Kayınvalidem bebek isteğimize tahammül edemiyor

haha :KK70: aslında hiç konuşmadık zaten bir ağzını aramak istedim sonuçta yeni evli de değiliz insan bir merak eder bir bucuk sene sadece kendi uğraşımızın süreci ama kadın bildiğin istemiyormuşmutsuz ettik neyse böylesi de var işte bu da siteye not düşülsün :)

Gülün böyle işte,dalga geçin boşverin :)
Hiç haberdar etmeyin tedavi olsanız dahi.

Bence çok saçma.
Sofra buz kesti, konuşmadı diye ne diye tahammül edemiyor olsun?
Üstüne kurmuşsun da kurmuşsun bence.
Kadın bir şey dememiş.
Belki oğlunun önünde, hatta varsa sofrada baskalarının önünde tedavinizi konuşmak ağızlarına laf vermek istemedi.

Aksine düşünüyorum da. Kaynım kv varsa eltim falan oturmuş kahvaltı ederken kv bana tedaviden bahsetse rahatsız olurum. Kime ne benim tedavimden diye bir güzel paylarım. Belki o da utandı.

Napsın yani kadın size ilaç mı yazsın tedavi deyince?

ne kadar kırıcı cevaplar bunlar bizde böyle meseleler aile bir araya gelince konuşulur siz neden bu kadar tavır aldınız anlamadım ayrıca konuyu açan oğlu :) ben de destekledim kendim konuyu açtığım için kendi dilimle kendi hislerimi yazdım eşimin neler hissettiğini mi yazaydım?

Ben iyi niyetli düsunuyorum ama tedavi zor bir süreç .belki oğlu ve sizin için üzülmüstür.

ben sizin cevaplarınıza hiç anlam veremedim ben bu sorudan neden sıkılayım bu kişiden kişiye değişir elbette bende kayınvalidemden bu sozu duymak isterim hiç duymayan kişiler istenmediğini benim gibi hissedecektir .ayrıca diğer torunu olayı sadece çocukları sevip bizim çocuğumuz lafını kaldıramadığına bir örnekti bence siz çok fazla yanlış anlıyorsunuz zira ben o çocuğu çok seviyorum . <3

Ben sadece sizin anlattığınız kadarını yorumlayabiliyorum. Kadınlar kulübü konularından da pek çok bu soru ile muhatap olmak istemeyen bu konuları konuşmak istemeyen insan gördüm. Ben sadece bu kadar ağlayıp dertlendiğiniz için üzülüp yanlış anlamış olabileceğinizi söylemek istemiştim. Eşinizin ne demek istediğini sormamın sebebi de buydu. Siz belki yanlış anladıysanız annesini o nasıl yorumluyor diye. Açıkçası benim için bir annenin kendi oğlunun çocuğunun olmamasını istemesi çok çok absürt. Eğer eşiniz de aynı şekilde yorumlasaydı haklısınız diyecektim ama bu durumda yanlış anladığınızı düşünüyorum sadece. Ama dediğim gibi ancak burdan anlattığınız kadar biliyorum durumu sonuçta.

Ben sadece sizin anlattığınız kadarını yorumlayabiliyorum. Kadınlar kulübü konularından da pek çok bu soru ile muhatap olmak istemeyen bu konuları konuşmak istemeyen insan gördüm. Ben sadece bu kadar ağlayıp dertlendiğiniz için üzülüp yanlış anlamış olabileceğinizi söylemek istemiştim. Eşinizin ne demek istediğini sormamın sebebi de buydu. Siz belki yanlış anladıysanız annesini o nasıl yorumluyor diye. Açıkçası benim için bir annenin kendi oğlunun çocuğunun olmamasını istemesi çok çok absürt. Eğer eşiniz de aynı şekilde yorumlasaydı haklısınız diyecektim ama bu durumda yanlış anladığınızı düşünüyorum sadece. Ama dediğim gibi ancak burdan anlattığınız kadar biliyorum durumu sonuçta.

