Kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız ?

Yenibihayat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
29
7
1
Merhaba Arkadaşlar ,
Başlıktada yazdıgım gibi kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız,
Hastalık olur, yaşlılık olur bunları tenzih ediyorum,
Yaptıgım iştende gocunmam ama mecburmuyum ?
Kayınvalidem 50 li yaşlarında eli ayagı tutuyor şükür işine gelen herşeye yetişir ama ben bi misafir olarak gittigimde yada bi ugradıgımda bana bişeyler kitlemesinden sıkıldım. Kendi evinin işinden kaçıyor resmen kadın anneme bu kadar hizmet etmiş degilim eşimin annesi diye saygıda kusur etmem ama evini silip süpürmek zorundamıyım ? Kendisi evde çalışmıyor ben çalışan bi insanım kendi evimin işine zor yetişiyorum boş anımı yakaladımı güya rica ediyor ama istemesemde mecbur bırakıyor. Bu zamana kadar hiç ses etmedim her işine koştum üstümüzde emekleri var evlenirken destek oldular diye ama sonra aramız açıldı ve benim için kötü konuştu yaptıklarımın hiç biri gözüne görünmedi,siz ne düşünüyorsunuz ?

Canım bu tür konularda işi baştan sıkı tutman ve kendine bir saygı alanı yaratman gerekiyordu. Sevgilinle veya eşinle tanışmaya gittiğinde el pençe divan durursan, saygılı olacağım diye kendine saygını kaybedersen bir süre sonra o kadın sana diş bilemeye ve üstünlük taslamaya başlıyor. Malesef bu raddeden sonra yapacağın şey ya mesafe koyup uzak durmak, ya da sana böyle davranmasına göz yummak olacak.

Ben ilkini tavsiye ederim sana.

Hayır mecbur değilsin
Yaptığı uyanıklık karşısındakinin yapacağı varsada yapmamasına neden olur

Asla anneme yaptığım işten fazlasını yapmam hatta çok azını yaparım. Diğer türlüsü bana iki yüzlülük gibi geliyor. Sırf kocamı kaybetmeyim diye yapılan bişey. Saçmaaaa....

Yoo zorunda değilsin.
Ben evine gittiğim zaman kv'nin, misafir gibi davranırım.
O da sağolsun hiçbir seye elini sürdürmez.
Başta alıştırmak lazım sanırım.
Hastalık olursa tabiiki koşarım, eşimin annesi sonuçta.

tabıkı yapmak zorunda degılsın
ne munasebet yanı
yardımcı hanım tutsun.

Yapmayin eli ayagi tutuyorsa, tutmuyorsa bile ben yapmazdim
Kadin tutulabilir. Sevmiyorum boyle seyleri.
Ben misafirlige gittigimde bile yardim etmem. Herkesin duzenini bilmiyorum sonucta o nereye bu nereye diye pesinde dolasamam hic.
Kendi evimde agirladigim misafirede is yaptirmam, yardim istemem herseyi kendim hallederim.

Yapmıyorum
Kendisi bu bayram sağolsun epeyi laf vurdu ama gocunmadim, yapmayacağım beyan ettim kendisine kırıcı olmadan tatilimi zehir etmesine izin veremezdim
Birkez daha eşimin memleketinden nefret ettim :)

Kırıcı olmadan nasıl söyledin?
Kendisi hamur acamadigi için (yasliliktan) çok sevgili eşimin ve diger çocuklarının katmer yeme heveslerini üzerime yigma cabasi sonucunda kendisine ben hamur açmayı bilmiyorum biliyorsun dedim.
Annen öğretmedi mi ? dedi, ben de hayır ! gereksiz bulduğu icin öğretmedi dedim.
Biz böyle anlasiyoruz kendisiyle o zerre kadar kirilacak bir kadın değil gelinlerine çünkü pek tinlamaz ha varsın ha yoksun ona göre sadece oğlunun karisi torununun annesinin
Bana bulasmaya açıkçası pek facasida yemez zaten

Ya ben anlamıyorum yıl oldu bilmem kaç, kadınların yüzdelik olarak epey yüksek bir kısmı hala kendi parasını kazanıyor. Erkekler de kadınlar da çalışıyor, kadınlar hem tek başına ev işlerini yapmakla hem çocuklara bakmakla mükellef hem de sevgili kayınvalidelişkolarının ev işlerini yapmak zorunda. Niye bir erkek kayınpederinin işlerini görmek zorunda hissederken kadınlar böyle bir zorunluluk içinde hissediyor ben anlamıyorum, yapmayın olsun bitsin ya. Siz kocanıza eş olun diye evleniyorsunuz. Kayınvalidenize hizmet edin diye değil hem ne kadar örnek gördüm ev işlerine hiç dokunmayan, elini sürmeyen gelinler daha bir el üstünde tutuluyor çevremdekilerden bakacak olursam. Ev işini sürekli yapan, sürekli kayınvalidesine yardım eden kadınlar ise hizmetçi muamelesi görmekte. Anamıza babamıza yardım etsek arada yeter... Boşverin böyle şeyleri hele ekonomik özgürlüğünüz varsa.

Teşekkürler kızlar cevap için ilk evlendigimde sanki mecburum yapmassam kötü gelin diyecekler diye ipin ucunu kaçırdım sanırım son zamanlarda artık mecbur olmadıgımı anladıgım için uzak duruyorum ama o yinede çekinmeden söylüyor.
Mesela hergün ev silen biri degil orda kaldıgımız zaman sanki hergün ev siliyormuş süpürüyormuş gibi şuraları bi süpürsen rahat edemiyorum der.

Edemiyorsan süpür deyin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…