kayınvalideler ve kızları

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
merak ediyorum butun kayınvalideler aynımı...kızları hep iyisini hakediyor...onlar cileli gelinler rahat...nebiliyim ya belkide normal olan bu galiba..kızlarıylailgili en ufak hatayı kabul etmiyorlar hemen savunma mekanızması....gelin alsa musrif olur kızlar alınca luzumlu olur...

Başlığa bayıldım :)

Konuya bir ekleme yapasım geldi.
Hep bana gelinsin,hep ben aranayım diyen kayuınvalidelerin kızları genellikle erkek tarafıyla pek görüşmez:)

:1:sanırım şanssızm benimkinin hiç kız kardeşi yok yahu :) ilerde kayılşvalidem olucak annesi ama pek arayamıyorum hoş aradığımdada konuşucak birşeyde bulamıyorum ya sonra vay efendim hiç arayıp sormuyor da falan filan acaba ben mi yanılış yapıyorum ki :)

birde benim gibi yaşı sizden büyük ve bekar bir görümceniz varsa Allah kolaylık versin ne diyeyim :)))

merak ediyorum butun kayınvalideler aynımı...kızları hep iyisini hakediyor...onlar cileli gelinler rahat...nebiliyim ya belkide normal olan bu galiba..kızlarıylailgili en ufak hatayı kabul etmiyorlar hemen savunma mekanızması....gelin alsa musrif olur kızlar alınca luzumlu olur...
türkiyede gelin olmak zor türkiyede gelinlerin kaderi bu..ben keşke annesi biz evlenmeden önce ölmüş biriyle evlenseydim diye çoook hayıflanmıştım hala öyle..ama her kaynana kötü olmuyor iyilerde var..var da öyle kayınvalideye sahip olmak bir gelin için şanstır bence..çünkü kötünün kahrı hiç çekilmiyor..

:1:sanırım şanssızm benimkinin hiç kız kardeşi yok yahu :) ilerde kayılşvalidem olucak annesi ama pek arayamıyorum hoş aradığımdada konuşucak birşeyde bulamıyorum ya sonra vay efendim hiç arayıp sormuyor da falan filan acaba ben mi yanılış yapıyorum ki :)

Bence en şanslısı sensin,görümceyle uğraşma derdin yok :27::27:
Keşke benimde bir görümce yerine 4-5 tane eltim olsaydı :52:

Benim de iki tane görümcem var evlere şenlik. Buyuk olan uzakta o yüzden fazla saramıyor bana ama küçük olan ısı gücü ben benim evim kocam. Evlense de bi kurtulsam cidden cok kizdiriyor bunca zaman gig demedim ama yakında yolucam az kaldı. Evime girip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştiriyor neymiş oyle daha güzelmiş balayina gideceğimiz zaman tutturdu bende gelicem diye sanki cocuk. Zaten abisini görünce bir şımarıklik bi hopalik. Bu. Arada surekli beni taklit ediyor bi kendi degil tum sulalesi. Ama ben sorunca asla etmem deniliyor. Zor walla gelinlik bileydim evlenmezdim Elimde kalicak az kaldı sabrediyorum

benim kayınvalidem çok iyi kadındır allah var aşırı uç davranışları yoktur hiç bir zaman ama yine de evet kızı herkesle küs ama her zaman kızı haklıdır :))

gerçi en son bana sardı görümce orda benden taraftı şimdi hakkını yemeyeyim :)

aslında en iyisi duymamak görmemek bilmemek, nasıl ki kayınvalide-kayınpeder insanın kendi anası babası gibi olmuyorsa gelin de evlat gibi olmaz, olamaz :31:

aman bu konulara hiç grmeyelim aman diyorum başka bişeyde demiyorum:20:

oldu Elifcim sende mi derstlisin??

benim görümcelerim değilde kayınvalidem hiç anlaşamayız neden bilmiyorum ama bi sebep yok ona hizmet etmiyorum diye bütünü görümcelerimlede onun yüzünden bir araya gelemeyiz allahtn benden küçükler..

