Kayınvalidem arkadaşlar yardım

Bugün söyledim arkadaşlar 2.bebeği düşünüyoruz Rabbim nasip ederse diye k.valideme laf açıp onada2 çift lafım olacak bundan sonra herkes ederi kadar sizlerden hepinizden Allah razı olsun kendimi çook daha iui hissediyorum

Gorumcenizin evinde kendi esyalarinizi hic gormediniz mi puset en azindan hic dikkatinizi cekmedi mi

Söylemeden verdiyse ayıp etmiş tabi yani sorup verdiyse çok sorun etmezdim ben ki eşimin ailesiyle aram pek iyi değildir yani :)

Kendiinizu panik atak teşhisi konacak kadar yipratmayin yazık günah o rahatsızlık ciddi bir durum kendinizin kiymetini bilin .

10 yıl olunca umudu kesti herhalde sizde sürekli olarak hatırlatma yapmasiysaniz gözden cikardiginizi düşünmüştür. Gorumcenize söyleyin çocuk düşünüyoruz inşallah olursa eşyaları senden isterim iyi sakla filan diye.

Emanet diye bir şey var ama. Ben size emanet versem siz de kafaniza göre birilerine verseniz bu mantıklı mı? 10 senelik eşyalar tabi ki kullanılsın ama önce sahibine sorulsun. Bodrumda tutmak istemiyorsa " alın eşyalarınızı" diyebilirdi. Tersi olsa gelin kayınvalidenin ona emanet verdiği şeyi bir başkasına verse kıyamet kopardı. Bunu yapan kayinvalide olduğu için mi mazur görülsün?

Evet emanet diye bir şey var, fakat bu bir başkasının deposunu "emanet" altında kullandıktan sonra yaptığı şeye panik ataklık tepki vermesini gerektiriyor mu? Malları verirken, aman anne bunlar sana emanet sonsuza kadar da olsa onları sakla mı dedi?

Her şey tek taraflı düşünülüyor maalesef, acaba KV malları deposuna aldıktan sonra kaç malını atmak zorunda kaldı sırf oğlu üzülmesin diye, kendi deponuz yok, bir başkasının deposunu ücretsiz kullanma hakkı buluyorsunuz, bu hakkı bulurken de "akraba" olmanızı kullanıyorsunuz, yani emrivaki şekilde bizim depomuz yok denilerek akrabanızın malını senelerce kullanıyorsunuz, sonra akrabanız çürümüş bile olabilecek malları eşinizin kardeşine veriyor, ele değil bakın eşinizin kardeşine veriyor ve bu büyük problem oluyor öyle mi?

Kusura bakmayın, kimse koca koca mallarınızı deposunda saklamak zorunda değil, madem malınız çok kıymetli, özel ücretli depo hizmeti veren yerler var oralara bırakılabilirdi.

Üzgünüm her şeyi tek taraflı düşünüp karşıya yüklenmek çok saçma. Evet sorması gerekiyordu kv nin, fakat sormadan veriliyor olması, burada bu yorumlara maruz kalmasının mantıksızlığını gidermiyor.

Kusura bakmayın, kimse koca koca mallarınızı deposunda saklamak zorunda değil, madem malınız çok kıymetli, özel ücretli depo hizmeti veren yerler var oralara bırakılabilirdi.
Sanki komşunun veya coooook uzak bir akrabanın deposuna bırakmış. BABAANNESININ DEPOSUNA TORUNUNA AIT ESYALARI BIRAKMIS. VE BABAANNE DE KABUL ETMIS. Depoda yerinin olmadığını söyleyerek kabul etmeyebilirdi. Veya bunlar burada çok kaldı gelip icabına bakın diyebilirdi. Sormak bu kadar zor olmasa gerek.

Ben sahsen bana emanet edilen çöp olsa aradan 30 yil gecmis olsa eger emanet almayi kabul etmişsem sahibini sormadan asla böyle bir şey yapmam velev ki öz evladım olsun.

Sanki komşunun veya coooook uzak bir akrabanın deposuna bırakmış. BABAANNESININ DEPOSUNA TORUNUNA AIT ESYALARI BIRAKMIS. VE BABAANNE DE KABUL ETMIS. Depoda yerinin olmadığını söyleyerek kabul etmeyebilirdi. Veya bunlar burada çok kaldı gelip icabına bakın diyebilirdi. Sormak bu kadar zor olmasa gerek.

Ben sahsen bana emanet edilen çöp olsa aradan 30 yil gecmis olsa eger emanet almayi kabul etmişsem sahibini sormadan asla böyle bir şey yapmam velev ki öz evladım olsun.