evet teşekkür ederim iyi günler dilerim

Merhaba kızlar bir bucuk senedir bebek istiyoruz sürecin uzunluğundan da fark edersiniz ki normal yollarla bebek sahibi zaten olamıyoruz bu konu beni üzüyor günlük yaşantıma taşımasam da içten içe bir üzüntü yaşıyorum .sorunlar başladığında kist vardı ve doktor bu şekilde bebek sahibi olamazsın demişti o süreç içerisinde kayınvalidemle telefonda görüştük ve ağzından şöyle sözler döküldü doğum kontrol hapı mı kullanıyorsun ?heeeee peki kimseye söyleme büyütme o zamanda doktorun söylediğini söyledim yaa öyle mi dediiii diye geçiştirdi önce mühim bulmadım geçen hafta eşimle kahvaltıya davet ettiler bizi yanında diğer oğlundan olan torunu vardı ve ona o kadar içtenlik gösteriyordu ki on beş gün kadar onda misafir olacakmış bebeğim , aşkım, oğlum benim diye hitap ediyordu olabilir zira çocuğumuz çok sevimli ama söz geldi bizde bebek için tedavi göreceğimizi dile getirdik inanınki yüzü kıpkırmızı oldu kafasını çevirdi tek kelime etmedi sofra buz kesti eve geldim ağladım üzüldüm yüzüme küfür etse çok daha samimi olurdu... Ne yapacağım ben arkadaşlar nasıl bir şeyle karşı karşıyayım ?

mutlu günler

bok yesin o .... bak guzelım bende dıs gebelıkten amelıyat oldum kaynamam dediki BİZİM AİLEDE HİÇ BÖYLE BİRŞEY YOK ... sinirimden öldümde noldu sanki... boşver takma hiç... hersey olacagına varır... senın moralını yuksek tutman lazım...kıst tedavıne yönel 2016 yılındayız hersey cok gelıstı... aşılama tüp bebek ohoo neler var üzülme nolur...

bok yesin o .... bak guzelım bende dıs gebelıkten amelıyat oldum kaynamam dediki BİZİM AİLEDE HİÇ BÖYLE BİRŞEY YOK ... sinirimden öldümde noldu sanki... boşver takma hiç... hersey olacagına varır... senın moralını yuksek tutman lazım...kıst tedavıne yönel 2016 yılındayız hersey cok gelıstı... aşılama tüp bebek ohoo neler var üzülme nolur...

böyle cümlelere çok ihtiyacım vardı biz zaten zor bir süreç geçiriyoruz o ise anlamak bile istemiyor sanıyorlar ki kayınvalide denilince düşkün perişan bir tekmede ben vuruyorum :) forumda aldığım cevaplarla neye uğradığımı şaşırdım teşekkür ederim :)

inşallah öyledir diyelim :)
Hayır benim kayinvalidem de istemiyordu da nedense...eşim en kücük ailede.27 yasındaydik hamile kaldigimda.kayınvalidem duyunca" cocuk düsundüğünüzü bilmiyordum hıiiiimmm huuuummm " dedi.esime kızmıs erken diye."izin mi alacaktık anne" demis esim.ve kese de net görunmedi 2 ay gittik geldik doktora.kv.deme ultrason resmini gösterdi esim bir heyecanla kadin bakmadı bile " dur bakim daha bebek görünmüyormuş, hemen sevinmeyin " demisliği var hani.:KK57: kadın resmen umut ediyordu belki bebek yoktur diye....

Simdi cok seviyor torununu tabi.hergun konusurlar telefonda.ama bazen her sey onlarin elinde olsun istiyorlar.ama yok öyle dünya iste

böyle cümlelere çok ihtiyacım vardı biz zaten zor bir süreç geçiriyoruz o ise anlamak bile istemiyor sanıyorlar ki kayınvalide denilince düşkün perişan bir tekmede ben vuruyorum :) forumda aldığım cevaplarla neye uğradığımı şaşırdım teşekkür ederim :)

başına gelmeden kimse anlamaz neyın ne oldugunu ... boşver sana onun kini öfkesi baki kalıyo silkelen at ustunden onları pozıtıf bak hayata.... bak bende tedavı goruyorum... sallaa hayat kısa bebeğim :KK60:

Siz kendinize dertmi ariyosunuz niye kayinvalidenizle paylasiosunuzi bu durumu.bence bu durum ozel gidip tedavini gorursun .yap diye israr edincede dusunmuoruz diyip gecistirin.sikinti üstüne sikinti yaratiosunuz kendinize.en iyi kayinvalide bile bu durumu malzeme olarak kullanir.tedavi surecinizi hatta kimseye soylemeyin.insanlar maalesef anlayisli ve sizler kadar hassas olamior bu konuda.hele erkek anne leri geline her firsstta kisir etiketi bile yapistirmaya calisiolar.bak soyleyip kendini uzmussun ancak karsi tarafta tık yok .onun icin kimseyle paylasmayin derim.

İyi de kadın size laf sokmamış bir şey yapmamış doğum kontrol hapı mı kullandın demiş doktorun dediklerini anlatmışsın yorum yapmamış ayrıca neden tedavi göreceğinizi söylüyorsunuz ki hem tepki vermemiş olması mı torun istemediğini düşündürdü size ne desin ki kadın bir şey dese onu da yanlış anlarsınız zaten. Ne yapsın siz tedavi göreceksiniz diye torununa soğuk mu davransın.

