Kayınvalide

konu sahibi forum olarak ne kadar da pismişiz🤣
ama arkadaşlar haklı, onun evi onun düzeni.
peki siz neler yapabilirsiniz?
onlara giderken iki çeşit bir şey yapıp götürebilirsiniz. kendi götürdüklerinizden yersiniz
evet çalışıyorsunuz iki ev işi yapmanızı beklemiyorum ama bir mutfağı toplamak 15-20 dk, elinize yapışmaz. en azında su içebileceginiz temizliği yapmış olursunuz.
eşinizle konuşup, eşinize, anne sen yoruluyorsun böyle. biz sana birimi bulalım haftalık gelsin diyebilirsiniz. anne-baba sonuçta, emek veremiyorsa parasını verecek eşiniz 🤷🏻‍♀️
yada kendi evinizde misafir edin.
ikinizde çalışıyorsunuz. kadın yemek yapıyor ve pis ise siz daha genç ve dinamik bir insan olarak, yemek yapın ve temiz olun.
haftada 1-2 gün yaptığınız yemeği paylaşmış olursunuz. ama işinize geleceğini hiç sanmıyorum.

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.

Ay o kadar hassas bir konu ki.
Eşin de seninle aynı fikirdeyse o desin anneciğim evi biraz temizlesen felan.Sen dersen olay olur bence 😂

Sizden daha yaşlı. Çalışma saatleri sizin kosullariniza göre daha iyi olsa da daha çok yorulabilir.
İnan titiz bir insanı ağırlamak da insana zor geliyor. Titiz arkadaşlarım geleceği zaman ekstra özen göstermek zorunda kalıyorum ben. Bu durum iki taraf için de zor aslında

Yaslilarda oluyor bi yastan sonra yemek icmek zorunda degilsiniz o yasli sonucta biz gencken yapamiyoruz dort dortluk bide calisiyormus bisey demeniz cok ayip olur. Benim ananemin evide oyle haftada bir gider evini temizleriz orda yiyemiyorun bisey bende yemek yapip goturuyorum hem yiyoruz hem onada kaliyor uyarmak yerine boyle bi cozum bulabilirsiniz gorumce filan yokmu yada eltiniz beraber haftada bir temizleseniz

Sizi anlayabiliyorum çok iyi. Benim kayinvalidem de Temiz biri değil maalesef özellikle mutfağı çok kötü hiç umrunda değil çok rahat o yüzden çok az gidiyorum yemek zaten çok nadir yiyorum. Yani demem o ki bu yaştan sonra değişmez demeniz de hoş olmaz idare ediceksiniz

Ben olsam ya gitmem, ya da gittikce yapabildigim kadar temizlerim. Belki yaslidir, ya da bikmistir ev islerinden.

Gayette genç biri sürekli yatmaktansa kendi evinide temizleyebilir.Zamanında bende yaptım ama aramız eskisi gibi değil o yüzden yapmak içimden gelmiyor.
Ay size ne gençliğinden, çalışma saatinden. Ben de gencim evimde bir kırıntı olmasın o zaman. Saçma.genç olunca da yoruluyor insan ya da canı istemiyor. İsterse 25yaşında olsun. Kimsenin evini gün teyzeleri gibi kontrol etme hakkı vermez size.

Sırf bende oldu sandım ama yorumları okuyunca herkes aynı tepkiyi vermiş.. Uslubunuz çok rahatsız edici! Gelini olarak kızı yaşında sayılarak yardım etmeyi deneseniz!!

aynı şeyi kayınvalidenizin sizin için buradna hesap açıp yazdığını düşünün.

hiç kimse kimsenin yaşantısına, alışkanlıklarına laf edip eleştirebilecek üstünlükte değil.

Madem öyle temizleyin hanımefendi?? Ya da yemekleri siz yapın, ya da temizlikçi tutun kadına.

Sizden daha yaşlı. Çalışma saatleri sizin kosullariniza göre daha iyi olsa da daha çok yorulabilir.
İnan titiz bir insanı ağırlamak da insana zor geliyor. Titiz arkadaşlarım geleceği zaman ekstra özen göstermek zorunda kalıyorum ben. Bu durum iki taraf için de zor aslında
Ben aşırı titiz değilim ki bir evini süpürsün diyorum sadece.Kendi nasıl rahatla mutfağa girip çıkıyor anlamıyorum.Benim kasdettiğim yemekten sonra olan kırıntılar fln değil.Baya baya halının üzeri her türlü çer çöple dolu,yerlere bişeyler dökülmüş hala silinmeden duruyor.

Ay size ne gençliğinden, çalışma saatinden. Ben de gencim evimde bir kırıntı olmasın o zaman. Saçma.genç olunca da yoruluyor insan ya da canı istemiyor. İsterse 25yaşında olsun. Kimsenin evini gün teyzeleri gibi kontrol etme hakkı vermez size.
Ben kırıntıdan bahsetmıyorum.Benim evimde de oluyo olmuyo değil.Haftalarda o evin süpürülmemesinden bahsediyorum.Halının üstü çer çöple dolu.Ufak bir kırıntıdan mı bahsediyorum sizce ?

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
Oraya gidince siz hazır birşeyler alın onu götürün yiyin böylece o da yemek yapmaz ya da siz yemek yapın . Bunun dışında bence uyarı falan gerek yok

Size ne ki milletin temizliğinden pisliğinden. Koskoca kadına temizlik mi öğretecen . Madem öyle gidince yemeği kendiniz yapın.

Merhaba,

yerde kırıntı var diye, tezgahta bulaşık var diye yemeklerinin içeceklerinin pis olduğunu nerden çıkarıyosunuz onu anlamadım. size ne modunda değildir belki de 2 gün önce tertemizdi ama sizin gittiğiniz gün yapası yoktu size ne?

Cok zoruna gidiyorsa temizleyiver canım kadının belki gücü yetmiyor hali kalmıyor çalıştığı için..Titiz ya da değil seni ilgilendirmez.Empati yap aynı şekilde sen olsan o seni uyarsa ne hissedersin.

Böyle cevap yazanları çok merak ediyorum gerçekten pis ortamdan rahatsız olmuyolar mı
. Rahatsız olduğum yere gitmem, gitsem yemek yemem. Mecbursam bahaneler bulurum, veya gittiğimde sen zahmet etme anne yemeği ben yaparım derim .ama kalkıp yaşını başını almış insana temizlik adabı öğretmem .

Kayinvalidenizin evine gittiğinizde temiz olmaması konusunda rahatsız oluyorsaniz ama çocuğunuz da babannesini görsün istiyorsanız onu kendi evinize davet edin

Roller değişmiş sizde. Ne ayıp uyarmayi düşünmeniz bile. Yemeyin içmeyin madem.onlar nezaketen ısrar ederler sizde bahane uydurun. Şaştım valla yazınıza

Back
X