Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tmev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bu filmi izledim, hatta tam 10 sene, dedikleriniz ve daha fazlasını yaşadım, üstelik ben çağırmadığım halde ( annem bakacaktı çocuğuma ) kendi geldi, yerleşti, özel hayat falan hak getire, heryere beraber gitmelerimiz, biz uyuyana kadar her an her dakika beraber olmamız, paşaammm ne içersin deyip gözüme bakması falannn.....

dakikalar bile işkenceye dönüşmüştü, berbattı, bunu yaşamayanların laf söylemesi de ayrıca komik, 1 hafta 10 gün dayanamayanlar burda hiç ahkam kesmesin arkadaşlar, kadının her huyunu öyle ezberledim ki, kendi kızlarından daha iyi tanıdım, kızlarına '' siz çıkın ben çocuklara bakarım'' diyen kv bunu bana asla demedi mesela, ben ne zaman bir yere gitmek için plan yapsam benden önce hazır olurdu, anlayamazsınız yani yaşamadan.......
ben bu filmi izledim, hatta tam 10 sene, dedikleriniz ve daha fazlasını yaşadım, üstelik ben çağırmadığım halde ( annem bakacaktı çocuğuma ) kendi geldi, yerleşti, özel hayat falan hak getire, heryere beraber gitmelerimiz, biz uyuyana kadar her an her dakika beraber olmamız, paşaammm ne içersin deyip gözüme bakması falannn.....

dakikalar bile işkenceye dönüşmüştü, berbattı, bunu yaşamayanların laf söylemesi de ayrıca komik, 1 hafta 10 gün dayanamayanlar burda hiç ahkam kesmesin arkadaşlar, kadının her huyunu öyle ezberledim ki, kendi kızlarından daha iyi tanıdım, kızlarına '' siz çıkın ben çocuklara bakarım'' diyen kv bunu bana asla demedi mesela, ben ne zaman bir yere gitmek için plan yapsam benden önce hazır olurdu, anlayamazsınız yani yaşamadan.......

insan biraz anlayış bekliyor, biraz empati bekliyor..
ama siz üzülmeyin çünkü eşi hayattaymış ve önünde sonunda kendi düzenine dönecek, sayılı gün sizin ki bir nevi, benim kv'nin eşi yok o nedenle de korkunç şekilde yerleşmişti,
yıprandm, dağıldım, arkadaşlarımla görüşmez oldum, hiç bir şeyi içimden gelerek yapmaz oldum, tam 10 sene......
dediğim gibi sizin ki böyle değil, şükredin buna, ama sizi çok iyi anlıyorum ve sabırlar diliyorum...
ama siz üzülmeyin çünkü eşi hayattaymış ve önünde sonunda kendi düzenine dönecek, sayılı gün sizin ki bir nevi, benim kv'nin eşi yok o nedenle de korkunç şekilde yerleşmişti,
yıprandm, dağıldım, arkadaşlarımla görüşmez oldum, hiç bir şeyi içimden gelerek yapmaz oldum, tam 10 sene......
dediğim gibi sizin ki böyle değil, şükredin buna, ama sizi çok iyi anlıyorum ve sabırlar diliyorum....

dediğim gibi sizin ki böyle değil, şükredin buna, ama sizi çok iyi anlıyorum ve sabırlar diliyorum....
Teşekkür ederim evet şükürler olsun bugüne tabiki de öyle sizin ki daha zor beni anladığımız için teşekkürler burda amaç çözğmde bulmak değil sadece kimseye anlatamadığı dan bir nevi rahatlamaktı yazma amacım sonuçta herşeyin farkındayım

Böyle gelin derken pardonda ne gelinliğimi görmüşssünüzde bu şekilde konuşuyrsunuz kayınvalidem saygısızlık etmemeşim yeri geldi çoğu sözlerine susmuşum sessiz kalmışım kardeşim geldiğinde bile surat asmasına laf etmemişim tutupta nasıl diysunuz böyle gelinlerden korusun diye eşime ben kendi ailem içinde aynı şeyi söylüyorum ki doğum yaptığımda ailemin yanında kaldığımda bile o bile zulüm olmuştu bana aman eşin rahat etsin skntı çıkmasın diye diye diken üstündyim siz tutupta neye göre bu şekilde konuşuysunuz tutup ben kayınvalidemin eşim gelince odasına çekilmesini mi söyledim bu nedir yani ya sadece arada bunu yapsa demem oda eşim gelince değil yani 12 de yatysa 11 de geçse örnek veriyorum bilmeden insanları tanımadan yargılamayı kesin bence nasıl biri olduğumu bildiğiniz yok çok kolay tabi ordan öyle demesi hemen kestirip atması
Vallahi gelip burada “kv çocuğa baksın diye çağırdık ama, bizsalonda keyif yapalım diye akşam olunca odasına kapanmıyor” diye konu açan bir gelinden bahsediyorum ben. Çok rahatsız oluyorsanız da çözümü belli diyoruz hepimiz.
Öncelikle çocuğunuza baktığı için bir minnet duygusu vardır sanırım içinizde; o duygu ile de bu şekilde davranılmaz.

