak söylüyorumki kayınvalidaye yakın oturma.daha doğrusu onun verdiği yakın eve hiç oturma derim.ben o hatayı yaptım şu anda oturduğum yeri bırakıp kirayada çıkamıyorum ama çok pişmanım ilk evlendiğimiz zamanlar evime kayınvalidem ve çevresi ev sanki benim ve eşimin değilde kayınvalidem oturuyomuş muamelesi yaptı kayınvalidem görümcem alakasız saatlerde çatkapı geldi kayınvalidemin komşuları sanki benide 40yıldır tanıyomuş gibi gelmeye başladı yeni evliyim ve zil hiç susmuyodu bi baktım duruma olacak gibi değilll ve ciddi bi mesafe koydum iii bişeymi değil ama mecbur kaldım bence her konuda kayınvalideyle mesafeli olmak gerekli.ne kadar az görüşürsek o kadar az sorun oluyoo...

güzelim benim eşimin annesi dedüğün sürecinde pek çokşeye karıştı ama eşim dengelemeyeçalıştı çoğunlukla. ben sana nacizane birkaç tavsiye vereyim.öncelikle sevgiline annesini şikayet etme. eğerillasöylmeke istiyorsan da annen böylebirşeysöyledi,sence ne demek istemiştir diye sor.onun verdiğicevaba göre konuyu ilerlet ya da durdur. eğer onun dediğigibi çıkmazsa laf sokma şansın olur ilerde:)
birikincisi de rahatsız olabileceğin şeyleri düşünve bununlabirlikte annesinin sana söylediği şeyleri de sevgilinesöylemeden daha hiçbunukonuşmamışsınız gibi benşundan şundan rahatsız olurum, bu ilerde sorun olmaz di mi de... öncelikle spacetuşumbozuk olduğu içinözürdilerim :) şuazönce bahsettiğim şeyiçin örnek vereyim. mesela kadın sana evinyatak odasınışuraya yemek odasını buraya koyarım demişya, sen gidip sevgiline, ilerde annen evimizin yerleşimine karışmaz dimi,bu konu benimiçin önemli çünkü dersen, adamona göre ayar verir belki de annesine canım.
hiçcanını sıkma, sevgilin arkandaysa sorunyaşmazsın.ama sana en önemli tavsiyem, uzak durabldiğince uzak dur..

canımmm pınarımmm çok yorum yapmıcam biliyosun benim düşüncelerimi zatenn ama o kadın napıyosa kıskançlığından bencilliğinden yapıyo. oğlunun senn yanında olmasına da dayanamıyo

kaynananın ahı tutar demiş bazı arkadaşlar onun tutmazda pınarın ahı ne olucak kadının bu kıza yaptıkları nolcak burda anlattıkları bi kısmı bunun dışındada yaşanılanlar var çnkü:31::31:

ayrıca serkana anlatmakla da çok iyi ediyorsun hepimiz biliyoruz kaynana örneklerini sen anlatmazsan o gider evirir çevirir anlatır daha kötü olur. sen anlat o zaten biliyo annesinin huyunu gizleme sakın bişeyy:31::31:

canımm benimmmmmm yaaa ayrıca kaynanan ne kadar kötü bi insansa annende o kadar iyi başkası olsa bu kadar şeye dayanmaz ayrıl kurtul der. ama annen hep yanında çok çok selamımı söyle annene canımmm. :16:

bu olaylarada biraz daha sabret şimdi serkanın yokluğundan faydalanıp yapıyo annesi sana bunları, serkan gelsinn herşey yoluna girer canım benimmmm :16::16::16::16::16:

bebeğim sen durumları tamamen biliyorsun ne yaşadığımıda.teşekkür ederim tatlım hep yanımda olduğun için.dostum benim seni seviyorum bitanesin.anneminde sana çok selamı var.dediğin gibi canım serkan gelince herşeyi düzelteceğim sabır diyor sabır ediyorum yada etmeye çalışıyorum.böyle böyle 8 ay geçti 7 ayda geçer inşallah kuzum.

Zor bir durum, k.validen oğlunu paylaşamayanlardan belli.

Çok üstünde durma, sevdiğin zaten durumu anlamış ve senin yanında anneyi de idare edeceksiniz artık. İnsanın sinirleri yıpranır biliyorum ama yine de çok gönlünü kırmamaya çalışın, her şeyin ağız tadı ile olmasında fayda var.

