Kayinvalidem asla yardim etmiyor kendimi enayi gibi hissediyorum?

Bu kadın 65 yaşındaysa düzelmez bence eşinizinde gözü kör değildir.olan biteni görüyordur.yaşlı annem otursun genç karım hizmet etsin tabi diye düşünüyordur.siz yine eşle konuşun ama bence durum değişmez.ayrı eve çıkmak istediğinizi söyleyin kaBul ederse ne ala kabul etmezse boşanmayacağınızı düşündüğüm için tek çare kadını görmezden gelmek.sıkışınca anne al biraz çocuğa bak bari de ben şunu yapayım bunu yapayım durmuyor yetişemiyorum de çocuğu bırak ona sen işine bak.dediklerine kulak asma kendi bildiğini oku.kendine göre yemek hazırla sofrayada ona bir tabak koy bitti.otursun bir köşede tv izlesin.bu şekilde bir akrabam geliniyle oturduğu için hiç iş yapmaz bütün gün evde bir köşede otururdu kadın hareketsizlikten yürüyemez oldu sonunda öldü.belki kendi işini kendi yapsa böyle olmazdı.yani hizmet etme sen sanki o yokmuş gibi yapacaklarını yap.onun için ekstra bir tabak koyarsın onu da Allah rıza için diye düşün.bana kalsa ben rest çekerdim ama onun için boşanma ihtimalini göze almak gerek.

Öyle bir yapıya sahip değilim anne sende şunu yap diyemedim hiç yani diyemiyorum o yeri gelince laf sokuyor ama ben hakli olduğum halde cevap veremiyorum sonra neden söyleyemedim diye uyku tutmuyor gözümü
Mesela de ki; Anne x(eşinden için) senin yaptığın yemeği daha çok seviyo sen yapar mısın de yavaş yavaş böyle mutfağa sok en azından yemeği o yapsin

Herkese merhabalar günaydınlar. Kayinvalidemle birlik oturuyorum sadece kaynanam var tek. Neyse direk gireyim konuma. Kizlar bir kizim var cok cok hareketli birde kaynanam var asla yerinden kalkamayan bir kac ornek vereyim mesela şimdi sabah oldu çay koydum o çay ocakta kaynaya kaynaya biter ama yine de kaynanam demleyipte sofraya getirmez o kadar yardıma ihtiyacım oluyor ki asla elini sürmez oturur baş köşede kumanda akşama kadar tv izler. Bir yardım edeyim kızım bende şunu yapayım yok yok yok. 5 senedir evliyim görmedim. Yardım etmediği gibi herşeye karışır eder. Yapmasam akşama kadar sürat asar. Kızlar her sabah kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği eşime hizmet tamam benimyapmam gerek ama insan istiyor yardım etmesini yani. Enayi gibiyim ben yemek koymasam valla billahi ac kalır bir lokma getirmez sofraya. Cok zoruma gitmeye başladı bu durum. Yanı küçücük bir yardm olsa bile hoşuma giderdi. Şimdi yatakta uyumuyor pencereden bakıyor ben sofra kutupta anne softa hazır diyene kadar ölse çıkmaz dışarı. Eli ayağı sağlam çok şükür hasta olsa yada ne bileyim kötü durumda olsa asla ses etmem ama kızlarına gidiyor onlarda iş yapıyor kaç kere gördüm bu durumu. Yerleri siliyor supurge açıyor kac kere camasirlarini topladi katladi kizlarinin. Ama bana asla yapmiyor asla. Simdi kahvaltı kuruyorum beni bekliyor. Bir gün bile görmedim bana küçücük yardımını ne yapmam lazım kızlar kızım çok cok hareketli zaptetmek zor yetişemiyorum artık hem ev işi hem yemek hemde kızım. Enayi gibi hissediyorum artık. Ne yapmam lazım önereceğiniz birşey var mi
Allah yardım etsin biz aynı evde değiliz ama çok yakınız kızına yardım etmesini geçtim diğer eltilerime koştur koştur aman çocuklu gidip yardım edeyim diye erkenden gider her işlerini yapar banada misafir gelir veya sofra açılır öyle gelir ama bir şeye ihtiyacı olduğu zaman onlardan değil benden bekler işte böyle çıldırmalık bir durum içindeyim bende senelerdir hep aynı değişen bişey yok ama senin ki daha zor aynı ev ayrı olsa gidiş gelişlerini seyrekleştirirsin fazla görüşmeyerek bu kadar zoruna gitmezdi..

