• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem beni sinirden öldürücek..

lucky88

Bırak gülüşlerin can evimin penceresi olsun.
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
1.174
15
158
Merhaba Kızlar :((
Daha öncede kayınvalidemle ilgili konu açmıştım.gerçekten rahatlamaya ihtiyacım varve bu konuyu doğal olarak eşimede yansıtıyorum.sorunum düğün takılarım.9 aylık evliyim ne bilezik ne altın hiçbirisini bozdurmadık.ama gel gelelimki bi düğün olduğunda hemen benim düğünde takılan altınlarımdan alıyo k.validem.sesimi çıkarmiyim diyorum ama kendi kendimi yiyip bitiriyorum.k.validemin teyzesinin oğlu 2. evliliğini yaptı iljk evliliğinde bizlezik takmış k.validem tabi o zamanlar bi evli değildik.teyzesinin oğlu 2. evliliğini yaptığında bişi takmıcam zamanında bilezik taktım demişti.bi duydumki benim altınlarımdan yarım atın götürmüi.ya sen bana sordunmu alırken?hata bende daha ilk gün o altınları ben alıp saklıcaktım hep iyi niyetimden kaybediyorum.pazar günü nişan oldu yine benim altından aldı.en sonunda yeter dedim kendi kendime.eşimle görüştüm bu konuyu sen 2 tane altının hesabını yapıosun diyo bana.ne demek yaa dedim onlar senin olduğu kadar benimde hakkım oh ne ala dedim hazırda altın var kimdse bi tarafını sıkmıyo hooopp hazıra konuluyo dedim.sırf bu konu yüzünden eşimle sorun yaşıyrum.birbirimize giriyoruz.haftaya amcamın oğlunun düşünü varbende o bahaneyle dedimki eşime altınları bilzeikleri kuyucuya verelim 2 tane kalın takım halinde bilezik yaptıralım dedim tamam dedi.k.valideme sölemiş o da tamam demiş.bu sabah k.validemle k.pederim tatile gittiler.akşam bana dediki k. validem kızım sen şimdi ordan beğendiğin bileziği tak biz gelince istediğin bileziği yaptırırız.ya biz çocukmuyuz biz yaptıramıyomuyuz.hata bende gittm dedimki anne bigün işten 1 saat erken çıkarım ordan kuyumcuya gideriz hep beraber dedim.bak yine iyi niyetli davrandım.hani oda gelsin istedim.sonra beni götürmediler demesin dedim.bana akıl verin nolur ben bu konuyu nasıl çözerim.altınlar böle durursa gidicek kalmıcak 1'er 1'er gidiyo.ne yapmalıyım.hazır tatildelerken hepsini bozdurup 2 tane kalın bizlezikmi yaptıriyim.fikirlerinize ihtiyacım var mafoldumben

zaten düğünlerde takılan takılar geri dönüşlü değil mi? yani size kim ne taktıysa sizde onun değerinde birşey takarsınız. kayınvalidenizde onu yapıyor gibi geldi bana.

ya allahımm.
bu kaynanalar neden değerlerini düşürüyolar bu kadar!!!!!!
ne istiyon gelininin takısından. ister atar ister satar.
bence hemen git yaptır bileziğini. yada al bankaya koy. ben işteyken hırsız fln gelir korktum bankaya koydum de.
hatta bunu da demek zorunda değilsin de hadi sorarsa bi cevap vermiş olmak için söyle.

zaten düğünlerde takılan takılar geri dönüşlü değil mi? yani size kim ne taktıysa sizde onun değerinde birşey takarsınız. kayınvalidenizde onu yapıyor gibi geldi bana.

tamam geri dönüşümlü yapar ona bişi demiyorum ama neden benim takılarımdan alıyo?

canım bende yeni evliyim benimde altınlarım kayınvaldemde duruyo.daha geçen aldım bileziklerimi o da düğün vardı takmak için.aynı apartmanda oturuyoruz ve çalıştığım için takılarım onda gönül rahatlığıyla veririm çünkü sormadan asla bişey yapmaz emanet olduğu için..
eşinle konuş müsait olduğunuz bigüne getir takılarını al.ama annenler tatildeyken gidelim yapalım gibi bişy dersen ters tepki verebilir.masuzdan ogün aklınıza gelmiş gibi 'aa hayatım gidelim yarın alalım bilezikleri falan deseniz olmazmı ki..

Neden sizin altınlarınızla bu kadar ilgililer anlayamadım. Siz alın evinizde bir yerde saklayın. Yerini nereden biliyor da size sormadan alabiliyor. Hem kuyumcuya neden çağırdınız? Onu ilgilendiren bir durum var mı?
Soruyorum ama kusura bakmayın, adetleriniz böyle midir diye merakımdan.
Çünkü düğünde takılan altın gelinin ve damadındır. Başkasına söz düşmez.
Madem öyle yaptırın iki kalın bilezik, takın kolunuza. Sen sağ ben selamet.

