Kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız ?

Bu tamamen kişinin karakteriyle alakalı bişey. Bazıları kızlarına gelinlerine iş yaptırmaya bayılır. Bazıları ise sadece gelin gelsede işleri yapsa der. Bazıları ev benm evim kimse karışmasın der:)) valla kmse kusura bakmasın ben yapsam anamda kv de yaptırır ama hiççç niyetim yok:)) nasıl alıştırrsan öyle gider. Hastalık falan bunlar başka tabi. Ama bişey demiyosa sende yapma. Diyosa da he tamam de ertele:) klasik annelerimize yaptığımz gibi. Ama şunu da söylym basit işlere de yardım yapılmalı tabi. Bu dedklerim sürekli ve her işten bahsedyrm. Yoksa sofra kur kaldr salata pilav yapmak bulaşık falan bunlar norml şeyler. Başkasının evine bile gidince yardım olark yapılır

1 senelik evliyiz yazın izne gelmişiz 10 gün bizde 10 gün kv lerde kaldık,onlarda kaldığımız bir gün alakasız bi konuşma arasında arka apartmanda bir gelin var 10 sene kv ile birlikte oturdu hala her haftasonu gelir temizliğini yapar dedi, bende benim arkadaşın kv si de hiçbir özel günü unutmaz bilezik yapar kıza dedim, o konu orda başlamadan bitti

Ama nedir oraya oturmaya gittiğimizde çoğu şey hazır olur salata yapılacaktır yaparım,sofrayı kurar toplar makinaya dizerim, çay meyve servisi yaparım,bu kadar yoksa zaten titiz bi insan değilim kendi evimi yardımsız temizleyemiyorum

Ben boşadım bunun üst versiyonunu. Yeni gelini hem onun binasına oturmadı, hem de muhtemelen ben gibi her çağırılmaya koşmuyor. Gayet de kıymetli sayemde kasmayın, keyfinize bakın..

Kv ler biz gelinleri programlanmış robot gibi görüyorlar heralde :) :)
Bas düğmeye gelin tüm halılar camlar yerler silsin süpürsün yemek bulaşık ütü yetmez bahçeyi de temizle :)
Baştan alıştırmayın yoksa hep bir beklenti içine girer
Benim kv yemek bile yapmaz, bana geldiklerinde ben işe gidip geliyordum kadın tüm gün otur otur bide hava da soğuk dışarı çıkılmıyor otur otur bi yemeğe el atıyım oğlum da yiyecek demiyordu ben işten gelince yapardım
Ya da yerler kırıntı olsa bi süpürge tutmaz görümce yapıyordu o da yarım yamalak
Ben de memlekete gidince çok bişey yapamam kusura kalmasınlar en fazla yemek yaparım ortalığı toplarım biliyorlar benim anne evinde nasıl olduğumu ve çalışıtıgımı

güler yuzunuze bakmaya hos sohbetinizi dinlemeye geldik ev her zaman supurulur deyin.

Onlar tarafindan bakarsak kosmak zorundasin
Bizim tarafimizdan bakarsak zorunda degilsin

Asla yapmak zorunda değilsiniz. Baştan yapmamak gerekiyor. Bir kere yapınca o görev oluveriyor. Ben göz yapmadım mesela hiç de benden istemez. Bazen yarım agiz söylerim ama yap misin gibi teşekkür eder. Ama baslarda çok sıkı tuttum işi. Kendi evim gibi değil misafir gibi davrandim. Ayni sekilde onlar bize gelince de onlara misafir gibi davrandim. Odalarima bile benden izinsiz girmez. Sanirim karsilikli ama bastan yapmamak gerekiyor ama ben de ona öyle yaptım. Ama hastayken filan istese yaparim niye yapmiyim. Ama normal günde benim isim başımdan asgin. Daha bulasigini yikamisligim yoktur.

Bu durum aslinda talep edilmesinden dolayi degil "hayir" demeyi bilmemekten ortaya cikiyor.

Bende senin gibiyim gitmek istemiyorum bu yuzden illa dip kose temizlik yaptiracak gitmeden once resmen bunalima giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…