Bence söyleyin yardım isteyin .yada ne bileyim koltukta oturturken köy önüne çamaşırları katlasın sonra yerlerine koyarsın anne ben su ise girisiyorum dersin .yada ver eline sebze su bu ayıklasın ver eline çamaşırları assın. Arsızlık yap biraz tıpkı onun gibi seninle yaşamayı biliyorsa bir zahmet işte yapsın . Ama en önemlisi ayrı yaşama durumunuz yok mu ?eşinle konuştun mu bu yardım etmeme durumunu hiç?

Çok pasifsiniz bence kusura bakmayın yüz vermişsiniz tepenize çıkmış. Görümceler karşı komşuymuş birde yuh onlar nasıl tipler paylaşsanız ne derler ? Sınır oldum sizin kvye ama deliye karşı her zaman 2 kat deli olmalı ki sopalar saklansın siz niye susuyorsunuz bu kadar anlamadım. Ama ama ama işte dönüp dolaşıp eşinize geliyor konu o arkanızda durması lazım

birlikte oturupda sonradan ağlanana birtek benmi acımıyorum?
gerçeten hiç üzülmedim
kadın birlik oturmayı sizden hizmet beklediği için istemiş zaten
birlikte oturmasaydınızda butün bu işleri kendiniz yapacaktınız, gelip kv evi temizleyip yemek yapmıcaktı ya
eşiniz yardım etsin diyeceğim ama annensinin hizmetli gibi gördüğü eşine o farklı gözle bakmiyordur
Yazık gencecik ömürler nasıl geçiyor

Kendinizi ezdiren sizsiniz ama... Niye birlikte oturuyorsunuz? Hadi oturuyorsunuz diyelim, işleri ben yapmak zorundayım ama yardım etse güzel olurdu kafa yapısındasınız. Siz de sağlıklı düşünmüyorsunuz ki. İşleri siz yapmak zorunda değilsiniz. Evde yaşayan herkesin sorumluluğu o işler. Kölesi misiniz milletin? Siz kendinize bu görevleri zimmetledikten sonra, karşı tarafın işine gelir de tabi ki öyle davranır. Ve 19 yaşında mı evlendiniz? Kusura bakmayın da, klasik şey taktiği bu; henüz gözü açılmamış, toy, dünyadan bihaber, kendi ayakları üstünde durmayan gencecik kızı paşa oğlumuza alalım, hem ona hem bize hizmetçilik etsin, rahat edelim. Ne yazık ki kendi seçimlerimizin sonucunu yaşarız çoğunlukla. Şuan siz de bunu yaşıyorsunuz. Ha yeni bir şey seçebilirsiniz. Mesela ayrı eve çıkmayı ya da evde isyan bayraklarını çekip bu saltanata son vermeyi seçebilirsiniz... Ya da aynı şekilde sömürülmeye devam edersiniz hayatınızın sonuna kadar.

Yokmuş gibi yaşamaya çalışın. Ekstra çay kahve hizmetine kesinlikle girmeyin sabah kendinizi çocuğunuzu doyurun kalkın sofradan gündelik işlerinize odaklanın. Sorar, söyler bir şey yaparsa aaa seni çağırdım duymadın mı deyin. Zaten ertesi gün gelir yanınızda bekler sofrayı işte o zaman da çayı koyar mısın servisleri çıkarır mısın diye açık açık ağzınızla söyleyin.

