Kayınvalidem beni düşman olarak görüyormuş

Bakmayı versin tek çocuk o değil tabi annesidir zor zamanında yetişir ama tüm sorumluluk ona ait olamaz ilerde Bnde yapabileceğim birşey olursam çalışırım nişanlımda annesine demiş evlenince benden birşey beklemeyin beni kendi halime bırakın diye bende çalışsam gidip maaşımın yarısını ona vermem yada eşiminde gidip vermesini istemiyorum annesidir gelsin yemeğini yesin çayını içsin saygısızlık etmem ama evine gitsin
Esiniz belki kardesleriyle beraber bir plan yapmistir evlendikten sonrasi icin onu bilemeyiz sizin oturup konusmaniz lazim. Ama “onca para veriyorum bir yemek yapmiyor” gibi “evlendikten sonra benden bisey beklemeyin” gibi cumleler kuran bir erkekten duzgun koca olamayacagini siz evlenince anlayacaksiniz maalesef. Simdi ne desek bos. Bence once okuyun,kendinizi gelistirin,bir meslek edinin sonra evlenirsiniz. Bu model bir koca kacmiyor sokakta binlercesi var keske kacsalar da kizlar da basini yakmasa

Nişanlınızın bence bir konuda hata yapmış. Neyleym istemiyor dememeliydi. Tabi ki ayrı evde oturacağız ben öyle istiyorum demeliydi. Nişanlınız sonucu düşünmeyerek direkt sizin üstünüze atmış, siz de kv'yi istemeyen gelin pozisyonuna düşmüşünüz.

Esiniz belki kardesleriyle beraber bir plan yapmistir evlendikten sonrasi icin onu bilemeyiz sizin oturup konusmaniz lazim. Ama “onca para veriyorum bir yemek yapmiyor” gibi “evlendikten sonra benden bisey beklemeyin” gibi cumleler kuran bir erkekten duzgun koca olamayacagini siz evlenince anlayacaksiniz maalesef. Simdi ne desek bos. Bence once okuyun,kendinizi gelistirin,bir meslek edinin sonra evlenirsiniz. Bu model bir koca kacmiyor sokakta binlercesi var keske kacsalar da kizlar da basini yakmasa
Evet haklı olabilirsiniz ama bunu söylemeliydi evlendikten sonra benden birşey beklemeyin diye herkesin kendi geçim sıkıntısı kendine yetiyor zaten birde yetmiyormuş gibi onuda bakamaz aylığı var zaten muhtaç değil çok yaşlıda değil kayınvalide dediğim gibi oğludur gelsin yesin içsin, gitsin ama başka bişey beklemesin nişanlım sabah 7 den gece 11 e kadar çalıştığı oluyor eve geliyor sürekli evde yemek yok yorgun haliyle tekrar cıkıyor dışardan yemek yiyor para veriyorum derken parasıda var olmasa haklı kadın yok ki nasıl yapsın dicem diyor.

Evet haklı olabilirsiniz ama bunu söylemeliydi evlendikten sonra benden birşey beklemeyin diye herkesin kendi geçim sıkıntısı kendine yetiyor zaten birde yetmiyormuş gibi onuda bakamaz aylığı var zaten muhtaç değil çok yaşlıda değil kayınvalide dediğim gibi oğludur gelsin yesin içsin, gitsin ama başka bişey beklemesin nişanlım sabah 7 den gece 11 e kadar çalıştığı oluyor eve geliyor sürekli evde yemek yok yorgun haliyle tekrar cıkıyor dışardan yemek yiyor para veriyorum derken parasıda var olmasa haklı kadın yok ki nasıl yapsın dicem diyor.
Siz de gun gelecek yemek yapmayacaksiniz mesela. O zaman nolacak?Yemek yapmak kadinin gorevi mi,ustunuze yapismis bir is mi? Bu sekilde dusunen adamdan hayir gelmez ki.

Siz de gun gelecek yemek yapmayacaksiniz mesela. O zaman nolacak?Yemek yapmak kadinin gorevi mi,ustunuze yapismis bir is mi? Bu sekilde dusunen adamdan hayir gelmez ki.
1 gün yapılmaz hadi 2 gün yapılmaz çalışan kadın değil evde hasta olsa tmm bazen kendide hazırlıyor ama 11 eve gelipte sürekli yemek bulamamak can sıkıcı olsa gerek.

