• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide vs Eş

Biz evliliğimizin ilk 8 ayı, hem eşim hem de ben, eşimin ailesi ile hiç görüşmedik. (Bazı özel sebeplerden dolayı kırgınlığımız vardı) Sonra eşimin annesi babası sonuçta, eşim 8. Aydan sonra görüşmeye başladı ama ben görüşmedim. 3. Yıla gelince evliliğimde sarsıntılar olmaya başladı. Hissediyordum eşimin ailesi eşime benden bahsediyordu daha doğrusu arkamdan konuşuluyordu. Bu durum %100 huzursuzluk olarak döndü bize. Ben hakkımı savunup eşimin ailesine başımı eğmediğim için eşim artık beni pürüz olarak görüyordu. Aile ile ilgili olmayan konularda bile sık sık tartışma oluyordu. Boşanma aşamasına kadar geldik. Avukat tutuldu anlaşma yazıldı. Sonra ne mi oldu? Benim eşimin ailesi ile görüşmeyi kabul etmemle boşanmaktan vazgeçtik. Bütün o incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalar, ben ailesi ile görüşünce bitti. Hatta şöyle birşey oldu, ailesine biraz düşkünlüğü vardı eşimin. Ben ailesi ile görüştükten sonra bu düşkünlük bitti. Bana daha çok düşkün oldu. Şuanda ailesi de zırt pırt gelmiyor. Gerginlik azaldı.

Sonuç olarak Ben kendi tecrübelerimden şunu belirtmek isterim. Eğer aile ile hem siz hem de eşiniz görüşmüyorsa sorun olmuyor. Ama bir taraf görüşüp bir taraf görüşmüyorsa sorun oluyor. Ya birlikte görüşmeyeceksiniz, ya da birlikte görüşeceksiniz. Özgür bireyleriz istediğimle görüşüp istediğimle görüşmem kafası (bu benim kafamdı) bir yerden sonra gümlüyor arkadaşlar.

Biz evliliğimizin ilk 8 ayı, hem eşim hem de ben, eşimin ailesi ile hiç görüşmedik. (Bazı özel sebeplerden dolayı kırgınlığımız vardı) Sonra eşimin annesi babası sonuçta, eşim 8. Aydan sonra görüşmeye başladı ama ben görüşmedim. 3. Yıla gelince evliliğimde sarsıntılar olmaya başladı. Hissediyordum eşimin ailesi eşime benden bahsediyordu daha doğrusu arkamdan konuşuluyordu. Bu durum %100 huzursuzluk olarak döndü bize. Ben hakkımı savunup eşimin ailesine başımı eğmediğim için eşim artık beni pürüz olarak görüyordu. Aile ile ilgili olmayan konularda bile sık sık tartışma oluyordu. Boşanma aşamasına kadar geldik. Avukat tutuldu anlaşma yazıldı. Sonra ne mi oldu? Benim eşimin ailesi ile görüşmeyi kabul etmemle boşanmaktan vazgeçtik. Bütün o incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalar, ben ailesi ile görüşünce bitti. Hatta şöyle birşey oldu, ailesine biraz düşkünlüğü vardı eşimin. Ben ailesi ile görüştükten sonra bu düşkünlük bitti. Bana daha çok düşkün oldu. Şuanda ailesi de zırt pırt gelmiyor. Gerginlik azaldı.

Sonuç olarak Ben kendi tecrübelerimden şunu belirtmek isterim. Eğer aile ile hem siz hem de eşiniz görüşmüyorsa sorun olmuyor. Ama bir taraf görüşüp bir taraf görüşmüyorsa sorun oluyor. Ya birlikte görüşmeyeceksiniz, ya da birlikte görüşeceksiniz. Özgür bireyleriz istediğimle görüşüp istediğimle görüşmem kafası (bu benim kafamdı) bir yerden sonra gümlüyor arkadaşlar.
Buna katılıyorum kesinlikle birisi görüşsün diğeri görüşmesin de problem yaratıyor en iyisi iş gibi düşünmek eş birkaç sefer giderse arada bir aileye gitmek başka türlü bence de olmuyor

Konu sahibi aynı şeyleri evliliğimizin başında bizde yaşadık net bir biçimde ailesi ile iletişim kurmak istediğinizde kendinizin arayacağını belirtin annesi laf sokarsa sizde cevabını sakince verin sinirlenip kendinizi yıpratmayın sorun öyle çözülmüyor.

