Kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız ?

Yoo hiçbir zorunluluğun yok. Valla bizde iki gelin toplasan 2aylik hizmet etmemişlerdir anneme. Biri20 diğeri12 yillik.

15 yıllık evliyim bir kere süpürdüm kv evini..

rahat edemiyorsa süpürsün..

Tabi ki her işine koşmak zorunda değilsin. 50 yaşında kadının temizlik yapmak istememesini de anlarım. Kendisini ayda 1 de olsa temizlikçi tutmaya ikna edin.

Edemiyorsan süpür deyin :))

15 yıllık evliyim bir kere süpürdüm kv evini..

rahat edemiyorsa süpürsün..

Bugün yapmasakta olur derim ama yok yok şöyle üstten bi süpürü ver der illa yapacagım yani.
O yüzden diken üstünde giderim oturmaya ve kalmaya,
Kendi de baska isler yapar tabi işi hiç bitmez zatende
Ben her gittigimde elime viledayı süpürgeyi almak zorundamıyım son zamanlarda azaltmıştı yine başladık.

Tabi ki her işine koşmak zorunda değilsin. 50 yaşında kadının temizlik yapmak istememesini de anlarım. Kendisini ayda 1 de olsa temizlikçi tutmaya ikna edin.
Onu desem bırak kendim yaparım der.
Kötü olmak kalp kırmakta istemiyorum kullanılmakta.

Onu desem bırak kendim yaparım der.
Kötü olmak kalp kırmakta istemiyorum kullanılmakta.
İş yapıp bittikten sonra söyleyin. Öyle derse de tabi ki siz kendi evinizin işini herkesten çok daha güzel yaparsınız ama bu sıcakta kendinizi yordugunuza değmez ya da benzer yumuşak sözlerle ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum. En azından deneyin.

Nasıl alıştırırsan öyle gider.. Sen yaptıkça daha fazlası istenir.. Kendi evime bile yeri geliyor temızlıkçı abla çağırıyorum kv min kızları var yapsınlar ya da yardımcı çağırsın hiç yapamam valla

Biz eşimin memleketine gittiğimizde elimden geldiğince günlük işlere girişiyorum. Hiçbir işe dokunmadan her işi ev sahibinden(bu yaklaşımımın sebebi kayınvalideye saygıdan çok insana saygıdan) beklemek kendi adıma doğru gelmiyor. Ancak herşeyin bir sınırı var. Asla kendimi ezdirmem. Bazen kayınvalidem bu yardımlarımdan yüz bularak şansını dener. Geçen yıl gittiğimizde bütün kış yattıkları çift kişilik döşeklerin yününü önüme döktü. Bende eşime "bu işlerden hiç anlamam, bana güvenip dökmeseydi keşke" dedim ve yapmadım tabiki. Elinde patladı döşek. Üstün körü yünleri dövüp tekrar doldurdu. Kışın uzun soluklu bizde kalmaya gelirler. Ama kendisi yiyeceği yemeği yapmaktan başka hiçbir işe elini sürmez. Birde işden yorgun argın geldiğimde de bana salata yapmamı buyurur. Ev tozluymuş umursamaz bile. Birgün kendisine dedim ki" Anne bütün gün evdesiniz. Şu kırıkların üzerinden geçerken rahatsız olmuyor musunuz?" Öylece suratıma baktı :)

Ilk zamanlarda yardım ettim yapmıyor gelin is demiş sagasola şimdi sadece bu kac tabak kaldiririm yediğim sofradan yatağını duzeltirimbitti.ama anneme gidince esim bile yapar çünkü.ben yaranamadkm annesine.sende yapma canim yorgunum de gec yoksa ilerde daha cok şeyler ister senden gelinsin diye

Ben yapmam. Siz de yapmayın. Neden yapayım ya hu. Kendi ev temizliğimi bile ben yapmıyorum.
Söyleyin, kendine temizlikçi tut diye.

Sırtım tutuldu belim ağrıyor. Sen daha iyi yapıyorsun özellikle mutfak işleri için. Ay ben sakarim anne kirarim üzülürüm. Duruma gore bir bahane uydurun gitsin. Olmazsa da temizlikçi tutalım de. O üstten süpür derse ay olur mu öyle kadınlar koltuk bile kaldırıp tertemiz yapıyor çağıralım de. Ve odadan çık muhabbet uzamasın.

Niye yaptin? Yapmasaydin. Yada gidiyorsaniz 2 3saatligine gidin. Is buyurcak vakti olmasin. En guzel yontem budur. Ya da gittiginizde beliniz agrisin basiniz agrisin yine yapmayin. Herkes kendi evinin duzeninden sorumlu. Ama oncelikleesinizle konusun bu konuyu. O destek cikarsa kivirirsiniz bi sekilde

Yapıp yaranamayinca benim gibi komple bırak en güzeli cam silemiyorum yetişemiyorum diyen duygu sömürüsü yapan kv bayramda kendi evini kendi temizledi çıktı merdivene camını kendi sildi demekki silebiliyormus dedim 5 yıl boşuna ezilmisim tavsiye edilir

Benimki de çok titiz kimsenin yaptığı işi beğenmez. Ben de öyle süper becerikli biri değilimdir.
Bir kez evini süpürdüm, hemen arkamdan kendi bir daha süpürdü , ben farklı aparatlar kullanıyorum kızım yoksa içim rahat etmiyor yanlış anlama dedi, hay hay dedim ben de ne diyim.

Yapmak zorunda değilsin elbet. Ama anneme gittiğimde nasıl ki yorulmasın diye, bi işin ucundan tutuyorsam ona da aynı şeyi yaparım. Benim oturup da, koskoca kadının bana hizmet etmesinden hiç haz etmem. Rahatsız olurum. O yuzden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Gocunmam hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…