- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Bıraktım hiçbir zaman şikayet etmedim annesini ona . Ama annesi yapıp yapıp üstüme gönderdiği zaman neden böyle yapıyor ya neden huzursuz olmamızı istiyor diye sorunca hep ben kötü oldum . Yine de Allaha havale ederim hep . Hiçbir şey anlatmıyorum eşime ne var ne yok o anlatıyor. Bu arada lafını ağzına vermiştim çocuk konusunda ses çıkaramıyordu ama bu kez böyle gelip ağlayınca sevmesemde sinirlendim ama üzüldüm de . Şimdi de içinden ona sinsirella demek geliyor düşününceoğluma bişey söyleme diyo da kendisi katıp katıştırıp söylemezse ben de insan değilim.
ikincisi de, arayıp sormayın kim ne konuşuyosa konuşsun. en güzeli mesafeli olmak.
bebek yapmanıza kadar burnunu sokması çok da uzak kalamadığınızı gösteriyo bence.
ben bi ton sıkıntı yaşadım hiçbirinde beni savunması benim koca kişisi, oğlumla ilgili son olan olaylar sayesinde eşim şahit oldu da allahtan ben onun anasını sülalesini aramadığım için bana laf yapamıyo.
bi süre bıraksanız eşiniz kendisi görse annesinin esas problemli kişi olduğunu?
ogluna soyle... valla benim kv ne yapiyorsa soylerim. hic pisman olmadum hatta cogu kez iyibki soylemisim dedim. abartmadan normal konusma seklinde soyle yoksa sen kotu olursun bendendemesi... ayrica hic bi kv gelinini sevmez. en iyisi bile bi yerde oglunu elinden aldigibicin san gicik kapar.Bilmeyenler icin basta bir ozet gececegim
Kayinvalidemi sevmem .
İlk görüşmemiz de de hiç ısınamamıştım
Çünkü onu yapacaksan evlen oğlumla bunu yapacaksın biz böyle yaşıyoruz böyle yapacaksın edeceksin vs vs diye konuşmuştu benimle , çocuktum şimdi ki aklım olsa verirdim cevabımı kabullenmezdim.
Onu geçtik Nişanlılık süresi boyunca hep söylediğini yaptırmaya çalıştı bana yaptırmayınca yalandan ağlayıp oğlunu bana karşı doldurdu .
Evlendik Evliligimizin ilk yılı onun bencilliği oğlunun anaciligi yüzünden biz eşimle ayrıldık sonra eşim dayanamadı yalvardı yakardı gunlerce seviyorduk birbirimizi barıştık sonra...
Neyse asıl meseleye geleyim kızlar...
Kayinvalidem geldi bugün. Hiç bir şekilde saygısızlık yapmam hizmetimi hürmetimi asla esirgemem . Ama her dakika gitmek istemiyorum sadece ona değil herkese karşı mesafeliyim dır.
Oğlu her gün gider görür zaten bende hafta bir yada en geç iki haftada bir giderim .
Bugün geldi bu bana işte ben seni çok severim . Her kaynana gelini ni sevmez ben seni severim . İşte ben gözümün nurunu sana emanet ettim dedi çocuk yapın 3 seneye geliyorsunuz evleneli işte millet benim oğlumun hakkında konuşup duruyorms çocukları olmuyo tedavi oluyorlar vs diye daha birbirine türlü şey konusuyolarmis sevgili akrabaları benim hakkımda neden her gün gidip gelmiyormuşm neden onları sürekli çağırmıyormuşum ağladı bi ton oğluma kötü olan hıcbır seyı anlatma kafasını takıyor vs dedi ben birşey yapmıyorum dedim oğlun uzak duruyor benden ben kendi sıkıntı mı bile paylaşamıyorum eşimle herşeyi kafaya çok takıyor dedim
Sen herkesin söyledigini neden bu kadar takıyorsun dedim sarıldım falan . İnsanlarla arana mesafe koy dedim
Ama sinir oldum
İşte çok gitme oğlumun üstüne kendini yeni yeni toparlıyoda kafası çok dalgın sanki 3 yaşında çocuk benimde kadınlık gururum var dedim bi yere kadar yanaşıyorum napabilirim dedim .
Sanki bi onun çocuğu evli. Dibinde zaten bişey oluyor hemen arayıp oğlundan istiyor. Sürekli işte sunun gelini öyle şunun gelini böyle diye diye oğlunu dolduruyor. Her gün gidip gelmememe takmış durumdalar . Ama benim ailem akrabam yok hayatlarinda hiçbir şekilde.
