Kayınvalidede ve annede kalmak :(

Kpss varken neden ısrarla çocuk. Çok mu kolay sanıyorsunuz? Ki eşiniz kalmak istememenize rağmen 10 dk lık annesinde kalıyormuşsunuz. Önce eşinizin sizin isteklerinize cevap vermesini beklemeniz? Sonra kpss kazansanız? Sonra çocuk yapsanız?
Haklisiniz ama baska etkenler var. Cocuk sahibi olmamizin cok zor olmasi gibi. Yani belki yillar alacakken korunmak cok sacma. Emin olun bunlari düsünebilecek zeka seviyesindeyim

Eşiniz tam bir anasının kuzusu, bu adamdan çocuk yapmak istediğinize kesin emin misiniz? Haftada 1 neden farklı evde kalınsın siz ayrı bir ailesiniz ayrı bir eviniz var. Mantık nedir buradaki?
Anasinin kuzusu olmasi disinda bir problemi yok. Tabi ko cocuk yapmak istiyorum. Cocugumun olmasi cok zorken daha da cok istiyorum hatta. Psikoloji yani.

Şuan sinirle yazıyorum. 1 yıldan fazladır çocuk istiyoruz olmadı. Ayrıca kpssye çalışıyorum. Annemlerin evi 2 saat mesafede. Gittiğimizde mecbur kalıyoruz. Ki orda bile kalmak istemiyorum. Evime dönmek istiyorum. Ama mecbur oluyor. Kayınvalidemin evi 10 dakikalık mesafede. O da sürekli kalmamızı istiyor. Orda kalmayınca darılıyor. Bir de ev müsait değil. Anamın evi kocaman kendime ait odam duruyor. Kayınvalidemin evi 2 odalı. Biz orada kalınca onlar bir odaya tıkılıyor biz öteki odaya. Mutfak da onların yattığı odada. Gece mutfağa gitsen gidemiyorsun. Kapalıyım. Erkek kardeşi var rahat hareket edemiyorum gece. Herşeyi geçtim yani haftanın 2-3 günü başka yerde kalmak nedir:KK43: çocuk için düzenli ilişki olmalı. Ders çalışmam için zaman lazım. Ama yokkk! Haftanın diğer günleri de zaten misafir temizlik vs. Parçalanmış hissediyorum kendimi. Eşim bu hafta anasının yanına 3 defa gitti. 3 akşam eve geç geldi. Ve yarın yine gideceğiz kalmalı falan. Kavga ediyoruz bu sebeple. Bıktım valla ya
Bu işler nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor malesef.Benim ailem bana 5 saat mesafede kayınvalidemler 10 dakika.Benimkiler de ilk evlendigimde kalın diye ısrar etti bu arada.Kalmadım ne alaka yani.Bu erkek aileleri sırf olay çıkmasın diye başka ev açıyorlar ama koloni halinde bir evde yaşamak istiyorlar.Neden annemde kaldıgım kadar onlarda kalayım?Zaten arada görüşülüyor kalmak neden?Allah aşkına şu ailesinden kopamayan erkekler evlenip başkasının başına bela olmasın ya.Şu durumda senin pek kurtuluşun yok çünkü eş destegin yok.Baksana adam yolu bulmuş sırf orda kalın diye annende kalmaya ses çıkarmıyor.Hakkında hayırlısı olsun.Bence çocuk olayını ertelemelisin 27 çok da geç bir yaş değil.

Anasinin kuzusu olmasi disinda bir problemi yok. Tabi ko cocuk yapmak istiyorum. Cocugumun olmasi cok zorken daha da cok istiyorum hatta. Psikoloji yani.
Bu problemi de hafife alınacak bir şey değil ama. Adam size istemediğiniz bir şey dayatıyor. Yapılacak diyor, tartışmaya bile açmıyor.

Benim annem 1 bucuk saat uzaklıkta ya ayda bir ya da 2 ayda bir gideriz nasil denk gelirse ,duruma gore degisir .Kv de onceden ordaydı. 1 gunlugune gidince aşırı sorun oluyordu annemi gönlümce göremiyordum .Neyse kv pesimize takilip buraya taşındı da kurtulduk .8 10 gunde bir yemege gideriz .Onlar hep oyle ister siz firsat vermeyeceksiniz .Bize de saat gec olmus uğraşmayın kaliverin diyorlardi .Esim yok olmaz uzak bir yer değil diyordu .Bir kez kalsan hep isterler .

Ya böyle adamlari baba yapsaniz hamileliginizde,lohusa zamaninizda ve cocukla da öyle sürüneceksiniz. Onu bir gözünün önünde canlandir. Cocuk olunca faha da cok kalmanizi isteyecekler. Kusura bakmasin esiniz ama o kadar anne mwrakli ise evlenmek niye? Bence resti cekmeden bu isten kurtulus yok. Ama siz eminim kinonun size kiydigi kadar ona kiyamazsiniz

bu yaziyi sanki ben yazmisim.ama bi farkla kv butun israrlarina ragmen hic bi zaman kalmadim.sonucta 10 dklik yer ve kucuk bebegik var.duzeni bozulur diye hic kalmiyoruz.ben hic sevmem zorda kalmadikca birinin evinde kalmayi.heleki bebekli olunca daha da zor oluyor

Anladığım kadarı ile universite mezunu eğitimli bir bireysiniz. Eşiniz insan olarak sizin altınız ya da üstünüz değil. Dolayısı ile onun dediğini yapmak zorunda değilsiniz. 10 dk lik mesafede o istedi diye kalmak nedir. Kendi kalsın madem siz dönün.