Erkekler ilk başlarda yeni damat sendromu yaşayıp yeni sütten kesilmiş gibi davranıyorlar. Zamanla azalıyor. Siz yüz verip isteklerini yaptıkça bir kere yapmasanız yine kötü oluyorsunuz emin olun en güzeli sakin ve dengeli davranmak. Annesine çok değer veriyormuş beni önemsemiyormuş hislerinin aynısını yaşadım çok üzüldüm çok seviyordum çünkü eşimi evlenince birden sihirli bi şekilde o ve ben olacağız evimizde sanmıştım malesef öyle değil şimdi o kadar takmıyorum bir buçuk yılda:ıslık: çok önemsemeyin kimseyi ben bi ara artık sinir krizi geçirince kimsenin benden değerli ve önemli olmadığını anladım ha salak gibi bazen kırılmıyor muyum geçen haftalarda bile iki saat erkenn gelelim diye tartıştık uzun zamandır tartışmamıştık kararım şu oldu artık ben o kadar gidemem ailene kendin git ben arada giderim oldu. Ne yapacaksınız bilior musunuz aileni arama şöyyle böyle demeyeceksiniz ilk üç ay hafta sonları arayıp laf sokma seanları yaparlardı telefonda ben niye konuşmuyorum diye elime eşim telefonu tuttururdu artık mecburen vazgeçti. Ailesine önyargılı olmaktan vazgeçin düşünmeyin takılmayın mesafeli olun evli olduğunuz kişiye bile yeri geldiğinde mesafeli olun sizdenönemli kimse yok:KK200:

Zaman zaman kv beni delirtiyor.
Ağzının asla ayarı yok yani bende onu kırmamak için görüşmüyorum.
Eşimde bana hak verdiği için saygı duyuyor.
Sen özlediğinde git görüş diyorum gidip görüşüyor.
Bende ayda 1 gidiyorum, yetiyor.
Sadece görüşme de değil diğer konularda da aramızı buluyor.

Zaten erkekler dengeyi sağlamazsa evlilikler çok yara alıyor.

Konu sahibi aynı şeyleri evliliğimizin başında bizde yaşadık net bir biçimde ailesi ile iletişim kurmak istediğinizde kendinizin arayacağını belirtin annesi laf sokarsa sizde cevabını sakince verin sinirlenip kendinizi yıpratmayın sorun öyle çözülmüyor.

Erkekler ilk başlarda yeni damat sendromu yaşayıp yeni sütten kesilmiş gibi davranıyorlar. Zamanla azalıyor. Siz yüz verip isteklerini yaptıkça bir kere yapmasanız yine kötü oluyorsunuz emin olun en güzeli sakin ve dengeli davranmak. Annesine çok değer veriyormuş beni önemsemiyormuş hislerinin aynısını yaşadım çok üzüldüm çok seviyordum çünkü eşimi evlenince birden sihirli bi şekilde o ve ben olacağız evimizde sanmıştım malesef öyle değil şimdi o kadar takmıyorum bir buçuk yılda:ıslık: çok önemsemeyin kimseyi ben bi ara artık sinir krizi geçirince kimsenin benden değerli ve önemli olmadığını anladım ha salak gibi bazen kırılmıyor muyum geçen haftalarda bile iki saat erkenn gelelim diye tartıştık uzun zamandır tartışmamıştık kararım şu oldu artık ben o kadar gidemem ailene kendin git ben arada giderim oldu. Ne yapacaksınız bilior musunuz aileni arama şöyyle böyle demeyeceksiniz ilk üç ay hafta sonları arayıp laf sokma seanları yaparlardı telefonda ben niye konuşmuyorum diye elime eşim telefonu tuttururdu artık mecburen vazgeçti. Ailesine önyargılı olmaktan vazgeçin düşünmeyin takılmayın mesafeli olun evli olduğunuz kişiye bile yeri geldiğinde mesafeli olun sizdenönemli kimse yok:KK200:
2 yıl boyunca annesini 15 günde bir arayan adam 1 aydır anam anam modunda. cidden şok oluyorum.