Kendiniz cevabı vermişsiniz işte, uzak akrabaya vermemiş eşyaları, görümcesine vermiş. Babaanne'nin deposu boş, sizin gibi düşünmüyor ki, gelinim diyor kullanabilir benim malımı diyor.

Size sormadan boyle bir seye nasil curet ederler?
Ne buyuk ayip ya!
Cıngar cıkartin valla :KK53:

Eşyalar dursa siz hamile kalsaniz eminim 10 senelik seyler bunlar deyip yenisini almak isteyeceksiniz ha nezaketen sorabilirlerdi o ayrı bir konu lakin benim takıldıgım baska bir detayda yemege gidilip ogullari ödüyor demeniz ( abisi ile eşiniz ) Ben kadın olarak ne kendi anne babama ne kayınvalideme ve kayinpederime para ödetmem... Bu yaşa kadar onlar yedirdi icirdi biraz empati lütfen... Aranizdaki tek sorun varsın bunlar olsun dua edin... :KK69:

Kendiniz cevabı vermişsiniz işte, uzak akrabaya vermemiş eşyaları, görümcesine vermiş. Babaanne'nin deposu boş, sizin gibi düşünmüyor ki, gelinim diyor kullanabilir benim malımı diyor.
Yazdıklarımı tekrar okuyun. Zira sizin anladığınız gibi bir şey yazmadım.

Kayinviden deposuna kabul ettiği eşyaları sormadan vermemeliydi. Bu kadar basit. Bunu öz annem yapsa da aynı şeyi söylerdim.

Yazdıklarımı tekrar okuyun. Zira sizin anladığınız gibi bir şey yazmadım.

Kayinviden deposuna kabul ettiği eşyaları sormadan vermemeliydi. Bu kadar basit. Bunu öz annem yapsa da aynı şeyi söylerdim.

Evet sormadan vermemeliydi, bunda hem fikiriz. Fakat gerçekleşen eyleme karşı verilen tepki aşırı fazla, yorumlarda da çok fazla.

Değişkenler belli, ortada sorulmadan verilen eşya var, eşya oldukça eski ve kv'nin deposunda kalıyor, eşyanın bir diğer sahibi de eş. KV'nin oğluna, "oğlum buradaki eşyaları kullanmayacaksanız kardeşine veriyorum" demiş olma olasılığını düşünen oldu mu? Şimdi eşi de kadına sorması lazımdı denilecek vs. gerçekten bazı şeyleri çok içselleştiriyoruz.

Yani manevi bi bağı yok eşyaya, atsan belki bi çok kişi çöpten almaz malum eski model, kim çocuğunu eski bir şeye bindirmek ister aranızda? Belli ki bir şeylerin masrafından kısılmak isteniyor, buna anlayış göstermek yerine tepki vermek neden? Ne zaman böyle bir millet olduk aklım almıyor, ufacık şeyler için birini kırmak mı gerekiyor?

Herkes tek açıdan düşünüyor, bir düşünün bakalım depoda duran ki muhtemelen kömürlük dediğimiz rutubetli yerler olma ihtimali bile var, burada 8 senedir böceklerin, bakterilerin, virüslerin, farelerin arasında eşya saklanıyor ve bu eşyayı kullanmak zorunda olan birisi, eşyayı aldı diye kıyamet koparılıyor. Acaba hastalık kapma ihtimaline karşı yine de kullanır mıydı o eşyaları konu sahibi yoksa yenisi mi aldırırdı..

Gorumceme esyalari guzel kullanmasini bebek istedigimizi ve dogunca alacagimi soylerdim.
Ama bundan once anasinin terbiyesizligine ses cikarmayan esime de bir guzel saydirirdim. Ayip yahu. Insan bir sorar. Usuluyle istenir. Gorumce de az degil. Sana soyleseydi keske.

Benim fikrimce boşuna gerdiniz kendinizi. Niye derseniz benim çocuklarımın arası da 11 yaş. Şimdi hamile kalsanız gelecek bebeğinize bir şeyler almak için mağazaya gittiğinizde yeni cici bebek gereçlerini gördüğünüzde inanın o bodrumdakileri bu kadar muhafaza ettiğinize pişman olacaksınız. 11 sene geçti üzerinden daha ne konforlu eşyalar vardır bebeğiniz ve sizin için. Şurası ayrı tabi ki verilecekse siz vermeliydiniz ya da en azından sorulmalıydı. Ben sizin yerinize olsam her şeyin yenisini aldırırım madem öyle.

Verdiklerinin yenisini alsın. Nasıl saygısızca birşey bu. Çok çok çok ayıp.

Evet sormadan vermemeliydi, bunda hem fikiriz. Fakat gerçekleşen eyleme karşı verilen tepki aşırı fazla, yorumlarda da çok fazla.

