- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
- Konu Sahibi Kullaniciadibulamadim
Hayır ben merak ettim, hiç evden uzağa gitmediniz mi eşinizle tatile falan. Siz yokken ne yapıyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende ilk defa burada duydum , eskiden yasanirmis sartlar geregi ama su anda boyle bir zorunluluk olmasina ragmen beraber yasiyorlar ve anpam veremiyorumsizce anne-babası sahip çıkarmı?
bile bile evlendirmişler, birlikte oturmasını kabul etmişler
benim annem, babannemle birlikte yaşamış 10 sene bundan 45 sene önce.
Ozamanlar bu şekilde yaşamak normalken bile annem çok pişman nasıl sesim çıkmamış 10 sene nasıl dayanmışım diyor neden daha önce evimi ayırmamışım diye düşünüyor
Halen bu şekilde kabul edip evleniyor ya kızlar, ailelerde buna müsade ediyor ya bende en çok bunu anlamiyorum
Çevremde birlikte yaşayan kimse yok gerçi hep burda okuyorum o yüzden belki de bukadar şaşiriyorum ben
Konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.19 yasinda evlenmişsiniz , daha cocukmussunuz
Anneniz sizi baska bir kadinin hizmetcisi olmaniz icin mi dogurdu?
Benim de kizim var, 19 yasinda gelip ben evleniyorum hem de bir kadinla beraber yasayacagim ona bakacagim dese terlikle kovalar odaya kapatir gerekirse omur boyu cikmasina izin vermem
Biz cocuklarimizi bunun icin dogurmuyoruz , anneniz babaniz yok mu? Cikin gidin evlerine , olur mu boyle hayat yahu??
Aynen loreth aynen , cildiriyorum boyle konulari okudukcaKonuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.
Sorun sizde.Öyle bir yapıya sahip değilim anne sende şunu yap diyemedim hiç yani diyemiyorum o yeri gelince laf sokuyor ama ben hakli olduğum halde cevap veremiyorum sonra neden söyleyemedim diye uyku tutmuyor gözümü
Bende ilk defa burada duydum , eskiden yasanirmis sartlar geregi ama su anda boyle bir zorunluluk olmasina ragmen beraber yasiyorlar ve anpam veremiyorum
Dogru soyluyorsunuz ailesine dese ne olacak zaten 19 yadinda cocuklarini evlendirip bir de kaynana yanina yollamislar , akil alir gibi degil cidden ben hic anlamiyorum bu toplumu
Konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.
Şuan yatakta telefonuna bakıyor çagirmami bekliyor koskoca kadın 65 yaşında ben ise 24 yaşındayım çok sustum evet hep hizmet ettim artık enayi gibi hissediyorum kendimi valla
Konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.
Kesinlikle. Oğlum senin elin ayağın yok mu, madem bana yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorsun, niye sen totonu kaldırıp etmiyorsun anlayışıyla yetiştirilseler zaten yeterli. Bizim sülale de aynı kafadan. Kırk yılda bir toplanıyoruz. O kadarı bile yetiyor. Bazı şeylere tahammül edemiyorum, arkama bakmadan kaçasım geliyor. Bakıyorsun bütün genç erkekler koltuklara dötlerini yaymışlar, ellerinde telefon. Bütün genç kızlarsa, kadınlarla birlikte mutfak ve yemek masası etrafında pervane. Erkeklere çay-kahve ikramından da geri kalmamak lazım tabi bu arada. Bizim eve geldiklerinde, eşim sürekli mutfakta yanımdadır. Onu oturtmaya, kendi kızlarını yardıma göndermeye çalışırlar mesela. Oğullara laf yok ama. Onlar baş köşeye kurulup,misafirliğin tadını çıkarsınlar tabi. Yanıma gönderilen kızları bir güzel dolduruyorum ama. Bakın, aile düzenimiz bu, yaşayıp görüyorsunuz, sakın bu kafada erkeklerle evlenmeyin, hizmetçi değilsiniz diyorum. Allahtan aklı başında kızlar, geleceklerinden umudum var. Nerelere getirdim konuyu. =)) Ay ama çıldırıyorum cidden, bu paşa oğlancıklarını ve kendilerini kraliyet ailesi zanneden insan türüne.Bir oğlum var. Bana "anne evleneceğim gelip bizimle yaşayacak. Hem sana yardım eder yorulmazsın" dese. "Yürü git oradan densiz. Önce büyü sonra evini kur. Elin kızıyla niye beraber oturayım?" derim.
Aile çok önemli aile..
Ben de birlik oturanı görmedim bu zamanda. Yakın oturanlar var. Ama birlik yok yani. 19lar... 23ler.. 25 ler... ne güzel şeyler.Aynen loreth aynen , cildiriyorum boyle konulari okudukca
Ah yok artik , yine bir kekleme vakasiBöyle düşünmene üzüldüm. Kızım 4 yaşına girecek. Ve yatalak olan kayinvalidem bakıyorum. Onu bırakıp nasıl calisayim. Cidden kalpsizsiniz.
Diye önceki konularında yazmış az önce yine sordum anlayamadım diye. İyileşmiş sanırım!