Herkesin yeri ayrı evlilikte ki huzur da kocaya aileyi şikayet etmemekle kısaca dırdır yapmamaktan geçer ki haklı olun her daim 😂 kısaca politik olacaksınız yorum yapmayın kimse ailesine laf gelsin istemez zaten zorla olacak bir şey değil içinizden gelmiyorsa yapmayın aramanıza laf mı etti diyin aa unuttum yada ben telefon ile konuşmayı sevmiyorum ararım bı ara diyin yanlış anlıyorsunuz aramızda bir şey yokken sen aramızı bozacaksin diye eşinize atın suçu 😂 çok bilemiyorum bu durumları ama tek yolu sessiz kalmak akışına bırakın belli bir süre sonra salar diyorum tabi ki kendinizi ezdirmeyin orası çok ayrı eşiniz dengeyi kurmak zorunda
sinirlendim mi çok konuşuyorum... haklısınız.

Bunları zamanında eşinle konusacaktin, neden annen 30 gündür aramıyor , neden annen ev dizilmesine yardım etmiyor dicektin.
ben direkt kendisine sordum. sinirlendim sana diyerek işin içinden çıktı. sonra özür falan diledi ama robot değilim ki her şeyi hafızamdan sileyim.

Zaman zaman kv beni delirtiyor.
Ağzının asla ayarı yok yani bende onu kırmamak için görüşmüyorum.
Eşimde bana hak verdiği için saygı duyuyor.
Sen özlediğinde git görüş diyorum gidip görüşüyor.
Bende ayda 1 gidiyorum, yetiyor.
Sadece görüşme de değil diğer konularda da aramızı buluyor.

Zaten erkekler dengeyi sağlamazsa evlilikler çok yara alıyor.
Sanırım en son 2 ay oluyor gitmediğim oysaki aynı cadde üstünde oturuyoruz ama gerek duymuyorum zaten yaptıklarından dolayı sevgi doğma olayımız yok ki özlemiyorum bu nedenle
Ama eşimde gitmiyor nedeni belirsiz her pazar kv mesaj atar günaydın kahvaltıya gelin diye eşim mesajı okumaz bana da söylemez ben kendim görürüm ama eşime sen git dediğimde de gitmiyor nedensiz bir şekilde bende bunu nedenini merak ediyorum sizce bensiz neden gitmiyor .
Ben anneme gidiyorum mesela kalırım da eşim olmayınca ben yemiyor kimse.

O kadar çok etkiledi ki ilk zamanlar cocuk oldu gene aynı ben hep somurtkan hep eşimle tartışan biri oldum sonra sonra eşim dedi istersen görüşmeyebilirsin ama bu onu çok üzerdi görüşüyorum ama 2 haftada 10 günde bir kez 1 ya da 2 saat kayınvalidem de artık mesafe koyduğumdan eskisi gibi değil bana karşı söylediklerine hareketlerine dikkat ediyor etmek zorunda kalıyor eşim annesiyle de konuştu cunkü yani dengeyi eşim sağladı yoksa evlilikte biterdi bende sinir hastası olurdum. Sizin yapacağınız çok da birşey yok eşiniz yapacak
Benim eşim demez. O biraz ütopik isteklerde bulunuyor. Sanıyor ki herkes birbirini seven sayan yeşilçam filmi yaratabiliriz. Ben kendi kız kardeşimle yeri geliyor anlaşamıyorum.
Eşim annesiyle konuşsa da eski kafada insanlar olduğu için her şeye karışmak istiyor. Ben alttan alayım isteniyor. Ben yaş ile saygının kazanılacağını düşünmüyorum. Saygı hak edilen ve zamanla arada olan bir durum. Ancak x nesli insanlar ile uğraşıyorken anlatmak güç.
Tek istediğim eskisi gibi olmak. Yani sınırlı aile ilişkisi ve ikimizin ortak hayatı.

Sanırım en son 2 ay oluyor gitmediğim oysaki aynı cadde üstünde oturuyoruz ama gerek duymuyorum zaten yaptıklarından dolayı sevgi doğma olayımız yok ki özlemiyorum bu nedenle
Ama eşimde gitmiyor nedeni belirsiz her pazar kv mesaj atar günaydın kahvaltıya gelin diye eşim mesajı okumaz bana da söylemez ben kendim görürüm ama eşime sen git dediğimde de gitmiyor nedensiz bir şekilde bende bunu nedenini merak ediyorum sizce bensiz neden gitmiyor .
Ben anneme gidiyorum mesela kalırım da eşim olmayınca ben yemiyor kimse.

