• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide yüzünden boşanmayı düşünüyorum

Merhaba 5 yillik evliyim ve yeni anne oldum kayinvaldemler olduğumuz sehre taşındılar ,o gunden sonra hayat kabusa döndü haftanin iki 3 gunu bizde herseyime karışmaya başladı temizliğime laf etmeye, anneligime, yemeklerime... yapip başıma kakıyor "şurası tozluydu temizledim havlu kirliydi attim" kac kerr dedim dolaplarımi acma gardrobumu bile açıp kafasına gore düzenliyor bıktırdı güzellikle söyledim olmuyor kızıyorum olmuyor. Çekirdek aldik diye bir hafta konuştu yemeyin yok tuzlu yok sağlıksız hamileyken canım çekiyordu yemiyordum burnumdan geldi çekirdek
Esimle hic kavga etmezdik onun yüzünden hergun kavga çıkıyor oglunu doldurmaya başladı, saçıma giydiğim elbiseye hatta ınstagramda paylaştığım resme kadar herseyime sürekli ogluna söylüyor
Onun yuzunden boşanacağım dayanamıyorum
Siz olsanız naparsiniz esimle sorunun yoktu ama artik onun yüzünden soğuyorum dur demiyor annesine
Esinizin tepkisiz kalmasi dogru olmamis. Annesine dur demesini bilmeli ama anladigim kadariyla göz yumuyor. Esinizi alin karsiniza ciddi bir sekilde konusun. Ayni seyi sizin aileniz ona yapsa nasil hisseder anlamasini saglayin.Hemen pes etmeyin derim. Ayrica kayinvalidenize bence siz de laf soyleyin. evinize geldiginde temizliginize laf ettiginde benim evim burasi ben boyle yapiyorum siz begenmeyebilirsinz gibi karsilik vermeniz sart. Sessiz kaldikca uzerinize gelecektir. Inceldigi yerden kopsun. Asla sessiz kalmayin derim...

Esinizin tepkisiz kalmasi dogru olmamis. Annesine dur demesini bilmeli ama anladigim kadariyla göz yumuyor. Esinizi alin karsiniza ciddi bir sekilde konusun. Ayni seyi sizin aileniz ona yapsa nasil hisseder anlamasini saglayin.Hemen pes etmeyin derim. Ayrica kayinvalidenize bence siz de laf soyleyin. evinize geldiginde temizliginize laf ettiginde benim evim burasi ben boyle yapiyorum siz begenmeyebilirsinz gibi karsilik vermeniz sart. Sessiz kaldikca uzerinize gelecektir. Inceldigi yerden kopsun. Asla sessiz kalmayin derim...

Söyledim burasi bizim evimiz biz cocuk değiliz dedim ben gördüm mu duramam yaparim sen yapmıyorsun diyor halbuki çocuğum yeni doğdu daha ondan eskisi gibi yapamıyorum
En son esimle konuştum böyle devam edecekse ben dava açıcam bu şekilde yürütemem dedim.Annesi beni Instagramdan falan hep engellemiş bunu dedim diye gerçekten hergun ağlıyorum lohusaligimi bile yaşayamadım
Okumuş çalışan insanim ama bunlar yeterli değilmiş benim de basima geldi
Esim de ben senin bu kadar üzüldüğünü bilmiyordum sen kafaya takmıyorsun sanıyordum annemle konuşacam daha yapmaz dedi ama yapar çünkü daha öncede ayni şeyleri konuştum boşanma lafıni ilkkez actim

Söyledim burasi bizim evimiz biz cocuk değiliz dedim ben gördüm mu duramam yaparim sen yapmıyorsun diyor halbuki çocuğum yeni doğdu daha ondan eskisi gibi yapamıyorum
En son esimle konuştum böyle devam edecekse ben dava açıcam bu şekilde yürütemem dedim.Annesi beni Instagramdan falan hep engellemiş bunu dedim diye gerçekten hergun ağlıyorum lohusaligimi bile yaşayamadım
Esim de ben senin bu kadar üzüldüğünü bilmiyordum sen kafaya takmıyorsun sanıyordum annemle konuşacam daha yapmaz dedi ama yapar çünkü daha öncede ayni şeyleri konuştum boşanma lafıni ilkkez actim

bi delirin dememin sebebi buydu. erkekler gerçekten ne kadar yıprandığımızı anlamıyor. eşim annesiyle konuştu, anlattı durumu ama nafile hep bildiğini okudu kv. bi cinnet getirip eşime ya onlar gidecek bu evden ya ben dedim de olayın ciddiyetini anladı. daha net ve sert oldu. yine bağ kopmadı, kopamaz zaten ama ben başımı alıp uzağa taşındım. onlar gelemiyordu bize, biz gidiyorduk onları ziyarete ortalık sakinleşti. kafalarına göre yakınız diye gelmeye devam ederlerdi, adım gibi eminim.