Herkese merhabalar günaydınlar. Kayinvalidemle birlik oturuyorum sadece kaynanam var tek. Neyse direk gireyim konuma. Kizlar bir kizim var cok cok hareketli birde kaynanam var asla yerinden kalkamayan bir kac ornek vereyim mesela şimdi sabah oldu çay koydum o çay ocakta kaynaya kaynaya biter ama yine de kaynanam demleyipte sofraya getirmez o kadar yardıma ihtiyacım oluyor ki asla elini sürmez oturur baş köşede kumanda akşama kadar tv izler. Bir yardım edeyim kızım bende şunu yapayım yok yok yok. 5 senedir evliyim görmedim. Yardım etmediği gibi herşeye karışır eder. Yapmasam akşama kadar sürat asar. Kızlar her sabah kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği eşime hizmet tamam benimyapmam gerek ama insan istiyor yardım etmesini yani. Enayi gibiyim ben yemek koymasam valla billahi ac kalır bir lokma getirmez sofraya. Cok zoruma gitmeye başladı bu durum. Yanı küçücük bir yardm olsa bile hoşuma giderdi. Şimdi yatakta uyumuyor pencereden bakıyor ben sofra kutupta anne softa hazır diyene kadar ölse çıkmaz dışarı. Eli ayağı sağlam çok şükür hasta olsa yada ne bileyim kötü durumda olsa asla ses etmem ama kızlarına gidiyor onlarda iş yapıyor kaç kere gördüm bu durumu. Yerleri siliyor supurge açıyor kac kere camasirlarini topladi katladi kizlarinin. Ama bana asla yapmiyor asla. Simdi kahvaltı kuruyorum beni bekliyor. Bir gün bile görmedim bana küçücük yardımını ne yapmam lazım kızlar kızım çok cok hareketli zaptetmek zor yetişemiyorum artık hem ev işi hem yemek hemde kızım. Enayi gibi hissediyorum artık. Ne yapmam lazım önereceğiniz birşey var mi
Onerecegim sey kocan gelimce eline al bi bez. Digerine al cocugunu gorsun.sabah kocan gitttuhinde kahvaltini kur cocugunla guzel kahvaltink et evini topla otur. Ister yesin ister yemesin.

19 yasinda evlenmişsiniz , daha cocukmussunuz
Anneniz sizi baska bir kadinin hizmetcisi olmaniz icin mi dogurdu?
Benim de kizim var, 19 yasinda gelip ben evleniyorum hem de bir kadinla beraber yasayacagim ona bakacagim dese terlikle kovalar odaya kapatir gerekirse omur boyu cikmasina izin vermem
Biz cocuklarimizi bunun icin dogurmuyoruz , anneniz babaniz yok mu? Cikin gidin evlerine , olur mu boyle hayat yahu??

Benim kvdede boyle herkesi basina toplar is buyurur sadece tek bildigi bu is buyurmak onun icin cok cok zeki oldugunu gosteren bir olay
Bir kere eltimle beni cagirdi camlarini silelim diye ikimizinde cocugu 1 2 yasinda cocuklarada bakmadi tabi kesinlikle
Benim oglanin ustune merdiven dusecek gibi olmus cocukta tutuyo dusmesin diye korkmus onu gordu e bu cocuklara niye bakmiyosunuz demezmi birde ustune gelde isyan bayragini cekme
bi arada her hafta bi eltimi bi beni temizlige cagiriyodu evi 170 m2 sil supur toz al derken aksami ediyodum
Kendileride o temizlikten once mutlaka piknikten gelmis olurlardi bide dusun
Hala ben gidince hic ama hic biseyi ellemez
Bende oyle cok yapmiyorum zaten cocuklarimla ilgileniyorum
Boyle insana ne yapsan islemez
Bir kac kere actim agzimi yumdum gozumude saygisiz edepsiz oldum esimide fisekledi oturdum kaldim
Simdi hic ama hiiiiic gitmek istemiyorum onlara gitmek olum gibi
Gidincede kiziyla yanyana oturuyolar prensesi ise gidiyo sabah hemen evine gidip kahvaltisini hazirlayip yiyolar
Sonra eve geliyo benim hazirladigimida yiyo
Sonra surdan bi mandalin bi portakal getir kizim icim kiyildi yaz ise karpuz ister
Gicik bunlar yaaa vallahi