Vallahi gelip burada “kv çocuğa baksın diye çağırdık ama, bizsalonda keyif yapalım diye akşam olunca odasına kapanmıyor” diye konu açan bir gelinden bahsediyorum ben. Çok rahatsız oluyorsanız da çözümü belli diyoruz hepimiz.
Öncelikle çocuğunuza baktığı için bir minnet duygusu vardır sanırım içinizde; o duygu ile de bu şekilde davranılmaz.
Bence siz anlamak istediğiniz yerden kelimeleri çekiyosunuz birincisi akşam olunca yatsın dediğim falan yok tutup 12 ye kadar durmasın bazen diyorum Allah'ın hergünğ gitsin yatsın demiyorum minnet konusuna gelince tabiki de minnet ediyorum yeri geldi annem babamızın onca yaptıklarına rağmen diklenen evlatlarda var yani yeri geldi anne babamıza karşı çıktığımız zamanlarda oldu yani insanız sonuçta ya illaki davranıysın illaki takıysun o kadar çok abartmışsınız ki yani böyle gelin vermesin kimsenin başına diyerek sizde kullandığınız cümleleri düşünün biraz ona göre yazın

Burdan bunu mu anladın? Kadın eve yatili çağrılmış orada yaşıyor artık .niye kendini kassın. Misafirlik bir gün iki gün değil ki sabretsin?
Evet bunu anlamışım ki bunları yazmışım. Aynı şeyleri anlamak ve aynı cevabı vermek zorunda mıyım? Sen anlamadığın için tekrar anlatayım: Kv ile anlaşmazlık varsa bu bir şekilde çözümlenmeli. Konu sahibi de bu çözüm gerçekleşene kadar hoşuna gitmeyen durumlara sabretmeli çünkü kayınvalideyi çağıran onlar. Kadın gökyüzünden zembille inmemiş yani.

Eşinizin başından beri bakıcı istemiyor olması cimri ve paragöz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çocuğumu düşünüyorum palavralarını geçsin. Çocuğunu düşünen adam daha süt kuzusuyken, en muhtaç zamanında annesinden ayırmaz para için. Bunu bir yıl izinden sonra bebeğini hem kaynanaya, hem bakıcıya bırakan çalışan anne olarak söylüyorum. Biz de geçtik bu yoldan. Ben bebeğimi bırakmak istemeyeceğim, eşim de bunu kabul etmeyecek. Düşünemedim bile. 💆🏻‍♀️
Burda atarlandığı kadar kocasına sesini çıkarsaydı sorun çözülmüştü konu açmadan 😌

eşiniz annesiyle tatlı tatlı konuşsun ya da yatak odanıza falan tv alın ayrı takılın en azından geceleri

İnsanlar niye kınamış ben anlamadım. Yazdıklarınız çok normal. Siz kayınvalidenize karşı geçimsiz davranıyor olsaydınız ya da surat assanız ben de kınardım ama öyle bir durum yok anladığım kadarıyla, yoksa kayınvalide kalmak istemezdi, rahatı yerinde demek ki. Bu hissettikleriniz de çok normal, insan salonunda yayılıp ayağını uzatmak ister, kocasıyla başbaşa koltukta kanepede sokulmak ister vs. tabi ki yalnız kalamayınca kısıtlanıyorsunuz. Bu yüzden ev üstüne ev olmaz denir ama sizin durumunuzda kayınvalide çocuğa bakmaya gelmiş yani insan ne yardan ne serden vazgeçmek ister birinden birini tercih etmek zorunda kalıyorsunuz sonuçta. İdare edeceksiniz. Siz eşinizle odanıza çekilin akşamları yemekten sonra çay faslından sonra vs, kv baktınız salında oturuyor, erken yatacağız deyip gidip odanızda film izleyebilirsiniz vs. Ya da arada hafta sonları çıkın kısa bir süre eşinizle başbaşa yürüyüş yapın vb. Bakıcı konusunu da düşünün.

Yazıp yazmakta çok kararsız kaldım aslında bakarsanız. 2 yıllık evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var bebeğim 3 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım bu sebepten kendi annem gelemediği için kayınvalidem geldi bakmaya aynı evde yaşıyoruz şehirlerimiz farklı olduğu için. kayınvalidem iyi elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışıyor. Karıştığı yerlerde de bazen içime atıyorum bazen söylüyorum. En büyük sıkıntı da eşimle yalnız kalmıyoruz geç saate kadar bizimle birlikte yani yatana kadar diyebilirim bunu çoğu kez eşime söyledim uyuyakalırsak dye kalıydur diyo bence bu çok saçma kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bazen gerçekten bunalıyorum birgün de erken yatıyım biraz demiyo eşimle önceden beraber film izlerdik birşeyler yapardık artık onların hiçbiri kalmadı. Geçende arkadaşlarım vardı ne zaman gidiceksiniz gibi bir soru sordular ona o da eşim falan orda olmasa hiç gitmezdim dedi şok oldum yani ne demek oluyo bu dedim kendi kendime demek ki sadece çocuk durumu için değil alıştı da bizle yaşamaya dedim eşimde çocuk bakmak için ailelerimiz den biri gelicem diyo hiçbir önerimi kabul etmiyo bu daha ne kadar sürcek bilmiyorum ama bazen dayanamıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Oturma odası salon ortak yerlerdir
Siz geçin yatak odasına çalışan insanız yoruluyoruz deyin geçin yatak odasında takılın gerekirsede telefondan açın filminizi dizinizi izleyin

Back
X