Değişkenler belli, ortada sorulmadan verilen eşya var, eşya oldukça eski ve kv'nin deposunda kalıyor, eşyanın bir diğer sahibi de eş. KV'nin oğluna, "oğlum buradaki eşyaları kullanmayacaksanız kardeşine veriyorum" demiş olma olasılığını düşünen oldu mu? Şimdi eşi de kadına sorması lazımdı denilecek vs. gerçekten bazı şeyleri çok içselleştiriyoruz.

Yani manevi bi bağı yok eşyaya, atsan belki bi çok kişi çöpten almaz malum eski model, kim çocuğunu eski bir şeye bindirmek ister aranızda? Belli ki bir şeylerin masrafından kısılmak isteniyor, buna anlayış göstermek yerine tepki vermek neden? Ne zaman böyle bir millet olduk aklım almıyor, ufacık şeyler için birini kırmak mı gerekiyor?

Herkes tek açıdan düşünüyor, bir düşünün bakalım depoda duran ki muhtemelen kömürlük dediğimiz rutubetli yerler olma ihtimali bile var, burada 8 senedir böceklerin, bakterilerin, virüslerin, farelerin arasında eşya saklanıyor ve bu eşyayı kullanmak zorunda olan birisi, eşyayı aldı diye kıyamet koparılıyor. Acaba hastalık kapma ihtimaline karşı yine de kullanır mıydı o eşyaları konu sahibi yoksa yenisi mi aldırırdı..
Orasını bilemem. Varsayımdan değil konuda anlatılana göre yaparım. Ki yaptığım yorumun arkasindayim. Verdiği tepkinin aşırılığı da kendisini ilgilendirir. Diğer arkadaşların " zaten 10 senelik eşya, yenisini alırsın" şeklindeki yorumları da sakinlestirmistir mutlaka.

Ben kayınvalidenin bana verdiği ( emanet değil, benim olsun diye verdiği) herhangi bir şeyi bir başkasına versem kıyamet kopar. Bir çok kişi de aynısını söyleyecektir. Kayinvalide olduğu için her istediğini yapma hakkına sahip değil

Kac senedir orada duruyordu esyalariniz? Eger 10 yilsa zaten cururdu simdiye kadar. Hani 1-2 yil olsa neyse de. Bunca zaman kimsenin bodrumu da isgal edilmemeli bana gore. Vererek hata etmissiniz

Oğlunuz 10 yaşında olduğuna göre, verilen mallar yaklaşık olarak 9 senelik, bizim şunu idrak etmemiz gerekiyor, 70 ve 80li yıllarda gençliğini yaşamış insanlar ki 90lı yılların başlarını da katabiliriz, sürekli büyüğünün eskisini kullanarak yetişmiştir. O zamanlar bir şey varken, aynı şeyin tekrar alınması israf olarak gözükürdü. Burayı uzun uzun anlatmaya gerek yok az çok bilinir zaten.

Şimdi bu yıllarda yaşamış insanların, sizin kullanmadığınız ve yaklaşık 8 senedir depoda bekleyen mallarınızı, çocuğu olan birine vermesi gayet normal olabilir. Bunun yanlışlığı ya da doğruluğu konusunda yorum yapmıyorum bakın, eşyaları veren kişi o kültürle büyümüş ve bunu benimsemiş, kayınvalidenizin yaşındaki insanlar sizin gibi düşünemez. Yorumları görüyorum bazen irkiliyorum gerçekten, eşinizin; ablası kardeşi doğum yapıyor, durumu da olsa, 8 senedir kendi annesinin deposunda bekleyen ve "kullanılmayan" ürünü kullanmak yerine yenisini alması bence mantıklı olmazdı.

Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama akrabam dediğim kişinin kullanmadığı malını ben kullanınca değerleniyorsa, onunla akrabalık yapmak istemem. Eminim çocuğunuz olsa ve sizin malınız eskimiş olsa görümceniz bir şekilde size yenisi bile hediye edebilir her ne kadar inkar etsenizde.
Cocuklugunu gencligini 80 lerde , 90 larda yasamis biri olarak yorum yapmak istedim

Evet kardrsler dogurunca esya paylasimi olurdu ancak bu kesin ve net kural degildi , bana pek cok sey yeni de alindi yada benden 6 yas kucuk kardesime
Ve burada konu esyanin paylasilip paylasilmamasi degil , izinsiz paylasilmasi
Bizim de pek cok esyamiz anneannemin deposunda dururdu , ailede birinin ihtiyaci oldugunda anneannem anneme soylerdi , duruyor kizim verelim mi diye
Verilip verilmeyecegine de mal sahibi karar verirdi
Konudaki kayinvalidenin yaptigi cok buyuk ayip , birinin mali o kisiden izin alinmadan baskasina verilmez

Back
X