• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide yüzünden boşanmayı düşünüyorum

Iste sevsende sevmesende kaynana kayınpeder eltı gorumce vb katlanıyorsun
Haksızlık yapılıyorsa kavga etmeden polıtık cozumlere yonelmek lazım dıyorum..kavga gurultude yasamıs bırı olarak:))
İhtiyacı olan yapsın tabi. Benim ihtiyacım olmadı.

Bence erkek taraflı davranmıyorsa kendi hakkımızı kendimiz savunmalıyız. Taraflı davranıyorsa da kapımız gitmek isteyen olur diye her zaman aralık...
Kaynanaya bir yere kadar laf anlatabiliyorsunuz ama. Kendi anneniz olsa alınmayacak şeylere onlar alınıp işi büyütüyor. Veya siz saygısızlıkları gördükçe zıvanadan çıkabiliyorsunuz. Ben de sizin gibi düşünürdüm hep birebir konuştum kadınla şimdi kanlı bıçaklıyız nefret ediyoruz birbirimizden. Bence yüz göz olmak iyi değil, herkes kendi ailesiyle eşi arasında köprü olmalı.

Bana merhametli olanı denk geldi belki de. 4 sene yapmadıklarını bırakmadılar ama o zaman sevgiliydik. Ben iyilik yaptıkça düzeldiler. Eşimi hiç bulaştırmadım. Hiç bir yaptıklarını da söylemedim. Yukarıda da söylediğim gibi benim yaptığım şey annemin yaptıklarını yapmamak oldu.

Bızım ulkemızın erkeklerının cogunlugu kenardan ızler arayı bulamaz..ulkemız kadınlarınada cok yuk bınmıstır aıle ılıskılrrınde polıtık ev ısınde kabılıyetlı ıyı cocuk bakan kadınlar olmaları beklenılır degılmı
tabi canım gelin dediğin tüm sülalenin gelini. herkes hizmet bekliyor. bunun için evlenmeye ne hacet hizmetçi tutun. bizim ailelerimiz çok rahatsız etmeyelim kızımın huzuru kaçmasın diye birde geriye çekiyor kendini, meydan hepten bunlara kalıyor.
kocasının gönlünü hoş etsin, süper bir anne olsun, 4x4 lük sofralar kursun, kayın ailesine hep hizmet hürmet etsin. oldu canım bulursanız gelin birlikte binelim tepesine. eşim bunlara çok uzak bir adam olmasına rağmen basireti bağlanıyor çoğu zaman, beni ezdirmiyor bu sefer kendi eziliyor. düzen bozuk düzen.

Bence bosanacaginiza kv ile tum iliskinizi kesin, esinize de deyin, ya bosaniriz yada ben annenle görusmeyecegim deyin, bence cocugunuz icin denemeye deger

tepkinizi sağlam verin

yani dilimizde sana ne diye çok güzide iki kelime var

cici gelin olmayın az çemkirin

sana ne tuzluysa da ben yiyorum deyin

ya da ne bileyim bu kadar yapamıyorsanız da ben gencim sen yeme deyin

elbisenize onunuza bununuza laf söylerse söylesin çok da tın da eşime bunu yetiştiriyor diyorsunuz

önemli olan bu yetiştirme sonucunda eşinizin tepkisi

annesine sana ne mi diyor, he deyip geçiyor mu size gelip annem beğenmemiş elbiseni bir daha giyme diyor mu

hatta eşinize anneni sustur dediniz mi bu tarz konuşmalarda

En son şöyle oldu, ben ınstagrama bebeğimin fotoğrafıni koydum ilk defa.Hemen esime haber vermiş, instaya foto eklemis benim inadima yapıyor, ben koyma nazar deger dedim diye yapıor beni uzmek için demis
Esim bunu gelip böylece söyleyince kavga ettik o benim bebegim, annesi benim, yeter artik dedim. Herseye karışıyor simdi sira buna mi geldi ben bosancam sende annenle yasa, bebek bende kalir mahkeme zaten bana verir cok pisman olacaksin ama bitti bu is dedim. O bunu beklemiyordu, annesini sildim ınstagramdan o da beni engellemiş kayınpeder de watsapdan engellemiş sadece beni değil ailemide silmisler her yerden ki onlarin haberi yok daha birşeyden
Gorumcem var o da ayrilmis eşinden belki annesi ayirdi bilmiyorum.

En son şöyle oldu, ben ınstagrama bebeğimin fotoğrafıni koydum ilk defa.Hemen esime haber vermiş, instaya foto eklemis benim inadima yapıyor, ben koyma nazar deger dedim diye yapıor beni uzmek için demis
Esim bunu gelip böylece söyleyince kavga ettik o benim bebegim, annesi benim, yeter artik dedim. Herseye karışıyor simdi sira buna mi geldi ben bosancam sende annenle yasa, bebek bende kalir mahkeme zaten bana verir cok pisman olacaksin ama bitti bu is dedim. O bunu beklemiyordu, annesini sildim ınstagramdan o da beni engellemiş kayınpeder de watsapdan engellemiş sadece beni değil ailemide silmisler her yerden ki onlarin haberi yok daha birşeyden
Kvniz sizi engelledi diye uzulmeyin bence engellemesi güzel, sizi goremiycek artık demektir siz de onu engelleyin hatta. Bi mesela kvniz Cat kapı mi geliyo nasıl geliyo anlamadım ama ararsa gelicez diye ben uyuycam müsait değilim deyin mesela, kapıyı çalarsa da açmayın aa dustaydim duymamisim dersiniz. Tabi hepsinden önce eşinizle konuşmanız iyi olmuş, bunun dengesini o kurmak zorunda. Annesinin size karışmasının da sürekli evinize girip çıkmasının da önüne o gecebilir

