Kayınvalide ve dedikoduları

yorgun_86

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
492
393
333
Mrb arkadaşlar tatilde kayınvalidemin yanına gittik.3 ve 1 yaşında cocuklarım var.Malum oyuncak getirdim yanımda oyalanırlar diye.İster istemez ev dağıldı kirlendi.Evi süpüreyim sileyim dediğimde hayır ben yaparım sen cocuklara bak ben bakamıyorum dedi.Eşime çocuklara sen bak ben temizleyeyim dediğimde oğluna üzüldü cok yoruluyormuş.Çocuklarımı 1dk yanlız bırakamadım büyük olanın kıskanclık krizleri oluyor kardeşine zarar veriyor diğeride emekliyor cok meraklı herşeyi karıştırmak istiyor.Ama elimden geldiğince sofra kurmada kaldırmada yardım ettim.Eşime başlamış anlatmaya ben yaşlıyım yapamamıyorum.Oyuncakları hep dağıtıyor çocuklar annesi toplamıyor.Çok çamaşır değiştiyor(kücük cocukları olanlar bilir)Sürekli çocuklarıyla ilgileniyor.Ben tek kolumda gerekiyorsa kucağımda çocuğumla sürekli yemek,bulaşık,temizlik yapacakmışım.Bugün sabah dedim eşime sen çocukları parka indir bende silip süpüreyim kayınvalidem dedi ki yarım yapacağız bugün yapma.Bu arada dışarıya çıkacaktık kuzenimin düğünü için abiye bakacaktık.EŞim dedi hemen cıkmamız gerek trafik yoğunlaşıyor.Hemen hazırlan bende hemen oyuncakları toplayayım diye yeltendim eşim dediki bırak onları şimdi çocukları hazırla dedi bende bıraktım.Bu da sorun oldu evi bu şekilde bırakıp nasıl gidermişim.NEyse biz çıktık.Eve temizlikçi çağırmış temizletmiş.Surat bir karış geldik baktım konuşmadı bende bir şey demedim.Eşimde demişki anne çocuklar kücük yapamıyor istemiyorsan gidelim demiş.Ses çıkarmamış.Daha fazla bir sürü ağır sözler etmiş.Eşim de gece 12de hadi gidiyoruz dedi.Ve çıktık evden giderken yine eşime ben seni zaten karın ve kayınvaliden için doğurdum.Git onların işine yara.Beni arama bir daha.Hem istemedi bizi şuanda diğer kaynımlara gitmiş sabaha kadar ağlamış ne yapamaya çalışıyor anlamadım.senede 10 gün kalıyoruz en fazla.Bana bir günden bir güne kızım yoruluyorum ver çocuklarına ben bakayım sen hallet şu işi demedi.Ver anne ben yapayım yok sen bırak hallederim hep tarzı.Varsa yoksa arkadan dedikodu bana bunu dedi şunu demek istedi.5tane gelini var hepsiyle kötü.2oğluyla görüşmüyor.Eşim de bugün aramış açmıyor.Diyor ki yanlış yapıyoruz.Şimdi ne yaparsam yapayım yaranamıyorum beni ve çocuklarımıda istemiyor bende en iyisi ben görüşmeyeyim eşime sen görüş annendir dedim.Daha öncesinde de bir sürü dedikodular yenilen içilen annem babam kardeşim hakkı da yorumlar artık yoruldum görüşmemeyi düşünüyorum

Ve sen buna tatil diyorsun?

Sen bence aşırı sabırlı bir kadınsın hem çocuklarına bakmıyor hem senden iş bekliyor yılda 10 gün geliyorsun idare edemiyor mi gidince de ayrı bir laf ay bence çok fena bir kadın bu akdr yüz vermeyin

Eşiniz size neden yardım etmiyor ?
2 küçük çocukla siz ne temizliği yapacakmışsınız acaba ?
Kv niz içten pazarlıklı görüşmeyin.

Bence kayınvalideniz sizi istemiyor şu bakımdan haksız da sayılmaz yaşlı insanlar çocuk gürültüsünü çekemeyebilir artı kendi başına idare ederken 4 kişi daha geliyor ve yoruluyor yapamayabilir bir de 10 gün az bir süre değil.

Çocuklar çok ufakmış. Oyuncak dökülmesi, kıyafet değişimi filan bana normal geldi. Yine de her şeyin sınırı var. Biraz sizde de suç gördüm. Siz çocukları filan hazırlarken niye ortalığı eşiniz toplamadı? Kadın haklı arkanız dağınık gitmeniz çok çirkin bir davranış. Aciliyet de yokmuş kıyafet bakacakmışsınız. Başka zaman da 1 saat oyalasa evi süpürürsünüz. Babası değil mi ne var yorulacak tabii ki. Olmadı eşiniz süpürsün. Biz de 2 kolla yapıyoruz onların da 2 kolu var. Bazı şeyleri misafirlikte ince düşünmek lazım.