Öcelikle hiç birşey için kendini üzme ve bebeğine odaklan canım lohusasın ister istemez daha çok kafaya takıyor insan ama bebeğin şu an herşeyden dahada önemli. bana kalırsa bu duygusal dönemde önemli kararlar için de acele etme. ölç,biç,tart gözlemle eşinle sorunlarını paylaş ve çözüme ulaştırmasını iste. Bakalım dediği gibi konuşup çözecek mi.

Böyle kayınvalideyle de uğraşmak çok zor sanki hayatta başka uğraşları yok gibi senin evindeki havludan ona ne. Ayrıca şunuda söylemek isterim rahatsız olduğunuz şeyleri söylemekten çekinmeyin. kayınvalideniz istediği gibi davranıp susarsanız bundan yüz bulur yapmaya da devam eder. Hem eşin hemde sen tepkinizi koymalısınız. Yoksa bu böyle sürüp gider..

Böyle bir şey için boşanmak saçma. Eşiniz belli ki annesinin ara sıra geldiğini düşündüğü için laf etmiyor. Eskiden böyle değilse şimdi kayınvalideniz yüzünden eşiniz ile aranızı bozmayın. Eşinize şikayet etmeyin. Bir sorununuz varsa saygı çerçevesi içerisinde kayınvalideniz ile konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin. Böyle davrandığında eşimle aram bozuluyor deyin. Yani çözümü siz bulun. Eşinize bırakmayın. Sonuçta eşinizin de annesi. Bu detayı hep unutuyoruz sanırım. Şimdi beni linç edecekler biliyorum ama ben yine de fikrimi söylemek istedim. Eşlerimizi anneleri ve kendimiz arasında bırakmak bana hiç ama hiç doğru gelmiyor.
Merhaba 5 yillik evliyim ve yeni anne oldum kayinvaldemler olduğumuz sehre taşındılar ,o gunden sonra hayat kabusa döndü haftanin iki 3 gunu bizde herseyime karışmaya başladı temizliğime laf etmeye, anneligime, yemeklerime... yapip başıma kakıyor "şurası tozluydu temizledim havlu kirliydi attim" kac kerr dedim dolaplarımi acma gardrobumu bile açıp kafasına gore düzenliyor bıktırdı güzellikle söyledim olmuyor kızıyorum olmuyor. Çekirdek aldik diye bir hafta konuştu yemeyin yok tuzlu yok sağlıksız hamileyken canım çekiyordu yemiyordum burnumdan geldi çekirdek
Esimle hic kavga etmezdik onun yüzünden hergun kavga çıkıyor oglunu doldurmaya başladı, saçıma giydiğim elbiseye hatta ınstagramda paylaştığım resme kadar herseyime sürekli ogluna söylüyor
Onun yuzunden boşanacağım dayanamıyorum
Siz olsanız naparsiniz esimle sorunun yoktu ama artik onun yüzünden soğuyorum dur demiyor annesine

Sen de onun her yaptığına kusur bul nasıl bir duygu olduğunu anlasın

Benim kendi annem babam koyduğum resme, dolabımı, özel hayatımı karıştırmaz. Eşiniz adam mı? Bunlara izin veriyor. Sizde bağırıp çağırın o kim ki belki özel iç çamaşırı aldınız. Terbiyesiz kadın

tepkinizi sağlam verin

yani dilimizde sana ne diye çok güzide iki kelime var

cici gelin olmayın az çemkirin

sana ne tuzluysa da ben yiyorum deyin

ya da ne bileyim bu kadar yapamıyorsanız da ben gencim sen yeme deyin

elbisenize onunuza bununuza laf söylerse söylesin çok da tın da eşime bunu yetiştiriyor diyorsunuz

önemli olan bu yetiştirme sonucunda eşinizin tepkisi

annesine sana ne mi diyor, he deyip geçiyor mu size gelip annem beğenmemiş elbiseni bir daha giyme diyor mu

hatta eşinize anneni sustur dediniz mi bu tarz konuşmalarda

Böyle bir şey için boşanmak saçma. Eşiniz belli ki annesinin ara sıra geldiğini düşündüğü için laf etmiyor. Eskiden böyle değilse şimdi kayınvalideniz yüzünden eşiniz ile aranızı bozmayın. Eşinize şikayet etmeyin. Bir sorununuz varsa saygı çerçevesi içerisinde kayınvalideniz ile konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin. Böyle davrandığında eşimle aram bozuluyor deyin. Yani çözümü siz bulun. Eşinize bırakmayın. Sonuçta eşinizin de annesi. Bu detayı hep unutuyoruz sanırım. Şimdi beni linç edecekler biliyorum ama ben yine de fikrimi söylemek istedim. Eşlerimizi anneleri ve kendimiz arasında bırakmak bana hiç ama hiç doğru gelmiyor.
dediklerinizde kendinizce haklısınızdır, eşlerin evliliğin başında annelerine karıma saygı duyman lazım diye fısıldaması lazım sizin dediklerinizin uygulanabilmesi için. eşimi arada bırakmayayım diye düşünsem benim bu halde olmamın sebebi onunla evlenmem ve sonrasında ailesiyle muhattap olmak zorunda kalmam. bal gibi arada kalacak, orta yolu bulacak kişi eşim olmalı diye düşünüyorum sonra. çok ideal ilişkilerden bahsediyorsunuz bizim kayınvalidelerle zor. ki benim kv küçük şehirde elitlerin içinde geçirmiş yıllarını. kp devlet kurumundan müdür emeklisi. bulundukları şehirde kaymakam, vali eşleriyle konken partilerinden çıkmazmış. ama yaş alıp oğlunu evlendirince genlerine yenilmiş.