Şuan sinirle yazıyorum. 1 yıldan fazladır çocuk istiyoruz olmadı. Ayrıca kpssye çalışıyorum. Annemlerin evi 2 saat mesafede. Gittiğimizde mecbur kalıyoruz. Ki orda bile kalmak istemiyorum. Evime dönmek istiyorum. Ama mecbur oluyor. Kayınvalidemin evi 10 dakikalık mesafede. O da sürekli kalmamızı istiyor. Orda kalmayınca darılıyor. Bir de ev müsait değil. Anamın evi kocaman kendime ait odam duruyor. Kayınvalidemin evi 2 odalı. Biz orada kalınca onlar bir odaya tıkılıyor biz öteki odaya. Mutfak da onların yattığı odada. Gece mutfağa gitsen gidemiyorsun. Kapalıyım. Erkek kardeşi var rahat hareket edemiyorum gece. Herşeyi geçtim yani haftanın 2-3 günü başka yerde kalmak nedir:KK43: çocuk için düzenli ilişki olmalı. Ders çalışmam için zaman lazım. Ama yokkk! Haftanın diğer günleri de zaten misafir temizlik vs. Parçalanmış hissediyorum kendimi. Eşim bu hafta anasının yanına 3 defa gitti. 3 akşam eve geç geldi. Ve yarın yine gideceğiz kalmalı falan. Kavga ediyoruz bu sebeple. Bıktım valla ya
10dk mesafede kalmak ne alaka ayrıca kalın diye ısrar etmeside sinir bozucu.Biz yarım saat mesafede oturuyoruz başta bizede aynı baskı yapıldı kalın gitmeyin diye ben rahat edemiyorum gece çok tuvalete kalkıyorum 1-2 gibi yatıyorum filan dedim eşimde istemedi zaten kalmak şimdi daha lafı olmuyo.Eşinizde bitiyo iş.

Kimsede kalma evine git . Böyle yaparsan evini benimseyemezsin ki ... Hem sınav var hem özel hayatınız eşine evden baska yerde rahat edemediğini söyle

Haklisiniz ama baska etkenler var. Cocuk sahibi olmamizin cok zor olmasi gibi. Yani belki yillar alacakken korunmak cok sacma. Emin olun bunlari düsünebilecek zeka seviyesindeyim

Sağlık problemleriniz mi var çocuk sahibi olmak adına?

Doğmamış çocuğa don biçmek bana göre. Daha ortada çocuk yok, insan kendi hayatını düzene sokmalı... Şahsen benim için böyle... Herkes farklı tabi.

Çok enteresanmış, on dakika mesafeye neden kalınır ki, gece geç saat olsa bile eve dönüşebilir. Kv istiyor olsa bile diğer ev ahalisi rahatsız oluyordur eminim sizinle birlikte. Misafir misafiri sevmez, ev sahibi hiç birini mantığı :))

Böyle bir konuda eşim sessiz kalsa bile giderim evime giyerim pijamalarimi,koyarım çayımı ,açarım TV.mi ....oh missss:KK51:diyette olmasam çekirdek de yerdim:KK48:

Sağlık problemleriniz mi var çocuk sahibi olmak adına?

Doğmamış çocuğa don biçmek bana göre. Daha ortada çocuk yok, insan kendi hayatını düzene sokmalı... Şahsen benim için böyle... Herkes farklı tabi.
Evet çocuk sahibi olmamız zor. Ve şuan başka sebep yüzünden korunursam kafama sıkmak olur bence. Sonuçta hic anne olamamak var. Eşimle tek problemim bu. Başka hicbir problemimiz yok neden çocuk düşünmeyeyim ki? Hem kpssyi kazanamasam da gelirim var. Memur rahatliği icin istiyorum atanmayi. Yani sadece esim haftada bir annesinde kalmak istiyor diye cocuk düsünmemek hele ki olmuyorken, tedavi sürecimizin çok uzun süreceği söylenmişken. Allah kimseye yaşatmasin bu durumu. Yaşamayan anlayamaz.

Bugün bu konuda eşimle uzun tartısmalarımızın sonucunda bu akşam kalktık evimize geldik. Kayınvalidem şok. Bazen kötü olmak lazım.

Bugün bu konuda eşimle uzun tartısmalarımızın sonucunda bu akşam kalktık evimize geldik. Kayınvalidem şok. Bazen kötü olmak lazım.
Kötü değilsiniz. normali istiyosunuz. Muhtemelen kv ile aynı şehirde olsak eşimde kalmak isterdi ilk başlarda, ama ayrı şehirdeyiz ne zaman kalsak kanepelerde rahat edemiyoruz ve eve gelmeyi dört gözle bekliyoruz. Uzun süre orda kalmayı kendisi de istemiyor artık. 3 yıldır sadece annemlerde uzun kaldık 15 gün kadar o da bayram ve kardeş düğünü üst üste geldiği için. O zaman da kardeşlerim sağolsunlar odalarını ve yataklarını verdiler bize. Yoksa kalınmıyor uzun süre başka yerde.

Kalmak nedir ya? Esinizin bu kafadan vazgecmesi lazim ya Allah akil fikir versin

Back
X