benim görümcelerim değilde kayınvalidem hiç anlaşamayız neden bilmiyorum ama bi sebep yok ona hizmet etmiyorum diye bütünü görümcelerimlede onun yüzünden bir araya gelemeyiz allahtn benden küçükler..

takma boşver kim anlaşabiliyor ki zaten ben dışımdan anlaşıyormuşum gibi görünüyor bir de içime sor belki ona da sorsan o da benden nefret ediyordur kesin aman aman Allaha yakın bana uzak olsunlar ben canıma doydum

takma boşver kim anlaşabiliyor ki zaten ben dışımdan anlaşıyormuşum gibi görünüyor bir de içime sor belki ona da sorsan o da benden nefret ediyordur kesin aman aman Allaha yakın bana uzak olsunlar ben canıma doydum

bide yakınız kayınvalidemle akşam iş çıkışı yemeğe gitmeyince laf yapıo pazar günü temizlğe gitmedim die laf yapıo bağırınıo ben diorum bana bağıramaz benim sesim tonum falan geçimsiz hrkesle evime gelen misafirimi bile istemez ddim karışma isteyngeir daha bişi diyemio ama içi içini yiyo biliomusun cnm daha 1 kere cevap vermedim o bağırdı tle falan sa kaptı şimdid mesel konuşmuorum gitmiorum gene bi bahanee bulur ama bazı kayınvalideleri anlarım gelinler ne gider ne oğullarını gönderir herşeye verirler falan bende öle bişi de yok okadar laf yedim genede gittim ama işte kimse yaranamaz:47:

Başlığa bayıldım :)

Konuya bir ekleme yapasım geldi.
Hep bana gelinsin,hep ben aranayım diyen kayuınvalidelerin kızları genellikle erkek tarafıyla pek görüşmez:)

Bende size bir ekleme yapayım :) Ve her zaman kendi kayınvalidelerini beğenmeyen görümceler anneleri için derler ki : Ahh keşke benim kaynanamda seninki gibi olsa, sen şanslısın :))))))))

(Her ne kadar görümcelerim ve kayınvalidem ile anlaşıyor ve aramızdaki duygular samimi olsa da, sonuçta farklı düşünceler yaşanıyor zaman zaman elbet ki kalp kırmadan... )

Son düzenleme:
Ben de aynı insanın ananeliği ve babanneliği nasıl farklı olur anlayamıyorum.İkisi de torun. Kadın kızının çocuklarını okadar kayırıyor ki benim kızımın kendi,sinden 3 yaş büyük olan diğer torunundan fazla yemesini bile kıskanıyor.Diğeri 4 yaşında konuştu diye benim kızım 14 aylıkken çocuğa bakıp bakıp bu da geç konuşacak diyordu ki 2 yaşında şakır şakır konuştu yavrum.Hangi birini anlatayım ki.2 eltiyiz.KAyınvalidem 2 mizden de kızı ve çocukları maddi manevi önde olsun istiyor.Damada saygı 0.Hepsi birlik olmuş enişteyi okadar eziyorlar ki.Çocuklar bile babaya çok saygısız.Şimdi kocasını bırakmış 1 ay annesiyle yazlıkta.Biz yapsak oğlum ne yiycek ne içicek der.Görümcemin kayınpederi vefat etti.40ı çıkmadan, 1 ay sonra çocukları alıp annesinin yanına yazlığa gitti 1 ay kaldı.Ben sevmesem de kayınpederim vefat etmişken bukadar kısa süre sonra tatile komam kocamı bırakıp.Ama kızları yapınca herşey normal.

eklemeden duramıcam bende kızları çok hamarattır tertiplidir temizdir ellerinden her iş gelir ama gelin genelde pis pasaklı ve dağınıktır. Hiç bir işi beceremez çocuk doğurmuş bile olsa emin ol o çocuğa bakamaz daha 20 yaşındaki görümce ondan daha iyi bakar!
birde böyle tipler genellikle kvleri ile hiç görüşmezler ve haklı sebepleri vardır ama senin onlardan biri ile görüşmemek gibi bir lüksün yoktur.

Back
X