Kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız ?

Sende iş yaparken kazayla olmuş gibi kır dök bir yerlere çamaşır suyu fln bulaştır bak bakalım bidaha yap diyormu

Benim kv ta uzaktan diyo ev pislendi seni bekliyo diyo ben de hıhı diyip güldüm yapar mıyım hayır ben hizmetçilik yapamam kendi anneme yapmadım ki :)

Yapmadım
Kendim davete gittiğimde sofra kurar kaldırırım çay servisi yapardım çok bile
Ben zaten kendi evime yetmeye çalışıyorken çalışan biri olarak neden yapayım
Bana çok saçma geliyor nasıl rahatlıkla gel evimin işin yap diyebiliyor size temizlikçilere bile fazladan bir iş yaptıramıyorsun parasıyla.
eli ayağı tutuyor yapsın yoksa hizmetçi tutsun
Yarın gelir yaptığın her fedakarlığın adı yapmasaydın olur
Yaransan dert değil!

Zorunda değiliz
Hastalık olur kimsesi olmaz okey ama
Bu gbi durumlar yoksa herkes kendi işini yapsın
Ben de calısıyorum
Kendi evime yetişemem
Yardım edecek olsam kendi anneme ederi m
Kv evinde birseye elimi sürmem
O da bana geldiğinde birseye elini sürmez:)

Benim kv felçli bastonla yürüyor. Eşimle severek evlendik. Annesi felç geçirdi biz sevgiliyken. Nişan zamanı eşim annemle aynı binada oturmaz bakıma muhtaç kabul eder misin dedi. Onun üzüntüsüne ortak oldum. Kabul ettim. Annem olacak o benim dedim,acıdım bizde yaslancaz sonumuzu düşünelim dedim,kabul ettim. Hayatımın hatasıydı o masum hasta zavallı kadın hayatımı zindana çevirmek için elimden geleni yapıyor. Ona bakiyorum suyunu bile eline ben veriyorum. Ama aynı. Ilk başta annem gibi sevdim zevk ile yaptım her işini ama değmemiş. Son olarak diyeceğim bunların hepsi ayni

Ne annemin evinde ne kv evinde yapmam öyle iş ufak tefek çay doldurursun bulaşık makinesi yerleştirirsin filan o da normal

Benim annem 57 yaşında gelip evimi temizliyor hamile olduğum için

Bu nasil oluyor anlamiyorum. Ne diyor kadin? Isten cikmis yorgun argin gelmis gelinine ne diyor da yapmak durumunda kaliniyor? Bastan is nasil bu raddeye geliyor? Ben kayinvalidemi sevmiyorum ve gitmiyorum. Eskiden giderdim. Ama giderken de cay bile koymadim hic.

Ben de yapmam.Tek yaptigim bulasiklari makineye yerlestirim mi yoksa elde mi yikayacaksin diye sormak :)Ilk zamanlar makineye koydurmayip bana elde yikatmaya calisiyordu biriki yaptim dedim niye makineye koymuyoz yok iste hersey makineye mi konurmus hep makinede mi yikanirmis...ben elde yikamam pek evimde de o yuzden bana laf vuruyordu aklinca.Ben de elllerim deterjandan kotu oluyor makineye konacaksa koyayim elde yikayamam dedim.O oldu.Elimi surmem kendimce cok sebebim var.

İşten çıkınca degil ama diyelim oturmaya gittik biraz geçiyor ay şuraları bi süpürsen yada silsen kaç gündür yapamadım der mecbur kalırsın yaparsın.
Yada şu gün gelsende camları bi silsek der öyle ..
baştan alıştırdım sanırım.

O zaten hiç demez sana yardım ediyim diye.
Kendi tatile gider dönünce ben evini hazır ederim,
Ben gitsem bari bi süpüreyim demez.

Canım ben elimi birşeye sürmiyeyim yiyip içip gideyim demiyorum ben zaten oturmam elimden geldigince yaparım ama buyurması hoşuma gitmiyor birde kullanıldıgımı farkettim dedigim gibi hani bulmuşken yaptırayım kafasında.

Benimkilerde hep inkar oldu canım ondan da istemiyorum yapmak

Eşim karışmaz yapmasam niye yapmıyorsun demez yada yapsamda iyiki yaptın demez benim elimde

Bigün ordayız işten geldim banyo olacaktım yemek yedık dedım ben duşa gireyim daha kimse yokken tamam dedi cıktım dustan zaten yorgunum ben cıkana kadar toplamıştır dedim bide baktım ki herşey oldugu gibi duruyor oturmus doldurmuş cayını içiyor.

Yapmak zorunda değilsiniz ama size onca iyiliği dokunan kişiyi de bir kalemde silmek doğru değil.
Anne kız arasında bile neler neler oluyor.
Nedense genelde kadınlar evlendikten sonra aileleri siliyor.

Hastalık/yaşlılık yoksa, temel şeylere yardım ederim ama fazlasını ne ben yapabilirim ne de benden beklerler..
Yemek yaparım ara sıra, sofra kur-kaldır, bazen masanın altına bizim velet kırıntı falan döker, süpürge açarım, açmışken süpürürüm...
Çay-meyve servisi yaparım.
Kv biraz dağınık, 5 yılda 2 kere mutfak dolaplarını boşalttım, yerleştirdim.
Bir kere de evinde ıvır zıvır sakladığı gözüme çarpan seyler vardı, verilecek/atılacak ne varsa onları ayırdım.
Evine yardımcı gelmesine rağmen düzeni sağlayamıyor pek...
Ama hiç birini tek başıma yapmam...
Kv, eğer birlikte gittiysek görümcem, bazen eşim yardım eder...
Kendimi kullanılmış hissetsem elimi sürmem..

Benimkilerde hep inkar oldu canım ondan da istemiyorum yapmak
Bosver bacım kizlari yapsın onlara iyi desinler başka gelinleri yapsın hiç uğramamak kendi işini yaptım onunki kaldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…