Allah kısmet ederse yaza evlenmeyi düşünüyorum nişanlımın babası yıllar önce vefat etmiş, nişanlım liseye giderken okuldan çıkıp çalışmak zorunda kalmış annesine o bakıyor yıllardır aylığının, yarısını annesine veriyormuş ama işten eve geldiğinde, evde yemek bulamıyor sinirlenip dışarda yiyormuş o kadar para veriyorum ona yemek yapmıyor diyor kadın her akşam kızına gidip yemek yiyor nişanlımada sende gel orda ye diyo ama nişanlım her akşam gitmek istemiyor rahatsız hissediyor kendini kadın sinirli bir tip kendini her zaman düşünüyor nişanlımla aramızda konuşmuştuk evlenince ayrı evde oturalım diye bakarız dedi ablasıyla konuşurken birgün nişanlıma sormuş ablası nasil yapıcaksınız annemle mi oturcaksınız diye oda neyleym oturmak istemiyor ama kesinlikle olmaz oturmamda demedi bakıcaz düşünücez demiş görümcem herşeyi anlatmış kayınvalideme bağırmaya başlamış kadın evde kız beni şimdiden istemiyor diye nişanlım çok sinirlenmiş kayınvalidem belli ki başka şeylerde söyledi yoksa nişanlım sinirli biri değil, kalp kırmaz zaten beni annesi istemiyor bunu duyunca bana daha çok düşman oldu nasıl evi geçindirceksin kira mı ödücen ev mi geçindircen diyormuş bence nişanlımı düşündüğünden değil kendini düşünüyor zaten yıllardır evin geçimini sağlayan oğlu nişanlımla tartıştığında annesini evden kovmuş neden böyle birşey yaptım diyorum saçma saçma konuşuyor dedi tam olarak neler söyledi bilmiyorum ben üzülmeyim diye anlatmıyor ablam annemi baya bir doldurmuş dedi ondan hiç beklemezdim evet ben gerçekten oturmak istemiyorum kayınvalidemle ama eşimin geçim sıkıntısından yarın bir gün bunalıma girmesinide istemiyorum benimde engelli aylığım var ama çok az bişey ne kadar katkım bilemiyorum kafam çok karıştı bu olaydan sonra nişanlımda kesinlikle annemle oturamayız hep bi huzursuzluk çıkartır diyor gerekirse ben akşamlarıda çalışırım senin aylığına dokunmam geçiniriz bir şekilde allah büyük yardım eder diyor. kayınvalidemde o hiç nişanlısını düşünmüyor ayrı ev istiyor diyormuş komşularına.
Valla kv iyi olanlar yazsın da bir görelim. Benim kv demde tutturdu yanıma gelin arkadaki koca Balkonu size 2 oda yapalım bilmem ne diye. Bende 5 yıllık evliyim. Hala daha onu düşünüyor. Hamileykenelime bez tutuşturup camları sil diyen kadın bu. Sen ne olursaolsun ayrı eve çık. Biri yazmış engelli kişiler için çalışma alanları var diye. Gir çalış olmadı. Ama kv denle oturma. Eşine destek olursun. Harcamalarınıza dikkat edersiniz olur biter. Bende de seninki gibi görümce var. Rabbim yuvaya fitne sokanlara sorsun! Ne anlıyorlar ara bozmaktan

1 gün yapılmaz hadi 2 gün yapılmaz çalışan kadın değil evde hasta olsa tmm bazen kendide hazırlıyor ama 11 eve gelipte sürekli yemek bulamamak can sıkıcı olsa gerek.
11de eve gelen insan ac da gelmez ki. Mesaiye kalanlara aksam 7-8 gibi yemek veriliyor zaten. Bilemedim. Ben kadina mal gibi davranan bir adamla karsi karsiya oldugunuzu dusunuyorum sahsen. Ama dedigim gibi,evlenmeden anlamayacaksiniz muhtemelen

11de eve gelen insan ac da gelmez ki. Mesaiye kalanlara aksam 7-8 gibi yemek veriliyor zaten. Bilemedim. Ben kadina mal gibi davranan bir adamla karsi karsiya oldugunuzu dusunuyorum sahsen. Ama dedigim gibi,evlenmeden anlamayacaksiniz muhtemelen
Bilemiyorum ama nedense hep evde yemek bulamamasından yakınıyor ablamda rahat yiyorum diyor bakalım hayırlısı neyse o olsun inş

Annesini evden kovan adamın size neler yapacağını gerçekten anlamıyor musunuz?

Çıldırdınız mı bu adamla evlenmeye kalktınız?

Lise mezunu değilim diyorsunuz. Artık memlekette lise mezunu olmayan kalmadı. Dışardan okuyun. En azından lise mezunu olun. Ondan sonra engelli bireyler için sağlanan kolayliklardan yararlanın.

Bir abla tavsiyesi sana. Bu kişi ile evlenme.

Ailesi ile nişanlısı arasında denge kuramayan, öfke kontrolü olmayan, annesini evden kovan, evde yemek yok diye mesele çıkaran ve her şeyi anlatan adamdan koca olmaz.

Kendine bunu yapma. Bak burdaki kadınların hepsi aynı şeyi söylüyor.

Pişman olacaksın.

Buraya yazıyorum.

Bilemiyorum ama nedense hep evde yemek bulamamasından yakınıyor ablamda rahat yiyorum diyor bakalım hayırlısı neyse o olsun inş
Cok iyi analiz etmeniz lazim. Evlilige varana kadar sizin de halletmeniz gereken cok sey var bence. Misal egitim durumunuz,meslek edinme ve is meseleleriniz. Bunlari halledin,sonra zaten bu adami daha iyi taniyip anlayacaksiniz ve vazgececeksiniz evlenmekten. Hayattaki Onceliklerinizi bir daha dusunun derim. Adamin maddi durumu yok,kaba. Bile bile lades demezsiniz umarim

Back
X