Söyledim burasi bizim evimiz biz cocuk değiliz dedim ben gördüm mu duramam yaparim sen yapmıyorsun diyor

o zaman gelme ve görme

gelip yaptı isen de benim sınırlarıma saygı duy diyeceksiniz

ha bence gardırobu düzenlemesinde bir sakınca yok da eşyaları benim istediğim gibi yerleştirirse

Bu arada bırakma olayını kadınlar değil anneleri bizzat yapıyor erkeklerin genelde.

dediklerinizde kendinizce haklısınızdır, eşlerin evliliğin başında annelerine karıma saygı duyman lazım diye fısıldaması lazım sizin dediklerinizin uygulanabilmesi için. eşimi arada bırakmayayım diye düşünsem benim bu halde olmamın sebebi onunla evlenmem ve sonrasında ailesiyle muhattap olmak zorunda kalmam. bal gibi arada kalacak, orta yolu bulacak kişi eşim olmalı diye düşünüyorum sonra. çok ideal ilişkilerden bahsediyorsunuz bizim kayınvalidelerle zor. ki benim kv küçük şehirde elitlerin içinde geçirmiş yıllarını. kp devlet kurumundan müdür emeklisi. bulundukları şehirde kaymakam, vali eşleriyle konken partilerinden çıkmazmış. ama yaş alıp oğlunu evlendirince genlerine yenilmiş.
Bızım ulkemızın erkeklerının cogunlugu kenardan ızler arayı bulamaz..ulkemız kadınlarınada cok yuk bınmıstır aıle ılıskılrrınde polıtık ev ısınde kabılıyetlı ıyı cocuk bakan kadınlar olmaları beklenılır degılmı

Su acıdan mesela sevmedın elektırık alamadın akrabalardan bırı esının dıyelım..
Esının cok yakını ıftara cagardı..yada bayram ..dugun..vb
Mecburen gorusuyorsun..oda dıyelım senın kardesının kocasını sevmıyor..gelme dıyemezssınkı..belırlı zamanlar oluyor ıllakı ..
Mecburen görüşülür konuşulur onu demiyorum. Ama şu aileler ile evleniyorsun lafı artık art niyet gelmeye başladı bana, o aileler canına da okusa susup oturacaksın alt metnini alıyorum seni tenzih ederek.

Mecburen görüşülür konuşulur onu demiyorum. Ama şu aileler ile evleniyorsun lafı artık art niyet gelmeye başladı bana, o aileler canına da okusa susup oturacaksın alt metnini alıyorum seni tenzih ederek.
Iste sevsende sevmesende kaynana kayınpeder eltı gorumce vb katlanıyorsun
Haksızlık yapılıyorsa kavga etmeden polıtık cozumlere yonelmek lazım dıyorum..kavga gurultude yasamıs bırı olarak:))

Bu arada bırakma olayını kadınlar değil anneleri bizzat yapıyor erkeklerin genelde.
Bence erkek taraflı davranmıyorsa kendi hakkımızı kendimiz savunmalıyız. Taraflı davranıyorsa da kapımız gitmek isteyen olur diye her zaman aralık...

Kv eğer bir daha canınızı sıkarsa boşanacağınızı, çocuğunuz ile beraber başka ile gideceğinizi ve mahkeme kararı dışında çocuğu göremeyeceklerini kararlı bir şekilde söyleyin bakalım ne olacak

Belki de haklısınızdır. Ben de zamanında eşimin ailesiyle büyük mücadele verdim. Yapmaya çalıştığım yek şey, annemin yaptığını yapmamak oldu ve başardım da. Şimdi gerçekten çok iyi anlaşıyoruz. Kayınvalidem, eşimin kardeşleri... zamanında bana ne kadar kötüydülerse şimdi bir o kadar iyiler. Bilmiyorum belki de en azından iyi niyetten anlayan bir aileye gelin geldim.

Konu sahibi konu içinde kaç kere konuştum demiş zaten. Daha ne kadar konuşabilir ki kadınla. İş eşinde bitiyor artık. Daha ne desin kaynanaya. Yapma deyince bile laf ediyormuş kaynana

Back
X