Kayinvalidem asla yardim etmiyor kendimi enayi gibi hissediyorum?

Eşin ne diyor bu duruma. Yanına eşini almadan bir şey yapma. Kv ile birlikte oturduğunda göre kocan anne kuzusu.

sizce anne-babası sahip çıkarmı?
bile bile evlendirmişler, birlikte oturmasını kabul etmişler
benim annem, babannemle birlikte yaşamış 10 sene bundan 45 sene önce.
Ozamanlar bu şekilde yaşamak normalken bile annem çok pişman nasıl sesim çıkmamış 10 sene nasıl dayanmışım diyor neden daha önce evimi ayırmamışım diye düşünüyor
Halen bu şekilde kabul edip evleniyor ya kızlar, ailelerde buna müsade ediyor ya bende en çok bunu anlamiyorum
Çevremde birlikte yaşayan kimse yok gerçi hep burda okuyorum o yüzden belki de bukadar şaşiriyorum ben
Bende ilk defa burada duydum , eskiden yasanirmis sartlar geregi ama su anda boyle bir zorunluluk olmasina ragmen beraber yasiyorlar ve anpam veremiyorum
Dogru soyluyorsunuz ailesine dese ne olacak zaten 19 yadinda cocuklarini evlendirip bir de kaynana yanina yollamislar , akil alir gibi degil cidden ben hic anlamiyorum bu toplumu

19 yasinda evlenmişsiniz , daha cocukmussunuz
Anneniz sizi baska bir kadinin hizmetcisi olmaniz icin mi dogurdu?
Benim de kizim var, 19 yasinda gelip ben evleniyorum hem de bir kadinla beraber yasayacagim ona bakacagim dese terlikle kovalar odaya kapatir gerekirse omur boyu cikmasina izin vermem
Biz cocuklarimizi bunun icin dogurmuyoruz , anneniz babaniz yok mu? Cikin gidin evlerine , olur mu boyle hayat yahu??
Konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.

Konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm. İki kızım var. Böyle bir şey isteseler, akli dengelerinin yerinde olmadığını düşünür, tımarhaneye kapatırım daha iyi. Kızlarımızı elin sümüklü oğlanlarına köle olsunlar diye doğurmuyoruz. O veletlerin kızlarımızdan nasıl bir artısı, üstünlüğü var ki, gidip hem onlara hem ailelerine hizmetçilik etsinler? Düşüncesi bile tüylerimi diken diken diyor, ne münasebet yani? Hizmetçilik yapmak istiyorsa, profesyonel anlamda, parasını kazanarak yapsın madem. Kızını 19'unda başkasının evine evlatlık gibi veren ana babanın vicdanına, evlat anlayışlarına da tüküresim var.
Aynen loreth aynen , cildiriyorum boyle konulari okudukca

Öyle bir yapıya sahip değilim anne sende şunu yap diyemedim hiç yani diyemiyorum o yeri gelince laf sokuyor ama ben hakli olduğum halde cevap veremiyorum sonra neden söyleyemedim diye uyku tutmuyor gözümü
Sorun sizde.
Siz böyle kendinizi ifade edemedikçe. İstemediğiniz yükleri zorla yüklenip ses çıkarmadıkça, kayınvalide de ohh ne güzel hizmetçi buldum diyip hayatından memnun.
Çözüm: bir cinnet her şeyi çözer:))

Bende ilk defa burada duydum , eskiden yasanirmis sartlar geregi ama su anda boyle bir zorunluluk olmasina ragmen beraber yasiyorlar ve anpam veremiyorum
Dogru soyluyorsunuz ailesine dese ne olacak zaten 19 yadinda cocuklarini evlendirip bir de kaynana yanina yollamislar , akil alir gibi degil cidden ben hic anlamiyorum bu toplumu

aslında eskiden bile böyle zorunluluk yokmuş
babam çok küçükken yurtdışına yerleşmiş baba tarafım
annem gelin gitmiş oraya
ozamanki kafa yapısı herkes çalışacak, para biriktirelecek memleketde evler, dükkanlar yapılacak, arabalar alınacak ve türkiyeye dönülecek.
yani masraf olmasın diye birlikte yaşamışlar ozamanlar. Keseler birlikmiş.
Tabii yıllar geçtikçe türkiyede mal mülk edinilmiş ama artık çoluk çocuk olmuş daha biz dönemeyiz burda yaşarız bundan sonrası diye düşünüldükçe geri dönme fikri hayal olduğu için herkes evini ayırmış.
Bu kızcağız nereye kadar böyle yaşacak, veya hiç birzaman ayrılabilecekmi. Hiç sanmam

👏🏼👏🏼

Ohoo o tv izlerken koymadınız mı önüne çocuğu, ayıklanacak sebzeyi, katlanacak çamaşırı?

Çok pasifsiniz. Bu saatten sonra bir şeyleri değiştirebileceğinizi sanmıyorum.
Almışlar eve cahil genç kızı istedikleri gibi kullanıyorlar. Karın tokluğuna hizmetçi ohh.

Kv yi geç kocan kör değil sonuçta. Azcık vicdanı olsa şimdiye çoktan annesinden bir şeyler rica ederdi. Konuş diyeceğim ama faydası olmaz.

İnsan sabahtan akşama kadar elini hiçbir şeye sürmeden nasıl durabilir yahu? Yaşayan ölü gibi.

Son 4 gündür hastalıktan kırılıyordum da ilaç biraz gözümü açtıkça evdeki dağınıklığı topladım falan. Çatlarım ben.
65 yaş nedir canım. Gayet de yapabilir..

Eşiniz ne diyor bu duruma? Görmüyor mu yani evde hizmetçi gibi durmadan iş yaptığınızı.

