Kayınvalide vs Eş

Hayır kendimi beğenir ve severim. Değerli olduğumu bilirim ama karşı taraf değerimi bilmeyince sinirlenmeye başlıyorum. Haksızlık karşısında asla susmam. Ne kendi ailem ne arkadaşlarım... hatta profesör olan hocama da kafa tutmuşluğum var haklıysam. Mazlum durup ağlayacağıma hakkımı savunuyorum diye dik başlı olmakla suçlanıyorum her zaman. Konudan ilgisiz olarak söyleyeyim kendimi ezdirmem. Özsaygım yüksek
İşte değer sorunu tam da buymuş. Ben de sizinkine benzer şeyler söylemiştim. Özü, sizin değerinizi, başkasının davranışlarının ölcmesi.

İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?
Ne kadardır evlisiniz?

Mutlu mesut koltukta otururken annemi arayayım dedi. Ben arama şimdi lütfen tatsızlık çıkıyor dedim. O da tamam dedi sonra konuyu tekrar açtı ve kavga ettik.
ısrar sevmiyorum, istemiyorum dedikçe bunaltıyor. Cidden ömrü 3 gün kalan insan var sanki karşımda öyle bir acele. Biraz zamana bırak ve bana benim önemli olduğumu göster dedim.

Annesini aramasının nasıl bir zararı var ki? Annenin yeri ayrı sizin yeriniz ayrı, kıyas neden? Tam olarak yaşadığınız sorunu somut bir örnekle anlatabilir misiniz ben pek anlamadım çünkü. Aranızda 8 saat varken kayınvalide nasıl böyle büyük problem oluyor ona da ayrıca şaşırdım.

Annesini aramasının nasıl bir zararı var ki? Annenin yeri ayrı sizin yeriniz ayrı, kıyas neden? Tam olarak yaşadığınız sorunu somut bir örnekle anlatabilir misiniz ben pek anlamadım çünkü. Aranızda 8 saat varken kayınvalide nasıl böyle büyük problem oluyor ona da ayrıca şaşırdım.
Dün aradığı zaman mesela beni istedi telefona, bir konuda beni eleştirdi ve rahatladı. Anlatabiliyor muyum?
Bir kez "hayır olmaz" dedim diye bir konuda beni, ailemi aramadı tam 30 gün. Evlenme arifesinde.
Kocaman bir ev dizdim. Aldığı 2 şey var.
Annemin ayaklarının altı aşındı evimi düzenlemekten. O evinde oturdu.
Siz olsanız ne yapasınız?

Merhaba, kayinvalide beni hic sevmedi cok farkli insanlariz. Ilk baslarda cok kavgalarimiz oldu. Annesinin dedikleri daha onemliydi. Bende kendimi onemsiz ikinci pilanda oldugum icin cok uzgun oldugumu anlattim. Tabi anlamasi cok zaman aldi. Artik hep ailesine gitmek/kalmak isteyen adam ayda bir gider oldu. Beni daha cok onemsedi benimsedi. Annesine hala duskun ama belli etmiyor.

merhaba, benim esimde ilk baslarda niye annemin elini opmedin niye hos geldin demedin niye soyle niye boyle diye tutturan biriydi. Bakdim olacak gibi degil her seyimi elestiriyor bende her seye takildim. Annen niye beni hic aramiyor niye bana soguk davraniyor beni aile gibi gormuyor niye sacima, makyajima, tirnagima laf etti niye gozunun ustunde kasi var 🤪 bu sefer o vas edemedi saldi beni…
Çok iyi taktik, en iyi savunma saldırıdır 😂

Dün aradığı zaman mesela beni istedi telefona, bir konuda beni eleştirdi ve rahatladı. Anlatabiliyor muyum?
Bir kez "hayır olmaz" dedim diye bir konuda beni, ailemi aramadı tam 30 gün. Evlenme arifesinde.
Bunları zamanında eşinle konusacaktin, neden annen 30 gündür aramıyor , neden annen ev dizilmesine yardım etmiyor dicektin.

İkinci planda hissetmek evet tam olarak bu hissettiğim. Benim daha önemli olmam gerekli diyorum. Çünkü ömrümü vereceğim. Söz verdim buna. Tüm sevgimi verdim. İleride çocuğunun annesi olacağım. Annesi tamam ama ben?
İkinci planda hissetmek evet tam olarak bu hissettiğim. Benim daha önemli olmam gerekli diyorum. Çünkü ömrümü vereceğim. Söz verdim buna. Tüm sevgimi verdim. İleride çocuğunun annesi olacağım. Annesi tamam ama ben?
Hissettiklerinizi anlatin esinize zamanla anlar bence. Ilk baslarda benimsemek zor oluyor erkekler icin neden bilmiyorum Ama zamanla konusmayla sizinle vakit gecirdikce baglanacak.

