Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Emanet diye bir şey var ama. Ben size emanet versem siz de kafaniza göre birilerine verseniz bu mantıklı mı? 10 senelik eşyalar tabi ki kullanılsın ama önce sahibine sorulsun. Bodrumda tutmak istemiyorsa " alın eşyalarınızı" diyebilirdi. Tersi olsa gelin kayınvalidenin ona emanet verdiği şeyi bir başkasına verse kıyamet kopardı. Bunu yapan kayinvalide olduğu için mi mazur görülsün?
Sanki komşunun veya coooook uzak bir akrabanın deposuna bırakmış. BABAANNESININ DEPOSUNA TORUNUNA AIT ESYALARI BIRAKMIS. VE BABAANNE DE KABUL ETMIS. Depoda yerinin olmadığını söyleyerek kabul etmeyebilirdi. Veya bunlar burada çok kaldı gelip icabına bakın diyebilirdi. Sormak bu kadar zor olmasa gerek.Kusura bakmayın, kimse koca koca mallarınızı deposunda saklamak zorunda değil, madem malınız çok kıymetli, özel ücretli depo hizmeti veren yerler var oralara bırakılabilirdi.
Sanki komşunun veya coooook uzak bir akrabanın deposuna bırakmış. BABAANNESININ DEPOSUNA TORUNUNA AIT ESYALARI BIRAKMIS. VE BABAANNE DE KABUL ETMIS. Depoda yerinin olmadığını söyleyerek kabul etmeyebilirdi. Veya bunlar burada çok kaldı gelip icabına bakın diyebilirdi. Sormak bu kadar zor olmasa gerek.
Ben sahsen bana emanet edilen çöp olsa aradan 30 yil gecmis olsa eger emanet almayi kabul etmişsem sahibini sormadan asla böyle bir şey yapmam velev ki öz evladım olsun.
Yazdıklarımı tekrar okuyun. Zira sizin anladığınız gibi bir şey yazmadım.Kendiniz cevabı vermişsiniz işte, uzak akrabaya vermemiş eşyaları, görümcesine vermiş. Babaanne'nin deposu boş, sizin gibi düşünmüyor ki, gelinim diyor kullanabilir benim malımı diyor.
Yazdıklarımı tekrar okuyun. Zira sizin anladığınız gibi bir şey yazmadım.
Kayinviden deposuna kabul ettiği eşyaları sormadan vermemeliydi. Bu kadar basit. Bunu öz annem yapsa da aynı şeyi söylerdim.
Gorumceme esyalari guzel kullanmasini bebek istedigimizi ve dogunca alacagimi soylerdim.
Ama bundan once anasinin terbiyesizligine ses cikarmayan esime de bir guzel saydirirdim. Ayip yahu. Insan bir sorar. Usuluyle istenir. Gorumce de az degil. Sana soyleseydi keske.
Orasını bilemem. Varsayımdan değil konuda anlatılana göre yaparım. Ki yaptığım yorumun arkasindayim. Verdiği tepkinin aşırılığı da kendisini ilgilendirir. Diğer arkadaşların " zaten 10 senelik eşya, yenisini alırsın" şeklindeki yorumları da sakinlestirmistir mutlaka.Evet sormadan vermemeliydi, bunda hem fikiriz. Fakat gerçekleşen eyleme karşı verilen tepki aşırı fazla, yorumlarda da çok fazla.
Değişkenler belli, ortada sorulmadan verilen eşya var, eşya oldukça eski ve kv'nin deposunda kalıyor, eşyanın bir diğer sahibi de eş. KV'nin oğluna, "oğlum buradaki eşyaları kullanmayacaksanız kardeşine veriyorum" demiş olma olasılığını düşünen oldu mu? Şimdi eşi de kadına sorması lazımdı denilecek vs. gerçekten bazı şeyleri çok içselleştiriyoruz.
Yani manevi bi bağı yok eşyaya, atsan belki bi çok kişi çöpten almaz malum eski model, kim çocuğunu eski bir şeye bindirmek ister aranızda? Belli ki bir şeylerin masrafından kısılmak isteniyor, buna anlayış göstermek yerine tepki vermek neden? Ne zaman böyle bir millet olduk aklım almıyor, ufacık şeyler için birini kırmak mı gerekiyor?
Herkes tek açıdan düşünüyor, bir düşünün bakalım depoda duran ki muhtemelen kömürlük dediğimiz rutubetli yerler olma ihtimali bile var, burada 8 senedir böceklerin, bakterilerin, virüslerin, farelerin arasında eşya saklanıyor ve bu eşyayı kullanmak zorunda olan birisi, eşyayı aldı diye kıyamet koparılıyor. Acaba hastalık kapma ihtimaline karşı yine de kullanır mıydı o eşyaları konu sahibi yoksa yenisi mi aldırırdı..
Cocuklugunu gencligini 80 lerde , 90 larda yasamis biri olarak yorum yapmak istedimOğlunuz 10 yaşında olduğuna göre, verilen mallar yaklaşık olarak 9 senelik, bizim şunu idrak etmemiz gerekiyor, 70 ve 80li yıllarda gençliğini yaşamış insanlar ki 90lı yılların başlarını da katabiliriz, sürekli büyüğünün eskisini kullanarak yetişmiştir. O zamanlar bir şey varken, aynı şeyin tekrar alınması israf olarak gözükürdü. Burayı uzun uzun anlatmaya gerek yok az çok bilinir zaten.
Şimdi bu yıllarda yaşamış insanların, sizin kullanmadığınız ve yaklaşık 8 senedir depoda bekleyen mallarınızı, çocuğu olan birine vermesi gayet normal olabilir. Bunun yanlışlığı ya da doğruluğu konusunda yorum yapmıyorum bakın, eşyaları veren kişi o kültürle büyümüş ve bunu benimsemiş, kayınvalidenizin yaşındaki insanlar sizin gibi düşünemez. Yorumları görüyorum bazen irkiliyorum gerçekten, eşinizin; ablası kardeşi doğum yapıyor, durumu da olsa, 8 senedir kendi annesinin deposunda bekleyen ve "kullanılmayan" ürünü kullanmak yerine yenisini alması bence mantıklı olmazdı.
Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama akrabam dediğim kişinin kullanmadığı malını ben kullanınca değerleniyorsa, onunla akrabalık yapmak istemem. Eminim çocuğunuz olsa ve sizin malınız eskimiş olsa görümceniz bir şekilde size yenisi bile hediye edebilir her ne kadar inkar etsenizde.