Dile kolay 5 yıl olmuş. Ne yalan soyleyim ben bazen 5 saat sabredemiyorum, evimize gitsek veya eve gitse diye gözünün içine bakıyorum.. Artık ayrı bir eve çıkman gerekli. Evlilik bu değil, kayinvalideye hizmetcilik sizinki.

Durumlarınızı bilmiyorum illaki birlikte oturmak zorundayız diyorsanız, önce eşinizi alin karşıniza konuşun. Ben yoruldum annenle konuş yemeğe temizliğe yardım etsin deyin. Oda olmazsa kayinvalidenle konuş yoruluyorum yetişemiyorum yardim et diye. Yada görevler ver, 'balkonu yika aksam yemeğinde şunu yapsan' gibi.

Keşke baştan eş ailesiyle birlikte oturmayi kabul etmeseydiniz.

Şuan yatakta telefonuna bakıyor çagirmami bekliyor koskoca kadın 65 yaşında ben ise 24 yaşındayım çok sustum evet hep hizmet ettim artık enayi gibi hissediyorum kendimi valla

19 yasinda evlenmis. Kasapa giden koyun gibi. Gözü açilmadan etmeden, kv'deye ve ese hizmet etmek için. Tabiki hemen bebek yapildi. Bir evde 3 yetiskin, bir bebek ve tek maas. Kv'de biraz emekli alir fakat hepsini tabiki paylasmaz.
Ogluda asla annesinden ayrilmaz. Ana kuzusu. Niye ayrilsin ki? Esinden seks aliyor, annesinden anne sevgisi.

Bir 10 yil sonra sinirlerin tamemen hirpalanmis olur konu sahibi. Geri dönüsüde olmaz. Simdi bosan desek, ayri ev desek yapmazsin. 5 yildir kv'deye karsi bir kelime diyemeyen insan, ayri evide diretemez. Olan senin hayatina oldu. Ve çoçuk bir oglan ise, kisir döngüye devam. Bu defa oglanda "ben annem gün yüzü göremedi" diye asiri anneci olur,...

Arada bir esinizle hi disari cikmiyor musunuz, veya tam yemek yapilacagi saat de alin cocugu parka cikin. Aksam esiniz gelince annem yemegi yapar diye dusunmustum dersiniz. Birkac gun kendi ailenize falan gidin, veya arada hastalanin yatin kalkmayin

Bir oğlum var. Bana "anne evleneceğim gelip bizimle yaşayacak. Hem sana yardım eder yorulmazsın" dese. "Yürü git oradan densiz. Önce büyü sonra evini kur. Elin kızıyla niye beraber oturayım?" derim.
Aile çok önemli aile..

Bir oğlum var. Bana "anne evleneceğim gelip bizimle yaşayacak. Hem sana yardım eder yorulmazsın" dese. "Yürü git oradan densiz. Önce büyü sonra evini kur. Elin kızıyla niye beraber oturayım?" derim.
Aile çok önemli aile..
Kesinlikle. Oğlum senin elin ayağın yok mu, madem bana yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorsun, niye sen totonu kaldırıp etmiyorsun anlayışıyla yetiştirilseler zaten yeterli. Bizim sülale de aynı kafadan. Kırk yılda bir toplanıyoruz. O kadarı bile yetiyor. Bazı şeylere tahammül edemiyorum, arkama bakmadan kaçasım geliyor. Bakıyorsun bütün genç erkekler koltuklara dötlerini yaymışlar, ellerinde telefon. Bütün genç kızlarsa, kadınlarla birlikte mutfak ve yemek masası etrafında pervane. Erkeklere çay-kahve ikramından da geri kalmamak lazım tabi bu arada. Bizim eve geldiklerinde, eşim sürekli mutfakta yanımdadır. Onu oturtmaya, kendi kızlarını yardıma göndermeye çalışırlar mesela. Oğullara laf yok ama. Onlar baş köşeye kurulup,misafirliğin tadını çıkarsınlar tabi. Yanıma gönderilen kızları bir güzel dolduruyorum ama. Bakın, aile düzenimiz bu, yaşayıp görüyorsunuz, sakın bu kafada erkeklerle evlenmeyin, hizmetçi değilsiniz diyorum. Allahtan aklı başında kızlar, geleceklerinden umudum var. Nerelere getirdim konuyu. =)) Ay ama çıldırıyorum cidden, bu paşa oğlancıklarını ve kendilerini kraliyet ailesi zanneden insan türüne.

Aynen loreth aynen , cildiriyorum boyle konulari okudukca
Ben de birlik oturanı görmedim bu zamanda. Yakın oturanlar var. Ama birlik yok yani. 19lar... 23ler.. 25 ler... ne güzel şeyler.

Böyle mi yok olmalı yani. Böyle mi yapmak lazım.

Ben anne babaları da suclamıyorum artik. Annem babam beni daha 20 yasimdayken evlendirmeye kalksa ben kendim istemezdim.

Bu sebeple "cahillik ettim" lafina inanmıyorum artık.

Ben de 19 yaşında oldum. Ama böyle anormal şeyler yapmaya kalkmadım.

Tek derdim duvarima asabileceğim kadar büyük bir teoman posteri bulmaktı.

Elbette herkes eşit şartlarda dünyaya gelmiyor. Ona da amenna.

Ama farklı yol cizebilecekken kendine bunu reva gören de var.

Liseden sınıf arkadaşımla çok yakındık. Okuldan bi manyağı sevdiğini iddia ediyordu. Tabiki kimse destek vermedi. Babasi engel olmak için çok mücadele etti. Olmadı. Evlendiler.

Adam bi iki sene sonra silah kacakciligindan iceri atıldı.

Hani göre göre. Bile bile evlendin. Ne diyebilirim ki.

Yolun açık olsun.

Back
X