Ne dedi de eleştiri mesela? Verseydiniz saygınızı bozmadan cevabını. Benim kayınvalidem de şunu şöyle yapmışsın yanlış yapmışsın diyor mesela ben böyle yapıyorum diye çıkıyorum işin içinden.

Tamam aramasın daha iyi değil mi aramaması? Anlaşamıyorsunuz belli işinize gelmesi lazım daha az iletişimde olmanın. Hazır karışan görüşen yok eşinizle bildiğinizi okursunuz

Yine 2 şey almış, almak mecburiyetinde değil. Evlenecek olan siz ve eşinizsiniz. Evi dizmesi gereken de. Tamam aileler yardım etse iyi olur ama bu bit zorunluluk değil.

Anneniz yardım etmiş iyi ne güzel ama o da mecbur değildi. İki kişi siz ve eşiniz gayet düzenleyebilirdiniz tek başınıza.

Bu sitede çok görüyorum en büyük yanlışlardan biri benim annem böyle yaparken kayınvalidem şöyle yaptı cümleleri. Sizin anneniz bambaşka bir insan kayınvalideniz bambaşka. İkisini kıyaslamak doğru değil o yüzden.

Ben olsam hiçbir şey yapmam. Daha yeni evli olmanıza veriyorum bu meselelere takılmanızı ama evlilik idare etme sanatıdır. Gerçekten anlattıklarınızın hepsi küçük küçük şeyler. Bence siz çok fazla takmışsınız kafanıza kayınvalidenizi. Bu durumun evliliğinizi etkilemesine izin verirseniz ki belli ki veriyorsunuz büyük yanlış yaparsınız

Hayır kendimi beğenir ve severim. Değerli olduğumu bilirim ama karşı taraf değerimi bilmeyince sinirlenmeye başlıyorum. Haksızlık karşısında asla susmam. Ne kendi ailem ne arkadaşlarım... hatta profesör olan hocama da kafa tutmuşluğum var haklıysam. Mazlum durup ağlayacağıma hakkımı savunuyorum diye dik başlı olmakla suçlanıyorum her zaman. Konudan ilgisiz olarak söyleyeyim kendimi ezdirmem. Özsaygım yüksek
Ozaman neden kayınvalidenizin sözlerine ve davranışlarına bu kadar takıyorsunuz, takmayın. Sizi eleştirdi mi , biz eşimle öyle karar verdik deyin geçin. Size laf mı sokmaya başladı , sanki işiniz varmış gibi hoparlörü açın , eşiniz de duysun , hatta eleştiriye sen cevap ver ben dersem bozulur deyin eşiniz cevap vermek zorunda kalsın. Eğitimli bir kişisiniz , biraz politik olmayı becerirseniz bence eşiniz ve kayınvalidenizin edecek lafı kalmaz.

İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?
Eşim her zaman bana hak verdi .Ama ailesinide silmedi tabi benim tavrım onlara karşı komple degisti.Psikolojimi bozmaya başlamışlardı bende artık lafımı esirgemeyerek kendimi rahatlatiyorum.Görüsmek zorunda kaldığım zamanlar oluyor eşim asla zorlamaz ben kendim istersem gidiyorum haa laf mı duydum bende yapistiriyorum lafı böylelikle beynimde rahat oluyor.Evliligim hiç etkilenmedi eşim kaynanamla aramdaki meseleye karışmadı ama annesine haksız oldugunuda söyledi.Yani beni bir seylere hic bir zaman zorlamadı bu yüzden evliligimde erkilenmedi beni gorusmeye falan zorlasaydı muhtemelen tartismalar çıkardı

İyi geceler hanımlar,

Yengeç burcuyum sen gibi, şu anda da boşanıyorum. 3 ay sonunda.
Bunu eş başarır. Anne iflah olmaz. Sen tolore etsen de kırgın ve kinli kalırsın.
Her vaad boş.
Bana fiştekleme ben göreyim derdi sonra kendi gördü napayım dedi.
Şeması bozuksa düzelmez.
Ve senin yüzünden gördüm ailemin kötülüğünü der senden uzaklaşır.
Annem çok kötü biri diyen adam sonradan o da napsın iyilik için yalan söylüyor demeye başladı. Öyle saçma savunur ki aklın kaçar.
Herkes aynı değil tabii ama ilerleme var mı dürüstçe bak. İstersen olay anlat ki bi sonrakinde napmış iyice bak.
Benim kv bariz eşimi sevmiyor.
Ya eşimin yüzüne baka baka baban ölürse ölsün dedi de benimki kızgınlığından söyledi bence yoksa çok düşünür babamı dedi.