1 aydan sonra hasta annemin yanına gidicem diyorum ağzından geçmiş olsun çıkmıyor. Böyle de benciller sanki Biz ananın evladı değiliz sanki bizim akrabamız vs kimsemiz yok .
Sizce şimdi arayıp halini hatırını sormalimiyim giderken de sıkı sıkı tembihledi oğluma bişey söyleme diye .
Bide hangi konuda rahatsizsa karar mercii sanki hep birşeyler konuşur hep akıl verir .
Sinir olmakta haklı miyim sizce ? Ve bidaha aynı şeylero tekrarlarsa ne söylemeliyim. Oğlu bana yapmadığını bırakmadı aramızda olan birşey açıp bi kere söylemedim ona o da bana hep böyle oğluma iyi bak bilmem ne diyip durur Gelin vermiş sanki dibinde oğlu bide sinirleniyoRum
Yorumlarınıza ihtiyacım var
Şu çocuk sorma konusunda bende dertliyim.. "Artık çocuk yapın" diyen kayınvalideye ne demek gerek
Takipteyim
Esimona anlatmıyor o ne var ne yok eşime anlatıyor. Ortada bişey yokken bile ufak bir konuyu büyütüp eşimi akrabalarınin üstüne gönderiyor ben böyle bir anne görmedimmadem oğluna söylemeyeceksiniz kendine orda cevabınızı verseydiniz. lütfen aile işlerimize karışmayın. bizim evimizin içinde olan şeyler bizi ilgilendirir. siz sadece annelik görevinizi yapın yeter diye kestirseydiniz. ne diye oğlunu şikayet ediyorsunuz ki?? kadının huyu belli zaten.
ben bunları geçtim de eşin gidip herşeyini bu kadına anlatıyorsa bilemedim yani sonunuzu. çekilecek bir koca değil. nasıl olurda mahremiyetini, evinin içini anlatır.
Çok istiyorsan kendin doğur bi taneŞu çocuk sorma konusunda bende dertliyim.. "Artık çocuk yapın" diyen kayınvalideye ne demek gerek
Takipteyim
Merhaba benimde üzüldüğüm bir konu var ve sizden yardım bekliyorum bana bir akıl verir misiniz? Ben birkaç kez kayınvalidemden annem ve babam hakkında yaşlılar vb gibi sözler duydum tamam çok genç değiller ama babam 63 annem 61 yaşında ve çok dinçler hatta annem kayınvalidemden genç görünüyor fakat kayınvalidem emekli olunca senin memlekete gidersiniz hem ozamana kadarda diyip yutkunuyor cümlenin sonunu getirmiyor. Kendiside 56 yaşında. Hatta bir kezde annemin yanında demiş kendi kızıda varmış ters ters bakmış annesine. Aileme de okadar samimi davranıyorki normalde şöyle seviyorum böyle seviyorum. Kayınvalidemin beni çok denemişliği olmuştur laf sokar dener ama ben hiç cevap vermem hatta kaç kez eşime "desemde demiyor demesemde demiyor" diye beni anlatıyordu.Eşim aileme karşı çok samimi değil sizli bizli (bende samimiyet beklemiyorum )ama birinde konuşurken oda bu konuyu ima etti. Tabiki kimse sonsuza kadar yaşamayacak ama benim ailemin onlara hiçbir zararı yok hatta hiçbir şeye karışmazlar kalp kırmazlar. Ama eşim de anneside çok gaddar konuşuyorlar bazen. Bende geçen Allahım dedim eğer ben yanlış düşünüyorsam beni doğru yola ilet bu vesvese ise içimden sök at ama eğer gerçekten böyle istiyorlarsa önce kayınvalidem ölsün dedim. hiç böyle bir yapım yok aslında kimse incinsin de istemem ama canım yanınca dedim. Aslında kayınvalidemin kızkardeşide çok fena onunda çok efendi bir eşi var saygılı ama adam ölsün istiyor. Hatta kayınvalidem kardeşinden için kocası ölünce yeniden evlenecek diyor. Bu duayı ettiğim gün inşallah abla kardeş ikiside ölürlerde eniştede kendini seven sayan biriyle yeniden evlenir mutlu olur bizde kafamızı dinleriz dedim. Sizce ben bu dua mı geri almalımıyım. eğer başlarına birşey gelirse vicdan azabı olacak gibi geliyor bazende hak ediyorlar diyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Tövbe et bedduan için insan öyle şeyler yaşıyor ki , hiç beklemediğin anda gösteriyor güzellikleri sabret , onun annesine dua edersin allah korusun senin annenin başına gelir . Vicdan azabi duyarsın . Benim duam artık gerçek yüzünü oğluna göster , bendende eşimden de uzak et, evliligimle oynamasına izin verme diye dua ediyorum. Sende en adaletli olana havale et Allah her zaman mazlumun yanında unutma sadece zamanı var.Merhaba benimde üzüldüğüm bir konu var ve sizden yardım bekliyorum bana bir akıl verir misiniz? Ben birkaç kez kayınvalidemden annem ve babam hakkında yaşlılar vb gibi