Kayinvalidem asla yardim etmiyor kendimi enayi gibi hissediyorum?

Öyle bir yapıya sahip değilim anne sende şunu yap diyemedim hiç yani diyemiyorum o yeri gelince laf sokuyor ama ben hakli olduğum halde cevap veremiyorum sonra neden söyleyemedim diye uyku tutmuyor gözümü
Bende oyleim ama aglamayan bebege meme yok.hasta taklidi yapin bari

Gece kalkar yatar odama peynir ekmek zeytin alırım. Sabah kalkıncafa odadan hiç çıkmadan yerim . Saatler sonra odadan çıkar 'anneee çok hastayım hiçbirsey yapamıcam ' der geri odaya girerim. Akşama kadar aç dursun da görelim

Konu sahibi daha önceki konusunda kayınvalidesinin yatalak olduğunu, eşi haricinde 4 çocuğu daha olduğunu onların da annelerine bakmak istediğini ama kayınvalidesi ile mutlu olduklarını, kayınvalidesinin diğer çocuklara gitmediğini kendisinin de kayınvalidesine kıyamadığını söylemiş. Kayınvalidesi ayaklanmış herhal. 🙄
Nasıl yani konu sahibi önce ki konularda kayınvalidesinin yatalak olduğunu mu belirtmiş

Nasıl yani konu sahibi önce ki konularda kayınvalidesinin yatalak olduğunu mu belirtmiş
Konu sahibi önceki konusunda, siz olsanız annenizden cep harçlığı ister misiniz diye sormuş. Verilen cevaplarda sen de çalış neden çalışmıyorsun diyenlere, kalpsizsin, 4 yaşında kızım var, kayınvalidem yatalak onu nasıl bırakır çalışırım gerçekten çok kalpsizsiniz demiş. Kayınvalidesinin başka çocukları da varmış. Onlarda, anneleri yatalak diye alıp bakmak istiyorlarmış ama kayınvalidesi konu sahibi ile mutluymuş ve diğer çocuklarına gitmek istemiyormuş, konu sahibi de kayınvalideme ben de kıyamam zaten, gönderemem diye yazmış.

Konu sahibi önceki konusunda, siz olsanız annenizden cep harçlığı ister misiniz diye sormuş. Verilen cevaplarda sen de çalış neden çalışmıyorsun diyenlere, kalpsizsin, 4 yaşında kızım var, kayınvalidem yatalak onu nasıl bırakır çalışırım gerçekten çok kalpsizsiniz demiş. Kayınvalidesinin başka çocukları da varmış. Onlarda, anneleri yatalak diye alıp bakmak istiyorlarmış ama kayınvalidesi konu sahibi ile mutluymuş ve diğer çocuklarına gitmek istemiyormuş, konu sahibi de kayınvalideme ben de kıyamam zaten, gönderemem diye yazmış.
O zaman burda ki konu ne alaka hangisi doğru yatalak birinden mi yardım bekliyor yoksa çalış diyenlere öyle bi bahane mi attı bilemedim.

Herkese merhabalar günaydınlar. Kayinvalidemle birlik oturuyorum sadece kaynanam var tek. Neyse direk gireyim konuma. Kizlar bir kizim var cok cok hareketli birde kaynanam var asla yerinden kalkamayan bir kac ornek vereyim mesela şimdi sabah oldu çay koydum o çay ocakta kaynaya kaynaya biter ama yine de kaynanam demleyipte sofraya getirmez o kadar yardıma ihtiyacım oluyor ki asla elini sürmez oturur baş köşede kumanda akşama kadar tv izler. Bir yardım edeyim kızım bende şunu yapayım yok yok yok. 5 senedir evliyim görmedim. Yardım etmediği gibi herşeye karışır eder. Yapmasam akşama kadar sürat asar. Kızlar her sabah kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği eşime hizmet tamam benimyapmam gerek ama insan istiyor yardım etmesini yani. Enayi gibiyim ben yemek koymasam valla billahi ac kalır bir lokma getirmez sofraya. Cok zoruma gitmeye başladı bu durum. Yanı küçücük bir yardm olsa bile hoşuma giderdi. Şimdi yatakta uyumuyor pencereden bakıyor ben sofra kutupta anne softa hazır diyene kadar ölse çıkmaz dışarı. Eli ayağı sağlam çok şükür hasta olsa yada ne bileyim kötü durumda olsa asla ses etmem ama kızlarına gidiyor onlarda iş yapıyor kaç kere gördüm bu durumu. Yerleri siliyor supurge açıyor kac kere camasirlarini topladi katladi kizlarinin. Ama bana asla yapmiyor asla. Simdi kahvaltı kuruyorum beni bekliyor. Bir gün bile görmedim bana küçücük yardımını ne yapmam lazım kızlar kızım çok cok hareketli zaptetmek zor yetişemiyorum artık hem ev işi hem yemek hemde kızım. Enayi gibi hissediyorum artık. Ne yapmam lazım önereceğiniz birşey var mi
Valla benim kaynanam da kızının evinde her işi yapıyor kızı yapma anne yaparım ben dediği halde hiç oturmuyor hergun yemeğini yapar tuvaletine kadar yıkar bize gelince oturur bazen sorar yardım lazım mi diye ben çekindiğim için evet lazım diyemem ben yaparım anne derim oturur kalır öyle . Geçen kendi akrabaları ile birlikte bize geldi 15 kişiyiz evde ne kızı ne kendisi kalkıp elini sürmedi biseye . Amann deyip geçiyorum belki de kalkıp iş yapsa keyfince takılsa daha rahatsız hissederim . Sende hiç takma ben yapamıyorum ama sen dene bi anne yardım eder mısın demeyi demeden yapmıyorlar çünkü .

19 yaşında evlenip kv yanına giderseniz çok normal bu durumlar
Yavaştan başlayın sesinizi çıkarmaya
65 yaş tabi ki çok genç değil ama gücü nispetinde bir şeylerin ucundan tutabilir gönül almak için
68 yaşında bir sürü hastalığı olan babam, her gün dolmuş ya da otobüsle 30 dk gidip geziyor, market alışveriş vs torba torba alıp evine dahi taşıyor, bir de üzerine keyfi olarak en az 8 kö geze geze yürür.
Ve gerçekten hastalıklarını saysam inanamazsınız, yaşamadı mucize denen insanlardan.
İşleyen demir pas tutmuyor.

Eee neden hem kahvaltı öğlen akşam hazırlıyorsunuz evde 2 kişi bu kadar yemek kim yiyor ayrıca yapmayın yemek eve gelince de çocuk durmadı yemek yapamadım deyin o zaman anne sen neden yapmadın demez mi eşin ben anlamadım niye siz hemen atlıyorsunuz işlere. Kahvaltı olayı mesela ekmek arası yapın yiyin anne benim canım bu sabah kahvaltı istemedi deyin veya çocuğu bırakın başına öyle yapın bana çok abartı geldi hiç karışmaması ve eşinizin de buna müdahale etmemesi hiç mi eşinizle konuşmadınız. Erkende evlenmişsiniz ay ne olur ya ayrı ev açacak durumda olmayan adamlarla buldumcuk gibi evlenmeyin sonra böyle şikayet ediyorsunuz mecbursanız da ağırlığınızı koyun o zaman yani bana inandırıcı da gelmedi 3 öğün yemek falan çocukla kim yetişir

Back
X