Kayınvalideniz ile eşit olduğunuzu mu yoksa öncelikli olduğunuzu mu düşünüyorsunuz peki?
Ne eşitim ne o öncelikli ne de ben
O anne, ben eş
Ne benim önceliğim olsun isterim ne de onun
Anne kavramıyla eş kavramı çok farklı şeyler
Yastıkla dolabı kıyaslıyor muyuz, hayır, bu da aynı işte

Saygıda kusur etmem. Her istediğini de yapmam. Kendi isteklerim ön planda olmak üzere abes olmayan durumlarda kendim istemesem bile kayınvalidemim dediğine de bakarım. Eşim de beni de bilir annesini de. Ortadaki dengeyi bulmaya çalışır, bana da o noktada destek olur.

İyi geceler hanımlar,

10 senedir evliyiz ilk 5-6 sene kv ile hiç görüşmedim
Sonra hamile kalınca çocuğum için görüşmeye başladık
Kendisine anne demem, telefonla aramam whatsapp tan falan haberleşmeyiz. Sosyal medya hesaplarımızda ekli değiliz. Rehberimde Kv diye kayıtlı :)
Bu durum evliliğimi aşırı etkilemedi çünkü kocam da annesinin saçmalıklarını görüyor. Bana laf söylemez de söyletmez de bu konuda. Yani annesiyle aramda falan kalıyor değil.

İyi geceler hanımlar,

O kadar çok etkiledi ki ilk zamanlar cocuk oldu gene aynı ben hep somurtkan hep eşimle tartışan biri oldum sonra sonra eşim dedi istersen görüşmeyebilirsin ama bu onu çok üzerdi görüşüyorum ama 2 haftada 10 günde bir kez 1 ya da 2 saat kayınvalidem de artık mesafe koyduğumdan eskisi gibi değil bana karşı söylediklerine hareketlerine dikkat ediyor etmek zorunda kalıyor eşim annesiyle de konuştu cunkü yani dengeyi eşim sağladı yoksa evlilikte biterdi bende sinir hastası olurdum. Sizin yapacağınız çok da birşey yok eşiniz yapacak

Herkesin yeri ayrı evlilikte ki huzur da kocaya aileyi şikayet etmemekle kısaca dırdır yapmamaktan geçer ki haklı olun her daim 😂 kısaca politik olacaksınız yorum yapmayın kimse ailesine laf gelsin istemez zaten zorla olacak bir şey değil içinizden gelmiyorsa yapmayın aramanıza laf mı etti diyin aa unuttum yada ben telefon ile konuşmayı sevmiyorum ararım bı ara diyin yanlış anlıyorsunuz aramızda bir şey yokken sen aramızı bozacaksin diye eşinize atın suçu 😂 çok bilemiyorum bu durumları ama tek yolu sessiz kalmak akışına bırakın belli bir süre sonra salar diyorum tabi ki kendinizi ezdirmeyin orası çok ayrı eşiniz dengeyi kurmak zorunda

Problem kendini begendirmeye calisman. umursama. Kotu olma ama soyledikleri bir kulagindan girsin digerinden ciksin

Kayınvalidem 66 doğumlu ve bir hastalığı da yokken billur vazo misali herkes üzerine titriyor. Benim anam da aynı yaşta valla bizi cebinden çıakrtır. Daral geldi. Yaşlı denilen insan 55 yaşında yani.
bazıları çok nazlı oluyor benim kayınvalidemde sürekli başım ağrıyor sürekli kötü doktora gidecem vb. 70 doğumlu annemden kücük ama annem asla şikayet etmez ister istemez sinir oluyosun bir bucuk yıldır tanıyorum her konuştugumda bi yerinin ağrıdığını söyler. Ben de daha 3 aylık evliyim evlilik sürecinde ve şu an da sinir oldugum cok şey var kayınvalide konusunda (yüz yüze problemimiz yok içimde öfkelendiğim şeyler var ) ama şu üç ayda anladıgım şu ki eşine eleştirdikçe kötü oluyor sabırlı olmalıyız :-) eşimle hiç sorunum yok çok şükür bir de uzakta oldugumuz için artık içimde tutma kararı aldım inşallah başarırım

Back
X