Mutluluklar dilerim

aslında oğluna hiç düşkün değil.hatta kendide der düşkün değilim diye.ama neden böyle yapıyor düşkün olmadığı halde hiç anlamıyorum.canım ben gönlünü kırmamak için sabrettim çoğu şeye.genede büyüktür diyorum ama işte bi yerde sabır taşıyor.

canım ne güzel arkanda duran bir sözlün var maşallah :nazar:
inşallah evlendikten sonra da böyle olur.
kaynanana gelince de patavatsızın teki, iyiki size aşağıdaki evi vermekten vazgeçmiş yoksa çok huzursuzluk çıkardı.
sende umursama onu.
zaten baksana birtek sana deği herkese böyle.
Allah ıslah etsin demekten başka çare yok.

teşekkür ederim canım benim.zaten kendide diyor aşkıma demiş bugün ben patavatsızım pınara söyle dediklerimi takmasın demiş.patavatsız olduğunun farkına varıp hala patavatsız olmakta ayrı bir maharet herhalde:) sözün bittiği yerdeyim çok zormuş başkasıyla uğraşmak.canım annemin değerini bi kez daha iyi anlıyorum.

4 yıllık evli biri olarak söylüyorumki kayınvalidaye yakın oturma.daha doğrusu onun verdiği yakın eve hiç oturma derim.ben o hatayı yaptım şu anda oturduğum yeri bırakıp kirayada çıkamıyorum ama çok pişmanım ilk evlendiğimiz zamanlar evime kayınvalidem ve çevresi ev sanki benim ve eşimin değilde kayınvalidem oturuyomuş muamelesi yaptı kayınvalidem görümcem alakasız saatlerde çatkapı geldi kayınvalidemin komşuları sanki benide 40yıldır tanıyomuş gibi gelmeye başladı yeni evliyim ve zil hiç susmuyodu bi baktım duruma olacak gibi değilll ve ciddi bi mesafe koydum iii bişeymi değil ama mecbur kaldım bence her konuda kayınvalideyle mesafeli olmak gerekli.ne kadar az görüşürsek o kadar az sorun oluyoo...

off canım benim.sanırım bende kayınvalide adayının huyunu erkenden öğrenmeseydim başıma gelecek olay buydu.neyseki sende mesafe koymuşsun umarım herşey senin için bundan sonra dahada güzel olur.

güzelim benim eşimin annesi dedüğün sürecinde pek çokşeye karıştı ama eşim dengelemeyeçalıştı çoğunlukla. ben sana nacizane birkaç tavsiye vereyim.öncelikle sevgiline annesini şikayet etme. eğerillasöylmeke istiyorsan da annen böylebirşeysöyledi,sence ne demek istemiştir diye sor.onun verdiğicevaba göre konuyu ilerlet ya da durdur. eğer onun dediğigibi çıkmazsa laf sokma şansın olur ilerde:)
birikincisi de rahatsız olabileceğin şeyleri düşünve bununlabirlikte annesinin sana söylediği şeyleri de sevgilinesöylemeden daha hiçbunukonuşmamışsınız gibi benşundan şundan rahatsız olurum, bu ilerde sorun olmaz di mi de... öncelikle spacetuşumbozuk olduğu içinözürdilerim :) şuazönce bahsettiğim şeyiçin örnek vereyim. mesela kadın sana evinyatak odasınışuraya yemek odasını buraya koyarım demişya, sen gidip sevgiline, ilerde annen evimizin yerleşimine karışmaz dimi,bu konu benimiçin önemli çünkü dersen, adamona göre ayar verir belki de annesine canım.
hiçcanını sıkma, sevgilin arkandaysa sorunyaşmazsın.ama sana en önemli tavsiyem, uzak durabldiğince uzak dur..

harikasın tavsiyelerinde süper:16: sağol canım.işte aşkım herşeyi anlatacaksın bana yemin et diye ısrar edince ben o yüzden anlattım.ne eksik ne fazla nede yalan ekledim anlattıklarıma.hep dürüst oldum.annesi çok yalan söyledi ama ben annemin huyunu biliyorum dedi hep.canım önceden direk söylemiyordum olayları.senin dediğin gibi annen söyle yapar mı böyle yapar mı diyordum hayırdır bişey mi dedi gene diye anlıyordu.uzak duruyorum canım şuan.zaten pınar beni hiç aramıyor sormuyor o küçük önce o beni arasın vs demiş aşkıma.bende aramam dedim tamam arama aşkım dedi kapattık konuyu.hergün annesini konuşmaktan fenalık geldi bilemezsin:43:

Back
X