- Konu Sahibi Yenibihayat
-
Merhaba Arkadaşlar ,
Başlıktada yazdıgım gibi kayınvalidelerin her işine koşmak zorundamıyız,
Hastalık olur, yaşlılık olur bunları tenzih ediyorum,
Yaptıgım iştende gocunmam ama mecburmuyum ?
Kayınvalidem 50 li yaşlarında eli ayagı tutuyor şükür işine gelen herşeye yetişir ama ben bi misafir olarak gittigimde yada bi ugradıgımda bana bişeyler kitlemesinden sıkıldım. Kendi evinin işinden kaçıyor resmen kadın anneme bu kadar hizmet etmiş degilim eşimin annesi diye saygıda kusur etmem ama evini silip süpürmek zorundamıyım ? Kendisi evde çalışmıyor ben çalışan bi insanım kendi evimin işine zor yetişiyorum boş anımı yakaladımı güya rica ediyor ama istemesemde mecbur bırakıyor. Bu zamana kadar hiç ses etmedim her işine koştum üstümüzde emekleri var evlenirken destek oldular diye ama sonra aramız açıldı ve benim için kötü konuştu yaptıklarımın hiç biri gözüne görünmedi,siz ne düşünüyorsunuz ?
İşten çıkınca degil ama diyelim oturmaya gittik biraz geçiyor ay şuraları bi süpürsen yada silsen kaç gündür yapamadım der mecbur kalırsın yaparsın.Bu nasil oluyor anlamiyorum. Ne diyor kadin? Isten cikmis yorgun argin gelmis gelinine ne diyor da yapmak durumunda kaliniyor? Bastan is nasil bu raddeye geliyor? Ben kayinvalidemi sevmiyorum ve gitmiyorum. Eskiden giderdim. Ama giderken de cay bile koymadim hic.
O zaten hiç demez sana yardım ediyim diye.Zorunda değiliz
Hastalık olur kimsesi olmaz okey ama
Bu gbi durumlar yoksa herkes kendi işini yapsın
Ben de calısıyorum
Kendi evime yetişemem
Yardım edecek olsam kendi anneme ederi m
Kv evinde birseye elimi sürmem
O da bana geldiğinde birseye elini sürmez:)
İyi fikir.Sende iş yaparken kazayla olmuş gibi kır dök bir yerlere çamaşır suyu fln bulaştır bak bakalım bidaha yap diyormu
Canım ben elimi birşeye sürmiyeyim yiyip içip gideyim demiyorum ben zaten oturmam elimden geldigince yaparım ama buyurması hoşuma gitmiyor birde kullanıldıgımı farkettim dedigim gibi hani bulmuşken yaptırayım kafasında.Biz eşimin memleketine gittiğimizde elimden geldiğince günlük işlere girişiyorum. Hiçbir işe dokunmadan her işi ev sahibinden(bu yaklaşımımın sebebi kayınvalideye saygıdan çok insana saygıdan) beklemek kendi adıma doğru gelmiyor. Ancak herşeyin bir sınırı var. Asla kendimi ezdirmem. Bazen kayınvalidem bu yardımlarımdan yüz bularak şansını dener. Geçen yıl gittiğimizde bütün kış yattıkları çift kişilik döşeklerin yününü önüme döktü. Bende eşime "bu işlerden hiç anlamam, bana güvenip dökmeseydi keşke" dedim ve yapmadım tabiki. Elinde patladı döşek. Üstün körü yünleri dövüp tekrar doldurdu. Kışın uzun soluklu bizde kalmaya gelirler. Ama kendisi yiyeceği yemeği yapmaktan başka hiçbir işe elini sürmez. Birde işden yorgun argın geldiğimde de bana salata yapmamı buyurur. Ev tozluymuş umursamaz bile. Birgün kendisine dedim ki" Anne bütün gün evdesiniz. Şu kırıkların üzerinden geçerken rahatsız olmuyor musunuz?" Öylece suratıma baktı :)
Benimkilerde hep inkar oldu canım ondan da istemiyorum yapmakIlk zamanlarda yardım ettim yapmıyor gelin is demiş sagasola şimdi sadece bu kac tabak kaldiririm yediğim sofradan yatağını duzeltirimbitti.ama anneme gidince esim bile yapar çünkü.ben yaranamadkm annesine.sende yapma canim yorgunum de gec yoksa ilerde daha cok şeyler ister senden gelinsin diye
Eşim karışmaz yapmasam niye yapmıyorsun demez yada yapsamda iyiki yaptın demez benim elimdeNiye yaptin? Yapmasaydin. Yada gidiyorsaniz 2 3saatligine gidin. Is buyurcak vakti olmasin. En guzel yontem budur. Ya da gittiginizde beliniz agrisin basiniz agrisin yine yapmayin. Herkes kendi evinin duzeninden sorumlu. Ama oncelikleesinizle konusun bu konuyu. O destek cikarsa kivirirsiniz bi sekilde
Bosver bacım kizlari yapsın onlara iyi desinler başka gelinleri yapsın hiç uğramamak kendi işini yaptım onunki kalduBenimkilerde hep inkar oldu canım ondan da istemiyorum yapmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?