• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideden bombalar

Bence karşılıklı atışmak yerine saygılı ve net bi cevap vermiş olsanız daha iyi olurdu. Böyle çok yüz göz olunmuş. Bi daha ki sefere o da bi laf atar hoş olmaz.. Saygı çerçevesinden hiç çıkmayın.

Bence karşılıklı atışmak yerine saygılı ve net bi cevap vermiş olsanız daha iyi olurdu. Böyle çok yüz göz olunmuş. Bi daha ki sefere o da bi laf atar hoş olmaz.. Saygı çerçevesinden hiç çıkmayın.
Denemedim yapmadım mı saygı acaba, neden herkes netice diyorda Hatice demiyor

kvler saygı görmek istiyorsa gelinede saygı duymak zorunda.bu kadın 9 ay çocuğu karnında taşıyacak ama hiç fikri sorulmadan çocuğun adını kv koyacak öyle mi?yok artık!benim kvde aynı böyle yapmıştı.eşimin babasıda benim babamda vefat etti.daha nişanlıyken bizim babamızın adı olsun dedi.eşimde bunları konuşmak simdiden çok erken ama erkek olursa ikimizin babasının adı olur pınarda uygun görürse dedi.kvler gelinlerle çok laubali oluyor,herşeye çok karışıp yorum yapıp gelinin sınırlarını zorluyorlar sonrada gelin patlayıncada saygısızlık oluyor adı.bu arkadaş kvye bu cevapları verinceye kadar kim bilir nasıl deli etti doldurduda bu cevapları verdi bakalım.patlamıştır belki..bu benim fikrim..kimse bana kızmasın.

bu bazı kayınvalideler çok şeyi hakediyor. gelinlere çok çektiriyorlar rahat durmuyorlar. hanim hanimcik gelinleri bile cileden cikartip huylarini degistiriyorlar. novely gayet normal konusman gerektigi gibi konusmussun sen bilirsin kaynanani . hic ahlaksizca saygisizca bir tutum yok rahat ol. ayrica herkes haddini bilecek cocuk olacaksa onu tasiyip doguran verir karari

Denemedim yapmadım mı saygı acaba, neden herkes netice diyorda Hatice demiyor

Zaten belli ilk olay olmadığı. Kimse ilk laf atmada böyle cevap vermez. Benim demek istediğim böyle daha mı iyi oluyor şimdi? Daha çok yüz göz oluyorsunuz, gerek yok o kadarına. Bizim eşimle hayalimiz bebeğimize istediğimiz ismi koymak de geç. Zaten eşin de senden yanaymış..

Bu tepkiyi korunma yöntemini zi çantasına attığı zaman verseydiniz isabetli olurdu. Ama bu konuşma üzerine baya sert olmuş. Zaten kV de azıcık yüz varsa birdaha çocuk la ilgili tek kelime konuşmaz konuşursada bu lafları hakettiğinin kanıtıdır. Ama şöyle bir durum varki en saygısız insana dahi saygıyı hatırlatarak cevap vermek daha akılda kalıcı olur. Yoksa bu karşılıklı çirkin üslup sürüp gider.​

Hanımlar sakin lütfen...
Polemiğe, kavgaya gerek yok.
Olay kezzap atmaya kadar getirilmiş, korkarım kezzabın markasını da vereceksiniz.

Konu sahibesiyle kayınvalidesi arasındaki diyalog biraz aşırıya kaçmış ama insan yaşamadıkça da bilemiyor ki.
Düşünüyorum kayınvalidem bana çocuk olacaksa erkek olsun, kayınpederin adını koyacağım dese kan beynime sıçrardı. Eşimin babası baba da benim rahmetlik babam baba değil mi?

Oldu olacak kayınvalide bebeğe kayınpederin, kayınpederin babasının, kayınvalidenin kendi babasının ismini koysun çocuk İspanyollar gibi Don Huan Karlos Sançes Pançes gibi uzun bir isim listesine sahip olsun, her isteyen farklı adıyla çağırır.

Hep gelinlerden anlayış, saygı bekliyoruz, birgün sende kayınvalide olacaksın diyoruz ama kayınvalidelerde eskiden gelin olduklarını unutuyorlar.
Kendilerine söz hakkı verilmediğini, çok kötü şeyler yaşadıklarını söyler dururlar lakin gelinlerine aynı şeyleri yaşatmamak için çaba sarf etmezler.

Bu, gelinler kayınvalidelerinle çata çat kavga etsin demek değil, saygı göstersinler, hürmet etsinler fakat saygı çerçevesinde haklarını da savunsunlar.

Son düzenleme:
Belki aşırı olmus ama hic saygısızlıkla suclamayın susanların eline ne geçiyor acaba sonsuz saygıları ezilmekten baska ne kazandırmıs onlara

Ses çıkarmayıp herşeylerine burunlarını sokunca ve dediklerini yaptırınca ' eşimin ailesi kötü' oluyor, ses çıkarınca saygısız olunuyor :) Tamam siz biraz sert bir dille uyarmışsınız, kayınvalideniz de saygısızlık yapmış. Bu konuşmadan sonra bebeğim b sini diyeceklerini tahmin etmiyorum. Diğer bir mevzu da, ne diye bebek konusunu açarsınız ki değil mi ama, sanki insanların düşünceleri akılları fikirleri yok...

Bu tepkiyi korunma yöntemini zi çantasına attığı zaman verseydiniz isabetli olurdu. Ama bu konuşma üzerine baya sert olmuş. Zaten kV de azıcık yüz varsa birdaha çocuk la ilgili tek kelime konuşmaz konuşursada bu lafları hakettiğinin kanıtıdır. Ama şöyle bir durum varki en saygısız insana dahi saygıyı hatırlatarak cevap vermek daha akılda kalıcı olur. Yoksa bu karşılıklı çirkin üslup sürüp gider.​

o zamanda tepkimi vermiştim, ama malesef bu çocuk ve yatak odama karışma huyu eksilmeden devam ettiği için, belki kendi lisanı ile konuşsam işe yarar dedim, kayınvalidem bu konuyu ilkkez açmış bende böyle bi cevap verme gereği duydum, olmayaydı keşke ama bu hırsızın suçu varda ev sahibinin hiç mi suçu yok lafına uyar diyim.

Ses çıkarmayıp herşeylerine burunlarını sokunca ve dediklerini yaptırınca ' eşimin ailesi kötü' oluyor, ses çıkarınca saygısız olunuyor :) Tamam siz biraz sert bir dille uyarmışsınız, kayınvalideniz de saygısızlık yapmış. Bu konuşmadan sonra bebeğim b sini diyeceklerini tahmin etmiyorum. Diğer bir mevzu da, ne diye bebek konusunu açarsınız ki değil mi ama, sanki insanların düşünceleri akılları fikirleri yok...
kısmet işi bunlar hadi diyelim benim bebeğim olmuyo, öyle bi durumda olsam hergün bebek muhabbeti farklı farklı insanlardan duymak kırıcı olmaz mı.

Back
X