• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide vs Eş

Yeni evliyken bu tür sorunlar normal geliyor artık bana. Biz 1senede yeni yeni aştık bu sorunları.Benim eşimde annesine aşırı düşkündür.Başlarda senin eşin gibi annemlerle ilgilen, ara sor, senden ilgi bekliyor diyordu.Sürekli gidip gelme konusunda baskı yapıyordu.Şuan hiçbirşey demiyor. Uzun zamandır aile konusunda kavga etmiyoruz. Bu yüzden birbirimizi çok yedik. Zamanla herşey rayına oturuyor. Sadece erkekler evliliğe daha geç adapte oluyor.Sadece tavrınız net olsun.Eşiniz huyunuza ve tavrınıza zamanla alışır.
Umarım sizin dediğiniz gibi olur. Çünkü annem dedikçe tüylerim diken diken oluyor. Yine ne oldu diye.

sinirimden ağlıyorum
Sakin ol ve bu konuları eşinle bir süre tartışma, sem kv ye saygılı ama mesafeli ol Eşine bişey deme kendin hallet, istemediğin şeyleri açıkça kv ye tek iken söyle ve hayır demesini öğren , Tülay kök ün sınırlar videolarını youtube dan izle , kaç yıllık evlisiniz

Umarım sizin dediğiniz gibi olur. Çünkü annem dedikçe tüylerim diken diken oluyor. Yine ne oldu diye.
Açıkcası ne kadar zaman geçsede tüylerinizin ürpermesi geçmiyor.Bana da şuan kayınvaliden deseler tüylerim diken diken olur.Frekanslarımız uymuyor sanırım🤣Ben bu zamana kadar eşime o kadar dil döktümki, hatta geçen gün, evlendiğinde eşinin önplanda tutmazsan evliliğin yürümez dedim. Konu nerden açıldı hatırlamıyorum. Eşim kendisi diyor, eş birinci öncelik olmalıdır diye. Zamanla eşiniz asıl ailesinin siz oldugunu anlayacaktır.Ailesiyle ilgili kesinlikle olumsuz birşey söylemeyin.Hatta arada olumlu şeyler söyleyin. Psikolog serhat yabancıyı dinlemenizi öneririm. Hatta kitabı var. Evlilikle alakalı kitabını okumanızı öneririm.

Sakin ol ve bu konuları eşinle bir süre tartışma, sem kv ye saygılı ama mesafeli ol Eşine bişey deme kendin hallet, istemediğin şeyleri açıkça kv ye tek iken söyle ve hayır demesini öğren , Tülay kök ün sınırlar videolarını youtube dan izle , kaç yıllık evlisiniz
Ben bir şey yapmadım zaten. Kırgınım ve şu an görüşmek istemiyorum sakinleşene kadar. Gözlemlemek istiyorum. Aynı davranışları yapacak mı? Hala anlamsız problem çıkartmalar olacak mı bunları görmek istemek de en doğal hakkım diye düşünüyorum.

İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?
Benim eşim anında müdahale ettiği için 2 yıllık evliliğimde kayınvalidem ile hiç problem yaşamadım.

Mesela benim taşınma işim oldu, kayınvalidem ilk günler pek ortada yoktu. Eşim annesini çağırmıştı ama ben pek oralı olmamıştım hani belki kendisi düşünür gelir yada gelmez kendisi bilir diye ...
Kayınvalideme birşey söylemedim ama eşime bak benim annem çok yoruldu senin annen hiç gelmedi dedim. O da direk annesine " anne bir problem mi var neden gelmedin, bak Arya sanki ailesine mahcup oldu herşeyi onun ailesi yaptı diye demiş. Kayınvalidem de oğlum rahatsızdım biraz ama akşama gelicem diyip bir hafta boyunca her gün yemek hazırlayıp getirdi bize 😂 evlerimiz çok yakın bu arada, yürüme mesafesinde...

Ama ben bizzat kayınvalideme sert şekilde sitem etseydim belki de ben yapmak zorunda mıyım diye bir tavır takınabilirdi

İlişkimde o kadar mutluyum ki kayınvalide konusu hariç. Adı bile geçince giriyoruz birbirimize şu an.
Yeni evliymissiniz. İlişkinizi yipratmayin. Sonra toparlayamazsiniz. Siz hariç herkes hayatına devam ediyor, sadece siz üzülüyorsunuz. Biraz ara verin, esiniz o moddan çıkınca, kv karıştırmadan sıkıntınızi dile getirin.
Geçmişten gelen bir probleminiz olabilir mi değerle ilgili? Yanlış anlamayin, benim doktor teşhisim vardı, değer sorunu diye