Ben de tedavi gördüm olmadı bebeğim 3 tüp denemem var olumsuz ama ne kaynanamdan bir laf bekledim ne bir şey. Sadece tedavimi biliyordu o kadar bir yorumda beklemedim ve hiç kimse yanımda çocuk severken benim tedavi gördüğümü biliyor niye o çocuğu seviyor demedim çok takıyorsunuz herşeyi paylaşmayın ayrıca.
Kadın niye torunu olmasını istemesin ki.

Merhaba kızlar bir bucuk senedir bebek istiyoruz sürecin uzunluğundan da fark edersiniz ki normal yollarla bebek sahibi zaten olamıyoruz bu konu beni üzüyor günlük yaşantıma taşımasam da içten içe bir üzüntü yaşıyorum .sorunlar başladığında kist vardı ve doktor bu şekilde bebek sahibi olamazsın demişti o süreç içerisinde kayınvalidemle telefonda görüştük ve ağzından şöyle sözler döküldü doğum kontrol hapı mı kullanıyorsun ?heeeee peki kimseye söyleme büyütme o zamanda doktorun söylediğini söyledim yaa öyle mi dediiii diye geçiştirdi önce mühim bulmadım geçen hafta eşimle kahvaltıya davet ettiler bizi yanında diğer oğlundan olan torunu vardı ve ona o kadar içtenlik gösteriyordu ki on beş gün kadar onda misafir olacakmış bebeğim , aşkım, oğlum benim diye hitap ediyordu olabilir zira çocuğumuz çok sevimli ama söz geldi bizde bebek için tedavi göreceğimizi dile getirdik inanınki yüzü kıpkırmızı oldu kafasını çevirdi tek kelime etmedi sofra buz kesti eve geldim ağladım üzüldüm yüzüme küfür etse çok daha samimi olurdu... Ne yapacağım ben arkadaşlar nasıl bir şeyle karşı karşıyayım ?

mutlu günler
yanında kim vardı eltiniz varmıydı? belki oğlunun kısır oldugunu dusunmelerini istemiyor ve özel olarak görüyor bu konuları ayrıca eltinizle ya da başka birileriyle mesafeli ve ozel şeyleri paylaşmıyor.kötü niyetli olmayabilir o yuzden söyledim

mutlu günler
sunuda belirteyim kv ye böyle konuardan bahsetmek pek akıllıca değil.benim tüp bebegim var asla bahsetmedim kızım dogana kadar

Buluttan nem kapmışsınız. Kadın susmuş, kızarmış vs diye amma hikaye yazmışsınız yahu. Merak etmiyor diye laf ediyorsunuz. Allah aşkına, merak edip çocuk sorsa bu sefer " niye soruyorlar, ona neymiş" diye yine buralarda yazarsınız. Adı kayınvalide olunca konuşsa suç, konuşmasa suç vallahi. Sizlerin ailesi sorunca "sevgiden", ama kayınvalide sorunca " burnunu sokmaktan" olur buralarda. Kadın size bir şey dememiş, etmemiş. Belki kendi derdi başka. Sizin tedavinize, çocuğunuza niye tahammülsüz olsun, siz kendiniz yazıp kendiniz oynuyorsunuz.

Sizin ailenizde çocuk düşündüğünüzün sorulması, tedavi vs konuşulması normal olabilir ama bir çok ailede özel hayat olduğu için ulu orta konuşulmaz.
Birde kayın, kp vs yanında ne gerek var bu kadar özele mahreme.
Bizde de konuşulmaz.
Çocuğu olmayan bir çok insan sizin tersinize, neden olmuyor düşünmüyormusunuz sorularından fazlasıyla rahatsız olur üzülür.
Diyelim ki kv istemiyor, istemesin o mu doğuracak büyütecek çok mu önemli bu, eşinizle siz istiyorsunuz yeterli olan bu.

Bu konuyu ben olsam kayın validem ile hiçbir şekilde görüşmez, ona bu konu hakkında yorum yapmasına müsaade etmezdim.

Tedavi bile olacaksam, sessiz sedasız olurdum. Sonuçta bu çocuğu ben istiyorum ve ben bakacağım, kimsenin üzerine vazife değil benim hayatım. Bu her iki aile tarafı için de geçerli.

O nedenle siz en büyük hatayı bence baştan kayın validenizle paylaşmakla yapmışsınız, onun ağzına laf vermeye gerek yok diye düşünüyorum

Gidip niye anlatiyosunuz ki? Ne tepki versin kadin yani ne dicegini sasirmistir

Back
X