sözler duydum tamam çok genç değiller ama babam 63 annem 61 yaşında ve çok dinçler hatta annem kayınvalidemden genç görünüyor fakat kayınvalidem emekli olunca senin memlekete gidersiniz hem ozamana kadarda diyip yutkunuyor cümlenin sonunu getirmiyor. Kendiside 56 yaşında. Hatta bir kezde annemin yanında demiş kendi kızıda varmış ters ters bakmış annesine. Aileme de okadar samimi davranıyorki normalde şöyle seviyorum böyle seviyorum. Kayınvalidemin beni çok denemişliği olmuştur laf sokar dener ama ben hiç cevap vermem hatta kaç kez eşime "desemde demiyor demesemde demiyor" diye beni anlatıyordu.Eşim aileme karşı çok samimi değil sizli bizli (bende samimiyet beklemiyorum )ama birinde konuşurken oda bu konuyu ima etti. Tabiki kimse sonsuza kadar yaşamayacak ama benim ailemin onlara hiçbir zararı yok hatta hiçbir şeye karışmazlar kalp kırmazlar. Ama eşim de anneside çok gaddar konuşuyorlar bazen. Bende geçen Allahım dedim eğer ben yanlış düşünüyorsam beni doğru yola ilet bu vesvese ise içimden sök at ama eğer gerçekten böyle istiyorlarsa önce kayınvalidem ölsün dedim. hiç böyle bir yapım yok aslında kimse incinsin de istemem ama canım yanınca dedim. Aslında kayınvalidemin kızkardeşide çok fena onunda çok efendi bir eşi var saygılı ama adam ölsün istiyor. Hatta kayınvalidem kardeşinden için kocası ölünce yeniden evlenecek diyor. Bu duayı ettiğim gün inşallah abla kardeş ikiside ölürlerde eniştede kendini seven sayan biriyle yeniden evlenir mutlu olur bizde kafamızı dinleriz dedim. Sizce ben bu dua mı geri almalımıyım. eğer başlarına birşey gelirse vicdan azabı olacak gibi geliyor bazende hak ediyorlar diyorum. Sizce ne yapmalıyım?
1 yıl sonra kaldım :) . Kendisiyle tekrar bir konuşma geçti aramızda kv olacak kadınla. Ayrılmayı düşünüyordum eşimle söylediklerine takılmadım ama sadece bi lafı ağırıma gitti .bana söylediği " komşularım sordu x çocuk düşünmüyor mu diye bende olmuyor dedim dedi . Nerden biliyosun olmadığını milletin ağzına laf veriyorsun anne dedim . Biz tum tetkikleri yaptırdık problem yok . Problem duzenli iliski dedim .sonra o geçen yıl hocayı aradım senin için( benden bahsediyor) bende musallat varmış benim çocuğum olmazmış okumadan . Dedim öyle dedi madem inanıyorsun neden okutmadin madem evliliğim önemli senin için? Kem kum etti . Eve geldim cok agladim bana kacinci iftirasi canim cok yandi. O ay eşimle korunmuştuk ve 1 kere bir araya geldik . İstediğimiz 2 ay olmamıştı sonrada bırakmıştık denemeyi aramız bozulmuştu. Kv nin lafı o kadar ağırıma gitmişti ki bi gün bende mutlu bi yuvam olursa hayırlı zamanda hayırlı evlat için dua topigi açmıştım. 2 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Çektim mutfağa dedim bak 2 gün önce benimle nasıl konusuyodun çocuğum olmuyormuş diye oluyormuş demekki gördün mü dedim12 haftalık hamilesiniz.demekki konu açıldıktan sonra hamile kalmışsınız
Evliliğimin başlarında eşimin ailesine hemen hemen hergun giderdim baktım 1 gün gelmeden hemen arıyor 2 gün gitmesek bir süre sonra yaranmaya baskiyorlar. Bende mesafe koydum aslında normal olanı yaptım ama onlara göre 3 günde gitmem. Onlara her akraba gelişinde gitmememiz vs onlara aşırı mesafe koydum olarak gozuktum. Halbuki eşimden çok ailesini düşünen eşime ailen geldiğinde Güler yüzlü ol, hadi aşkım annenlere gidelim diyen de bendim. Daha sonra bunlarla ters düştüm eşimi baya doldurdular her konuda Allah razı olsun senden diyen eşim benimle boşanmak istedi. Düşün ailesi de Allah var çok iyi davranirlardi nekadar sık boğaz etseler de. Bende her işine gücüne giderdim. Boşanma aşamasında eşimi doldurup yok işte hiç bize gelmiyorsun akrabalara gitmiyorsunuz işimi gücünü yapmiyosun içindeki fesatluklar çıktı. Şuan evliliğim için gorusuyorm ama ben istediğim zaman Allah kahrensinki kinci bir yapım yoktur yüzüme gulseler yumuşuyor um. Fakat benden sana tavsiye lafını yeri geldiği zaman esirgeme ben artık öyle yapıyorum oh valla stres mitres kalmıyor.Bilmeyenler icin basta bir ozet gececegim
Kayinvalidemi sevmem .