Kanser ya da şekeri, tansiyonu olsa herkesten çok biz ailecek önemseriz. Ama maşallahı var Allah uzun ömür versin de kaprisli yani.
Takmamayı öğreneceğim sanırım
Sen ne diyorsun cnm ben 2 haftadır kv nin tansiyon durumuna göre yaşıyorum 😅 ilgi istediği için katlanıyoruz ben eşimi bol bol annesine yolluyorum kendim de arada görünüyorum o kadar, bi de arayıp nasil oldun diye sorup gazını alıyorum ki bana bulaşmasınlar 😆 durumlar böyle idare etmesini ve sıyrılmayı bilmen lazım, eşini annesine yanlız gitmeye alıştır, sen kendinden sakın taviz verme mesafeni koru

Ben bir şey yapmadım zaten. Kırgınım ve şu an görüşmek istemiyorum sakinleşene kadar. Gözlemlemek istiyorum. Aynı davranışları yapacak mı? Hala anlamsız problem çıkartmalar olacak mı bunları görmek istemek de en doğal hakkım diye düşünüyorum.
Buna da esiniz saygı duymalı. Ben bazen ablama bile yapıyorum geri çekilmeyi. Eşim anlamıyorum ama saygı duyuyorum der, kapanır olay.

Yeni evliymissiniz. İlişkinizi yipratmayin. Sonra toparlayamazsiniz. Siz hariç herkes hayatına devam ediyor, sadece siz üzülüyorsunuz. Biraz ara verin, esiniz o moddan çıkınca, kv karıştırmadan sıkıntınızi dile getirin.
Geçmişten gelen bir probleminiz olabilir mi değerle ilgili? Yanlış anlamayin, benim doktor teşhisim vardı, değer sorunu diye
Hayır kendimi beğenir ve severim. Değerli olduğumu bilirim ama karşı taraf değerimi bilmeyince sinirlenmeye başlıyorum. Haksızlık karşısında asla susmam. Ne kendi ailem ne arkadaşlarım... hatta profesör olan hocama da kafa tutmuşluğum var haklıysam. Mazlum durup ağlayacağıma hakkımı savunuyorum diye dik başlı olmakla suçlanıyorum her zaman. Konudan ilgisiz olarak söyleyeyim kendimi ezdirmem. Özsaygım yüksek

Sen ne diyorsun cnm ben 2 haftadır kv nin tansiyon durumuna göre yaşıyorum 😅 ilgi istediği için katlanıyoruz ben eşimi bol bol annesine yolluyorum kendim de arada görünüyorum o kadar, bi de arayıp nasil oldun diye sorup gazını alıyorum ki bana bulaşmasınlar 😆 durumlar böyle idare etmesini ve sıyrılmayı bilmen lazım, eşini annesine yanlız gitmeye alıştır, sen kendinden sakın taviz verme mesafeni koru
8 saat var aramızda. Gelme gitme değil ki olay. Sürekli benden alttan almamın beklenmesi.

Bak yeni evliymişsin bunlar çok beklenen problemler , aynılarını yaşadım ama ben mücadele ettikçe eşim de baktı kendimden taviz vermiyorum zamanla düzeldi, ilk yıllar zor oluyor ama sonradan herşey düzene giriyor, sizin sabırlı ve kararlı olmanız lazım, eşinizle bir süre bu konulara girmeyin, sadece durusunuz ve tavrınızla kararlılığınızı belirtin , sakinleşince oturup güzelce konuşup rahatsız olduğunuz şeyleri iğnelemeden anlatın eşinize, ben 2 yılı devirdim inanır mısın belki son 3 aydır daha rahatım, her ay biraz rahatladım, zaten ilk aylar gibi devam etseydi kesin boşanmıştım

Bak yeni evliymişsin bunlar çok beklenen problemler , aynılarını yaşadım ama ben mücadele ettikçe eşim de baktı kendimden taviz vermiyorum zamanla düzeldi, ilk yıllar zor oluyor ama sonradan herşey düzene giriyor, sizin sabırlı ve kararlı olmanız lazım, eşinizle bir süre bu konulara girmeyin, sadece durusunuz ve tavrınızla kararlılığınızı belirtin , sakinleşince oturup güzelce konuşup rahatsız olduğunuz şeyleri iğnelemeden anlatın eşinize, ben 2 yılı devirdim inanır mısın belki son 3 aydır daha rahatım, her ay biraz rahatladım, zaten ilk aylar gibi devam etseydi kesin boşanmıştım
Mutlu mesut koltukta otururken annemi arayayım dedi. Ben arama şimdi lütfen tatsızlık çıkıyor dedim. O da tamam dedi sonra konuyu tekrar açtı ve kavga ettik.
ısrar sevmiyorum, istemiyorum dedikçe bunaltıyor. Cidden ömrü 3 gün kalan insan var sanki karşımda öyle bir acele. Biraz zamana bırak ve bana benim önemli olduğumu göster dedim.

