• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve Söz de ne takılır

Babanızın sözünü dinlemediniz mi? Başınız çok ağıracak.
Ayrıca alyans takılır tabiki tek taş neyin nesi? Gerçi bizde bi tek nişan vardır.

benim sözüm şöyle oldu; evlenme teklifi edilirken nişanlım zaten bana tektaş almıştı. Kaynanamlar istersen onu takalım istersen alyans alalım dedi alyansta takılır dedi. Öyle yaptık alyans aldık ama öyle bildiğiniz ağır evlilik alyansları değil. Onu taktılar ve nişan için ayrı alyans aldık onları takmadık tabikide. Sende illa alyans istiyorsan söz için fazla abartı olmayan bişey alabilirsin. Sözümde kaynanamlar bana içinden geldiği için altın kolye ve bileklik taktı. Bu zorunlu değil. Yani zorunlu olmayan bişey için seni mi bekliycez kaynana deseydin bu kadar çok takmak istiyosan takarsın durumun yoksa takamaz beklersin aaaa

Bizde de söz yok aileler tanistiktan sonra direk nisan oldu.. nişanda da alyanslari taktik sonra eşim daha once teklif ederken taktigi tek tasi hediye gibi tekrar (ama olmasada olur) takti ailesi de kolye kupe set takti oyle bilezik falan gormedim.. keske bilezik olsaydi :D set dedigim de altin degil zumrut mu oyle bisey yani biseye yaramaz sanirim :D
Demem o ki, takilma boyle seylere.. söz de yuzukleri takin nisanda cikarir tekrae takarsiniz..

Söz nedir yaa? Bir isteme vardır benim bildiğim bir de nişan... Haaa tek taşa gelince de evlenme teklifi edilince takılıyor onu biliyorum...( Benim öyle oldu)

Bu arada konu sahibi ciğim bence canın ne istiyorsa onu al tak. Sonuçta evlenincede sağ elden sol ele geçiyor.. Onun içinde evlilik yüzüğü alınmıyor ya... Ha söz denilen olayda takmışsın ha nişan denilen merasimde... :işsiz:

söz = isteme :D

Ne istediğini bilmekte önemli nişanlından eminmisin :işsiz:

Hiçbir şeyden emin olmadığım kadar

Bu şey değil mi ya, ailenize "ben hazır değilim, sözden önce bir süre takılsınlar" diyen?

Evet o maalesef

Söz nişan birarada yapın alyansınızı da takın gitsin diycem de,sözü bilezik için 6 ay ertelemek isteyen nişanı duyarsa bir 6 ay daha koyar üstüne diye korkuyorum.
Senin gönlünden geçen alyans takmaksa,tak.İçinde kalmasın.

Şu an ateşler içinde yanıyormuş zaten
hastaymış. yersen

Babanızın sözünü dinlemediniz mi? Başınız çok ağıracak.
Ayrıca alyans takılır tabiki tek taş neyin nesi? Gerçi bizde bi tek nişan vardır.

babam evlenmemizi istiyor

Bir dönem söz kelepçesi vardı yani varmış

O neymiş bir bakayım dedim de herkes bana garip garip baktı sana takmadılar mı yazık diye

Bu işin zorunluluğu olmaz ki

Kv ister takar ister takmaz

Set olmadan nişan olmaz diyen de var benim gibi bir tek yüzükle nişan yapan da

Görümceme Kv Bilezik takacak başla kimse takmayacak demişlerdi bir baktık herkes getirmiş

O an spontane olur bazı şeyler de

Tektaş alyans taktık biz ayrıca kv bana bu madalyon kolyelerden taktı

Normalde sözde ille de yüzük takılır veya tektaş olur diye bir şey yok. İsteme sonrası bana alyans olmayan bir yüzük takmışlardı.. Nişanda da alyanslarımızı taktık..
Nasıl istersen öyle yap. Kimin ne dediği değil senin isteğin önemli. Evlenen sensin..

Bana bu tak cikar isleri biraz sacma geliyor.
Eşim teklif ederken tektas almisti, ben onu takiyordum zaten. Istemede o yüzüğü sanki 5 aydir takan ben degilmisim gibi cikarip onlara verip bir daha taktirmak sacma geldi, haliyle hicbir sey takmamis olduk. Yani tum aksam yuzuk parmagimdaydi zaten.
Nisanda da alyanslarimizi taktik. Sozde ille bir sey takmak istiyorum, maddi sıkıntılarımız da yok diyorsaniz bence tektaş alsinlar o halde. Dedigim gibi bana sacma geliyor hic takmamış gibi tekrar takmak. Ama yaparsaniz da kimse de ay o ne oyle demez. Fark etmezler bile. Gelen gidenin umrunda degil bu isler.

Sözde alyans takacaksanız nişan gibi sayılır ayrıyetten nişan yapmanıza gerek kalmaz.
Genelde olan şeyden bahsedeyim. İsteme günü belirlenir o gün söz kesilir eşinin sana evlenme teklifi ederken taktığı tek taş takılır,isterseniz o gün alyanslar da takılır benim böyle oldu ve evdeydi. Birdaha nişan yapmadık. Öncesinde nişan çarşısına çıktık kv bilezik aldı takı seti aldı. Alyanslar takılırken takı setini taktı. Bilezikler düğünde takıldı.

