Kayınvalide

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
İster yapar ister yapmaz
İçiniz almıyorsa yemeyin

yerde kırıntı var diye, tezgahta bulaşık var diye yemeklerinin içeceklerinin pis olduğunu nerden çıkarıyosunuz onu anlamadım. size ne modunda değildir belki de 2 gün önce tertemizdi ama sizin gittiğiniz gün yapası yoktu size ne?
[/QUOTE
Yazdıklarımı okumadığınız belli ben öyle softa kırıntılarından bahsetmiyorum.Yerler çer çöp dolu bir hafta önce gittiğimde yine aynıydıİki günde o ev öyle olmaz

İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenin. Kimse sizin için düzenini değiştirmek zorunda değil. Pisse pis bu onu ilgilendirir.

İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi öğrenin. Kimse sizin için düzenini değiştirmek zorunda değil. Pisse pis bu onu ilgilendirir.
Siz pis bir eve gittiğinizde rahatsız olmadan oturup yiyip içebiliyosunuz yani ilginç.bu kırk yılda bir gidilen bir ortam değil sonuçta

Siz pis bir eve gittiğinizde rahatsız olmadan oturup yiyip içebiliyosunuz yani ilginç.bu kırk yılda bir gidilen bir ortam değil sonuçta
Pis olduğunu düşündüğüm evde yiyip içmem. Bu kayinvalidem gibi arada gitmek zorunda olduğum biriyse, ki kadın çalışıyormuş belli ki zamanı yok, gidip temizleyiveririm kirmadan uzmeden. Zor mu bu kadar?

benim kaynanam çok titiz temiz...
bi bardak çayı zor içtiği bilirim:D
yemez yemegimi zor yer.
beni beğndiği hiç ama hiç zannetmiyorum:D
bide tam ters:D

İşinize gelmedi değil mi gidip temizlerim deyince? Aah ah. Kısacık ömürde onu bunu eleştirmek nedendir bilmem. Ben de maalesef ama maalesef takıntıları olan biriyim. Fakat yıllar içinde kendimi torpuledim. Böyle yaşanmıyor çünkü. Size de tavsiye ederim.

Pis olduğunu düşündüğüm evde yiyip içmem. Bu kayinvalidem gibi arada gitmek zorunda olduğum biriyse, ki kadın çalışıyormuş belli ki zamanı yok, gidip temizleyiveririm kirmadan uzmeden. Zor mu bu kadar?
Bende çalışıyorum ve küçük bebeğim var.Çalışmıyorken de aynıydı çalışmaya yeni başladı.Haftasonu yapabilir sonuçta her tarafı tertemiz yapsın demiyorum.Çer çöp dolu halıya bir süpürge açabilir.

Merhaba,
Ben temizlik konularına önem veririm,aşırı titiz değilim ama başka yere gittiğimde o ev pis ve kokuyorsa birşey yiyemem.

Geçen hafta kayınvalideye gittim kızımla. mutfağına resmen kırıntılardan,gübürden girilmiyor.Kalebodurlara birşeyler yapışmış öylece duruyor.Tezgahın üstünde sürekli bulaşık vardır zaten.Ondan önceki haftada gittiğimde yine aynı durumdu evin halİ.Bir hafta geçmesine rağmen evde tek bir şey yapmamış.Kendisi çalışıyor ama çalışma saatleri benden iyi öyle geç saatte evde olmuyor.Çalışmıyorkende evi aynıydı,temizlik yapmayı sevmez.Bende bu konuya önem veririm o yüzden hiç gidesim bile gelmiyor.Benim önem verdiğimide bilir ama hiç demiyo gelinim gelicek ortalığa çeki düzen veriyim.Çekinmiyor yani hiç pis oluşundan.

Nasıl söyeyebilirim dikkat etmesini kırmadan.Çünkü bu durum benim çok canımı sıkıyor,bir şey yiyip içmek istemiyorum orda fakat yemeyincede kızıyorlar.
Senin temizlemenizi bekliyordur sonuçta gelinsiniz ya hani ☺️
Ama karismayin herkesin kendi evi kendi rahatı haftada bir bir kaç saatliğine gidiyosunuz yemekli gidin rahat edin

Sen bisey soyleme oraya gidip gelince bastan asagi soyun kiyafetlerini yika cok rahatsiz oluyosan ama bisey soyleme kendi dusunsun

İşinize gelmedi değil mi gidip temizlerim deyince? Aah ah. Kısacık ömürde onu bunu eleştirmek nedendir bilmem. Ben de maalesef ama maalesef takıntıları olan biriyim. Fakat yıllar içinde kendimi torpuledim. Böyle yaşanmıyor çünkü. Size de tavsiye ederim.
Zamanında temizledim.Temizlikten hoşlanmıyosa temizlikçi gibi sürekli gidip evini temizlicek halim yok

Kayınvalidem değil ama kendi annem bana göre biraz pasaklı :olamaz:
Ne yapayım özbeöz annem.
Ya oğlumun yemeklerini götürüyorum giderken, ya ben yapıyorum..
Sevince o kadar büyük mesele değil, kv olduğu için daha bir göze batıyor sanırım.
Ama tek sorun buysa ayıp yani.