Benim kv her şeye karışır, konuşur ben de bildiğimi okurum ben ondan gitmiyorum.
Çatışma olmasın diye :D
Size gelince efsun bazı adamlar eşiyle annesi görüşmüyor, huzuru kaçmasın diye görüşmüyorlar.
Senin eşinde ondan dolayı gitmiyor olabilir.

Belki eşin giderse sen kızarsın evde tartışma çıkar diye düşünüyordur.

Benim kv her şeye karışır, konuşur ben de bildiğimi okurum ben ondan gitmiyorum.
Çatışma olmasın diye :KK70:
Size gelince efsun bazı adamlar eşiyle annesi görüşmüyor, huzuru kaçmasın diye görüşmüyorlar.

Anacım hiç düşünmesin düşsünler yakamdan yeter ki yok diyorum ki ben temizliğime bakayım çalışıyorum sende git gözük napıyonuz diye yok diyor işin ucundan tutuyor ya git be adam sürekli arıyorlar git
onlarda ısrarı hiç bitmedi nedense valla cama çıkıyorum bazen görüyorum görmemezlikten geliyorum içeri giriyorum işim olmaz bazı şeyler bitince bityor ama yazıları okuyorum insanlar hep aynı dertten hep mi sorun olur sıkıntı bizde veya onda sonuçta sorun var.

Çatışma olmasın diye :KK70:

Bizimkide maalesef ama artık o dilini büktüm konuşamıyor bana içinden mırıldanıyor
en komiği de eski kafa biraz nedense ,
Kuzenimin cafesi vardı bizde şarkı söyledik ailecek topladık doğum günü yapıyoruz bende şarkı söyledim eşimde iş toplantısı uzadı katılamadı annem ile katıldım
video çekmişler kv gösterdim bak nasıl diye bana dedi sen evli kadınsın artık çeki düzen ver çok afedersin sanki pavyondayım 🙃
İstanbulda yaşıyoruz ama nedense köye rezil oluruz diyor köy neresiyse aklında bir köy kurmuş galiba.

Anacım hiç düşünmesin düşsünler yakamdan yeter ki yok diyorum ki ben temizliğime bakayım çalışıyorum sende git gözük napıyonuz diye yok diyor işin ucundan tutuyor ya git be adam sürekli arıyorlar git
onlarda ısrarı hiç bitmedi nedense valla cama çıkıyorum bazen görüyorum görmemezlikten geliyorum içeri giriyorum işim olmaz bazı şeyler bitince bityor ama yazıları okuyorum insanlar hep aynı dertten hep mi sorun olur sıkıntı bizde veya onda sonuçta sorun var.

Bir de şöyle bir şey oluyor, ben yaşadım yani.
Evlenmeden önce erkekler de annelerinin yaptıklarını görmüyorlar.
Ben mesela anlatıyorum bak annen burada yanlış yapıyor, yanlış konuşuyor diye eşim bakıyor olaylara, evet haklısın diyor.
Belki seninki de öyle bir kaç yanlışını gördü annesinin.
Ondan kendi de gitmek istemiyor.

Bırak gitmesin ya :D

İyi geceler hanımlar,

Sorum çok kısa ve net olmakla birlikte, özellikle bir kaç senedir evli olanlara soruyorum; kayın valideniz ile anlaşamıyorsanız eşiniz ile ilişkiniz ne yönde ilerliyor? Bu evlilik hayatınızı ne yönde etkiledi? Etkilemedi diyen varsa bunu başaran siz misiniz eşiniz mi?
Etkilenmedi diyen babayiğit varsa buyursun 😂😂

Bir de şöyle bir şey oluyor, ben yaşadım yani.
Evlenmeden önce erkekler de annelerinin yaptıklarını görmüyorlar.
Ben mesela anlatıyorum bak annen burada yanlış yapıyor, yanlış konuşuyor diye eşim bakıyor olaylara, evet haklısın diyor.
Belki seninki de öyle bir kaç yanlışını gördü annesinin.
Ondan kendi de gitmek istemiyor.

Bırak gitmesin ya :KK70:
Zaten kabul ediyor ailesinin sıkıntılı olduğunu
bizim durum alacak verecekten gitti de gerçi tuzu biberi oldu aynen bende diyordum böyle böyle diye abartan ben olurdum
Birde pederden korkuyor hepsi bende hiç korkmam adam tükürse onun huyu o der çıkıyorlar işin içinden bende dedim buda benim huyum kardişimmmmm :rapci:
Dinsizin hakkından imansız gelir diyorlar da çok doğru.

Back
X