Genelde konular hep kaynanam bana bir şey takmadı üzerine kurulur.
Benim konum ise kaynanam bana bir şey takmasın üzerine kurulu.

ailemin isteği üzerine Aralık'ta sözleneceğiz.
Kaynanam tutturmuş 5-6 ay erteleyin para biriktirip söz de bilezik takacağım.
Niyeti bu işi ertelemek.
Biliyoruz adımız gibi.
Zaten erkek arkadaşım "Sen söze gelme" dedi.

Sözde geline bir şey takma gibi bir adet var mı?
Mabadından mı uyduruyor yoksa?

Bir de ben sözde alyans takmak istiyorum, hevesim var ama herkes sözde tek taş nişanda alyans diyor.
Ben hiç söze gitmedim, bu işlerden anlamıyorum.
Alyans takılması absürt mü olur?
Tektaş mı takılmalı?
Sonra bir yer tutup nişan yapacağız. Alyansları çıkarır bir daha takarız dedik :KK70:
Komik mi olur ama?

Kısacası; iki hafta sonra yüzük alacağız. Sizce alyans mı alayım tektaş mı?
Eskiden sözde ince alyans takılırdı nişanda kalın alyans sözde bilezik her iki tarafta takar evet nişanda ve düğünde de ama hiç kimse bişey takmadanda olur sadece yüzük takicaz diyebilirsiniz adı konsun ilişkinin gibisinden

Sözde alyans takacaksanız nişan gibi sayılır ayrıyetten nişan yapmanıza gerek kalmaz.
Genelde olan şeyden bahsedeyim. İsteme günü belirlenir o gün söz kesilir eşinin sana evlenme teklifi ederken taktığı tek taş takılır,isterseniz o gün alyanslar da takılır benim böyle oldu ve evdeydi. Birdaha nişan yapmadık. Öncesinde nişan çarşısına çıktık kv bilezik aldı takı seti aldı. Alyanslar takılırken takı setini taktı. Bilezikler düğünde takıldı.
Benimde aynen böyle oldu

Niyeti bu işi ertelemek.
Biliyoruz adımız gibi.

Bir de ben sözde alyans takmak istiyorum, hevesim var ama herkes sözde tek taş nişanda alyans diyor.
Tektaş mı takılmalı?
Sonra bir yer tutup nişan yapacağız. Alyansları çıkarır bir daha takarız dedik :KK70:
Komik mi olur ama?

Zamanında alyansımı nişanda almıştım (ayrıca söz yapmamıştım). Ayrı ayrı yüzük alıp takmak mantıksız gelmişti. Adetinizde ayrı ayrı takmak olsa bile siz bir tane almaya karar verdiyseniz kim ne diyebilir ki. Absürt falan olmaz istiyorsan tak gitsin.

Biz aynen öyle yaptık. Alyansları çıkarıp nişanda tekrar taktık. Adam nolucak sözde ben tek taş takarsam? Kaldı ki belki tek taşa durumu yok. Niye mecbur bırakıyoruz ekstra bir yüzük için?

Kayınvalidemler bana bilezik takmışlardı sözde. Böyle bi adet bizde yoktu. Onlarda vardı. Ağanın eli tutulmazmış. Takın bari dedim bende :halay:

Niyeti bu işi ertelemek.
Biliyoruz adımız gibi.

Tektaş mı takılmalı?
Komik mi olur ama?

Canım biz nişan ve söZde şöyle yaptık: eşim bana tektaş ve söz yüzüğümü taktı. Ben ona söz yüzüğü ve saat taktım. Annesi bir bilezik ve küpe taktı. (Zaten bi şey istememiştik, küpeyi bile zorla aldı öyle olmaz dddi kadın.. ayrıca kıyafet ve set aldırmadığını için düğünde fazladan altın taktı sağ olsun )Annemler ablamlar da bileklik altın vs bi şeyler taktı. Sonra yüzük saat hariç her şey geri verdik düğünde tekrar taktılar hepsini.

Istenir , kız verilir söz olur ve tek taş takılır.
Sonra nisanda alyanslarr takılır.
Bizde de öyle.
Ama kural değil tabi , kimin canı nasıl isterse öyle yapar

Niyeti bu işi ertelemek.
Biliyoruz adımız gibi.

Tektaş mı takılmalı?
Komik mi olur ama?

Neyi seviyorsan onu tak. Biz nişan yüzüğü aldık. Eşim haftasına bana tek tas aldı. Düğünde daha yüzük almadık. Sonra alyans istedim evliyken onu da aldık. Ne istersen onu al.
Sözde bilezik VS takılıyor evet ama bunun için bes ay ertelenir mi bilmiyorum. Bana yüzük dışında çöp takılmadım hiç önemsemedim

Back
X