Böyle bir şey için boşanmak saçma. Eşiniz belli ki annesinin ara sıra geldiğini düşündüğü için laf etmiyor. Eskiden böyle değilse şimdi kayınvalideniz yüzünden eşiniz ile aranızı bozmayın. Eşinize şikayet etmeyin. Bir sorununuz varsa saygı çerçevesi içerisinde kayınvalideniz ile konuşun. Rahatsız olduğunuzu dile getirin. Böyle davrandığında eşimle aram bozuluyor deyin. Yani çözümü siz bulun. Eşinize bırakmayın. Sonuçta eşinizin de annesi. Bu detayı hep unutuyoruz sanırım. Şimdi beni linç edecekler biliyorum ama ben yine de fikrimi söylemek istedim. Eşlerimizi anneleri ve kendimiz arasında bırakmak bana hiç ama hiç doğru gelmiyor.
Emin ol bu da çözüm olmuyor

Belki de haklısınızdır. Ben de zamanında eşimin ailesiyle büyük mücadele verdim. Yapmaya çalıştığım yek şey, annemin yaptığını yapmamak oldu ve başardım da. Şimdi gerçekten çok iyi anlaşıyoruz. Kayınvalidem, eşimin kardeşleri... zamanında bana ne kadar kötüydülerse şimdi bir o kadar iyiler. Bilmiyorum belki de en azından iyi niyetten anlayan bir aileye gelin geldim.
Ne yaptinizda çözüldü

Eşin ne dedi peki

Yok kendileri belirledi haftanın 2 gunu bizdeler sormak etmek yok esim de gayet memnun bu durumdan hatta o çağırıyor nerdeyse bu kapatmada bizde kalacaktı 17 gun ben sessiz kalınca kalmadi

Neden kayınvalidenizi karşınıza alıp açık açık konuşmuyorsunuz?
Tartışmadan ama net bir şekilde söyleyin
Anne biliyorum niyetin bize yardımcı olmak ama ben bundan hoşlanmıyorum çok fazla özelimize dahil oluyorsun artık bırak kendi işimizi kendimiz yapalım. Yardım istersem ben söylerim sana. Çünkü böyle devam edersen oğlunla aramız bozulacak..gibi..
Anlar gibi geliyor bana .

Neden kayınvalidenizi karşınıza alıp açık açık konuşmuyorsunuz?
Tartışmadan ama net bir şekilde söyleyin
Anne biliyorum niyetin bize yardımcı olmak ama ben bundan hoşlanmıyorum çok fazla özelimize dahil oluyorsun artık bırak kendi işimizi kendimiz yapalım. Yardım istersem ben söylerim sana. Çünkü böyle devam edersen oğlunla aramız bozulacak..gibi..
Anlar gibi geliyor bana .
Konuştum hic bir ise yaramıyor ben oglumun sağlığını düşünüyorum karışırim diyor hep bir bahanesi var hic sormadan her yeri karıştırıyor ve benim ailemin eve gelmesinden cok rahatsız oluyor

Yok kendileri belirledi haftanın 2 gunu bizdeler sormak etmek yok esim de gayet memnun bu durumdan hatta o çağırıyor nerdeyse bu kapatmada bizde kalacaktı 17 gun ben sessiz kalınca kalmadi
işte kilit kelime ben sessiz kalınca...
Kalmamanız gerekiyor kendileri belirledi 2 gün bizdeleride kabul etmemeliydiniz. böyle bir konuşma geçtiğinde ben müsait olamıyorum yeni doğum yaptım yardıma ihtiyacım olunca ben seni çağırırım sağol annecim dicektiniz. Gerekirse politik olmak lazım istmediğiniz şeyler için konuşmanız lazım.

Bence evliliğe yazık etmeyin yapabiliyorsaniz siz başka şehire taşının

işte kilit kelime ben sessiz kalınca...
Kalmamanız gerekiyor kendileri belirledi 2 gün bizdeleride kabul etmemeliydiniz. böyle bir konuşma geçtiğinde ben müsait olamıyorum yeni doğum yaptım yardıma ihtiyacım olunca ben seni çağırırım sağol annecim dicektiniz. Gerekirse politik olmak lazım istmediğiniz şeyler için konuşmanız lazım.

O şöyle oldu bebegi yıkamaya, sevmeye geliyorlar görmeden duramıyormus, ağlarmış, alti pisik olurmuş...O bir büyüsün alacam sizden diyor yani her lafı iğneli anlatmakla bitmez cinnet gecirtecek bana en sonunda

Allah'ım ya nerden gelmiş kadın
Eşinle konuşacaksın canım inşallah anlar o da
Annesine hakaret etmeden aşağılama dan kendi mağduriyetini anlatmayı dene

Back
X