8 saat var aramızda. Gelme gitme değil ki olay. Sürekli benden alttan almamın beklenmesi.
Duygularınızı anlatın ama kavga ile değil güzelce konusun, biz eşimle çok kavgalar ettik ailesi yüzünden, eşim zamanla hatalarını anlamak zorunda kaldı, şimdi kendisi ailesini frenliyor, daha çok yenisiniz, biraz kv den uzaklaşıp kendi içinize dönün, eşinizle güzel anlar yaşamaya bakın, eşiniz 1 yıl bitene kadar ancak alışacak evine, maalesef Türk erkekleri böyle onların yetişme tarzı bağımlılık üzerine kurulu🤷‍♀️

Duygularınızı anlatın ama kavga ile değil güzelce konusun, biz eşimle çok kavgalar ettik ailesi yüzünden, eşim zamanla hatalarını anlamak zorunda kaldı, şimdi kendisi ailesini frenliyor, daha çok yenisiniz, biraz kv den uzaklaşıp kendi içinize dönün, eşinizle güzel anlar yaşamaya bakın, eşiniz 1 yıl bitene kadar ancak alışacak evine, maalesef Türk erkekleri böyle onların yetişme tarzı bağımlılık üzerine kurulu🤷‍♀️
Benden özür dileyeceksin dedi. Düşünün nasıl suçlu olduğunu bunaldığımı anlamıyor. Astım krizi geçirdim kimse beni aramadı, hatta 1 ay kimse aramadı... geçen gün bana diyor mesela annem hasta ara.
Böyle böyle uyuz oluyorum işte.

Mutlu mesut koltukta otururken annemi arayayım dedi. Ben arama şimdi lütfen tatsızlık çıkıyor dedim. O da tamam dedi sonra konuyu tekrar açtı ve kavga ettik.
ısrar sevmiyorum, istemiyorum dedikçe bunaltıyor. Cidden ömrü 3 gün kalan insan var sanki karşımda öyle bir acele. Biraz zamana bırak ve bana benim önemli olduğumu göster dedim.
Demekki bir tatsızlık yaşanmış ve eşiniz annesiyle sizi konuşturmak için acele ve zoraki davranmış, burada hatalı olan eşiniz, zorla annesini size yapıştırdıkça haliyle size tiksinti geliyor, ben bu durumu çok yaşadım, siz kararlı durmuşsunuz bu güzel ama konuyu uzatıp büyük küslükler yapmayın sakın inanın güzel günlerinizden çalmış oluyorsunuz, biz cicim aylarını kavga dövüşle geçirdik maalesef , tam bosanayim derken herşey düzeldi birden , sizi kendime çok benzettim bende sizin gibi dik , fevri ve kararlıyım, umarım bu durumları aşarsınız 😊

Demekki bir tatsızlık yaşanmış ve eşiniz annesiyle sizi konuşturmak için acele ve zoraki davranmış, burada hatalı olan eşiniz, zorla annesini size yapıştırdıkça haliyle size tiksinti geliyor, ben bu durumu çok yaşadım, siz kararlı durmuşsunuz bu güzel ama konuyu uzatıp büyük küslükler yapmayın sakın inanın güzel günlerinizden çalmış oluyorsunuz, biz cicim aylarını kavga dövüşle geçirdik maalesef , tam bosanayim derken herşey düzeldi birden , sizi kendime çok benzettim bende sizin gibi dik , fevri ve kararlıyım, umarım bu durumları aşarsınız 😊
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :eğlence:

Benden özür dileyeceksin dedi. Düşünün nasıl suçlu olduğunu bunaldığımı anlamıyor. Astım krizi geçirdim kimse beni aramadı, hatta 1 ay kimse aramadı... geçen gün bana diyor mesela annem hasta ara.
Böyle böyle uyuz oluyorum işte.
Birsüre politik olmaktan başka çareniz yok gibi, eşiniz bu konuya takmış, büyük ihtimalle annesi de şikayet ediyordur aramadınız diye , siz de yalandan iki dakka soğuk konuşup kapatın, eşinizle planlar yapın kv ye takılıp kalmayın

Back
X