İlk görüşmemiz de de hiç ısınamamıştım
Çünkü onu yapacaksan evlen oğlumla bunu yapacaksın biz böyle yaşıyoruz böyle yapacaksın edeceksin vs vs diye konuşmuştu benimle , çocuktum şimdi ki aklım olsa verirdim cevabımı kabullenmezdim.
Onu geçtik Nişanlılık süresi boyunca hep söylediğini yaptırmaya çalıştı bana yaptırmayınca yalandan ağlayıp oğlunu bana karşı doldurdu .
Evlendik Evliligimizin ilk yılı onun bencilliği oğlunun anaciligi yüzünden biz eşimle ayrıldık sonra eşim dayanamadı yalvardı yakardı gunlerce seviyorduk birbirimizi barıştık sonra...
Neyse asıl meseleye geleyim kızlar...
Kayinvalidem geldi bugün. Hiç bir şekilde saygısızlık yapmam hizmetimi hürmetimi asla esirgemem . Ama her dakika gitmek istemiyorum sadece ona değil herkese karşı mesafeliyim dır.
Oğlu her gün gider görür zaten bende hafta bir yada en geç iki haftada bir giderim .
Bugün geldi bu bana işte ben seni çok severim . Her kaynana gelini ni sevmez ben seni severim . İşte ben gözümün nurunu sana emanet ettim dedi çocuk yapın 3 seneye geliyorsunuz evleneli işte millet benim oğlumun hakkında konuşup duruyorms çocukları olmuyo tedavi oluyorlar vs diye daha birbirine türlü şey konusuyolarmis sevgili akrabaları benim hakkımda neden her gün gidip gelmiyormuşm neden onları sürekli çağırmıyormuşum ağladı bi ton oğluma kötü olan hıcbır seyı anlatma kafasını takıyor vs dedi ben birşey yapmıyorum dedim oğlun uzak duruyor benden ben kendi sıkıntı mı bile paylaşamıyorum eşimle herşeyi kafaya çok takıyor dedim
Sen herkesin söyledigini neden bu kadar takıyorsun dedim sarıldım falan . İnsanlarla arana mesafe koy dedim
Ama sinir oldum
İşte çok gitme oğlumun üstüne kendini yeni yeni toparlıyoda kafası çok dalgın sanki 3 yaşında çocuk benimde kadınlık gururum var dedim bi yere kadar yanaşıyorum napabilirim dedim .
Sanki bi onun çocuğu evli. Dibinde zaten bişey oluyor hemen arayıp oğlundan istiyor. Sürekli işte sunun gelini öyle şunun gelini böyle diye diye oğlunu dolduruyor. Her gün gidip gelmememe takmış durumdalar . Ama benim ailem akrabam yok hayatlarinda hiçbir şekilde.
1 aydan sonra hasta annemin yanına gidicem diyorum ağzından geçmiş olsun çıkmıyor. Böyle de benciller sanki Biz ananın evladı değiliz sanki bizim akrabamız vs kimsemiz yok .
Sizce şimdi arayıp halini hatırını sormalimiyim giderken de sıkı sıkı tembihledi oğluma bişey söyleme diye .
Bide hangi konuda rahatsizsa karar mercii sanki hep birşeyler konuşur hep akıl verir .
Sinir olmakta haklı miyim sizce ? Ve bidaha aynı şeylero tekrarlarsa ne söylemeliyim. Oğlu bana yapmadığını bırakmadı aramızda olan birşey açıp bi kere söylemedim ona o da bana hep böyle oğluma iyi bak bilmem ne diyip durur Gelin vermiş sanki dibinde oğlu bide sinirleniyoRum
Yorumlarınıza ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?