Sen bence aşırı sabırlı bir kadınsın hem çocuklarına bakmıyor hem senden iş bekliyor yılda 10 gün geliyorsun idare edemiyor mi gidince de ayrı bir laf ay bence çok fena bir kadın bu akdr yüz vermeyin
Kendimden beklemediğim bir sabır vardı ama artık yeter diyorum zaten uzağız biraz görüşmeme kararı aldım hayırlısı olur inş

10 gün insan torunlarına doyamaz bile. Ne var dağıtsinlar, toplanır elbet. Evet kayinvalideniz yasliysa ve zorlanıyorsa rahatsız olmakta haklı ama burada eşiniz çocuklarla ilgilenecekti, siz de temizleyecektiniz. İyi de ona da laf etmiş, sanki çocuklar sadece annenin sorumlulugunda. Anne hiç yorulmuyor, dinlenmeye hakkı yok. Siz bence yapabileceğinizi yapmışsınız. İstememiş kadın resmen. Kendisi bilir.

Görüşmeyin tabi. Yan gelip yatıp, kadını çalıştırmış değilsiniz. Kendi istememiş. Dırdır edecek bahane yaratmaya çalışmış resmen. Neyse ki eşiniz aklı başında bir insanmış. Genelde böyle konularda eşten de bir cacık olmuyor, haksızlığa uğrayan kadın iyice kafayı yiyor. Yani sallayın kayınvalideyi filan, eşiniz konusunda şanslı olmanız sevindirici. Bu kadar mutsuz oluyor madem, bundan sonra gitmezsiniz, neden gelmiyorsunuz derse de ağzının payını verirsiniz. İnsan kırk yılda bir gördüğü torunlarının dağınıklığına bakacağına, onlarla olmanın tadını çıkarır ya...

Bir daha kapısını açmayın. Evine gelen misafire bu tavır nedir. İnsan torunlarım gelmiş diye sevinir. Sizi kovmaktan beter etmiş zaten temizlikçi getirerek.

Eşim yapacak ama eşimin cocuk bakması ve yardımcı olmasından rahatsız kv oğlunu cok yoruyormuşum eskiden onlar yapmıyorlarmış böyle doğu kökenliler erkekler iş yapmaz diye düşünenlerden eşim hayatta toplayamaz kızar evdeyken sorun yok herşeye yardımcı oluyor

Gerçekten beni anlayanların olması sevindirci cok teşekkürler.bende sizin gibi düşünüyorum

Bir daha kapısını açmayın. Evine gelen misafire bu tavır nedir. İnsan torunlarım gelmiş diye sevinir. Sizi kovmaktan beter etmiş zaten temizlikçi getirerek.
Ben evime gelen misafir ne yaparsa yapsın sonucta misafirdir gidince temizlikte yapılır diye düşünüyorum katılıyorum size

esinize soz geciremdigi icin aglayip sizlamis
esiniz annenize uyup size yuklense boyle buyutmezdi.

evinizde kalin kimsenin lafini isitmeyin, esinizde sizin yaninizda zaten birakin arkanizdan istedigi dedikoduyu yapsin duymayin.
Cok teşekkürler sizin dediğiniz gibi yapmak en iyisi

Nasil babaanne bu kadin yilda kac gun goruyor sanki idare edemiyor boyle cocuk bunlar yahuu torunun o senin yerinde olsam ya yalniz gonderirim esimi yada bi gun durup gelirim
kaynanam belinden ameliyatli kiyamam ona fazla is dusurmem zaten ben hallederim bi yemegi yapar bende bulasik temizlik ilgilenirim o halde bana soyler birak bakayim diyee

Bence kayınvalidenin gözünde sorun eşinin seni dinlemesi, evde yardım eder diyorsunuz yani istediğiniz zaman orada da mutlaka bir işin ucundan tutmuştur ve kayınvalideniz bunu hazmedememiştir. Çünkü vaktinde kendine eşi yardım etmemiştir, sizin ne fazlanız var ki eşiniz size yardım ediyordur(kayınvalidenin düşüncesi, o tarz insanlar genel olarak bunu hazmedemiyor)

Tam böyle olmasa da benim görümcem de çok bilenir eşimin bana yardım etmesine ve çocuklara bakmasına. Onun eşi yapmaz ve devamlı ikisini kıyas yapıp kendine(bence benden daha becerikli görüyor kendini) haksızlık edildiğini düşünüyor. Ben çok bunalıyorum bu durumdan ama senede 10gün görüyorum diye kalp kırmak istemiyorum.(gerçi geçen sene dayanamadım, bu kadar mutsuzsan boşan dedim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…