Vaaaaay konuya bak herkes kvci olmuş:)
Yerde kırıntılar var duvarlar pis de yemek de mi pis deniyor da, valla ev o kadar pisken tabaktaki hijyenik olsa ne olur? Ben şahsen yiyemem. Yine ben olsam oraya gitmeyi keserim çağırdıklarında bahane uydururum illa gitmem gerekiyorsa birşey yemem yanımda termos bardakla çorba götürürüm diyetteyim der geçerim
Kalkıp kadına evini temizle demem çünkü banane yani benim sözümle mi temizlik aşkına vurulacak

Vaaaaay konuya bak herkes kvci olmuş:)
Yerde kırıntılar var duvarlar pis de yemek de mi pis deniyor da, valla ev o kadar pisken tabaktaki hijyenik olsa ne olur? Ben şahsen yiyemem. Yine ben olsam oraya gitmeyi keserim çağırdıklarında bahane uydururum illa gitmem gerekiyorsa birşey yemem yanımda termos bardakla çorba götürürüm diyetteyim der geçerim
Kalkıp kadına evini temizle demem çünkü banane yani benim sözümle mi temizlik aşkına vurulacak
En son gittiğimde tokum diyorum niye yedinde geldin diyolar sürekli kendimi açıklamak zorunda kalıyorum.Yememe gibi bir lüksüm yok rahat bırakmıyolar illa yiceksin onlar sofraya oturunca sen oturmayıncada tuhaf kaçıyo.Gitme konusuna gelincede o da mümkün değil istıyolar sürekli onlara gitmeyi sürekli hayır deyince bu sefer cephe alırlar

En son gittiğimde tokum diyorum niye yedinde geldin diyolar sürekli kendimi açıklamak zorunda kalıyorum.Yememe gibi bir lüksüm yok rahat bırakmıyolar illa yiceksin onlar sofraya oturunca sen oturmayıncada tuhaf kaçıyo.Gitme konusuna gelincede o da mümkün değil istıyolar sürekli onlara gitmeyi sürekli hayır deyince bu sefer cephe alırlar
E sende ne yardan geçiyorsun ne serden.
Gitme
Gitmeme sebebini de tok olduğun halde yemek yeme ısrarlarının olduğunu söyle
Yemek yemem için ısrar edecekseniz gelmiycem de
Hayır gitmeyince cephe alırlar diyorsun ama koskoca kadına evini temizle deyince sakin karşılayacağını mı düşünüyorsun? İlginç.

Uyarmak yerine girin yikayim supurun. Ben boyle isi elde degil dilde olabdan hic hoslanmam. Uyarmak haddinize degil. Emin olun isi gucu sizden iyi biliyordur. Hepimiz her zaman muthis degiliz.

E sende ne yardan geçiyorsun ne serden.
Gitme
Gitmeme sebebini de tok olduğun halde yemek yeme ısrarlarının olduğunu söyle
Yemek yemem için ısrar edecekseniz gelmiycem de
Hayır gitmeyince cephe alırlar diyorsun ama koskoca kadına evini temizle deyince sakin karşılayacağını mı düşünüyorsun? İlginç.
Direkt evini temizle demezdim yerler çok fazla batmış süpürelim gibi en azından rahatsız olduğumu anlasın diye

Gelin kaynana rolleri değişti iyice.Eskiden evi pis diye kaynanalar gelinlere salça olurmuş ya hani. :olamaz::olamaz:

o sana çok temizsin diyor mu :KK66: muhtemelen hayır...
ya kabulleneceksin..yada kendin temizleyeceksin..

bence sizi ilgilendirmez ama şöyle birşey yapabilirsiniz: bu evi böyle görünce rahatsız oluyorum deyip bi temizliğe girişebilirsiniz.bir kere yapın baktınız yine aynı durum var gitmeyin gidiyorsanız da yemeyin.

Back
X