Banka kasasına koyun ben öyle yaptım.
Kafam rahat,bende el koyacak kayınvalide yok ama hırsız muhabbetinden korkuyordum.

canım zaten doğru karar vermişin bozdur tak koluna hiç çıkarma..onlar kendilerine göre haklı gözüküyorlar..hiç yokken eşinle aranı bozma..tak koluna sepeti herkes kendi yoluna...

inşallah bu sorunu kavgasız gürültüsüz çözersiniz.içinize attıkca kendinizden gidecek..

ne alaka ya düğünde takılan altınlar sizin demektir..
kayınvalide de olsa ona karışma hakkı vermez..
o zaman senin ailende her düğüne senden altın istesin varmı böyle bir mantık..
hey allahım ya..ne insanlar var..
sen bence git kalın bilezik al kendine en mantıklısı..
hiçte bekleme tatilden gelmelerini filan..

Katılıyorum açıklama bile yapmazdım
Gider altınlarımı alır kalın bilezik yaptırırdım..
Kime ne yahu,Millet iyice tuhaflaştı ha

Neden sizin altınlarınızla bu kadar ilgililer anlayamadım. Siz alın evinizde bir yerde saklayın. Yerini nereden biliyor da size sormadan alabiliyor. Hem kuyumcuya neden çağırdınız? Onu ilgilendiren bir durum var mı?
Soruyorum ama kusura bakmayın, adetleriniz böyle midir diye merakımdan.
Çünkü düğünde takılan altın gelinin ve damadındır. Başkasına söz düşmez.
Madem öyle yaptırın iki kalın bilezik, takın kolunuza. Sen sağ ben selamet.

k.validemle birlikte oturuyoruz.onun takılarıyla benimkiler aynı yerde.

ay bu kayınvalideler. illaki değerlerini düşürecekler. iyide sen niye sürekli onların haberimi olacak. yani biraz sendede suç var. bu kadar her attığın adımı onlara hbare verirsen,tabiki karışacaklar. bizim hesabımızı eşimle benden başka kimse bilmez. aldığımız maaşları, nereye ne kadar gittiğini,kimseyide ilgilendirmez zaten. ha altınlar gelince eşim çok az bir kısmını düğünden sonra borçlar için aldı, geri kalanları da olduğu gibi kalın bilezik yapıp setimle beraber direk kasaya attık. ha 2-3 yıl sonra borçları ödedikten sonrada hemen eve girdik, onun peşinatına saydık. yoksa benimki senininkinşde bastırır. ama ben hiç ailesini katmadan oturup eşimle güzel güzel hesabımızı yaparız. ailelerinde gerçekten acil bir durumları varsa destek oluruz. bence sende ailesini hiç ağzına almadan kendi aranızda eşinle güze güzel konuşarak ya kasaya yada bankaya altın hesabına yatır canım. çünkü parya çevirsen değer kaybeder. bu zamanda en güzel yatırım altın çünkü.

valla ben sahsen evlenmis olsam altinlari direk kendi anneme veririm
sonucta ondan istedigim zaman geri alabilirim
benim disimda isteyen olursada kusuruma bakmayin annemden isteyemem derim
altinlariniza sahip cikin onlar birdaha geri gelmez kolay kolay

eğer birlikte oturuyosanız, tatildeyken bu fırsatı değerlendirmek. tabi bide yapabiliyosan bir an önce kayınvalidenden ayrılmak. dip dibeyken daha çok karışır bu hatun herşeye.

Kayınvalidenle birlikte oturuorsan gidip de bankada kasa kiralasan o da yararlanır,sizin altınların yanına koyar altınlarını.O da gidip bankaya,altınları alabilir siz olmadan.O çözüm olmaz,Tek çözüm bozdurup,hesap açmanız,ama şu aşamada bozdurursanız da zarar etmiş olursunuz.CADIARZU

valla ben sahsen evlenmis olsam altinlari direk kendi anneme veririm
sonucta ondan istedigim zaman geri alabilirim
benim disimda isteyen olursada kusuruma bakmayin annemden isteyemem derim
altinlariniza sahip cikin onlar birdaha geri gelmez kolay kolay

bende eşime bunu diyorum gittimi gelmez ama bana 2 tane altının lafını yapıosun diyo.bunlar bizim geleceğimiz Allah koruun bişi olduğunda elde avuçta biişi olmazsa ağzımız açık kalırız.kadına bak ya geldiğiğmizde tatilden yaparız.sen olmasan biz yapamıyoruz haklısın.bende artık insada bindi yaa.susuyorum susuyorum.bi yere kadar ne derlerse desinler.

Back
X