19 yasinda evlenmişsiniz , daha cocukmussunuz
Anneniz sizi baska bir kadinin hizmetcisi olmaniz icin mi dogurdu?
Benim de kizim var, 19 yasinda gelip ben evleniyorum hem de bir kadinla beraber yasayacagim ona bakacagim dese terlikle kovalar odaya kapatir gerekirse omur boyu cikmasina izin vermem
Biz cocuklarimizi bunun icin dogurmuyoruz , anneniz babaniz yok mu? Cikin gidin evlerine , olur mu boyle hayat yahu??

sizce anne-babası sahip çıkarmı?
bile bile evlendirmişler, birlikte oturmasını kabul etmişler
benim annem, babannemle birlikte yaşamış 10 sene bundan 45 sene önce.
Ozamanlar bu şekilde yaşamak normalken bile annem çok pişman nasıl sesim çıkmamış 10 sene nasıl dayanmışım diyor neden daha önce evimi ayırmamışım diye düşünüyor
Halen bu şekilde kabul edip evleniyor ya kızlar, ailelerde buna müsade ediyor ya bende en çok bunu anlamiyorum
Çevremde birlikte yaşayan kimse yok gerçi hep burda okuyorum o yüzden belki de bukadar şaşiriyorum ben

Ne kadar merhametsiz insanlar var ya. En azindan sen kahvaltiyi hazirlayana kadar cocuga baksa oynasa, arada bir parka götürse. Neden yatalak gibi davranirlar anlamam.
Benim babannem de anne-babamla kaliyor. Yemegi onune geliyor bitince goturuluyor. Sadece namaza kalkar, gunun 18 saati uyur. Nasil durabiliyorlar anlamiyorum ben

yas kac olursa olsun, eger ki saglik izin veriyorsa kendi kisiel ihtiyaclarini kisi kendi saglamali,
ve tabi ki ardini da toplamali.
Yerinizde olsam o yapmiyorsa da ben is bolumu yapardim, cayi demleyiver, su isi yapiver seklinde.
cocugunuz da var bakin, mesela herkes sofradan kendi tabagini catalini kaldiracak diye bir kural koyabilirsiniz ve tum ev islerinin size yikilmasinin adaletli olmadigini soyleyebilirsiniz, hatta soylemelisiniz. Sadece kayinvalideniz degil esiniz ve cocugunuz da kendilerine dusen isleri yapmalilar.

Biz kayınvalidemlerle farklı illerde yaşıyoruz oraya tatile gittiğimizde 10 gün falan kalırız her gün kahvaltımızı hazırlar ve bizi de öperek uyandırır valla biz o halde bile beraber oturmayı düşünmeyiz mesela ..siz neden beraber oturuyorsunuz ki

Midem bulandi yahu. 😂 Sabah sabah esimle odamiza girip kv bizi öpücüklese bilemiyorumm... 🥺🥺🥺

Konu sahibi 19 yasinda kaynana yanina gidecek ne vardi diyesim geliyor. Dunyanin en mukemmel erkegini mi kacirmis olurdun evlenmesen 😕
5 sene ses cikartmamissin bu saatten sonra sana ses cikarttirrilar mi bilmiyorum ama madem gorumceler de var neden sirayla bakmiyorsunuz kvye? Niye hep sizde?

Back
X