Kayınvalide...

Ev konusunda kendi başınızın caresine bakacaksınız .Bu kadar basit .
.Yardım yok sorun yok .
Yardım var hosgörü sart .:emir_bebek:
Kesinlikle.
Bu saatten sonra anahtarı da alsanız dert, açık açık konuşsanız da dert.
Ama karşılaştığınız münferit olaylar üzerinden rahatsızlığınızı ufaktan gösterebilirsiniz. Mesela börek olayında, tüh canım da çok istemişti annecim falan dersiniz.

Herkese merhaba,
Uzun zaman sonra siteye girip yazacağım konunun bu olduğuna kendim bile inanamıyorum.
Arkadaşlar kayınvalidemde de annemde de evimin anahtarı var. Çalışıyorum. Bazen eve gelip yardım ediyorlar biz işteyken. Buraya kadar bir sorun yok. Hatta kayınvalidemden bir yardım istersem destek veremediği çok az olmuştur. Ama gelin görün ki bana göre hiç hoş olmayan bir huyu var.
Biz yokken eve geldiğinde evden birşeyler götürdüğünü farkettim. Bunlar genelde önemsiz maddi değeri olmayan şeyler. Mesela kavanozları götürdü bir keresinde. Başka bir sefer dondurucudan birşey, en sonuncusunda annemin getirdiği ona da ikram ettiği böreklerden bizim için ayırdıklarını götürdü. Hamileyim, işten geldim böreği arıyorum yok. Kayınvalidemi aradım: size zararlı diye evime getirdim dedi. Helali hoş olsun ama benim canımı en çok sıkan benim evimden bana sorulmadan birşeylerin götürülüyo olduğu düşüncesi:KK43: kabul edemiyorum bu durumu. Üstelik ben farketmesem şunu aldım kızım da demedi hiçbirinde...Eşime anlattım büyütülecek birşey olmadığını söylüyor, yaşlı oldugu için idare edelim diyor, bazen annesine söylüyor da anne haber ver en azından diye. Annesi bu sefer de aşırı alınganlık gösteriyor. Nasıl çıkabilirim bu işin içinden? Siz olsanız ne hissederdiniz?
evimin anahtarının onda ne işi var.. hatanın büyüğü o... ben tatile gideceksem anahtar bırakırım onun dışında kimse izinsiz giremez evime..

Hem anahtar verecek kadar samimisiniz hem de bi börekte gözünüze batıyor. Kusura bakmayın ben bu mantığı anlayamıyorum. Kadın gelip evinize karnınızı doyurun diye yemek yapıyor siz bi böreğin ta eşinize kadar lafını ettiriyorsunuz. Evde ki zeytinleri falan da sayın belki gizli gizli yiyordur. Ben yenecek şeyin mevzusunu böyle samimi olduğum bir kişiye yapmaya utanırdım. Canı istemiş almış olabilir. Ha siz bu konuda çok hassassanız anahtarınızı geri alın kendi yemeğinizi de kendiniz yapın.

Anahtarı geri istemek olmaz.Bu gibi durumlarda yapılabilecek en iyi şey kilidi değiştirip " kilit bozuldu,başka kilit taktik ama yedek anahtari yok" demektir.Kavanozdur borekdir söylese iyi olurmuş ama sizin samimiyetinize aranızda ki ilişkiye güvenmiş diyelim.Boregi oturup orda yedi,kavanozu da evine yemek götürürken kullandı vaysayarim.

benim de gelinimin yedek anahtarı bende duruyor bir süredir.koydukları yerde,hiç ellenmeden hem de.ama hiç de bana verildi bu anahtar,istediğim zaman girip çıkayım ,diye düşünmedim.
ola ki bir gün,anahtarlarını evde unuturlarsa,bendekini alıp kullanmaları için bıraktılar diye düşündüm.
ne kayınvalideler var.

bu arada çöp bile olsa,izinsiz alınmışsa,hırsızlık sayılır,bana göre.

kavanoz için; hani yazdan bişiler hazırlamıştır, kışın yenir, mevsimi geliyor diye yine kavanozları toparlamaya başladıysa alır götürür.

hadi böreği de acıktı yedi diyelim, sonuçta evinize geliyor ve neticede orda karnını doyuracak.

samimiyete güvenip bunlar bunu yemez diye düşünüp buzluktan bişey almış götürmüş olabilir, siz uyarnadıysanız da normal karşılayıp devam etmiştir.

umarım bu olay bi uyarı niteliğinde olur da birşeyler alıp götürmez. tabi alınganlık yapıp evinize hiç gelmemesi de muhtemel.

bunlardan rahatsız oluyorsanız anahtarı almak şimdi sıkıntı olur belki; yerine anne yardıma ihtiyacımız yok diyip size yardıma gelmesini engellemeniz en mantıklısı. bi süre sonra da anahtar alınır.

Herkese merhaba,
Uzun zaman sonra siteye girip yazacağım konunun bu olduğuna kendim bile inanamıyorum.
Arkadaşlar kayınvalidemde de annemde de evimin anahtarı var. Çalışıyorum. Bazen eve gelip yardım ediyorlar biz işteyken. Buraya kadar bir sorun yok. Hatta kayınvalidemden bir yardım istersem destek veremediği çok az olmuştur. Ama gelin görün ki bana göre hiç hoş olmayan bir huyu var.
Biz yokken eve geldiğinde evden birşeyler götürdüğünü farkettim. Bunlar genelde önemsiz maddi değeri olmayan şeyler. Mesela kavanozları götürdü bir keresinde. Başka bir sefer dondurucudan birşey, en sonuncusunda annemin getirdiği ona da ikram ettiği böreklerden bizim için ayırdıklarını götürdü. Hamileyim, işten geldim böreği arıyorum yok. Kayınvalidemi aradım: size zararlı diye evime getirdim dedi. Helali hoş olsun ama benim canımı en çok sıkan benim evimden bana sorulmadan birşeylerin götürülüyo olduğu düşüncesi:KK43: kabul edemiyorum bu durumu. Üstelik ben farketmesem şunu aldım kızım da demedi hiçbirinde...Eşime anlattım büyütülecek birşey olmadığını söylüyor, yaşlı oldugu için idare edelim diyor, bazen annesine söylüyor da anne haber ver en azından diye. Annesi bu sefer de aşırı alınganlık gösteriyor. Nasıl çıkabilirim bu işin içinden? Siz olsanız ne hissederdiniz?

Baştan anahtar vermeseydiniz keşke...Benim annem de kv de istedi zamanında ama vermedim bu tarz sorunlar çıkacak diye şimdi iyi ki vermemişim diyorum. Benim annem de mesela kafasına göre çekmece dolap düzeltir eşya yeri değiştirir. Eşim de bu konularda titiz, eşyanın yeri kaysa anlıyor. Niye gereksiz gerileyim?

Anahtarları geri alın da nasıl alacaksınız iki taraf da bozulacak şimdi? Sizin yerinizde olsam hırsız girmeye çalışmış deyip ya da kilit bozuldu vs deyip tüm kilitleri değişirdim kalp kırmamış da olursunuz böylece:)

Back
X